מידע שימושי התורה חסה

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
לנו יש "מחברת פסח"
במוצאי כל חג כותבים בה את סיכום החג. מתי היינו בבית, איפה התארחנו, איזה מאכלים אהבנו ואיזה יין לא כדאי לקנות שוב...
בנוסף כותבים את כמויות המצרכים המדויקת שקנינו (מזון) וכמה נשאר. ואת הדברים ששמרנו לשנה הבאה ולא צריך לקנות (נייר לבן, תבניות ח"פ, שמן אגוזים- יש לו תוקף עד 2023)
כותבים גם אנקדוטות (חיים ביקש לאפיקומן אופניים חשמליות עם גלגלי עזר...), כלים חדשים שקנינו וכמובן תזכורות והערות לשנה הבאה (הקומקום הפסיק לעבוד...)
חויה לעבור על המחברת כל שנה מחדש, לשים לב למשפחה שגדלה ולכמויות המשתנות.

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
נכון.
יש משפחות שכל שנה קונים בשביל שנה הבאה
ואגב, גם לענין מצות. אריזות חדשות סגורות טוב אין שום בעיה לשמור שנה.
לא קורה לזה כלוווום!!!
אני מפחדת לשמור,
יש מה לעשות עם קילו מצות,?
יש משהי שירצה לקנות במחיר מוזל או שזה אתרוגים אחרי סוכות?

בבושקלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אני מפחדת לשמור,

saryk

משתמש מקצוען
אני מפחדת לשמור,
למי שאוכל שרויה- אין מה לחשוש לשמור מצות לצורך "מצהבריי", במילא מרטיבים את המצות.
ולמי שלא אוכל שרויה ונשאר לו מצות - עכשיו (אחרי פסח) זה בדיוק הזמן להכין מצהבריי :)

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
למי שאוכל שרויה- אין מה לחשוש לשמור מצות לצורך "מצהבריי", במילא מרטיבים את המצות.
ולמי שלא אוכל שרויה ונשאר לו מצות - עכשיו (אחרי פסח) זה בדיוק הזמן להכין מצהבריי :)
אכלנו די והותר מצות
השרויה לא מלהיבה אותנו.למרות שלא אכלנו בחג,

yoyo mor

משתמש פעיל
אפשר לטחון את המצות היטב, ולשמור לקמח מצה לשנה הבאה, נשמר מצוין מנסיון, כמובן לאוכלי שרויה

האלמוני

משתמש מקצוען
לכל אלו שנשארו להם מצות - הייתם צריכים לקחת בחשבון שהשנה (בניגוד לכל השנים) היה רק יומיים שבת וחג, לכן הלך פחות מצות, בכל השנים יש 3 ימים שבת וחג.
בפרט בשנה הבאה יש 2 שבתות (פעמיים סעודה שלישית) אז אל תקנו פחות מצות בשנה הבאה.

cherry c

משתמש סופר מקצוען
אנחנו אוהבים גם לרשום על הארגזים של כלי הפסח כל מיני משפטים על הארועים שהיו באותה תקופה . לדוגמא : שנה שעברה כתבנו על ארגז: הקורונה משתוללת בעולם... או: חיימקה עוד רווק... או: אבריימי ורותי באו לעזור לעלות כלים... וכד'
ושנה אחרי זה , הורדת הכלים ופתיחת הארגזים נעשיית חוויתית במיוחד.רואים מה השתנה... אין קורונה/ חיימקה כבר נשוי וכד'.
מזכיר לי שיש סט מיושן להורים שלי שהדבקתי בו דבק נייר על הצלחות וכתבתי עליו "לשכנע את אבא לזרוק"
וכל שנה אחים אחרים שלי מתקשרים לצחוק באוזני שהם עדין מורידים את זה והדבק עדין על הצלחות, מהצד הקדמי כמובן.
ומי מהמשפחה שלי שלא זיהה אותי עד היום מוזמן לעשות שלום :)

cherry c

משתמש סופר מקצוען
לנו יש "מחברת פסח"
במוצאי כל חג כותבים בה את סיכום החג. מתי היינו בבית, איפה התארחנו, איזה מאכלים אהבנו ואיזה יין לא כדאי לקנות שוב...
בנוסף כותבים את כמויות המצרכים המדויקת שקנינו (מזון) וכמה נשאר. ואת הדברים ששמרנו לשנה הבאה ולא צריך לקנות (נייר לבן, תבניות ח"פ, שמן אגוזים- יש לו תוקף עד 2023)
כותבים גם אנקדוטות (חיים ביקש לאפיקומן אופניים חשמליות עם גלגלי עזר...), כלים חדשים שקנינו וכמובן תזכורות והערות לשנה הבאה (הקומקום הפסיק לעבוד...)
חויה לעבור על המחברת כל שנה מחדש, לשים לב למשפחה שגדלה ולכמויות המשתנות.
כנ"ל כותבת ככה, כולל תפריטים ואילו מאכלים אהבו עם תזכורת ברורה לדאוג לאוכל של ערב פסח כבר בבדיקת חמץ (השנה לא היה רלוונטי)
כמובן רושמת מי היו הנוכחים ובני כמה. לא דומה תינוק בן שנה לילד בן שנתיים...
ועוד מבחר הערות מצחיקות שנקראות בחיוך גדול.
(למשל שנה שעברה כתבתי: פסח קורונה, היינו 24/7 בבית, מפורים! והיינו מאושרים!!!)

saryk

משתמש מקצוען
לכל אלו שנשארו להם מצות - הייתם צריכים לקחת בחשבון שהשנה (בניגוד לכל השנים) היה רק יומיים שבת וחג, לכן הלך פחות מצות, בכל השנים יש 3 ימים שבת וחג.
בפרט בשנה הבאה יש 2 שבתות (פעמיים סעודה שלישית) אז אל תקנו פחות מצות בשנה הבאה.
אצלנו החשבון בדיוק, אבל בדיוק הפוך....
בסעודת שבת/חג לא מגיעים אפילו לחצי קילו מצות.
לעומת ארוחת בוקר סטנדרטית של מצהבריי, שהולך כקילו....

צחי יצחק

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אצלנו מנקים את הבעל דווקא בתוכנית של כביסה עדינה 400 סל"ד
עם הכובע והחליפה והמשקפיים?.....
הוצאתם לפני כן את כל השקיות מהכיסים?.....
וסכ"ה הייתם עדינים איתו... מה זה כבר 400 סיבובים בדקה.....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  86  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה