עזרה התחבורה הציבורית בירושלים

משה מנדלוביץ

משתמש מקצוען
כנוסע קבוע בתחבורה הציבורית
המצב הכללי הוא קטסטרופה
חלק גדול מאוד מהמשתמשים בתחבורה ציבורית הם קשישים ומוגבלים
ואין שום התחשבות בהם
אני נוסע כל יום בירושלים בכמה אוטובוסים
וזה מאוד קשה לראות את השירות המזעזע ואת ההתנהגות של חלק גדול מהנהגים
אף פעם לא יודעים אם הנהג יחליט לעצור 50 מטר לפני התחנה
ואז כל הזקנים והמוגבלים נאלצים חלקם לצעוד אחורה
וחלקם לחכות לשווא בתחנה כי הוא כבר פתח מרחוק...
או שהוא יחליט לפתוח אך ורק בתחנה ואז אלו שטרחו ללכת עד אליו נאלצים לטרוח ולחזור לתחנה
הנסיעה במהירות זקנים לא מספיקים להתיישב
הדלתות באופן קבוע נסגרות על אנשים
ובלי סוף דילוגים של קווים
רואים בקלקו שהולך לבוא אוטובוס ולפתע הוא נעלם
וכמובן שיום חגם זה כשיש הפגנה
אז משעה קודם ועד גמר השירות !
הרבה אחרי שנגמרה ההפגנה
אין אוטובוסים בשכונות הסמוכות
ועוד תלונות רבות
יש מה לעשות ???

אגב יש לציין שישנם גם נהגים אדיבים ואסור להכליל את כולם

אסתיס

משתמש מקצוען
לעמוד בתחנה עמוסה, מרגיש לי לפעמים כמו הסירה בגמבוי, שרצה מתחת לכדור כדי לתפוס אותו בנפילתו...
איזה לחץ! מבט דרוך, אלף עיניים, רגליים בהיכון, ו.. לקפוץ לדלת הנכונה. (בתוך האוטובוס יש המשך, לדמיונכם..:cool:)

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
וכמובן שיום חגם זה כשיש הפגנה

כמי שמכירה מקרוב את אזור המרכז החרדי, זו הבעיה העיקרית והחמורה.

רבים מתושבי שכונות הקצה לא יודעים בכלל שהעיכוב או היעדר האוטובוסים אצלם, יכול להיות בגלל רפה-שכל בודד שגרר פח לכיכר השבת.
מאותו רגע, ולמשך יומיים ברציפות - כל נהג עושה מה שהוא רוצה. כולל דילוגי תחנות, ביטול נסיעה או המצאת מסלול חדש ושונה לגמרי.

לענ"ד זהו הדבר הראשון שאמורים לטפל בו, לו יחליט מישהו לטפל בתח"צ הירושלמית.
הטיפול יכלול שני חלקים:
1. יד קשה כלפי כל חסימת דרך ציבורית ללא אישור.
2. איסור מוחלט על נהגי אגד לקחת דרור לעצמם לגבי מסלולים. ככל שהכביש פתוח ומכוניות נוסעות בו - הנהג מחוייב לנסוע במסלול המקורי ולאסוף/להוריד בכל תחנה. גם אם הוא מדמיין שאתמול הייתה שם הפגנה.

MR Designs

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

הרשל'ה רב'ה

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
לענ"ד זהו הדבר הראשון שאמורים לטפל בו, לו יחליט מישהו לטפל בתח"צ הירושלמית.
הטיפול יכלול שני חלקים:
1. יד קשה כלפי כל חסימת דרך ציבורית ללא אישור.
2. איסור מוחלט על נהגי אגד לקחת דרור לעצמם לגבי מסלולים. ככל שהכביש פתוח ומכוניות נוסעות בו - הנהג מחוייב לנסוע במסלול המקורי ולאסוף/להוריד בכל תחנה. גם אם הוא מדמיין שאתמול הייתה שם הפגנה.
כמי שמכירה מקרוב את אזור המרכז החרדי, נראה לך שהחלק הראשון בר טיפול?
המשטרה לא מנסה את כל יכולותיה באלף ואחד דרכים כל פעם מחדש?
נקטו ידיים קשות כנגדם, ובפרט מאז שנתמנה המפכ"ל החדש וזה לא סוד שלא עזרו כלום,
אדרבה, אם יש לך רעיון אולי תייעצי למשטרה, ויעשו סוף לחגיגות בבר אילן ובשאר המקומות...
זה סתם בריחה מהנושא, הבעייתיים כאן הם חברות התחבורה! (ואולי גם המשטרה שנותנת להם הוראות)
חברה תחבורה שעובדת בירושלים צריכה להכיר את נושא ההפגנות, ולדעת להתמודד איתו ביחד, ולא לחפש הזדמנויות לתת חופשות לנהגים, בתואנה שהחרדים הם המפגינים? שיסבלו!
זו הוראה שמגיעה מלמעלה (ולא החלטה של כל נהג על הכביש), ולדעתי בקלות אפשר לטפל בה עם עזרה מכל ח"כ פשוט, או מישהו בעל השפעה אחר.

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
חברה תחבורה שעובדת בירושלים צריכה להכיר את נושא ההפגנות, ולדעת להתמודד איתו ביחד, ולא לחפש הזדמנויות לתת חופשות לנהגים, בתואנה שהחרדים הם המפגינים? שיסבלו!
זו הוראה שמגיעה מלמעלה (ולא החלטה של כל נהג על הכביש), ולדעתי בקלות אפשר לטפל בה עם עזרה מכל ח"כ פשוט, או מישהו בעל השפעה אחר.
קוראים לזה "ענישה קולקטיבית"
אגב במוצ"ש האחרון שמתי לב שמשום מה רק האוטובוסים העירוניים יש להם הפגנה, לאוטובוסים הבינעירוניים אין הפגנה כנראה שזה קשור לאחראי של אגד בירושלים

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אזור בר-אילן - כיכר השבת והמסתעף הם אזורים בעייתים מאוד בתקופה זו.
בר אילן על העבודות וההפגנות, וכיכר השבת על הזבלים ועל ההפגנות. אבל זה לא קשור להתנהלות הקלוקלת של הנהגים.
אני גרה ברמת שלמה. התחנה בה אני עולה היא מהתחנות הראשונות.
וכאן אצלינו הכל שקט ורגוע, ברוך השם.
רואים את האוטובוסים נכנסים לשכונה, ועושים ככל העולה על רוחם.
בא להם לדלג על נסיעה? נמאס להם לעשות את כל הסיבוב? בורחים מהמסוף בקו ישר מחוץ לשכונה.
למה? ככה. כנראה שזה עובר חלק ואף אחד לא בודק אותם.
ואנשים מתלוננים, פעם ופעמיים ומתרגלים לא לסמוך על הודעות הלויין. ולעלות מהר על כל אוטובוס שכן מגיע.
הבקרה על הנהגים לוקה בחסר, עם קשר להפגנות ובעיקר הרבה מאוד בלי קשר להפגנות.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
הדבר הכי הזוי בעיני שמחכים כל יום לפחות חצי שעה לאוטובוסים ואז שמגיע אוטובוס הוא מגיע מפוצץ ואז את מתחילה להישתחל בתוכו וסוףסוף שמצילחים להידחף מקריבים את עצמך לשלם ופתאום את מגלה קבוצה של פקחים שמיתנפלים עליך ומתחילים להיתווכח איתך למה את משלם ואת לא משלמת.....
אולי הגיע הזמן שיעשו פקחים לראות את מצב האטובוסים עם הם יוצאים או לא ??!!!
מה שבטוח שאני ניתקלתי בפקח אלים במיוחד והנושא בטיפול במישרד התחבורה(נזכרו רק עכשיו לחזור אלי לשאול את פרטי המקרה)
רק אחרי שערבתי בכיר (וזאת לאחר שאגד סגרו לי פעמיים תלונה על אותו פרח ורק אחרי שאותו בכיר כנראה פנה עליהם הם נזכרו להגיד לי שהם יטפלו רק אחרי שהמישטרה תטפל בזה וכמובן שהמישטרה סגרה את התיק וזאת בלי לידע אותי מה בדיוק הסיבה)
אני כרגע מחכה לאיפה הענינים היתקדמו

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
אזור בר-אילן - כיכר השבת והמסתעף הם אזורים בעייתים מאוד בתקופה זו.
בר אילן על העבודות וההפגנות, וכיכר השבת על הזבלים ועל ההפגנות. אבל זה לא קשור להתנהלות הקלוקלת של הנהגים.
אני גרה ברמת שלמה. התחנה בה אני עולה היא מהתחנות הראשונות.
וכאן אצלינו הכל שקט ורגוע, ברוך השם.
רואים את האוטובוסים נכנסים לשכונה, ועושים ככל העולה על רוחם.
בא להם לדלג על נסיעה? נמאס להם לעשות את כל הסיבוב? בורחים מהמסוף בקו ישר מחוץ לשכונה.
למה? ככה. כנראה שזה עובר חלק ואף אחד לא בודק אותם.
ואנשים מתלוננים, פעם ופעמיים ומתרגלים לא לסמוך על הודעות הלויין. ולעלות מהר על כל אוטובוס שכן מגיע.
הבקרה על הנהגים לוקה בחסר, עם קשר להפגנות ובעיקר הרבה מאוד בלי קשר להפגנות.
זה נכון מאוד אבל ממש לא קשור לבקרים......
עוד נושא שלא הגיוני שאטובוסים מלאים מבנות סמינרים ותופסים לאנשים אחרים מקומות....

(אגב נושא שלא באשמתם כי הם טוענות שהסעה לא עוזרת כי זה מדי מוקדם ואגד לא רוצה לשנות את זה)

ב' א'

משתמש פעיל
מתי התחבורה תתחלף לסופרבוס?
הלוואי שאז יהיה יותר טוב...

ב' א'

משתמש פעיל
אני חושבת שכדאי שבתגיות ירשמו "תחבורה בעייתית" וכך יבואו אל הרבה תלונות...
נגיד באשכול נגד קווים עילית, ובבית שמש, ועוד

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
מתי התחבורה תתחלף לסופרבוס?
הלוואי שאז יהיה יותר טוב...
מעצבן שאת הקווים המוצלחים העבירו לסופרבוס (74 75) אבל את הדפוקים השאירו אצל אגד 55 וכו'

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה