אשמח לשמוע אם פוטוטרפיה עזר למישהו שיש לו פסוריאזיס כל החיים?
ולא רק התפרצות.
אני סובלת מפסוריאזיס בערך מגיל 10 זה התפרץ לי בעקבות סטרפטוקוק, כל החיים זה בא והולך וכבר 5 שנים מאז שנכנסתי לסבב הריון- לידה- הנקה- מניעה וכו' זה התפרץ ברמות שלא הכרתי, ברמה שלפעמים הפצעים ממש כואבים ולא רק מגרדים וזה לא הולך לשום מקום לפעמים נרגע ולפעמים מגרד ברמות.
ים המלח עוזר למי שהולכת לשבועיים ועושה אמבטיית שמש למשך ל20 דק' ביום אם אני זוכרת נכון
משחות למינהם- אני הפסקתי לשים משחות חזקות כי העור מתרגל אליהם וזה לא באמת עוזר לי. רק כשמתפרץ לי בפנים אני מטפלת נקודתית- (אבל אני יודעת מקרוב משפחה שסובל רק בפצעים בודדים שלו זה כן עוזר. )
מעבר לזה מרגיעה את העור עם קרמים רגילים ועשירים בלחויות ושומנים- זה מרגיע אבל ממש לא מעביר את הפצעים.
הייתי גם אצל פרופסורים מומחים למינהם שרקחו לי משחות מיוחדות בהתאמה אישית (מגעילות ויקרות ממש) קניתי סבונים מיוחדים שמפואים יקרים הכל היה דוחה, מתיש ולא יעיל.
מה שכן עזר לי-
פוטותרפיה. הפוטותרפיה 3 פעמים בשבוע כל טיפול כמה דק' העביר לי לחלטין אבל בגלל בעיות מרחק הפסקתי בניגוד להמלצות הרופא, ולאט לאט
הכל חזר.
לגבי תרופות ביולוגיות שראיתי שהזכירו פה- מה שרופא עור אמר לי כשביררתי- שזה פוגע בפוריות ולכן מומלץ רק בגיל 40+
מקווה שעזרתי.