וירוס קיצורי דרך שמסרב להיעלם

5566brs

משתמש מקצוען
D I G I T A L
בשעה טובה גם אותי תקף הוירוס הזה.
פניתי לחברת ESET והם הפנו אותי לעיין במדריך הנמצא בכתובת:
https://stips.co.il/tip/36526
אך זה חסום לי.
אולי בכל זאת מישהו יכול להעלות באופן מסודר וברור שלב אחרי שלב איך מסדרים את הענין הזה.
זה מה שכתוב שם.
מהי הבעיה של קבצים שהפכו קיצורי דרך?

כל הקבצים בדיסק און קי שלכם הפכו לבעלי סיומת .ink? - מדובר בווירוס שנקרא "וירוס קיצורי הדרך" (Shortcut virus). אם הקבצים בדיסק און קי הפכו פתאום לקיצורי דרך הרי שנפגעתם מהווירוס הזה.

הפתרון פשוט:
=========
1. הפעילו את כפתור התחל ושם את "הפעלה".

2. בשורת החיפוש כתבו cmd ולחצו על מקש Enter.

3. בחלון השחור שייפתח הדביקו או כתבו את השורה הבאה (כשבמקום האות f כתבו את האות של כונן ה-USB שלכם):

attrib -h -r -s /s /d f:\*.*

הערה: אם אתם מדביקים את השורה אז הדביקו בעזרת לחצן ימני על החלון ובחירת "הדבק" כי Ctrl+V לא עובד בטרמינל השחור.

חשוב מאד!!
מיד לאחר הגיבוי של הקבצים חשוב לנקות את המחשב עם אנטי וירוס מעודכן.

בהצלחה!

קישורים מצורפים:

טקסטור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
תודה רבה.
רק שאני לא מבין מה צריך לעשות לאחר הדבקת השורה הזאת בחלונית שם.

5566brs

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אנטר.
אם זה לא עבד תעלה צילום של החלון לכאן.
חשוב: כל זה בהנחה שהוירוס נמחק. אם לא, הוא יחזיר כל פעם את המצב לקדמותו והקבצים ישובו להיות מוסתרים.
אם זהו לדעתך המצב, כדאי תכתוב איזה קיצורים יש בדיסק (כשמות הקבצים, או 'קיצורים עצמאיים').

נערך לאחרונה ב:

טקסטור

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
תודה.
בסוף הרצתי סריקה עפ"י ההוראות של התמיכה (סריקה מעמיקה+ניקוי קפדני). ראיתי שעל חלק מהוירוסים שנוקו כתוב שזה יעזור רק בהפעלה מחודשת של המחשב. הפעלתי מחדש והכל הסתדר. ברוך השם.

פרסומון

משתמש סופר מקצוען
תודה.
בסוף הרצתי סריקה עפ"י ההוראות של התמיכה (סריקה מעמיקה+ניקוי קפדני). ראיתי שעל חלק מהוירוסים שנוקו כתוב שזה יעזור רק בהפעלה מחודשת של המחשב. הפעלתי מחדש והכל הסתדר. ברוך השם.
בשעה טובה.

5566brs

משתמש מקצוען
D I G I T A L
לא קשור לוירוס.

תעשה 'שמור בשם' לקובץ הזה, והמיקום שייפתח כברירת מחדל לשמירת הקובץ, זה המיקום של הקובץ, תמצא את הקובץ (בשם desktop.ini) ותמחק אותו.
הסיבה שזה קרה אחרי הניקוי, בדקתי ומצאתי - זו אחת מתופעות הלוואי של תיקון הוירוס. הקובץ הזה נמצא בכל מחשב. אבל הוא מוסתר. כשהוא איננו מוסתר הוא נפתח בהפעלת המחשב.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה