אפרים יעקובזון
משתמש סופר מקצוען
אלי סניור: בעקבות מסקנות דו"ח מירון - בן גביר יחל לחפש מחליף למפכ"ל אחרי רמדאן
ראש האופוזיציה יאיר לפיד: ״לא צריך לחכות 30 יום ליישום לקחי דו״ח מירון, המסקנה העיקרית - אחריות אישית, נתניהו צריך להתפטר״.לשכת ראש הממשלה: ראש הממשלה נתניהו הנחה את מזכיר הממשלה להביא תוך 30 יום הצעת החלטה בעניין יישום לקחי דו״ח מירון.
אני רק שאלה.ראש האופוזיציה יאיר לפיד: ״לא צריך לחכות 30 יום ליישום לקחי דו״ח מירון, המסקנה העיקרית - אחריות אישית, נתניהו צריך להתפטר״.
עקרונית מסכים עם דבריך, אבל, כאן זה שונה.אני רק שאלה.
אם ח"ו איצטדיון כדורגל היה קורס והיה אסון בסדר הגודל הזה, היה עולה על דעת מישהו שהאשם הוא ראה"מ?
לא.
זה לא מדיניות, לא כלכלה, זה אירוע.
לאירוע יש נהלי בטיחות, יש אישורים ותכנונים.
איך ראה"מ קשור לזה?
אבל כידוע, בשמאל זה -
- "מי אשם?"
- "ביבי!!!!!!!!!!!"
- "במה הוא אשם?"
- "גלי בהרב מיארה, תמצאי!"
שוב, מי שאמור לנהל את האירוע כולל הסדרתו, זה לא ראש הממשלה.עקרונית מסכים עם דבריך, אבל, כאן זה שונה.
הנושא הוא לא האם אישור המהנדס של בונה האיצטדיון או מקים הטריבונה תקין או לא. מדובר כאן על מדיניות רבת שנים של חוסר משילות במקום עם ארוע בסדר גודל לאומי מה שברור לכל בר דעת שזה עלול לגרום לבעיות גם מבחינה בטיחותית, כי כשאין דין ואין דיין הכל יכול לקרות.
ונדרש מהשלטון (שבראשו עומד רה"מ) לדפוק על השולחן ולהסדיר את המקום אחת ולתמיד בלי לפחד מפוליטקאים של מגזר מסויים.
לא מדובר על מאבקים בקשר לשליטה על שטח ישיבת פוניבז' או בתי ורשא שניתן להשאיר זאת לבתי המשפט, מדובר על שטח לאומי שמתקיים בו מידיי שנה האירוע הגדול במדינה!
צריך רק להזכיר שבג"ץ שנמלט כאן מאשמה הוא זה שמנע את הפקעת השטח והלאמתו כדי לתכנן אותו בהתאם לצרכי הציבור, והוא זה שקומם את וועדת החמישה.עקרונית מסכים עם דבריך, אבל, כאן זה שונה.
הנושא הוא לא האם אישור המהנדס של בונה האיצטדיון או מקים הטריבונה תקין או לא. מדובר כאן על מדיניות רבת שנים של חוסר משילות במקום עם ארוע בסדר גודל לאומי מה שברור לכל בר דעת שזה עלול לגרום לבעיות גם מבחינה בטיחותית, כי כשאין דין ואין דיין הכל יכול לקרות.
ונדרש מהשלטון (שבראשו עומד רה"מ) לדפוק על השולחן ולהסדיר את המקום אחת ולתמיד בלי לפחד מפוליטקאים של מגזר מסויים.
לא מדובר על מאבקים בקשר לשליטה על שטח ישיבת פוניבז' או בתי ורשא שניתן להשאיר זאת לבתי המשפט, מדובר על שטח לאומי שמתקיים בו מידיי שנה האירוע הגדול במדינה!
באיזה פס"ד מדובר?צריך רק להזכיר שבג"ץ שנמלט כאן מאשמה הוא זה שמנע את הפקעת השטח והלאמתו כדי לתכנן אותו בהתאם לצרכי הציבור, והוא זה שקומם את וועדת החמישה.
שרי הפנים, תיירות, בט"פ ומעליהם רוה"מ.שוב, מי שאמור לנהל את האירוע כולל הסדרתו, זה לא ראש הממשלה.
הלוואי שלנתניהו הייתה יכולת להשפיע על איזה פקידים ימונו.(שבזה אני בטוח שהוא גם מתערב)
אכן כ"אירוע תרבות" זה האירוע הגדול ביותר. אבל מבחינת הטיפול בבעיה זה משהו די קטן. שטח שמי שמחזיק בו לא מוכן ללכת לפי הנהלים.אלא בהתייחסות לאירוע הגדול במדינה והמשילות בשטח.
לרה"מ יש אחריות עקיפה על כל מה שמתרחש, אבל לשים אותו אחראי ראשון זה מגוחך.שרי הפנים, תיירות, בט"פ ומעליהם רוה"מ.
כמו שכל נושא במדינה שייך למשרד ספציפי והשר הממונה, אך מעליהם אחראי רוה"מ.
זו לא שאלה של איזה פקיד לשים בעמדה מסויימת (שבזה אני בטוח שהוא גם מתערב) אלא בהתייחסות לאירוע הגדול במדינה והמשילות בשטח.
לשיטתך, רוה"מ אחראי רק על תחומים שבאחריות משרד רוה"מ?
לא אמרתי שהוא אחראי ראשון ושזו עילה להתפטרות, רק שאין להשוות לקריסת איצטדיון.לרה"מ יש אחריות עקיפה על כל מה שמתרחש, אבל לשים אותו אחראי ראשון זה מגוחך.
עריפת ראשים חסרת תוחלת שלא תביא לתיקון.
אני באמצע חיפוש להגיע לשורה תחתונה.באיזה פס"ד מדובר?
אם יש לך קישור לפס"ד המלא, אשמח.אני באמצע חיפוש להגיע לשורה תחתונה.
בג"צ מנע את ההפקעה ושלח את המדינה להליך גישור מול ההקדשים מה שיצר את וועדת החמישה.
(עתירה 48/14)
עדיין היתה כאן החלטה ממשלתית שסוכלה דרך משפטיזציה.
(יכול מאד להיות שאז החרדים היו מרוצים מאד מההחלטה, שכן שר האוצר דאז שחתם על ההחלטה היה יאיר לפיד, והיתה בחוגי העד"ח לפחות חרדה מכך שהאתר יתנהל ע"י המדינה באופן מוחלט)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: