נכתב ע"י עיצובי;1640052:
אני חדשה בתחום, כמה משפחות ואיזה אני צריכה בשביל ההתחלה?
אשמח מאוד אם מישהו יוכל לייעץ לי.
את חדשה בתחום, יש שני צורות להסתכל על העניין.
א. את חדשה, אז כנראה את צריכה הרבה פונטים לשם ההתחלה.
ב. את חדשה, חבל לקנות הרבה פונטים שלעולם לא יגיעו לך לידי שימוש.
ההמלצות שלי לכל קהל יעד.
א. סטודנטים :
1. סטודנטים במחצית הראשונה של הלימודים.
לא כדאי לרכוש הרבה משקלים לדעתי 4-5 משפחות בסיסיות מספקים בהחלט בשלב זה.
2. סטודנטים במחצית השניה של הלימודים.
ראשית, סטודנטים ע"פ רוב מקבלים הנחות משמעותיות, אז לכאורה זה הזמן להשקיע.
אבל זה לא לגמרי נכון, הואיל שברוב המקרים סטודנטים בוחרים אחוזים גבוהים של משקלים שלא יבואו להם לידי שימוש.
אם המורה מרכיב חבילת בסיס עבור הסטודנטים, אז כדאי לרכוש לשם התחלה 120 משקלים בסיסיים (ממוצע של 30-35 משפחות) כאשר המורה מרכיב נגיד 80 משקלים יציבים, ומעבר לכך כל סטונדט בוחר לעצמו לפי ראות עיניו, כך הוא לא מסתכן בזריקת כל כספו לפח.
מעצבים בתחילת דרכם, אני אישית ממליץ להם לרכוש כמה שפחות גופנים, ההמלצה שלי למתחילים 60-80 משקלים, ובהמשך הדרך כאשר הם נהיים סגורים על עצמם על דרכי עיצובם וסגנונם, לרכוש בזהירות מידי פעם בפעם עוד 20-30 משקלים לפי הצורך ולפי ההתחדשויות, במצב כזה אתה מתרענן כל הזמן עם גופנים חדשים ושימושיים.
נעבור למעצבים וותיקים.
מעצב וותיק שכבר רכש סך של מעל 350-400 משקלים, אין לו באמת צורך במשקלים נוספים (בהנחה שהוא בחר נכוחה את משקליו) מה שנשאר לו זה להתחדש ולהתרענין עם 2-4 משפחות גופנים בשנה.
לפעמים עדיף לרכוש מעט משקלים בקצת יותר יקר, זה יוצא יותר זול מהרבה משקלים במחיר מוזל.
אין חברה אחת שמסוגלת לספק את כל הטווח הטיפוגרפי, לכן חשוב לרכוש חבילות ממוצעות של 120 משקלים מכל אחת מהחברות המשוווקות. וכך את יוצאת עם פתרון כוללני של 360 משקלים שמכסים את כל הטווח הטיפוגרפי.
אני כותב מתוך נסיוני לאחר שיחות ארוכות עם המון גרפיקאים והכרת הרגלי הצריכה של אלפי לקוחות.