סופרים בשמות בדויים יש הרבההעורך שאתם מדברים עליו הוא עורך ספרותי.
ויש גם סופרי צללים...
עולם הדמיון, כאחד שנוטה לשוטט בו, הוא רחב מני ים ולא הרי הדמיון שנדרש כדי להתבטא בהמחשה מירבית כהרי הדמיון הבונה מעשיות נפתלות ולו נתכנו עלילות.
בפורום שלנו אמנם לא יעבוד להאריך בסיפורים, אבל גם בחוץ לא תראה את רוב הכותבים כאן רוקמים סיפור של ממש.
סופרים בשמות בדויים יש הרבה
איך זה קשור לכאן?
בכל המקרים? בטוח?עורך לשוני הוא ממש לא סופר. הוא עורך, לא משכתב.
זה בדיוק המגמה אליה חותר דוכסוסטוס ידידנו משכבר.סופר צללים זה מישהו שכותב בשביל מישהו אחר.
נניח X, הוא כתב זקן ומשעמם בעיתון, וכבר אין לו כוח לכתוב אבל חבל לו לוותר על הבמה,
הוא שוכר את Y, צעיר מוכשר ורעב, שיכתוב לו מדי שבוע כתבה.
הכתבה מתפרסמת תחת שמו של X.
הכסף (או חלקו) - הולך ל- Y
הכבוד, הבמה והקשרים - ל- X.
שניהם מרוצים.
נכון מאוד.בכל המקרים? בטוח?
אני יודע אחרת. מניסיון.
כל אחת מהשלוש כתבה בספר פרק על הדמות שלה, לפי התור.@רותי קפלר, מה את יכולה לספר לנו על הספר הנ"ל?
אגב, כדי לכתוב עלילה באורך של ספר - צריך גם לאמץ סגנון כתיבה עקבי, קליט ונוח וכן להתחבר באמת לדמויות המרכזיות, בשונה מהקצרצרים המוכרים כאן. מי שרוצה להתאמן על זה ולהבין את הקושי, שינסה לכתוב בשפה שלו עלילה שמוכרת לו היטב.ארחיב. לרקום עלילה סבוכה צריך כישורים. לבנות דמויות שונות, לשזור את העלילה מהכא להתם וכו'. עם כל זאת, סבורני שאחד כזה שיש לו דמיון פורה, יוכל בקלות לרכוש את המיומנות הזו. ואם לא בלמידה אז בנסיון. לדעתי, תחפש איך לומדים לבנות עלילה ולא מי יכול לבנות במקום הסופר.
אני מצטרף ל @נריה מגן שציבור הכותבים דכאן לא מתאמץ לכתוב סיפור של ממש בגלל שאין את המוטיבציה עקב המצב בשוק. ספרו של נריה לדעתי כתוב ועשוי במקצועיות רבה, ולא נשאר אלא לקוות שעורכי העיתונים יקבלו שכל ועיניים לראות מה מתגלגל להם לידיים.
סליחה??סופר צללים זה מישהו שכותב בשביל מישהו אחר.
נניח X, הוא כתב זקן ומשעמם בעיתון, וכבר אין לו כוח לכתוב אבל חבל לו לוותר על הבמה,
הוא שוכר את Y, צעיר מוכשר ורעב, שיכתוב לו מדי שבוע כתבה.
הכתבה מתפרסמת תחת שמו של X.
הכסף (או חלקו) - הולך ל- Y
הכבוד, הבמה והקשרים - ל- X.
שניהם מרוצים.
לגמרי סליחה...סליחה??
חריזה: גדי ישראלי.
לפחות בשני מקרים שאני מכירה - כן.לגמרי סליחה...
זה המצב כיום?
לגמרי סליחה...
זה המצב כיום?
ידוע לך משהו או על מישהו בעניין?@נריה מגן קודם כל ברכות על הספר, נסה אולי אתרי אינטרנט, מאמין שישמחו על הרעיון החדשני של פרסום סיפור בהמשכים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: