מידע שימושי זהירות - חשש כרת בבשר עטרה בית יוסף

מצב
הנושא נעול.

שומע בקול ד'

משתמש צעיר
המכתב הזה ספציפי כבר לא רלוונטי
למה? אנשים קנו מהבשר הזה!
והוא עדיין נמצא בחנויות!
טענות ותקלות יש בכל ההכשרים
אבל לא בסדר גודל הזה ולא זלזול. תראה את דו''ח הרבנות על ייצור גבינות עלמה בפולין.
אני כספרדי הרבה הרבה יותר סומך על ההכשר הזה שידאג לי לשיטות שלי מאשר להכשר הישן שכבר נתפס כמה פעמים בשקר ומרמה והכשלת הרבים.
איך אתה מסביר שאחוזי החלק בהכשר זה גבוהים בעשרות אחוזים יותר מאחוזי החלק בשחיטות אשכנזיות.
מי בדיוק חלק בית יוסף כאן?
מי שרוצה פרטים לגבי סעיף ג' שיפנה בפרטי. [ואני לא מדבר רק על אחוזי היין ביין,
שקר שחוזרים עליו עשרות פעמים לא הופך לאמת.
יינות של העה''ח מחוייבים ללפחות 70 אחוז יין, וברכתם בפה''ג לכל הדעות והשיטות
אני מדבר על נבלות וטרפות ביודעין
ע''י מי?

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
בוא נעשה קצת סדר בדברים.

א. המכתב הזה ספציפי כבר לא רלוונטי כי כתוב שם מפורש שחור ע"ג לבן שהוחלט לאסור את מכירת המוצר הבעייתי. ככה שכל הדיון הוא באופן כללי על ההכשר ורמתו.
ב. טענות ותקלות יש בכל ההכשרים כולל אלו שיושבים בראש פרמידת הוותיקות והשליטה. ככה שלצטט ממכלול ומשמועות סיפור כזה או אחר זה לא נותן לנו כלום.
ג. איש על מחנהו ואיש על דגלו. אני כספרדי הרבה הרבה יותר סומך על ההכשר הזה שידאג לי לשיטות שלי מאשר להכשר הישן שכבר נתפס כמה פעמים בשקר ומרמה והכשלת הרבים.
ד. מי שרוצה פרטים לגבי סעיף ג' שיפנה בפרטי. [ואני לא מדבר רק על אחוזי היין ביין, אני מדבר על נבלות וטרפות ביודעין].
שוב נתלים בדגל הגזענות
כצפוי מראש

האשכנזים יודעים לזעוק ולהתריע אף כנגד כשרויות אשכנזיות כעין חוג חת"ס ועוד (ע' פורום לתורה).

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עצובבב, לדאבוני גם אני אכלתי בעבר בית יוסף ומחפוד עד שבעלי בירר והבין למה המחירים שלהם כל כך זולים.....
אין שום קשר בין ההכשרים.
מחפוד הוא הכשר ברמה טובה מאד!

שלמה הירשמן

משתמש רשום
באופן כללי רבותינו הצליחו להכניס בתודעה של הציבור החרדי, שחלק מהצביון החרדי שלך זה לא להסתפק ברמה של רבנות אלא בד"ץ, רק מה שבהתחלה באמת היה תועלת בחותמת כשהבד"ץ רציני ומביא משהו מעל רבנות, אבל כשיש אנשים שהבינו שבד"ץ לא מחוייב לשום פרמטר מבחינה חוקית, ומבחינה ציבורית זקוק בעיקר לשיווק, החליטו להשתמש בשם המוסמך כרצונם.
זה לא קשור לעדה, אם חשוב לך לאכול כשר, כמו שחשוב לך שהבית יהיה בנוי כמו שצריך ולא יתפרק לך אחרי כמה שנים, אל תביא מהנדס פרסי או פולני או הונגרי, על אותו משקל כך תנהג כשתבחר רופא או נהג הסעות לילדים שלך, צבעי לבית ומכונאי לרכב. אם תישאר עם העדה ולא תתעקש על האיכות, תימצא מחוסר מהתוצאה הרצויה, את העדה תשאיר לביהכנ"ס או לשידוכים.
חד וחלק, תברר מי עומד מאחורי גוף הכשרות ברמה הכי עדכנית שיש כמה שתוכל, ותהיה משוכנע שאפשר לסמוך עליו ברמה שהיית מפקיד אצלו לפחות 10 אלפים דולר, (גם ברמה ההלכתית וגם באכיפה מלאה בשטח) ואז תוכל לומר לפעמים יש פשלות, אבל אם אכלת תחת כשרות שלא בררת עליה ואינך סומך על האנשים ואין להם שום מחוייבות חוקית כלפיך, מה יש לדבר על פשלות כשאין כשרות, כשיוצא כשר תגיד תודה.
המס"י כותר שאדם צריך להתייחס לחשש כשרות כמו שהיית מתייחס לחשש רעל ה"י.
שנזכה תמיד להיות כשרים ולאכול כשר, איני מתייחס לשום גוף כשרות ספציפי, כל אחד יכול לזרוק את הרפש על השני או מאידך לברר בכנות, וחשוב מאד, בעיקר עם אנשי שטח מכלי ראשון, לא כותבי מקלדת, ואפי' יושבי אוהל יכולים להעיד עד היכן שידם מגעת ולא מה שלא ראו, אא"כ הם בעלי רוה"ק ה' יזכנו.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה