ושוב, תשעת הימים...

אושר

משתמש מקצוען
לא יאמן, עברה שנה ואנחנו באותו מצב:(
איזה אותו המצב? הרבה יותר גרוע... לספור את כמות האסונות שעברו רק כאן, בפורום בפרוג, בשבועות האחרונים שזה כמובן כאין וכאפס לעומת מדורי החדשות למיניהן, גם בעיתונים החרדיים, שלנו?:eek:

אבל אין לי ספק שהרבה זכויות זכינו לצבור כאן בכל הפורומים במהלך השנה החולפת. עוד מעט, בעז"ה נזכה לגאולה השלימה!!!
ובנתיים, עבור עקרות הבית הדואגות, נזכרתי שבשנה שעברה היה כאן אשכול על תשעת הימים, וחיפשתי אותו.
מצאתי שאני זו שפתחתי אותו...
אז אני מצרפת קישור, ואם יש מישהי שיכולה להוסיף עוד תובנות, מתכונים מוצלחים וכד'- זה יהיה לתועלת.
(הרעיון למתכונים מטריד אותי תמיד כי בעלי לא חובב מרקים ודגים. לכי תכיני משהו משביע!)
תודה על שיתוף הפעולה!
מתכון לתשעת הימים
 

מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אחלה מתכון:
פתיתים ושניצל סויה.
(אפשר גם לפתוח קופסת תירס)
בתאבון!!!
 

שרה טירהויז

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י מי;614071:
אחלה מתכון:
פתיתים ושניצל סויה.
(אפשר גם לפתוח קופסת תירס)
בתאבון!!!
ואם רוצים ממש לשדרג
מוסיפים מלפפון חמוץ
 

שרה טירהויז

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י מי;614071:
אחלה מתכון:
פתיתים ושניצל סויה.
(אפשר גם לפתוח קופסת תירס)
בתאבון!!!

נכתב ע"י טירה;614074:
ואם רוצים ממש לשדרג
מוסיפים מלפפון חמוץ
אה וגם קטשופ..
 

22

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מה?,
אצלנו בתשעת הימים סוף סוף אוכלים אוכל נורמאלי ולא צריכים לחכות 6 שעות אחריו (תזכרו בכל המתכונים של שבועות)....
מה יותר טוב מזה?!
 

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
דג טונה [פרוסות לא בקופסה] יש לו טעם כמעט כמו של בשר.
אני משרה אותו בלילה בתוך רוטב סויה, רוטב צילי חריף מתוק וחרדל.
וכשרוצים, מטגנים אותו למשך 10 דקות, לא יותר.
צריך להזהר שלא יתייבש.
הוא פשוט מעדן!!!!
 

מרור

משתמש רשום
צלי עם נקנקיות

מטגנים בצל, מוסיפים נקנקיות סויה חתוכות ל-3 או 4.
לאחר מס' דקות של טיגון משותף מוסיפים תפו"א, טיבול כמו לצלי רגיל -
פפריקה, גריל עוף וכו'..
מוסיפים כמובן מים.
מוצלח ומשביע.
 

מרור

משתמש רשום
דג טונה [פרוסות לא בקופסה] יש לו טעם כמעט כמו של בשר.
אני משרה אותו בלילה בתוך רוטב סויה, רוטב צילי חריף מתוק וחרדל.
וכשרוצים, מטגנים אותו למשך 10 דקות, לא יותר.
צריך להזהר שלא יתייבש.
הוא פשוט מעדן!!!!
איך קונים דג טונה?
קפוא? משומר? טרי?
המלצות בבקשה.
 

esw

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אפשר לקבל מתכון לספגטי עם גבינה צהובה?
 

אושר

משתמש מקצוען
אני עושה את זה בצורה ממש פיראטית, אבל זה יוצא טעים חבל"ז:
מיד אחרי השטיפה והסינון של האיטריות מחזירה לסיר, שופכת קטשופ, מוסיפה פיסות קטנות של גבינ"צ ונותנת לזה לימס על אש נמוכה נמוכה עם ערבוב קלות כדי שהספגטי לא יצמד לקרקעית הסיר.
מהיר ומוצלח!
 

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י 22;614077:
מה?,
אצלנו בתשעת הימים סוף סוף אוכלים אוכל נורמאלי ולא צריכים לחכות 6 שעות אחריו (תזכרו בכל המתכונים של שבועות)....
מה יותר טוב מזה?!

מספרים על הרב מבריסק, שבזמן היותו בחור ישיבה, היה אוכל 'ימים' על שולחנו של בעל בית מוקיר רבנן.
כל צהרים היה הרב מבריסק' מגיע לביתו של אותו בעל בית, ולשאלה 'מה אתה רוצה לאכול' הוא היה עונה; "משהו בשרי".
בעל הבית, שהיה אוהב חכמים, בהתחלה היה נדהם מהאומץ לבקש בשרי, אבל מה לא עושים בשביל חינוך ילדיו שיראו איך שהאבא דואג לתלמידי חכמים, והוא היה מכין בשר לארוחת הצהרים.
כשהוא הגיש את הארוחה המכובדת לרב מבריסק, הוא בירך בכוונה, ואכל חתיכה קטנה.
חשבה עקרת הבית, אולי הבשר לא היה טעים לו ? ולמחרת הכינה לו ארוחה בשרית אחרת, טעימה ומזינה.
ושוב הוא בירך בכוונה ואכל רק חתיכה קטנה.
כך כל יום במשך תקופה ארוכה.
לאחר זמן שאל אותו בעל הבית, אמור נא לי, מפני מה אתה מבקש שיכינו לך 'בשרי', הרי אתה לא אוכל מזה כמעט כלום.
ענה לו הרב מבריסק; אמת - אני לא אוהב אוכל, אבל אני אוהב לחוש את הקב"ה שש שעות אחרי הארוחה, לפני לגימת כוס קפה - צריך להיזכר שיש הקב"ה, ושיכול להיות שאני בתוך שש שעות ואסור לי לאכול חלבי.
כך כל יום יש לי 'עבדות' להקב"ה במשך שש שעות. לא שווה ?

ואת זה חסרנו.....
 

esw

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אושר;614167:
אני עושה את זה בצורה ממש פיראטית, אבל זה יוצא טעים חבל"ז:
מיד אחרי השטיפה והסינון של האיטריות מחזירה לסיר, שופכת קטשופ, מוסיפה פיסות קטנות של גבינ"צ ונותנת לזה לימס על אש נמוכה נמוכה עם ערבוב קלות כדי שהספגטי לא יצמד לקרקעית הסיר.
מהיר ומוצלח!
תודה, מעולה.
יש לך כמויות?
אפשר גם רסק עגבניות או שדוקא קטשופ?
 

ליקי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מרור;614114:
איך קונים דג טונה?
קפוא? משומר? טרי?
המלצות בבקשה.
אני קונה אותו קפוא. יש לו טעם מצוין.
המשומר לא נראה לי מתאים לבישול ובודאי לא למתכון שנתנו כאן.
יכול להיות שיש גם טרי. ( אני לא ראיתי כזה דבר אבל יכול להיות.ׂ
 

sarit_f

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
נכתב ע"י esw;614139:
אפשר לקבל מתכון לספגטי עם גבינה צהובה?

אפשר לעשות את זה עם ספגטי, אני אישית אוהבת לעשות את זה עם מקרונים בצורת ביסלי.

מבשלת את הפסטה כרגיל, מסננת. לא שוטפת במים! אני רוצה שישאר רותח-
על זה אני שמה חמאה, מערבבת עם הפסטה עד שנמסנ(הפסטה רותחת, ממיסה את החמאה בקלות).
מוסיפה מלח, פלפ"ש, זיתים שלמים בלי גלעין, אפשר פטריות.. כיד הדמיון הטובה.
מעבירה לתבנית ח"פ, מפזרת מעגל גבינ"צ - מגורדת או פרוסות. קצת בתנור וזה מוכן.

זה מעדן! (החמאה נותנת פה את כל הטעם) זהירות, זה מתחסל מהר בד"כ.

זה הולך טוב עם קטשופ/רוטב אלף האיים, סלט חסה גדול ליד עם ירקות וגבינות.. בתאבון! :)
 

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מתכון מקסים לפסטה!
קל וטעים (אולי יותר מדי טעים... הילדים מבקשים כל יום שאכין להם את זה ומאז שגיליתי את המתכון הם לא מוכנים לאכול שום פסטה אחרת)
אחרי שמבשלים את הפסטה מסננים ושוטפים משאירים במסננת ובסיר שמים חצי כוס מים, 200 גר' רסק עגבניות, מתבלים עם סוכר, מלח, תבלין לפיצה, מעט פלפל שחור (אם יש אגוז מוסקט אז לשים קמצוץ אבל לא חייבים) מרתיחים מעט ומוסיפים שליש שמנת מתוקה נותנים עוד טיפה לרתוח, מורידים מהאש ומוסיפים את הפסטה לרוטב מערבבים היטב שיגיע הרוטב לכל פינה. מעבירים לצלחות ומפזרים גבינה צהובה מגוררת על הפסטה, ומגישים ואין צורך לשטוף את הצלחות כי הילדים פשוט מלקקים אותם!
בתאבון!
המתכון מתאים לחבילה שלמה של פסטה 400 גר'
 

אפרתה

משתמש מקצוען
רעיונות לתפריטים חמים...

הפוינט לדעתי זה ארוחה טובה ומזינה שלא מורכבת מחמישה תבשילים שונים, קחו לדוגמא מרקים (בחום הזה...) למי שמסוגל- מרק ירקות עם גרגרי חומוס ושעועית לבנה, בתוספת סיר אורז- זו ארוחה משביעה שכל תזונאית תשבח, מרק עגבניות עם אורז מלא או חומוס- מעדן, ואל תחשבו שאני ממרוקו, ממש לא, אבל הקטניות האלה הם בריאות בצורה מדהימה. הסויה- לא נוציא לעז..., לעומת זאת למבוגרים- מי שאוהב את הדברים המענינים- סלט מפסטה+ טונה ועוד ירקות שאוהבים- עגבניות שרי, חסה, ברוטב טעים - על בסיס דבש וחרדל לדוגמא- זו ארוחה מצוינת, למי שאוכל דגים עם גבינה- מוסיף קוביות גבינה מלוחה... מעולה. (פרוסות ביצה קשה- משדרג למי שאוהב...- הבלאגנים האלה מאוד באופננה...)
לילדים- פסטה עם כל דבר... שניצל דג.... כדורי פלאפל... לביבות טונה... לביבות קואקר...
חביתות עם פרוסות נקניקיות...
מי שרוצה מתכון- יקבל.:p
 

ליקי

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
חלבונים הילדים לא צריכים?
אני ממש לא בטוחה שכל תזונאית תשבח את מה שכתבת. נכון הקיטניות הן מאוד טובות עם כי בגבול.

וסתם שאלה כל היום אוכלים אצלכם פסטה?
אן מתכונים למשהו יותר בריא? (פשוט אני לא מכניסה את זה הביתה)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כז

א לְדָוִד יְהוָה אוֹרִי וְיִשְׁעִי מִמִּי אִירָא יְהוָה מָעוֹז חַיַּי מִמִּי אֶפְחָד:ב בִּקְרֹב עָלַי מְרֵעִים לֶאֱכֹל אֶת בְּשָׂרִי צָרַי וְאֹיְבַי לִי הֵמָּה כָשְׁלוּ וְנָפָלוּ:ג אִם תַּחֲנֶה עָלַי מַחֲנֶה לֹא יִירָא לִבִּי אִם תָּקוּם עָלַי מִלְחָמָה בְּזֹאת אֲנִי בוֹטֵחַ:ד אַחַת שָׁאַלְתִּי מֵאֵת יְהוָה אוֹתָהּ אֲבַקֵּשׁ שִׁבְתִּי בְּבֵית יְהוָה כָּל יְמֵי חַיַּי לַחֲזוֹת בְּנֹעַם יְהוָה וּלְבַקֵּר בְּהֵיכָלוֹ:ה כִּי יִצְפְּנֵנִי בְּסֻכֹּה בְּיוֹם רָעָה יַסְתִּרֵנִי בְּסֵתֶר אָהֳלוֹ בְּצוּר יְרוֹמְמֵנִי:ו וְעַתָּה יָרוּם רֹאשִׁי עַל אֹיְבַי סְבִיבוֹתַי וְאֶזְבְּחָה בְאָהֳלוֹ זִבְחֵי תְרוּעָה אָשִׁירָה וַאֲזַמְּרָה לַיהוָה:ז שְׁמַע יְהוָה קוֹלִי אֶקְרָא וְחָנֵּנִי וַעֲנֵנִי:ח לְךָ אָמַר לִבִּי בַּקְּשׁוּ פָנָי אֶת פָּנֶיךָ יְהוָה אֲבַקֵּשׁ:ט אַל תַּסְתֵּר פָּנֶיךָ מִמֶּנִּי אַל תַּט בְּאַף עַבְדֶּךָ עֶזְרָתִי הָיִיתָ אַל תִּטְּשֵׁנִי וְאַל תַּעַזְבֵנִי אֱלֹהֵי יִשְׁעִי:י כִּי אָבִי וְאִמִּי עֲזָבוּנִי וַיהוָה יַאַסְפֵנִי:יא הוֹרֵנִי יְהוָה דַּרְכֶּךָ וּנְחֵנִי בְּאֹרַח מִישׁוֹר לְמַעַן שׁוֹרְרָי:יב אַל תִּתְּנֵנִי בְּנֶפֶשׁ צָרָי כִּי קָמוּ בִי עֵדֵי שֶׁקֶר וִיפֵחַ חָמָס:יג לוּלֵא הֶאֱמַנְתִּי לִרְאוֹת בְּטוּב יְהוָה בְּאֶרֶץ חַיִּים:יד קַוֵּה אֶל יְהוָה חֲזַק וְיַאֲמֵץ לִבֶּךָ וְקַוֵּה אֶל יְהוָה:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

מנדלה במטבח • אתגר 53

לוח מודעות

למעלה