כבוד הגאונים יושבי על מדין.
צר לי להשתתף בדיון החשוב באיחור גדול כל כך,
אבל חשובה לי שתחקק גם עמדה שונה מעט בנוגע לנושא האמור...
מי שעוד לא יודע, אזי אנחנו הכותבים, נמצאים במצב קצת מעיק.
הן אמנם שקהילתנו קטנה יחסית, ומאד מוגדרת (כתיבה היא אינה מקצוע שניתן ללמדו) אולם הלקוחות שלנו- הקהל הרחב- לצערינו ממעט וממעט יותר ויותר לקרוא.
אני אתנסח בזהירות בכדי שלא אתפס לגוזמה ואתפרש שלא נכון:
כמי שמתעסק זה שנים רבות בתחום ההנגשה של חומרים כתובים ומסרים לציבור איכותי מאד, (וההתמחות שלי מעבר לכתיבתם - היא ההנגשה שלהם) אני רואה בחוש כיצד שמשנה לשנה הציבור פשוט מפסיק לקרוא.
לא קוראים, חד וחלק!
אם מישהו קורא היום, אז זה בעיקר את המסרים שמתחת התמונות, (ובמידה רבה גם מדורי אקטואליה עם מסרים קליטים וקצרים, ולא מעייפים. ואגב, קטעים מנוקדים נבלעים גם הרבה יותר טוב)
לדעתי האישית זה נובע מירידה דרסטית בכושר הריכוז עקב עומס התקשורת היום, ואכמ"ל.
(- המצב הזה גורם לידי כך שגם אנשים הרחוקים ממקצוע הכתיבה הופכים לכתבים ועיתונאים - מכיוון שאין להם צורך לכתוב כמעט , רק להעלות את התמונה, והדבר גורם לזילותא בכל מקצוע הכתיבה)
מה שקורה כאן בפורום זה לדעתי שני תהליכים שונים שמתרקמים גם יחד.
הא': לכותבים רבים יש תיסכול תת הכרתי מהעובדה שלא רבים הם שבאמת קוראים את ההגיגים הנפלאים שלהם
והב', יש כאן רצון להנגיש את הכתיבה שלהם לקהל העצל, על ידי שזירת חרוזים קלילה ומרעננת.
שתי הסיבות הללו גם יחד, גורמים להם, לדוברי שפת הלב - הכותבים למצוא כאן בפורום פינה חמה להעלאת הגיגיהם, ובעיקר בצורת בלדות קלילות
ועתה, מנהלים נכבדים,
לפני כל החלטה שתקבלו חשבו גם על הצד הזה.
ואם תשאלו לדעתי - אז הניחו להם, פשוט הניחו להם..
ואם כבר הצעה לסדר, הייתי מציע שעל כל 5 העלאות יתחייב המעלה להעלות התייעצות על קשייו והתמודדויותיו בכתיבה, (להתחיל, לגמור, לקצר, להגיה, להביע) כך שהכותבים כולם יעניקו לו עזרה וסיוע.
שלכם
הוא
(נ.ב. יש רבות מה להוסיף, אבל אתאפק, כי זה נושא לדיון ארוך - ולהתייעצות באשכול נפרד)