קרקרים.
פריכים
ממש טעימים.
הבת שלי שלא צליאקית בכלל אכלה וביקשה שאכין לה עוד.
אז נגלה הבאה כבר בתנור. כדי שיהיה גם לה וגם לאורחת ה"ללא גלוטן" שלנו
תבנית חד פעמית ענקית
2 כוסות קמח מולינו או קמח חומוס/עדשים
1/3 כוס שמן
1 ביצה
1 ו 1/4 כוס מים
מלח
פלפל
פפריקה
תבלינים לפני הטעם [אבקת שום וכו']
תוספות לפי הטעם
שמים את כל הרכיבים, למעט התוספות, בקערה ובעזרת מטרפה טורפים לתערובת חלקה
מרפדים תבנית בניר אפיה ומשמנים אותו מעט
יוצקים את הבלילה לתבנית
משמנים היטב את הידיים [הנקיות אחרי שטיפה טובה....] ומשטחים בעדינות את הבלילה. מחליקם עם הידיים המשומנות על הבלילה עד שהיא ממלאת את כל התבנית. דוקרים במזלג ב מספר מקומות למניעת היוצרות בועות אויר באפיה
מפזרים תוספות לפי בחירה ומהדקים מעט פנימה.
אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות עד שהתערבות התייצבה אבל לא קשה ממש וניתנת לחיתוך
מוציאים וחותכים בתבנית למשולשים, מלבנים או ריבועים.
מחזירם לתנור להשחמה נאה, כ-6 דקות. נזהרים שלא ישרף. משך האפיה עשוי להשתנות מתנור אחד למשנהו
מוציאים, מקררים ושוברים לפי החיתוך. הקרקרים מגיעים לפריכותם רק אחרי התקררות
שומרים בכלי אטום.
הערה:
אם אחרי שהתקררו הקרקרים לא מספיק פריכים- מחזירים לתנור לעוד כמה דקות
פריכים
ממש טעימים.
הבת שלי שלא צליאקית בכלל אכלה וביקשה שאכין לה עוד.
אז נגלה הבאה כבר בתנור. כדי שיהיה גם לה וגם לאורחת ה"ללא גלוטן" שלנו
תבנית חד פעמית ענקית
2 כוסות קמח מולינו או קמח חומוס/עדשים
1/3 כוס שמן
1 ביצה
1 ו 1/4 כוס מים
מלח
פלפל
פפריקה
תבלינים לפני הטעם [אבקת שום וכו']
תוספות לפי הטעם
שמים את כל הרכיבים, למעט התוספות, בקערה ובעזרת מטרפה טורפים לתערובת חלקה
מרפדים תבנית בניר אפיה ומשמנים אותו מעט
יוצקים את הבלילה לתבנית
משמנים היטב את הידיים [הנקיות אחרי שטיפה טובה....] ומשטחים בעדינות את הבלילה. מחליקם עם הידיים המשומנות על הבלילה עד שהיא ממלאת את כל התבנית. דוקרים במזלג ב מספר מקומות למניעת היוצרות בועות אויר באפיה
מפזרים תוספות לפי בחירה ומהדקים מעט פנימה.
אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות עד שהתערבות התייצבה אבל לא קשה ממש וניתנת לחיתוך
מוציאים וחותכים בתבנית למשולשים, מלבנים או ריבועים.
מחזירם לתנור להשחמה נאה, כ-6 דקות. נזהרים שלא ישרף. משך האפיה עשוי להשתנות מתנור אחד למשנהו
מוציאים, מקררים ושוברים לפי החיתוך. הקרקרים מגיעים לפריכותם רק אחרי התקררות
שומרים בכלי אטום.
הערה:
אם אחרי שהתקררו הקרקרים לא מספיק פריכים- מחזירים לתנור לעוד כמה דקות