טיול בחו"ל וינה-טיול מאורגן להרים עם מדריך

פרוגיוזר

משתמש פעיל
קופצת על האשכול
אנחנו נהיה באוסטריה בעז"ה בבינה"ז, בלי רכב
רוצים מאד לחרוש את ההרים
הבנתי שבאיזור זלצבורג קשה יותר להתנייד עם תח"צ :(
האופציות שלנו:
1: לשהות באיזור זלצבורג - מישהו יודע להמליץ על עיירה בזלצבורג שיש בה מניינים בקיץ ויש אפשרות להתנייד משם עם תח"צ לאטרקציות בסביבה?
יעזור לי מאד!

2: לקחת נהג לכמה ימים
בפעם הראשונה עשינו את זה עם ציון, לקחנו אותו צמוד לארבעה ימים. היה מוצלח במיוחד.

בפעמים הבאות כבר הסתדרנו בכוחות עצמנו.
מה המחיר לכזה דבר? מישהו מכיר\שמע\התנסה עם נהג מאיזור זלצבורג?

3: להתמקם באיזור טירול -
על פניו נשמע האופציה הכי הגיונית אבל חבל לי כי זה משמעותי רחוק יותר מוינה ( יותר בזבוז זמן על נסיעות) וגם אתרים פחות יפים.

איזה אופציה הייתם בוחרים?
אשמח לכל מידע ועזרה מהמבינים..
תודה!!!

דבורי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
בהנחה שמדובר על איזור האגמים (הלשטאט והאיזור) ולא האיזור ההררי המרוחק יותר.

בנוסף - אי אפשר להספיק הכל ביום אחד, צריך לבחור.

מדגישה כי אנחנו נסענו בקיץ , יש לבדוק שהאתרים שנתתי פה פעילים גם באפריל.

1. העיירה הלשטאט, עליה לפינוקולר לתצפית על הלשטאט, (אותו פינוקולר ממשיך לעלות גם למכרה מלח, אך הכניסה היא רק מגיל ארבע). שייט באגם
2. 10 דקות נסיעה מהאלשטאט - העיירה אוברטראון ממנה אפשר לקחת רכבל לתצפית 5 האצבעות - תצפית יפהפייה . (מתחנת הרכבל חצי שעה הליכה עד לתצפית). לאותו רכבל יש גם עצירה לפני כן למערת קרח (גם כחצי שעה הליכה עד למערה)
3. אגם גוסאו בעיירה גוסאו , חצי שעה נסיעה מהאלשטאט. ניתן להקיף את האגם בהליכה וכן לעלות ברכבל לתצפית שמשקיפה על האגם
4. מגלשות הרים בעיירה abtenau , חצי שעה מהלשטאט, עולים ברכבל כרבע שעה ויורדים במגלשות הרים בנסיעה של 8 דקות מול הנוף ההררי היפיפה. יש לברר עם יתנו לכם לעלות עם בת השנתיים.
5. העיירה סנט וולפגאנג על גדות אגם וולפגאנג. כ40 דקות מהלשטאט, ניתן סתם לטייל בעיירה היפה, ניתן לעלות ברכבת קיטור להר שפרברג על תצפית מדהימה על 5 אגמים. לחילופין אפשר לשוט משם לעיירה סנט גילגן שהיא על גדות אותו אגם וממנה לעלות ברכבל שמשקיף גם הוא על כמה אגמים (אם כי הנוף בשפרברג מרשים יותר לטעמי)

יש עוד אופציות רבות...אך מרוחקות יותר, למשל קניוני מים, (קניון הלאמרקלאם הוא הקרוב ביותר), מפלים, ועוד.
אך ביום אחד לא תוכלו להספיק כל כך הרבה. במקומכם אם היה לי יום אחד - הייתי עושה את הלשטאט וכל מה שהיא כוללת, ותצפית חמשת האצבעות.

יש שם מנייני תפילה ביולי?
איך אפשר לבדוק את זה?
רוצה להיות שם באיזור עם לינה של לילה אחד כדי להספיק

dasi971

משתמש רשום
יש למישהו עוד נהג להמליץ לי
כי דברתי עם ציון והוא בחופשה באותם תאריכים?

lachover

משתמש פעיל
יש אחד בשם 'רפאל' יהודי דתי שמארגן נסיעה עם רכב 7 מקומות לזלצבורג
בימי ראשון
רק שעדיף לסגור אתו מראש קבוצה של שבעה אנשים שאת מכירה כי אחרת הוא מצרף גם חילונים לקבוצה
אין על רפאל!!

dasi971

משתמש רשום
זהו בראשון זה לא טוב לי כי אנחנו רק בראשון מגיעים לאוסטריה
הוא מוציא רק בראשון?

dasi971

משתמש רשום
תודהה
תכלס כולם לוקחים לאותו רעיון של טיול
מענין אותי אם יש הבדלים?

זריחות ושקיעות

משתמש פעיל
תודהה
תכלס כולם לוקחים לאותו רעיון של טיול
מענין אותי אם יש הבדלים?
אני גם כרגע בבירורים על טיול יום מוינה עם נהג
מה שמעצבן (אבל מובן) זה שהם רוצים לקבוע איתך יום ספציפי, וככה אין גמישות עם מזג האויר.
אין עניין ליסוע להרים\עמק הוואכו כשהשמיים אפורים ויורד גשם, זה פשוט לא זה. וברגע שקובעים יום ספציפי זה יכול לקרות.

dasi971

משתמש רשום
אני גם כרגע בבירורים על טיול יום מוינה עם נהג
מה שמעצבן (אבל מובן) זה שהם רוצים לקבוע איתך יום ספציפי, וככה אין גמישות עם מזג האויר.
אין עניין ליסוע להרים\עמק הוואכו כשהשמיים אפורים ויורד גשם, זה פשוט לא זה. וברגע שקובעים יום ספציפי זה יכול לקרות.
יכול להיות שיש מזג אויר של גשמים באוגוסט?
כי לקחנו דירה בוינה ומסתבר שהרבה דירות אין מזגנים
השאלה מה המזג אויר בוינה בקיץ אם זה נסבל להיות בלי מזגן?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה