@MORIYAT תודה! איזה יופי זה לדעת לשים את האצבע...
אז כן, @sm05276 ,זה חלק ממה שהתכוונתי, אולי בתוספת זה -
כי גם אם את רוצה לשמור על אותנטיות של תחושות וכו', יש צורה שבה צריך להעלות על הכתב לדעתי, לסופר יש אחריות ציבורית בסופו של יום, לא?
ושוב, עם צדיקים מדקדקים כחוט השערה דווקא בגלל שיש לך את הרגשות והמקום והגישה הנכונים לדעתי, אני באה ככה עם מה שהפריע.
סליחה אם הארכתי מדי..
אז כן, @sm05276 ,זה חלק ממה שהתכוונתי, אולי בתוספת זה -
זווית הסתכלות. זה ממש לא חייב להיות חוסר אנרגיה. זה יכול להיות לגמרי, אדם שמאמין למדע. לא כל אדם יוצא לחקור ולבדוק את יסודות המדע, ורוב בעלי התשובה לא חוזרים ממקום כזה. האמונה בחוץ במדע (שלצערינו חלחלה קצת גם אלינו), היא משהו שאנחנו לא יכולים לתפוס, אבל ככה זה, בסוף מלמדים אותם שבשורה הראשונה והאחרונה, המדע זה הבסיס הכי בסיסי, יצוק ואיתן. כך שלא צריך חוסר אינטלגנציה בשביל להאמין במה שמפמפמים לך מהגן, צריך פשוט להיות - אדם...תגידי, כמה חוסר אינטליגנציה צריך בשביל ל'חשוב' שתינוק זה משהו שהטבע ייצר?!
משפט יפה ולכן אמרתי שMORIYAT קצת ביטאה מה שהתכוונתי, כי תסכימי איתי שהכתיבה של - לא שווה מילים - מעידה על הלך רוח מסוים.. או לפחות נראה ככה.. ברור לי שלא מחייב שזה המקום האישי שלך, אלא יכול להיות כמחשבה/תחושה חד פעמית.קיבלתי ערכתי.
פה הייתי רוצה להרגיש חזק שזה בא ממקם אוהב אוהב, ולא מתנשא אפילו בטיפונת בתוך הלב. שזה לא בא - במחילה מכבוד הציבור - מהמקום החרדי שמרגיש מאוים מחילוני שמדבר שטויות, אלא מהמקום שאוהב את האח שאופס חבל, חבל שהוא לא גדל איפה שאנחנו. כואב.במוכרת המסכנה הזו.
כי גם אם את רוצה לשמור על אותנטיות של תחושות וכו', יש צורה שבה צריך להעלות על הכתב לדעתי, לסופר יש אחריות ציבורית בסופו של יום, לא?
ושוב, עם צדיקים מדקדקים כחוט השערה דווקא בגלל שיש לך את הרגשות והמקום והגישה הנכונים לדעתי, אני באה ככה עם מה שהפריע.
סליחה אם הארכתי מדי..