loving music
משתמש מקצוען
כמו בכל אחד ואחד ממאות או אלפי האשכולות הסוערים כאן בפרוג....כפי הנראה מטבע הדברים עפ"ר כל אחד רואה את הצד שלו ומתחפר בו
כמו בכל אחד ואחד ממאות או אלפי האשכולות הסוערים כאן בפרוג....כפי הנראה מטבע הדברים עפ"ר כל אחד רואה את הצד שלו ומתחפר בו
יאלה בואו ננסה אתגר דו"צכפי הנראה מטבע הדברים עפ"ר כל אחד רואה את הצד שלו ומתחפר בו
יש לי אתגר קטן
אותם הניקים או נהגים שהסבירו כמה קשה לקחת טרמפים שיעלו בבקשה דוגמאות של טרמפיסטים הגונים שממש היה תענוג לקחת אותם מה אין כאלה? ואם אין לכם סימן שמעולם לא לקחתם טרמפ ואתם רק מנסים להרגיע את המצפון היהודי שלכם
יש לי אם זה מעניין אותךכפי הנראה מטבע הדברים עפ"ר כל אחד רואה את הצד שלו ומתחפר בו
יש לי אתגר קטן
אותם הניקים או נהגים שהסבירו כמה קשה לקחת טרמפים שיעלו בבקשה דוגמאות של טרמפיסטים הגונים שממש היה תענוג לקחת אותם מה אין כאלה? ואם אין לכם סימן שמעולם לא לקחתם טרמפ ואתם רק מנסים להרגיע את המצפון היהודי שלכם
מצווה גוררת מצווהיש לי אם זה מעניין אותך
לקחתי בחור טרמפ
לפי חזותו הוא בחור ישיבה
ראיתי כשהוא עלה שלא היה אכפת לו הרבה לאן אני מגיע העיקר לנסוע..
הוא היה חומד של בחור עדין ומנומס
התחלנו לשוחח והוא סיפר לי על ההורים שלו (אנשים מכובדים ומוכרים במגזר!!)
הוא סיפר לי על האחים שלו ועל המשפחה המאוד ברוכה שממנה הוא מגיע
והוא סיפר לי גם על זה שאין לו ישבן לשבת וללמוד כל היום ובבית מאוד כועסים עליו וכו וכו
לא רוצה להאריך ולפרט אבל היה לבחור הזה נס מהשמים שהוא פגש אותי..
שידכתי אותו לאדם שמבין לנפש בחורים במצבו
שנסע להורים ושיכנע אותם שיש צורך בשינוי
ב"ה אני מפעם לפעם מתעניין בשלומו ושמח לדעת שטוב לו.
הבהרה קצרה,כפי הנראה מטבע הדברים עפ"ר כל אחד רואה את הצד שלו ומתחפר בו
יש לי אתגר קטן
איזה קטע, אנחנו מודעים לזה. מפתיע, אה?אם אתה יהודי
אתה חייב בחסד
איזה קטע, אנחנו מודעים לזה. מפתיע, אה?
אממה, שאנחנו בוחרים איך ומתי לעשות את החסדים שלנו.
גם את בוחרת איזה חסדים לעשות ומתי, נכון?
אז תני גם לנו לבחור.
מי שלומד את הספר אהבת חסד מהחפץ חיים מבין שעשית חסד זה לא רשות אלא חובה אא"כ יש סיבה
חובה ללמוד בספר להלן לינק לספר http://www.toratemetfreeware.com/online/f_01815.html
וכאן טעימה קטנה
א. כל ישראל חיבין במצוה זו של גמילות חסד: בין איש, בין אשה, בין עשיר, בין עני [עם מי שלמטה ממנו], כל אחד לפי כחו. דלא נתנה התורה שעור להלואה, והרי היא כמצות צדקה שכל ישראל חיבין בה, כדאיתא בגמרא (גיטין ז': וביורה דעה סימן רמ''ח סעיף א'.
ועוד קטע
ויש אנשים שרפוי המצוה של גמילות חסד בידם מחמת העלם ידיעה. הינו, שנעלם מאתם גדל חיוב של המצוה וגדל שכרה. שהם סוברים שהיא רק הנהגה ישרה ומדה טובה בעלמא, ואינם יודעים שהיא מצות עשה דאוריתא, כמו סכה ולולב ותפלין. ראה אחי, כמה חסרים אנו במצוה הזו, הלא כמה טרחות מטריח האיש הישראלי בסכה ולולב וכהאי גונא בכל המצות לעשותן על גדר השלמות, וחס ושלום, אינו עצב כלל אחר כך על טרחתו, אדרבה, שמח שזכהו ה', שהיה לו טרחה על מצותיו של הקדוש ברוך הוא, ועל שזכה להשיג המצוה. [ובאמת, כן ראוי להיות, כשנתבונן בזה שהאדם, שהוא בריה קטנה, וימיו קצובים, וסופו להיות עפר עומד על הארץ, וזוכה לשרת לה' אלהי השמים כאחד מצבא המרום אשר במרום.] ואלו במצוה של גמילות חסדים, כמה עניה היא בדעתנו, שמפני טרחה קטנה אנו דוחין אותה. ואפילו כשאנו עושין אותה לפעמים, היא בקשי ובצער ושלא בשמחה כלל.
נהג נכבד אם לא עברת על הספר יתכן שאתה נכשל בכל פעם שאתה לא עוצר לטרמיסט !!!
אולי כדאי שתשאל רב כמו שאתה שואל בשאר מצוות התורה
החפץ חיים כותב כל אחד לפי כוחו וכל אחד יעשה חשבון נפשתודה כבוד הרב.
אתם גם תורמים לכל אדם שפונה אליכם ברחוב?
ומארחים כל אדם ברחוב שקצת עייף ורוצה ספה לנוח עליה?
יוצא לי לקחת הרבה טרמפיסטים. רובם המוחלט מתנהגים בנימוס. מטבע הדברים הסיפורים הם על המעט שלא בסדר, כי מה יש לספר על טרמפיסט שישב בשקט כל הנסיעה ואמר בסוף תודה?אותם הניקים או נהגים שהסבירו כמה קשה לקחת טרמפים שיעלו בבקשה דוגמאות של טרמפיסטים הגונים שממש היה תענוג לקחת אותם מה אין כאלה? ואם אין לכם סימן שמעולם לא לקחתם טרמפ ואתם רק מנסים להרגיע את המצפון היהודי שלכם
לא חושב שמישהו חושב שחייבים לו גם אם הנהג חייב מדין חסד הוא לא חייב לו אלא לבוראו פותח האשכול כתב בכאב ע"כ שהמאמר הנ"ל יכול להביא לכך שנהגים לא יעצרו ולגבי המילה שכתב אטומים כנראה הוא כתב מתוך כאב ובעצם הרי לימדונו חז"ל שלשה סימנים יש באומה זו הרחמנים והביישנין וגומלי חסדים רחמנים דכתיב (דברים יג, יח) ונתן לך רחמים ורחמך והרבך ביישנין דכתיב (שמות כ, כ) בעבור תהיה יראתו על פניכם גומלי חסדים דכתיב (בראשית יח, יט) למען אשר יצוה את בניו ואת ביתו וגו' כל שיש בו שלשה סימנים הללו ראוי להדבק באומה זויוצא לי לקחת הרבה טרמפיסטים. רובם המוחלט מתנהגים בנימוס. מטבע הדברים הסיפורים הם על המעט שלא בסדר, כי מה יש לספר על טרמפיסט שישב בשקט כל הנסיעה ואמר בסוף תודה?
הכעס פה מצד הנהגים הוא בעיקר על אלו שחושבים שחייבים תמיד לקחת אותם (ואיכשהו, הרבה פעמים אלו אותם המעטים שגם בתוך האוטו לא מתנהגים כמו שצריך. מי שמרגיש ש"חייבים" לקחת אותו, גם עלול להרגיש בעל הבית בתוך האוטו. מי שברור לו שלא חייבים לו שום דבר, מתנהג כמו אורח.)
חשוב מאד. הנהג לא צריך להתעכב על הוויכוחים של הטרמפיסטים מי היה קודם.
מזדהה מאוד וזה לא חייב להיות" טיפוס כזה"לא צריך מאמרים כאלה בשביל לגרום לאנשים לא לקחת טרמפים,אלה הטרמפיסטים בעצמם שגורמים לכך.
כל מי שמעלה אנשים בטרמפיאדות, יודע שקיים סיכוי שיעלה אליו טיפוס כזה, וכל אחד שעצר אי פעם טרמפ, מכיר את התופעה.
תנוח דעתך.
לטעמי לא יפה מה שכתבתםכל אלו שנואמים כאן על מצוות חסד שחובה על כל יהודי וכו'
אשמח שתתנו כתובת וטלפון...
אני המון פעמים תקוע בלי מזומן בסוף חודש, ואני מכיר גם מישהו (פגשתי אותו שרוע על הספסל באיצקוביץ') שממש מחפש מיטה חמה בחדר ממוזג (בחדר שינה שלכם יש מזגן, נכון?)
אני לא מתכוון ח"ו לנצל, רק לאפשר לכם למלאות את חובתכם. יאללה שלחו פרטים.
אני מאמין שיש כאן עוד כמה יהודים טובים שממש ישמחו לעזור לכם למלאות את חובתכם בעולמכם.
לטעמי לא יפה מה שכתבתם
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: