**השראה למתכון נלקחה מתוך הספר של אביגייל מייזליק - פשוט טעים לשבת**
עוגיות טעימות ומשביעות,
מעולות לכוס קפה של הבוקר.
אני שמה אותן ישר במקפיא,
כי כשהן מול העיניים הן נגמרות ברגע...
כמות שיוצאת: מגש תנור אחד.
החומרים:
(לפי כוס ח"פ 180CC)
חצי כוס קוואקר.
כוס קמח שקדים
כוס קמח שבולת שועל
כפית אבקת אפיה.
100 ג' חמאה רכה
חצי כוס מייפל טהור.
ביצה בגודל L
100 ג' שוקולד חלבי או מריר קצוץ גס.
בערך כוס אגוזי לוז לא קלויים חצויים.
ההכנה:
מכניסים לקערה את החומרים לפי הסדר, מערבבים היטב בעזרת שתי כפות,
יוצרים עוגיות, ואופים בתנור שחומם מראש ל180מעלות במשך 10-12 דקות עד שהן מזהיבות קלות.
הערות:
*ניתן להחליף את כוס הקמח שקדים ואת כוס הקמח שיבולת שועל ב2 כוסות קמח כוסמין 80%. (לא מתאים לציליאק)
*אין טעם להחליף את החמאה בשמן אחר, היא עושה את כל הטעם.
עוגיות טעימות ומשביעות,
מעולות לכוס קפה של הבוקר.
אני שמה אותן ישר במקפיא,
כי כשהן מול העיניים הן נגמרות ברגע...
כמות שיוצאת: מגש תנור אחד.
החומרים:
(לפי כוס ח"פ 180CC)
חצי כוס קוואקר.
כוס קמח שקדים
כוס קמח שבולת שועל
כפית אבקת אפיה.
100 ג' חמאה רכה
חצי כוס מייפל טהור.
ביצה בגודל L
100 ג' שוקולד חלבי או מריר קצוץ גס.
בערך כוס אגוזי לוז לא קלויים חצויים.
ההכנה:
מכניסים לקערה את החומרים לפי הסדר, מערבבים היטב בעזרת שתי כפות,
יוצרים עוגיות, ואופים בתנור שחומם מראש ל180מעלות במשך 10-12 דקות עד שהן מזהיבות קלות.
הערות:
*ניתן להחליף את כוס הקמח שקדים ואת כוס הקמח שיבולת שועל ב2 כוסות קמח כוסמין 80%. (לא מתאים לציליאק)
*אין טעם להחליף את החמאה בשמן אחר, היא עושה את כל הטעם.