אז הכנתי סיר אורז.
ולא יודעת למה, כל אחד ועיסוקיו הוא, אף אחד לא הגיע הביתה לצהריים.
ובערב- "לא בא לי בשרי", "לא בא לי אורז"
לא בא לי..
לא בא לי..
אז לא.
אבל תכל'ס,
למחרת אני מוצאת את סיר האורז במקרר. שכחתי ממנו ולצהריים של ה"למחרת" הזה כבר הכנצי משהו אחר. אכלו. נגמר. ולאורז- חרפה.
חשבתי להכן משהו שישלב את האורז עם ירק + חלבון
על השיש הפשירה חבילת חזה עוף. מחלקו ידעתי שאכין שניצלים. אבל מהיתר? כן, אפשר להכין הרבה ולהקפיא, אבל כאן נכנס ה "לא בא לי" שלי. לא בא לי להכין עכשיו מלא שניצלים [מה גם שיש במקפיא, ופשוט שכחתי והוצאתי את חזה העוף והוא כבר הפשיר. מה שהקרא "טו לייט"
אז זה שיש לי חזה עוף מופשר שצריך להכין ממנו משהו- הפך לעובדה.
וזה שיש סיר אורז שמזיל דמעות במקרר- כבר עובדה.
עוד רגע של חשיבה ו-
הוצאתי תבלינים מהמקרר
תערובת אפונה גזר ותירס מהמקפיא
רוטב טריאקי
התחלתי בהכנת המנה הזו:
דפקתי דק דק את חזה העוף. כמעט לשקיפות. השתמשתי בפטיש שניצלים שטוח ולא משונן
צריך להזהר לא לקרוע את חזה העוף לגמרי
אבל גם אם נפערו קצת חורים, זו לא בעיה. נתגבר על זה בעזרת שכבה נוספת באזורים המחוררים
משמנים מעט תבניות שקעים, עדיפות לאלומניות גבוהים ולא סילקון
מרפדים את התבנית בחזה עוף דף באופן שכל הפנים יכוסה + עודף מעבר לדפנות שאיתו נסגור את הסיפור.
אפשר לחפוף בכמה חתיכות אחד מעט על השני, באפיה הכל מתחבר למעין יחידה אחת של חזה עוף.
ממלאים בערך שליש גובה באורזמבושל כרצוכם. מעל שמים מהירקות - מופשר אבל לא מבושל- שישאר פריך. מסיימים בשכבת אורז דקה נוספת שתגיע עד לשפת השקעים. מהדקים בעזרת כף וסוגרים מלמעלה בעזרת עודפי חזה העוף.
הופכם על תבנית מרופדת בניר אפיה ומסירים את התבנית.
מורחים רוטב טריאקי בנדיבות
אופים מכוסה כ-10 דקות ב 190 מעלות.
פותחים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות. מדי עם מעריפ מרוטב הטריאקי שנשפך לתבנית על ה"מנות".
להגשה:
מחממים במחבת בערך כוס וחצי רוטב טריאקי ו- 2 כפות דבש
מבשלים על אש נמוכה-בינונית עד שהרטב מבעבע. מערבבם וממשיכים לבשל עוד קצת עד שהרוטב מסמיך.
יוצקים רוטב על המנות.
טוחנים מיונז עם שום ומעט מלח. מזלפים מעל למנה
אפשר לוותר על הרוטב מהמחבת ולהגיש רק עם ברוטב שהיה עם המנות בתנור
זה יראה כך:
אשכול זה בהמשך לאשכול זה:
ולא יודעת למה, כל אחד ועיסוקיו הוא, אף אחד לא הגיע הביתה לצהריים.
ובערב- "לא בא לי בשרי", "לא בא לי אורז"
לא בא לי..
לא בא לי..
אז לא.
אבל תכל'ס,
למחרת אני מוצאת את סיר האורז במקרר. שכחתי ממנו ולצהריים של ה"למחרת" הזה כבר הכנצי משהו אחר. אכלו. נגמר. ולאורז- חרפה.
חשבתי להכן משהו שישלב את האורז עם ירק + חלבון
על השיש הפשירה חבילת חזה עוף. מחלקו ידעתי שאכין שניצלים. אבל מהיתר? כן, אפשר להכין הרבה ולהקפיא, אבל כאן נכנס ה "לא בא לי" שלי. לא בא לי להכין עכשיו מלא שניצלים [מה גם שיש במקפיא, ופשוט שכחתי והוצאתי את חזה העוף והוא כבר הפשיר. מה שהקרא "טו לייט"
אז זה שיש לי חזה עוף מופשר שצריך להכין ממנו משהו- הפך לעובדה.
וזה שיש סיר אורז שמזיל דמעות במקרר- כבר עובדה.
עוד רגע של חשיבה ו-
הוצאתי תבלינים מהמקרר
תערובת אפונה גזר ותירס מהמקפיא
רוטב טריאקי
התחלתי בהכנת המנה הזו:
דפקתי דק דק את חזה העוף. כמעט לשקיפות. השתמשתי בפטיש שניצלים שטוח ולא משונן
צריך להזהר לא לקרוע את חזה העוף לגמרי
אבל גם אם נפערו קצת חורים, זו לא בעיה. נתגבר על זה בעזרת שכבה נוספת באזורים המחוררים
משמנים מעט תבניות שקעים, עדיפות לאלומניות גבוהים ולא סילקון
מרפדים את התבנית בחזה עוף דף באופן שכל הפנים יכוסה + עודף מעבר לדפנות שאיתו נסגור את הסיפור.
אפשר לחפוף בכמה חתיכות אחד מעט על השני, באפיה הכל מתחבר למעין יחידה אחת של חזה עוף.
ממלאים בערך שליש גובה באורזמבושל כרצוכם. מעל שמים מהירקות - מופשר אבל לא מבושל- שישאר פריך. מסיימים בשכבת אורז דקה נוספת שתגיע עד לשפת השקעים. מהדקים בעזרת כף וסוגרים מלמעלה בעזרת עודפי חזה העוף.
הופכם על תבנית מרופדת בניר אפיה ומסירים את התבנית.
מורחים רוטב טריאקי בנדיבות
אופים מכוסה כ-10 דקות ב 190 מעלות.
פותחים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות. מדי עם מעריפ מרוטב הטריאקי שנשפך לתבנית על ה"מנות".
להגשה:
מחממים במחבת בערך כוס וחצי רוטב טריאקי ו- 2 כפות דבש
מבשלים על אש נמוכה-בינונית עד שהרטב מבעבע. מערבבם וממשיכים לבשל עוד קצת עד שהרוטב מסמיך.
יוצקים רוטב על המנות.
טוחנים מיונז עם שום ומעט מלח. מזלפים מעל למנה
אפשר לוותר על הרוטב מהמחבת ולהגיש רק עם ברוטב שהיה עם המנות בתנור
זה יראה כך:
אשכול זה בהמשך לאשכול זה:
קינוחים - את הקינוח הזה לא תפסיקו להכין-
ויש לו גם בן דוד אבל הבן דוד לא כל כך רוצה להיחשף כאן עדיין אתגר: נחשו מה יש בקינוח הזה. ניחשתם נכון? תקבלו אחד כזה. משלוח על חשבונכם :) המבצע מוגבל למספר ניחושים מוגבל [כמה? תלוי...] חל איסור השתתפות באתגר על מי שראה את המנה ומי שזכה לטעום ממנה....
www.prog.co.il
נערך לאחרונה ב: