ממש לא נכון, תסתכלי בטבלאות שכר, אין הבדל בשכר.ומניסיון יש המון ביקוש בשוק למפתחי בקנד טובים והשכר תואם בהחלט לטבלאות שכר (בחברות הייטק).
לעומת פיתוח פולסטק שהשכר בד"כ נמוך יותר ויש הצפה של מנוסים וטובים בשוק.
וממש אין הצפה.
ממש לא נכון, תסתכלי בטבלאות שכר, אין הבדל בשכר.ומניסיון יש המון ביקוש בשוק למפתחי בקנד טובים והשכר תואם בהחלט לטבלאות שכר (בחברות הייטק).
לעומת פיתוח פולסטק שהשכר בד"כ נמוך יותר ויש הצפה של מנוסים וטובים בשוק.
נכוןממש לא נכון, תסתכלי בטבלאות שכר, אין הבדל בשכר.
וממש אין הצפה.
מה המשמעות של 'פול סטאק' אם לא שילוב של באק ופרונט?(כל עוד בסמינרים לא מפצלים את ה FULL STACK ל: BACK, FRONT)
נכוןמה המשמעות של 'פול סטאק' אם לא שילוב של באק ופרונט?
עונה לגבי השאלות על devops:מה לומדים בשבבים יותר משאר המסלולים? C/ אסמבלר/ חומרה/ אלגוריתם?
אהבת backend? איך שאני רואה את זה, שניהם אותו סגנון חשיבה - פתרון בעיות. זה נכון?
מה ההבדלים בתכונות אופי שמתאימות למפתח backend לבין devops?
(אני היום בעיקר backend, פה ושם devops ואוהבת את שניהם, מבררת בשביל מתחילה, נראה לי בdevops יכולים להתקע הרבה פעמים על עבודה שחורה (קונפיגורציות וכו'), נכון?)
כתבת יפה, אבל השורה הזאת לא ממש נכונה,זה נכון שבשניהם יש עניין של פתרון בעיות, לעומת פרונטאנד שזה יותר התעסקות עם flow עסקי, מסכים וכו'.
לא רק מפתחי פרונט מעתיקים קוד...לפי דעתי בעתיד הלא רחוק יהיה הרבה פחות צורך במפתחי פרונט כי רב העבודה שלהם זה לההעתיק קוד מכל מיני מקומות ואת זה chat gpt יודע לעשות..
יתכן,(לא מסכימה שבהכל מעתיקים קוד, אבל תלי..)לפי דעתי בעתיד הלא רחוק יהיה הרבה פחות צורך במפתחי פרונט כי רב העבודה שלהם זה לההעתיק קוד מכל מיני מקומות ואת זה chat gpt יודע לעשות..
כמה אחריות יש על הדבאופס מחוץ לשעות העבודה?עונה לגבי השאלות על devops:
עברתי מפיתוח בקאנד, אבל תמיד נגעתי גם בפרונטאנד.
עברתי אחרי מיצוי של פיתוח סטנדרטי.
זה נכון שבשניהם יש עניין של פתרון בעיות, לעומת פרונטאנד שזה יותר התעסקות עם flow עסקי, מסכים וכו'.
אבל זה שונה מפיתוח בקאנד בכמה מובנים:
הלקוחות שלי הם אנשי הפיתוח בעיקר. הלקוחות של המפתחים הם אנשי הביזנס.
כיוון שהלקוחות שלי טכנולוגיים, זה דורש ממני רמת טכולוגית גבוהה יותר. ולכן אני רואה בדבאופס תחום "שוה" יותר (ואני די גאה בעצמי ובתפקיד שלי ).
זה נכון שישנה התעסקות רבה עם קונפיגורציה, אבל הקונפיגורציה הזאת באה כחלק מהבנת עומק של הטכנולוגיה המדוברת.
דוגמה: נניח שאנשי הפיתוח עובדים ב JAVA, ואני כאשת דבאופס בונה להם תהליכי CI. זה דורש ממני להבין לעומק מה זה JAVA, איך בונים ואורזים אותה, איך בודקים אותה בבדיקות אוטומטיות (שגם אותן המפתחים או אנשי אוטומציה כותבים, תפקידי להפעיל אותה ולהמשיך בתהליך לפי התוצאות) , איך מדפלטים ולאן, איך מקנפגים על סביבה כולל נתונים רגישים כמו סיסמאות, איך מעבירים את הלוגים לכלי מרכזי כלשהו, איך מנתרים את שרתי הייצור. ועוד מלא דברים. כל ההבנה הזאת מתרכזת לקונפיגורציה בסופו של דבר, אבל הקונפיגורציה היא רק בסוף התהליך.
דוגמה נוספת: כדי לדעת איזה אסטרטגיה של הזדהות את רוצה במערכת שלך, את צריכה להבין טוב טוב מהן האפשרויות ואז לקנפג לפי האפשרות שבחרת.
כיוון שאת מתרכזת בהבנה טכולוגית ובקונפיגורציה, התוצרים שלך רחבים יותר - בנית תהליך שמלווה משלב הדרישות ועד ייצור, כולל אינטגרציה עם כלי ניהול משימות (נגיד ג'ירה), כלי ניהול תצורה (נגיד GIT), כלי CI CD, שרתי טסטים וייצור.
זה מאתגר ומספק מאד (כנראה למי שמתאים)
דבר נוסף:
יש בדבאופס צורך בידע בכתיבת סקריפטים. שזה קצת יותר דומה לפיתוח כי זה לכתוב תוכנית עם קלט, פלט ועיבוד. אבל, אין עזרים מסוימים שקיימים בפיתוח. למשל הIDE פחות ידידותי.
צוות דבאופס קשור בד"כ גם לאריטקטורה, שזה בכלל תחום תכנוני יותר, במבט על של המערכת.
אם מישהו מחפש שינוי וגיוון, אחרי הרבה שנים בתחום, והוא חזק בראייה מערכתית, בטכנולוגיה ויכולת ללמוד עצמאית, אני בהחלט ממליצה.
בהצלחה!
נכון. ישנה מגמה של יותר יותר לוגיקה בפרונטאנד. וזה יכול להיות חכם מאד.כתבת יפה, אבל השורה הזאת לא ממש נכונה,
גם לפרונט אנד יש חלק חכם מאוד.
זה תלוי איפה עובדים...
זה בהחלט באחריות דבאופס, כמענה ראשוני. לפעמים זה מגיע אח"כ לאנשי פיתוח ולפעמים לא.כמה אחריות יש על הדבאופס מחוץ לשעות העבודה?
אם השרת נופל ב4 לפנות בוקר או שעה לפני שבת את מי מקפיצים להכנס לראות מה השתבש?
תלוי באופי המערכת ולא תמיד אפשר לחזות הכלהנקודה היא שעם ארכיטקטורה נכונה, גם כששרת נופל המערכת עדיין מתפקדת, ייתכן שחווים איטיות. ואז אף אחד לא מטפל ב 4 בבוקר.
זה נכון שבדבאופס יש פחות לוגיקה עסקית,נכון. ישנה מגמה של יותר יותר לוגיקה בפרונטאנד. וזה יכול להיות חכם מאד.
אבל בדרך הטבע זו יותר לוגיקה עיסקית, ופחות כישורים טכניים (גם זה קיים, אבל פחות). גם בבקאנד הרבה מהלוגיקה היא עסקית, אבל יש יותר נושאים טכניים - יעילות קוד, שרידות, הרשאות, פריסה על מספר שרתים וכו'. בדבאופס אין בכלל לוגיקה עיסקית.
ברור שיש הבדל,זה נכון שבדבאופס יש פחות לוגיקה עסקית,
אבל בתור פול סטאקית אני לא רואה הבדל בין בק אנד לפרונט אנד מבחינת לוגיקה.
שם חייבים גם לכתוב קוד יעיל, ולהבין היטב איך עובד הדפדפן למשל,
וטכנולוגיות חדשות שיוצאות מידי יום..
כנראה שיש אנשים שנהנים מזה (נשגב מבינתי)ובזה אין ספק שמדובר בעבודה שחורה - למרות שגם בה יכולים כמובן להיות דברים חכמים וחדשניים מאד.
יש כאן ערבוב בין דבאופס לבאק אנד.זה נכון שבדבאופס יש פחות לוגיקה עסקית,
אבל בתור פול סטאקית אני לא רואה הבדל בין בק אנד לפרונט אנד מבחינת לוגיקה.
שם חייבים גם לכתוב קוד יעיל, ולהבין היטב איך עובד הדפדפן למשל,
וטכנולוגיות חדשות שיוצאות מידי יום..
נכון, מכירה די הרבה כאלהכנראה שיש אנשים שנהנים מזה (נשגב מבינתי)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: