סיפור בהמשכים (וגם שיתוף לביקורת:) יומן תל אביבי עם נשמה

.כותבת.

משתמש מקצוען
@MORIYAT תודה! איזה יופי זה לדעת לשים את האצבע...
אז כן, @sm05276 ,זה חלק ממה שהתכוונתי, אולי בתוספת זה -
תגידי, כמה חוסר אינטליגנציה צריך בשביל ל'חשוב' שתינוק זה משהו שהטבע ייצר?!
זווית הסתכלות. זה ממש לא חייב להיות חוסר אנרגיה. זה יכול להיות לגמרי, אדם שמאמין למדע. לא כל אדם יוצא לחקור ולבדוק את יסודות המדע, ורוב בעלי התשובה לא חוזרים ממקום כזה. האמונה בחוץ במדע (שלצערינו חלחלה קצת גם אלינו), היא משהו שאנחנו לא יכולים לתפוס, אבל ככה זה, בסוף מלמדים אותם שבשורה הראשונה והאחרונה, המדע זה הבסיס הכי בסיסי, יצוק ואיתן. כך שלא צריך חוסר אינטלגנציה בשביל להאמין במה שמפמפמים לך מהגן, צריך פשוט להיות - אדם...
קיבלתי ערכתי.
משפט יפה :) ולכן אמרתי שMORIYAT קצת ביטאה מה שהתכוונתי, כי תסכימי איתי שהכתיבה של - לא שווה מילים - מעידה על הלך רוח מסוים.. או לפחות נראה ככה.. ברור לי שלא מחייב שזה המקום האישי שלך, אלא יכול להיות כמחשבה/תחושה חד פעמית.
במוכרת המסכנה הזו.
פה הייתי רוצה להרגיש חזק שזה בא ממקם אוהב אוהב, ולא מתנשא אפילו בטיפונת בתוך הלב. שזה לא בא - במחילה מכבוד הציבור - מהמקום החרדי שמרגיש מאוים מחילוני שמדבר שטויות, אלא מהמקום שאוהב את האח שאופס חבל, חבל שהוא לא גדל איפה שאנחנו. כואב.
כי גם אם את רוצה לשמור על אותנטיות של תחושות וכו', יש צורה שבה צריך להעלות על הכתב לדעתי, לסופר יש אחריות ציבורית בסופו של יום, לא?
ושוב, עם צדיקים מדקדקים כחוט השערה ;) דווקא בגלל שיש לך את הרגשות והמקום והגישה הנכונים לדעתי, אני באה ככה עם מה שהפריע.
סליחה אם הארכתי מדי..

sm05276

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תודה @.כותבת. על התגובה המושקעת.
מעריכה את זה.

זה יכול להיות לגמרי, אדם שמאמין למדע. לא כל אדם יוצא לחקור ולבדוק את יסודות המדע, ורוב בעלי התשובה לא חוזרים ממקום כזה. האמונה בחוץ במדע (שלצערינו חלחלה קצת גם אלינו), היא משהו שאנחנו לא יכולים לתפוס, אבל ככה זה, בסוף מלמדים אותם שבשורה הראשונה והאחרונה, המדע זה הבסיס הכי בסיסי, יצוק ואיתן. כך שלא צריך חוסר אינטלגנציה בשביל להאמין במה שמפמפמים לך מהגן, צריך פשוט להיות - אדם...
מרשה לי לחלוק?
אף פעם לא נכנסתי עם אנשים בסביבת מגורי לדיונים אודות בריאת העולם, כך שזה לא ידיעה של אמרו לי ככה. אבל זה פשוט פועל יוצא של הבנת דבר מתוך דבר.
רובם האמינו.
האמינו שיש אלוקים (בה' - כלשונם)
מי שצם ביום כיפור ולא אוכל חמץ בפסח, מי שלומד תנ"ך ומצטט משם פסוקים (אף שלצערינו - בצער אמיתי, פעמים רבות מפרש אותם מסולפים כל כך) הוא גם מאמין בבריאת העולם.
גרתי בתל אביב - אתאיסטים מוחלטים כמעט שלא פגשתי.
פה הייתי רוצה להרגיש חזק שזה בא ממקם אוהב אוהב, ולא מתנשא אפילו בטיפונת בתוך הלב. שזה לא בא - במחילה מכבוד הציבור - מהמקום החרדי שמרגיש מאוים מחילוני שמדבר שטויות, אלא מהמקום שאוהב את האח שאופס חבל, חבל שהוא לא גדל איפה שאנחנו. כואב.
שוב, מקבלת.
אני כבר לא יכולה לערוך, אי"ה לפעם הבאה.

אמממ....
אבל בפעם הבאה אני הולכת להביא צד הפוך.
וגם בפעם שאח"כ.
טוב, לכשיצא...

sm05276

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אגב, אולי בגלל זה
רובם האמינו.
מי שצם ביום כיפור ולא אוכל חמץ בפסח, מי שלומד תנ"ך ומצטט משם פסוקים הוא גם מאמין בבריאת העולם.
היה נשמע הזלזול. כי היא ממש לא מייצגת בעיני את החילוני הקלאסי ועם הסוג הזה קשה לי יותר.
אבל כמו שכתבתי מקודם, מקבלת את זה שיש כאן עבודה שלי אישית

.כותבת.

משתמש מקצוען
מרשה לי לחלוק?
אף פעם לא נכנסתי עם אנשים בסביבת מגורי לדיונים אודות בריאת העולם, כך שזה לא ידיעה של אמרו לי ככה. אבל זה פשוט פועל יוצא של הבנת דבר מתוך דבר.
רובם האמינו.
מי שצם ביום כיפור ולא אוכל חמץ בפסח, מי שלומד תנ"ך ומצטט משם פסוקים (אף שלצערינו - בצער אמיתי, פעמים רבות מפרש אותם מסולפים כל כך) הוא גם מאמין בבריאת העולם.
גרתי בתל אביב - אתאיסטים מוחלטים כמעט שלא פגשתי.
למה לחלוק? מסכימה עם כל מילה.
ואגב, הם מאמינים, ולרוב הם גם מאמינים שהעולם קיים מליוני שנה.. ברגע שהאמונה היא לא מרכז חייך, אז הסתירות לא מפריעות ואתה גם לא מחפש אותן.
היה נשמע הזלזול. כי היא ממש לא מייצגת בעיני את החילוני הקלאסי ועם הסוג הזה קשה לי יותר.
אבל כמו שכתבתי מקודם, מקבלת את זה שיש כאן עבודה שלי אישית
אני חושבת שברגע שאת באה בגישה הנכונה לדעתי, אז זה לא בא כ"חילוני קלאסי", (כי אין דבר כזה, יהודי הוא קודש קודשים), וה"סוג" לא מפריע. כי תכלס זה לא - הם ואנחנו. כולם ביחס לקב"ה. זה קרוב יותר, זה רחוק יותר, זה מודה בפה מלא, זה מאמין בלי להבין מדוע, וזה מסתיר את הפנים בכל הכח ואומר דברים נגד, אבל זה לא הוא באמת.
וכולנו אחים, ולכולנו אותו אבא. שאוהב אותם כמו אותי. בדיוק אותו דבר, אם לא יותר.
גישה שעושה את החיים טובים יותר :)
(כמובן שהחלקים פה בלתי נפרדים. החילוניות שנדבקה בהם היא נוראה ואיומה, וצריך להיזהר ולפיכך גם לשמור מרחק לפעמים לצערינו. אי אפשר לקחת מפה רק את העניין של הקירבה, הקירבה היא רק על בסיב מה שכתבתי, שהכל ביחס לקב"ה וברור מה הנכון וכו')
עד כאן המשא המרכזי שלי להערב, תודה לכל מי שהביאנו עד הלום, תודה לבעל האולם, למקרופון המזויף ולמצלמת הזום.

sm05276

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני חושבת שברגע שאת באה בגישה הנכונה לדעתי, אז זה לא בא כ"חילוני קלאסי", (כי אין דבר כזה, יהודי הוא קודש קודשים),
שומעת
חשוב לי להבהיר.
ברור שנשמה של יהודי היא קודש קודשים. הביטוי - חילוני קלאסי, היה בכיוון החיובי. זה יהודי עם לב ונשמה ואכפתי מאד.
זה יהודי עם כבוד למסורת ואמונה בבסיס.
הזלזול לא קיים ח"ו, רק אולי ככה היה נשמע.

את האמת,
פתאום קלטתי שאנחנו פשוט מדברות על משהו אחר.
את מדברת על הכביכול שינאה ופירוד בעם.
ואני ניסיתי להעביר בפרק את התדהמה שאחזה אותי
כי באותו מעמד זה מה שהיה שם, תדהמה אמיתית. הייתי בשוק.
(כנראה שלא הצלחתי להעביר את התחושה שלי כמו שצריך.)
אתאיסטים היו משהו רחוק שמעולם לא פגשתי פנים מול פנים.
ובמקרה הזה, היא לא היתה נראית מהסוג המאמין במקביל לאמונתו במליוני השנים
אה, ועוד משהו, לא פחדתי לרגע שהיא תערער לי משהו. ממש לא בקטע.
זהו, בלי לדבר על הקדושה של נשמתה.
דיברתי על הסיטואציה.

ולגבי מיליוני השנים - לא מסתדר לי.
אם התופרת שלנו היהודיה-חילוניה ורחוקה, מבקשת ממני להתפלל עליה שיהיו לה ילדים, אם לכל תינוק שנולד חוגגים ברית מילה (אצל ד"ר), אם אני הולכת בשוק האומנים בפסח ואחת האמניות מספרת על כאבי הבטן שלה מהמצות ואם עוד המון פרטים כאלו...
נו באמת, זה לא בא עם האמונה שהעולם נוצר מעצמו.
אבל כל עוד שלא חקרתי את הנושא, לא יכולה להגיד לך.

עד כאן המשא המרכזי שלי להערב, תודה לכל מי שהביאנו עד הלום, תודה לבעל האולם, למקרופון המזויף ולמצלמת הזום.
:D

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...