יש אנשים שגם אידיש ועברית לא מבינים....
זה לא יעזור...בשעה האחרונה מסתובב שוב רמקול בבית שמש להתריע על הסכנה בעקבות העליה במספרים. באידיש ובעברית
קרה לי בדיוק כנ"לעברתי ליד תחנת אוטובוס לצורך חיוני, עם כל התלבושת הנחוצה (מסכה, כפפות)
ראיתי שם שלוש נשים עומדות ומדברות, כל אחת מהנשים היתה אחראית על חמישה זאטוטים לפחות
כולם עמדו במעגל אחד קטן וצפוף וקרוב ודיברו ופטפטו וצחקו ונתנו ידיים והיטו שכם וראש.
למותר לציין שמסכה וכפפות לא היו בין החפצים שהם אחזו שם.
לשניה אחת נעצרתי בתדהמה לראות את המחזה הזה כאן בימי הקורונה
אחת הנשים שהשגיחה בעצירתי הסתכלה אלי בהבעת שאלה למה אני המומה
נו, לכי תסבירי לה למה אני המומה
בעיניה אני הלא נורמלית.
מרגש אותם אחת מב אמרה לי שבא לה לברוח משם כי אין לה כח לשמוע רמקול ומשטרהבשעה האחרונה מסתובב שוב רמקול בבית שמש להתריע על הסכנה בעקבות העליה במספרים. באידיש ובעברית
אני גר בבית שמש. יש כאן מישהו ברחוב עם קורונה בבנין מולי שעד אתמול במנחה הסתובב חופשי, רק לאחר שחטף צעקות ואיומים, הבטיח שלא יצא יותר
בעקבות הפולמוס בעולם ההוראה בעניין היתר 'מסירה' לשלטונות כנגד העוברים על תקנות משרד הבריאות, ובמענה לפניית רבה של שכונת רמת שלמה הגאון רבי מתתיהו דייטש, כתב השבוע זקן הפוסקים הגר"מ שטרנבוך מכתב מיוחד בו קבע כללים על היתר המסירה.חולה קורונה שמסתובב חופשי צריך לקבל משטרה ולא צעקות!!!!!
סיימו להדביק את כולם עכשיו בורחים לעיר אחרת שניה לפני הסגרעברתי היום בתוך רכב ברמה ב'
לא האמנתי למראה עיני
תחנות מלאות ממש במשפחות עם מזוודות שעולים לאוטובסים שיוצאים מהעיר
איזה ? כי אי אפשר להסתדר ככה בחיים...נוסעים להורים הם לא מדמינים שיכול ליהות סגר...סיימו להדביק את כולם עכשיו בורחים לעיר אחרת שניה לפני הסגר
כולל משפחתו.מי שיש לו תסמינים ולא רוצה להיבדק שישאר תקוע בבית חודשיים
מעשה שבכל יום...בשעה האחרונה מסתובב שוב רמקול בבית שמש להתריע על הסכנה בעקבות העליה במספרים. באידיש ובעברית
פפפפ בטח ברמה ב בחלומות גיסתי ספרה לי שיצאה למכולת ופגשה חברה שאמרה לה הי תעמדי רחוק ממני בעלי קצת חולה...אחרי שכבר דברה איתה נזכרה להגיד את זה וגם גיסתי אמרה שהיא לא עושה קניות כי צריך מסיכה וזה ממש פדיחה ללבוש מסיכה...כולל משפחתו.
הבעיה שיש הרבה משוגעים כאלה ולא רק בבית שמש גם בבני ברק. ב"רפאנו" יש לכוון גם עליהם.שמעתי אחד מבית שמש שקיבל קנסות על תפילה במנין וגם הבן שלו הבחור בסך של 15,000 ש"ח
והם עשו מזה חגיגת קידוש ה' בבית, תלו את זה על המקרר, ורקדו עם זה, ה' ירחם
ברוך הבא לבית משוגעים
רפא כל חולי עמך ישראל
ולכן התאכזבתי לגלות את כמות החולים ביחס לשכונות האחרות...בעיקרון רוב התושבים ברמת בית שמש ג (בה אני מתגורר) וכן ברמה א מקפידים על הכללים. רוב הפרת ההנחיות היא ברמה ב' ובקריה החרדית. המקרה שתיארתי כאן בשכונתנו הוא חריג.
אם לפחות היו נשארים בבידוד ביתי.המגזרים המדוברים מתגוררים כמעט בכל השכונות החרדיות בבית שמש (למעט רמה א' נראה לי)
והשאלה הגדולה היא כמה מתוכם לא מדווחים בכלל על היותם חולים
כמו ששמעתי ממישהי: "למה אני צריכה להגיד למשרד הבריאות, כדי שהמשטרה תרדוף אחרי??"
הוא ומשפחתולא תרצח מעשרת הדברות מי שיש לו תסמינים ולא רוצה להיבדק שישאר תקוע בבית חודשיים
אבל לא לעשות בדיקות כדי שתוכל להסתובב חופשי זה רצח בדם קר
אין שום מילה אחרת בן אדם שלא נבדק כדי להסתובב חופשי הוא לא פחות ממחבל עם דם על הידיים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: