מידע שימושי זהירות - חשש כרת בבשר עטרה בית יוסף

מצב
הנושא נעול.

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה

Shimshonon

משתמש חדש
אני מסכים עם הביקורת הכללית על ההכשר הנ"ל (גם אני מתנזר ממנו)
אבל הכותרת ממש כוללנית ולא הוגנת כלפי ההכשר והצורכים אותו
נכון שעל פשלות כאלה צריך לערוף ראשים במערך הכשרות אבל עדיין אנשים סומכים על רבותיהם ואוכלים חלקים אחרים של בשר שאין בו שום פגם ומיוצר בפסי ייצור אחרים
בהחלט
בכל מקום יש גם טעויות ובעיות שנוצרות
ולכן חשוב ללמוד ולהשתפר
שהרי חשש כרת וודאי שאין בכל הבשר שנשחט בכשרות הזו
שיש חלקים שוודאי אין חשש כרת
וגם מה שנבדק הוא מתאריך שחיטה מסוים שיש לבדוק את הצוות באותו זמן
וידוע שהצוותים של השוחטים הבודקים וכו' מתחלפים בכל מיני כשרויות מאחד לשני
ואלו ששוחטים בתקופה כזאת בכשרות פלונית בתקופה אחרת שוחטים בכשרות אחרת
וגם מה שנמצא צריך לראות כמה נשאר שם כי לפי מה שכתב הרב אליעזר שמחה וייס הבשר עבר ניקור אז כמעט בוודאות אין כזית חלב שנשאר
ונכון שחצי שיעור אסור אבל ודאי אין כרת
וגם זה רק ספק
ועוד שבבישול חתיכות כאלו קטנות אם לא ניכרות ולכאורה הן לא ניכרות (שאם ניכרות שיוציאו אותם) בטלות ויש שישים כנגדם ומותר לאכול
אך כתבו חלק מהפוסקים שבמקרה שיודע שיש חלב גם אם התבטל ואינו ניכר אז צריך לקרר את התבשיל ואז השומן צף ויסיר אותו (חלב הוא שומן מסוים ואכמ"ל)
ולכן נראה שלא נכון להגדיר כחשש כרת בשר מהכשרות הזו גם אם נאמר שבחלק מסוים מתאריך שחיטה מסוים נמצא חתיכות איסור הרי לכאורה כרת ודאי אין

לא באתי להורות אך העלתי צדדים נוספים
ובאמת שכל אחד ישמע לרבותיו
בברכת ולמזהיר ולנזהר שלומים תן כמי נהר
 
נערך לאחרונה ב:

brilliant

משתמש רשום
עיצוב גרפי
בכשרויות האשכנזיות כמו בדץ העד"ח, לנדא, קהילות, רובין, שארית ישראל אין חלקים אחוריים בכלל.
דיברתי באופן כללי על השחיטות כיוון שהן תעשיתיות ונעשות על פס מהיר כמעט ולא יתכן לבדוק את הסכין כמו שדורשת ההלכה ולשים לב לפרטים בכמויות העצומות שהם שוחטים ולכן לא פלא שמגלים תקלות
 

אלי @@@

משתמש מקצוען
לפני שמתחילים לגדף את הכשרות הנ"ל אני בדיוק רואה בפורום לתורה שיש צדדים לכאן ולכאן ולא בהכרח מדובר בפשלה
יכול להיות שמדובר בכלל בשיטות ניקור ובמנהגים ובמחלוקות בהלכה
אני לא בא לסנגר על אף אחד אבל צריך לשים לב לזה שלא בהכרח שזה כשל כשרותי אולי זה שיטתם ומנהגם לנקר כך במחילה מהרבנים שחולקים עליהם
 

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
וגם מה שנבדק הוא מתאריך שחיטה מסוים שיש לבדוק את הצוות באותו זמן
במכתב כתוב שהבעיה הייתה בתאריכים נוספים.

מאמין שיש שימשיכו לטמון את הראש בחול ולטעון לגזענות והוצאת שם רע.
מקווה מאד שישפיע על אנשים מסויימים להתנזר מההכשר הנ"ל.
(אגב, מדוע הוא נקראה בד"ץ? אין להם שום בית דין)
 

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
לפני שמתחילים לגדף את הכשרות הנ"ל אני בדיוק רואה בפורום לתורה שיש צדדים לכאן ולכאן ולא בהכרח מדובר בפשלה
יכול להיות שמדובר בכלל בשיטות ניקור ובמנהגים ובמחלוקות בהלכה
אני לא בא לסנגר על אף אחד אבל צריך לשים לב לזה שלא בהכרח שזה כשל כשרותי אולי זה שיטתם ומנהגם לנקר כך במחילה מהרבנים שחולקים עליהם
אין שום צדדים.
יש אחד שכתב שאולי מדובר בנושא שנתון למחלוקת.
מבין אותו, כי קשה להודות בטעויות.
 

אלי @@@

משתמש מקצוען
אין שום צדדים.
יש אחד שכתב שאולי מדובר בנושא שנתון למחלוקת.
מבין אותו, כי קשה להודות בטעויות.
אולי כן אולי לא
אני אישית לא אוכל ב"י אבל בשביל הסקרנות אני מחכה לשמוע חוות דעת של מנקרים מומחים ספרדים
ובעיקר לשמוע את דעתו של המנקר שחתום על השחיטה הזאת וראש הצוות של אותה שחיטה
 

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
אני מחכה לשמוע חוות דעת של מנקרים מומחים ספרדים
תסתכל בהודעה הראשונה באשכול, מי המנקר שבדק.
וקח גם את זה:
1732024367555.png
 

45244

משתמש רשום
מי בכלל קונה פילה בקר.. נתח מיותר שעולה באיזור ה 200 שח לקילו...
ובמקומות שונים ראיתי את הנתח הזה עם מדבקה ענקית "לא מוכשר"
 

אלי @@@

משתמש מקצוען
עצובבב, לדאבוני גם אני אכלתי בעבר בית יוסף ומחפוד עד שבעלי בירר והבין למה המחירים שלהם כל כך זולים.....
ואז עברתם להעדה החרדית ?
רק לידעתך אין שום דבר משותף לשני ההכשרים הנ”ל מחפוד נחשב ברמה של רובין לספרדים
 

שומע בקול ד'

משתמש צעיר
בכל מקום יש גם טעויות ובעיות שנוצרות
ולכן חשוב ללמוד ולהשתפר
שהרי חשש כרת וודאי שאין בכל הבשר שנשחט בכשרות הזו
אבל זו לא פעם ראשונה שלהם
מהמכלול:
''בשנת 2018 בתוך חודש אחד אירעו שתי תקלות חמורות בהשגחה. במקרה אחד שווקו חתיכות בשר רבות שלא נוקרו מחלב. באירוע אחר ממתק חמץ שווק ככשר לפסח.''
וגם עכשיו זה לא מתאריך אחד אלא מכמה תאריכים
ועבר זמן מאז שגילו את זה ולא אספו מהחנויות, ורק עכשיו שפרסמו עליהם הם אומרים שאספו ייצור של תאריך מסויים בלבד.
וגם זה רק בתגובה לשואלים. באתר שלהם אין שום אזהרה על זה.
והרי הבשר בחזקת איסור, והם אבדו את הנאמנות.
 

45244

משתמש רשום
אם יש מישהו שאני סומך עליו בכשרויות זה הרב אליהו פנחסי שליט"א.
מדובר במומחה עולמי.
מוסר שיעור שבועי בכשרויות במוסאיוף וביזדים, וזמין בטלפון בצורה מדהימה לכל שאלה.
 

שומע בקול ד'

משתמש צעיר
לפני שמתחילים לגדף את הכשרות הנ"ל אני בדיוק רואה בפורום לתורה שיש צדדים לכאן ולכאן ולא בהכרח מדובר בפשלה
יכול להיות שמדובר בכלל בשיטות ניקור ובמנהגים ובמחלוקות בהלכה
אני לא בא לסנגר על אף אחד אבל צריך לשים לב לזה שלא בהכרח שזה כשל כשרותי אולי זה שיטתם ומנהגם לנקר כך במחילה מהרבנים שחולקים עליהם
למה לדבר לא לעניין?
יש 5 מנקרים מומחים ידועים שאומרים בפה מלא שזה חלב דאורייתא
ולעומתם ניק אנונימי בפול''ת, שממציא אולי מדובר במשהו שנוי במחלוקת, ועוד קונספירציות מצחיקות. יעויי''ש.
יש בפורום לתורה תגובה שב''י עצמם עונים לשואלים שהם אוספים את הבשר.
אבל הם מתייחסים רק לתאריך מסויים ולא למפורש במכתב הרב וייס ''ותאריכים נוספים''
והם לא טורחים לפרסם את זה אפי' באתר שלהם.
 

י. שלמה כהן

משתמש מקצוען
בוא נעשה קצת סדר בדברים.

א. המכתב הזה ספציפי כבר לא רלוונטי כי כתוב שם מפורש שחור ע"ג לבן שהוחלט לאסור את מכירת המוצר הבעייתי. ככה שכל הדיון הוא באופן כללי על ההכשר ורמתו.
ב. טענות ותקלות יש בכל ההכשרים כולל אלו שיושבים בראש פרמידת הוותיקות והשליטה. ככה שלצטט ממכלול ומשמועות סיפור כזה או אחר זה לא נותן לנו כלום.
ג. איש על מחנהו ואיש על דגלו. אני כספרדי הרבה הרבה יותר סומך על ההכשר הזה שידאג לי לשיטות שלי מאשר להכשר הישן שכבר נתפס כמה פעמים בשקר ומרמה והכשלת הרבים.
ד. מי שרוצה פרטים לגבי סעיף ג' שיפנה בפרטי. [ואני לא מדבר רק על אחוזי היין ביין, אני מדבר על נבלות וטרפות ביודעין].
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  50  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה