דרוש מתכון התפחה ארוכה

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
ב"ה

אני מכינה הרבה פעמים לחמים ללא לישה, בהתפחה ארוכה. כל המתכונים שראיתי בינתיים זו התפחה של לילה/10 שעות/14, זה בערך הזמן.
מחפשת מתכון דומה, עם התפחה של 4/5 שעות,
או אם מישהי מספיק מכירה את ההיגיון של המתכונים הללו, כדי לכוון אותי איך להכין בצק שיתאים להתפחה של 4/5 שעות.
תודה מראש
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מה עניין בלחמים אלו?
אפשר מתכון והואות הכנה?
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
זה מן חיקוי ללחם מחמצת, אנחנו מאוד אוהבים ואני מכינה הרבה.
העיקרון הוא מעט שמרים והתפחה ארוכה.
יש ים של מתכונים.
הלחם העגול שצילמתי כאן מבוסס על המתכון של קרוטית (יש לה כמה בסגנון), אבל טיפה שיניתי בקמח כוסמין -
7 כוסות קמח, 1.5 כפות שמרים, 1.5 כפות מלח, 3.5 כוסות מים.
התפחה של שעתיים בחוץ, לילה במקרר.
אח"כ מעצבים את הכיכר (בעזרת די הרבה קמח), מתפיחים בקערה עגולה שעה.
את התנור מחמממים לחום מאוד גבוה (אני עושה 240, תלוי בתנור), עם סיר אפיה בפנים. מעבירים את הכיכר לסיר, מכסים, אופים בערך 20 דקות/חצי שעה, מנמיכים ל200 ופותחים את המכסה, עד שממש זהוב מלמעלה.
אפשר להוסיף גרעינים וכו כיד הדמיון...
לחתוך רק כשמתקרר (והכי טוב לקרר הפוך על רשת).

במתכון הזה ההתפחה במקרר, אולי בגלל שהשמרים כן בכמות יחסית גבוהה. במתכונים אחרים ההתפחה מחוץ למקרר ויש הרבה פחות שמרים.

עוד מתכונים בסגנון שאני אוהבת, ובלי העסק של הסיר:

לחמניות פרא רון יוחננוב

ג'בטות יהודית אביב
 

קבצים מצורפים

  • 20210407_110546.jpg
    20210407_110546.jpg
    2.5 MB · צפיות: 39
  • חתוך1.jpeg
    חתוך1.jpeg
    KB 792.2 · צפיות: 28
  • חתוך.jpeg
    חתוך.jpeg
    KB 66.5 · צפיות: 30

shiri353

משתמש רשום
בהתפחה במקרר קחי בחשבון שזה יותר שעות

בצק צריך אוויר יותר חם כדי לתפוח מהר

בעיקרון בקיץ בצק עם 2 כפות שמרים לקילו בהתפחה לא במקרר אמור להספיק שעה

אפשר גם לשים בתנור על 30 מעלות

צריך לשים לב רק שהבצק מכפיל את נפחו - זה מראה שההתפחה טובה
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
שימי לב שמדובר על התפחה של לילה במקרר. זה סוג אחר של בצק, יצא לך לעבוד עם כאלו?
בהתפחה האחרונה לפני האפיה הוא לא אמור להכפיל נפח.
בכל אופן, עדיין מחכה למתכון עם 4-5 שעות התפחה, אם מישהי מכירה :)
 

ציבי2

משתמש צעיר
אני הכנתי כמה פעמים את המתכון הזה:

גם ללא בצל.
יוצא מעולה!!
ואני חושבת שזה די דומה בסגנון ללחמים שכתבת.
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
תודה, נראה ממש מעניין לנסות
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה