ביקשו- קיבלו!
הפעם השכנים טעמו.
אמרו שטעים
מתכון ל-4-5 לאפות גדולות- בגודל המכשיר
1.5 כפיות מלח
4 כוסות קמח מלא 80% [אפשר קמח לבן ומעט פחות מים, מעט..]
1 כף גדושה שמרים יבשים
1/3 כוס שמן זית
1 ו 2/3 כוס מים חמימים [לא קרים]
1.5 כפות סוכר
מעבדים לבצק אחיד וחלק ומעט דביק.
יוצרים כדור מהבצק ומשמנים אותו בשמן זית.
מניחים בקערה מכוסה בניילון להכפלת הנפח
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל 4-5 חלקים שווים פחות או יותר.
מקמחים משטח עבודה קימוח קל.
מרדדים חלק אחד של בצק לעיגול גדול ודק.
אפשר לוותר על הרידוד ולפתוח את הבצק בעזרת האצבעות. הבצק נח מאוד לעבודה וגמיש ממש.
מחברים את המכשיר לחשמל ומפעילים על חום בינוני גבוה- בין האמצע לחם ביותר.
משמנים את פני הבצק המרודד בשמן זית [זאת על מנת לשמור על לחות הלאפה], מפרידים בעדינות מהשיש והופכים לתוך הפלטה התחתונה. מסדרים את הבצק באופן שיכסה את כל הפלטה התחתונה. עודפי בצק - מסירים.
משמנים בעזרת מברשת את פני הלאפה מלמעלה [זה הצד שלא קיבל שמן עדיין] וסוגרים את המכשיר לדקה.
אחרי דקה פותחים ובודקים את מצב הלאפה. מרימים את השוליים ואם החלק התחתון קיבל כתמי צבע חום זהוב-כהה, הופכים את הלאפה לצד השני לעוד כדקה.
מוציאים מהמכשיר [זהירות- חם!] ומניחים על מגבת. מכסי במגבת נוספת, לשמירת הלחות כדי שהלאפה תוכל להתגלגל.
בזמן שהלאפה הראשונה במכשיר מרדדים חלק נוסף של הבצק לעיגול גדול ודק. משמנים.
לאחר שמוציאים את הלאפה המוכנה. מכינים את השניה באותו אופן כמו הראשונה.
לאחר שמוכנה מניחים מעל לאפה הראשונה ומכסים במגבת שכיסתה קודם את הלאפה הראשונה
באופן זה מכינים את כל הלאפות.
תכינו,
טלו ידיים, ברכו וכוונו לישועה לכלל עמ"י.
"ובנה ירושלים עיר הקדש במהרה בימינו"
אמן!
הפעם השכנים טעמו.
אמרו שטעים
מתכון ל-4-5 לאפות גדולות- בגודל המכשיר
1.5 כפיות מלח
4 כוסות קמח מלא 80% [אפשר קמח לבן ומעט פחות מים, מעט..]
1 כף גדושה שמרים יבשים
1/3 כוס שמן זית
1 ו 2/3 כוס מים חמימים [לא קרים]
1.5 כפות סוכר
מעבדים לבצק אחיד וחלק ומעט דביק.
יוצרים כדור מהבצק ומשמנים אותו בשמן זית.
מניחים בקערה מכוסה בניילון להכפלת הנפח
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל 4-5 חלקים שווים פחות או יותר.
מקמחים משטח עבודה קימוח קל.
מרדדים חלק אחד של בצק לעיגול גדול ודק.
אפשר לוותר על הרידוד ולפתוח את הבצק בעזרת האצבעות. הבצק נח מאוד לעבודה וגמיש ממש.
מחברים את המכשיר לחשמל ומפעילים על חום בינוני גבוה- בין האמצע לחם ביותר.
משמנים את פני הבצק המרודד בשמן זית [זאת על מנת לשמור על לחות הלאפה], מפרידים בעדינות מהשיש והופכים לתוך הפלטה התחתונה. מסדרים את הבצק באופן שיכסה את כל הפלטה התחתונה. עודפי בצק - מסירים.
משמנים בעזרת מברשת את פני הלאפה מלמעלה [זה הצד שלא קיבל שמן עדיין] וסוגרים את המכשיר לדקה.
אחרי דקה פותחים ובודקים את מצב הלאפה. מרימים את השוליים ואם החלק התחתון קיבל כתמי צבע חום זהוב-כהה, הופכים את הלאפה לצד השני לעוד כדקה.
מוציאים מהמכשיר [זהירות- חם!] ומניחים על מגבת. מכסי במגבת נוספת, לשמירת הלחות כדי שהלאפה תוכל להתגלגל.
בזמן שהלאפה הראשונה במכשיר מרדדים חלק נוסף של הבצק לעיגול גדול ודק. משמנים.
לאחר שמוציאים את הלאפה המוכנה. מכינים את השניה באותו אופן כמו הראשונה.
לאחר שמוכנה מניחים מעל לאפה הראשונה ומכסים במגבת שכיסתה קודם את הלאפה הראשונה
באופן זה מכינים את כל הלאפות.
תכינו,
טלו ידיים, ברכו וכוונו לישועה לכלל עמ"י.
"ובנה ירושלים עיר הקדש במהרה בימינו"
אמן!