קורונה התפשטות הקורונה בבית שמש

מצב
הנושא נעול.

אילה אחת

משתמש מקצוען
הסבא והסבתא שלי הגיעו לארץ מאוסטרליה לפני חודש +
בארץ הם גילו שנדבקו באוסטרליה.

נ. ב. למי שלא קישר, באוסטרליה קיץ וחם...
כשחם זה לא אומר שלא נדבקים, זה אומר שקצב ההדבקה נמוך בהרבה, וחוץ מזה שאם מדליקים מזגן (מה שבד"כ עושים כשחם) אז הקיץ כבר עוזר פחות אם בכלל...

אות באות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה תורנית
ראש העיר דורשת: "להטיל סגר על חלק מהשכונות החרדיות".
לאור העלייה במספר החולים בשכונות רמה ב' והקריה החרדית, דורשת ראש העיר בית שמש מהממשלה להטיל סגר על חלק מהשכונות החרדיות, בהם נרשם זינוק מדאיג בחולי קורונה, לצד זאת היא מבקשת לגבש חבילת סיוע מקיפה לתושבים.
(מקור, כל רגע)

צבי ג.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
מבחינת אחוזים בית שמש נמצאת רק במקום ה14. ראו קובץ

קבצים מצורפים

• חולים לפי יישוב עם נתונים נוספים.xlsx
    KB 90.7 · צפיות: 51

עיצוביישן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
ראש העיר דורשת: "להטיל סגר על חלק מהשכונות החרדיות".
לאור העלייה במספר החולים בשכונות רמה ב' והקריה החרדית, דורשת ראש העיר בית שמש מהממשלה להטיל סגר על חלק מהשכונות החרדיות, בהם נרשם זינוק מדאיג בחולי קורונה, לצד זאת היא מבקשת לגבש חבילת סיוע מקיפה לתושבים.
(מקור, כל רגע)
מה יעזור סגר אם המונים מרמה ב יצאו כבר מהעיר ביממה האחרונה עמוסים במטלטליהם...
ממראה עיני היום...

אות באות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה תורנית
ממראה עיני היום...
דבר ראשון, שלא יגידו שלא עשתה כלום :) .
למעשה, אולי יועיל למתן במשהו את ההדבקה בעיר.

מה הענינים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
ממראה עיני היום...
אולי יועיל שלא יוכלו לחזור.
צר לי על התושבים במקום שלשם הם נסעו, אם אולי אם אנשים לא יוכלו לחזור לבתים שלהם - זה יזיז משהו לאחרים שרוצים לצאת.

UU

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
מעניין אותי אם יש פה מישהו אחד שגר בקריה החרדית ותומך בסגר על השכונה...
אפילו סופר אחד אין בה...
וגם בתוכה - יש המון אזורים שנשמרים יותר מכל העיר יחד, ורק כמה אזורים ספציפיים בעייתיים
(גילוי נאות, גרתי שם בעבר, היום לא, מכירה שם המון משפחות ששומרות אפילו מעבר למה שצריך)

(וגם לדעתי על חלקים נרחבים מרמה ב' וסלונים בחפציבה צריכים להכנס להסגר, רחמיי על מי שגר שם ואינו משתייך לציבור הנ"ל)

עיצוביישן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אפילו סופר אחד אין בה...
וגם בתוכה - יש המון אזורים שנשמרים יותר מכל העיר יחד, ורק כמה אזורים ספציפיים בעייתיים
(גילוי נאות, גרתי שם בעבר, היום לא, מכירה שם המון משפחות ששומרות אפילו מעבר למה שצריך)

(וגם לדעתי על חלקים נרחבים מרמה ב' וסלונים בחפציבה צריכים להכנס להסגר, רחמיי על מי שגר שם ואינו משתייך לציבור הנ"ל)
ההורים שלי גרים שם ואני תומכת בסגר
אין ברירה אחרת... כבר מתה שם אשה ללא מחלות רקע...
יש בשכונה 2 מכולות קטנות כל השאר פיקוד הערוף יצטרך לעזור
מה זה נקרא שיש בתוכה אנשים שנזהרים? זה שכונה קטנה (כולה כמה רחובות)
יש אנשים שנזהרים שם ויש שלא. אבל זה עלול להדביק כל אחד במקום זה קטן
סגר זה לא פרס ועונש זה כורח המציאות שלא יתפשט

estyr

משתמש מקצוען
לדעתי סגר לא יעזור כלום.
אם המשטרה מגיעה לפני שבוע וחצי לפזר מניין, ונעלמת אחרי כמה דקות כי נזרקים שם טיטולים ודומיהם- מה יעזור סגר?
מי שנזהר- נזהר בלאו הכי, ולא יוצאים רק למה שחייבים, והילדים מטפסים על הקירות ומסתכלים בהשתוקקות על מתקני הגינה הסמוכה (רואים אותה מהבית...בלי לצאת! וכן- יש שם מדי פעם ילדים!!!)
ומי שחושב שזה גזירות המדינה הציונית- שום סגר לא יועיל עליו!!!
בקשר למכולת, שהייה של יותר מ-15 דקות בטח לא היו לידו, העובדים נכנסו לבידוד וחזרו כי כבר עבר שבועיים מאז שהוא היה בחנות.
תקחו בחשבון שהרחובות פה לא ממש מתוקשרים, וכששמעו שהוא חולה אני מאמינה שהרבה מאד מהתושבים בשכונה בכלל לא ידעו מה צריך לעשות....

אנטיפטרוסה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה

UU

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
ההורים שלי גרים שם ואני תומכת בסגר
אין ברירה אחרת... כבר מתה שם אשה ללא מחלות רקע...
יש בשכונה 2 מכולות קטנות כל השאר פיקוד הערוף יצטרך לעזור
מה זה נקרא שיש בתוכה אנשים שנזהרים? זה שכונה קטנה (כולה כמה רחובות)
יש אנשים שנזהרים שם ויש שלא. אבל זה עלול להדביק כל אחד במקום זה קטן
סגר זה לא פרס ועונש זה כורח המציאות שלא יתפשט
רוב האשכול פה מדבר על אנשים שבמודע לא שומרים על הנחיות משרד הבריאות כי זה של "ציונים"
ברמה ב ובסלונים יש ריכוז גבוה, גם באזור מאד ספציפי בקריה
רוב התושבים בקריה נשמרים מאד
וללכת ל"יש" יותר בטוח ממכולות שבתוך הקריה מ-1000 סיבות.

מה הענינים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
רוב האשכול פה מדבר על אנשים שבמודע לא שומרים על הנחיות משרד הבריאות כי זה של "ציונים"
ברמה ב ובסלונים יש ריכוז גבוה, גם באזור מאד ספציפי בקריה
רוב התושבים בקריה נשמרים מאד
וללכת ל"יש" יותר בטוח ממכולות שבתוך הקריה מ-1000 סיבות.
גם ברמה ב' ובסלונים יש אזורים מועדים :)
נו, אז מה? אז יתחילו לעשות סגר לפי רחובות? לפי בנינים? לפי קומות?
הקריה היא שכונה קטנה וכשצריכים לסגור - סוגרים את כולה.
נכון שיש אנשים שלא אשמים ויהיה להם קשה עם הסגר
אבל הוא אך ורק לטובתם, כי בזמן שהם ישהו בבית ולא יצאו, גם (בתקוה...) כל השאר לא יצאו.

ואני לא מדברת רק על הקריה, אלא על כל השכונות בבית שמש ואולי גם בחלקים אחרים בארץ, ברגע שהתחילו להוריד את ההנחיות, האנשים הרגישו כאילו הקורונה פסה ונעלמה מהעולם. אבל דווקא כעת זה הזמן לשמור יותר.
אם אין אפשרות לשמור בצורה עצמאית, נאלץ לעשות את זה תחת משטר.
מלחיץ אותי הסגר, ומשמח אותי מאד!

אמא של אפרת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
סגר לא יעזור
רק עוצר יכול להועיל. עם הזמנות טלפוניות למוצרי מזון.
סגר עוזר במקרה של שיתוף פעולה עם התושבים.
אחרת ההדבקה בתוך השכונה תגיע עד לשמיים.
את העוצר קל יותר לכפות.

עיצוביישן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מקורבו של הרב הבר ירח טוקר:
הרב ישעיהו הבר נלחם בשעה זו על חייו. אנא עצרו הכל וקרעו שמים בתפילה. היהודי המלאך הזה חייב לחיות פה!

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
אפילו סופר אחד אין בה...

ראשית סגר לא נועד להציל את אלו שנמצאים בפנים אלא למנוע התפשטות לאיזורים נוספים
לצערי גם בקריה למרות שהרוב נשמע להנחיות, התנהלו מנייינים בתוך מבנים ומשום מה המשטרה לא אכפה את זה, זה היה מקומם לראות אבות עם ילדיהם אף הקטנים ( ועם פעקלע...) הולכים לתפילות כאילו אין שום מגיפה, גם בליל הסדר. (לטעמי זה לא נובע מעודף יר"ש אלא מכפיתיות)
גם עכשיו מתקיימים מנינים ברחובות עם מתפללים מעבר להנחיות, ולצערי רובם של המתפללים ללא מסיכות ולא נשמרים על מרחק של 2 מטר
ולא, אני לא תומכת בסגר, אבל די מובנת ההתפרצות,

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אל תגידו שלא, אבל בוא נגיד שעושים על בית שמש ניסוי אמיתי.
הנתונים להיום:
  1. אצל הרבה מקהילות הירושלמים שומרים על ריחוק בסיסי (בלי היסטריה, משהו כמו שאנחנו היינו לפני חודש)
  2. החיידרים לבנים פתוחים (יש 14 ת"ת פתוחים קבוע.) כמובן עם שמירה בסיסית. (עד 15 בכיתה וכו')
  3. מי שיש לו בבית חולה עם תסמינים (לא מאומת, כי לא בודקים...) לא שולח את הילדים = שליש מהילדים לא מגיעים)
  4. קווי האוטובוס הפנימיים 11,16 חזרו לפעול בכדי להסיע את התלמידים לת"ת.
עכשיו נחכה שבועיים. ונראה. אם באמת לא לא יקרה משהו גדול. יעתיקו את זה לכל הארץ. לפחות באוכלוסיות צעירות.

לא סתם, כוחות המשטרה הפסיקו לבוא ולרשום דוחו"ת וכו'.

דווקא יכול לצאת מזה משהו טוב.
כמה 'ניסויים' אפשר עוד לעשות, רבונו של עולם???
ויליאמסבורג כבר עשתה את זה נסוי הזה בשבילנו. די! אמרו למשחית הרף!

הילה פוטוגרפי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אז הנה מקודם ניסינו להכנס עם רכב לרמה ב מרמה א ושוטרת לא נתנה לנו אמרנו לה שזה דחוף אז היא אמרה לא כדאי לכם זה מקום מסוכן יכולים לזרוק עליכם אבנים....איזה חילול ה ...
בסוף כן הלך לנו להכנס ועשיתי קניהקטנה להורי שבבידוד וראיתי שהמוכרת אומרת לכולם לשים מסיכה כי לא היה להם אמרתי לה כל הכבוד אז מה היא עונה לי מה לעשות אם לא מלשינים עלינו...לא שכפת לה מהסכנה ...אז אמרתי לה יופי שילשינו ואי איך התעצבנה עלי ולאכפת אפילו שהיא שכנה של אמא שלי והמכולת בבנין שלה....ואמרתי לאמא שלי מלמטה בקול כדי שכל השכיינים ישמעו את יודעת שברמה ב יש יותר חולים מכל בית שמש ? כי רמה ב לא שמרו על הכללים וכל השכיינעס היאכנעס הקשיבו לי מהחלון ושמעו מקוה שגם הפנימו ולא סובבו אצבע על המצח עלי...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה