מידע שימושי התורה חסה

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
במוצאי יום קדוש זה, יום שביעי של פסח, עומד לו יהודי במטבח ביתו ורואה לנגד עיניו 19 ק"ג מצות מכונה, ח"י ק"ג מצות יד כשיטת רש"י, 25 תבניות ביצים, 9 בקבוקי שמן אגוזים פקועות פשתן ונפט, שש חבילות מרור מרקיב, מלאן קמח תפו"א, ועוד כהנה וכהנה מוצרים מיותרים שערם על עגלתו הערופה ביש חסד, שילם טבין ותקילין, וברגע אחד עומדים לאבד את ערכם הנקוב בצ'קים דחויים מכאן ועד עצרת.
קניות בלי שיקול דעת.
הוא היה רוצה לכתוב על איזה פתק את הכמויות הריאליות, אבל בחג אסור לכתוב, וחוץ מזה הפתק בטוח יאבד.

בפסח דאשתקד, פסח קורונה, גם קנה את הכמויות הנ"ל כי חשבן שנמצאים בבית כל היום וצריך לאכול.
השתא קנה משום שיוצאים לטייל ובחוץ התיאבון בריא.
וגם שנה הבאה יקנה מטעם שיתחדש אז.
לא חבל? ומה פיתרון?

כידוע כל מה שעושה הקב"ה בעולמו הכל בשביל ישראל. ולשם כך ברא הקב"ה פיצ'ר קטן בג'ימייל ושמו הודעות מתוזמנות, אדם עומד כאן וכותב הודעה שתישלח לתא הדואר הפרטי שלו בר"ח ניסן תשפ"ב. ניתן באותו מחיר לתזמן עם זמן פתיחת המכירה של משנת יוסף.

אפשר גם לכתוב סתם תזכורות כמו; לא להיפגש עם שיינדי, היא מוציאה לי את העיניים עם הסטים שלה.
או לתזמן לפני ראש השנה: נשפך יין על הקיטל!

בקיצור, מה שאתם רוצים. תתפרעו עם רעיונות.

אליכסנדר

משתמש פעיל
במוצאי יום קדוש זה, יום שביעי של פסח, עומד לו יהודי במטבח ביתו ורואה לנגד עיניו 19 ק"ג מצות מכונה, ח"י ק"ג מצות יד כשיטת רש"י, 25 תבניות ביצים, 9 בקבוקי שמן אגוזים פקועות פשתן ונפט, שש חבילות מרור מרקיב, מלאן קמח תפו"א, ועוד כהנה וכהנה מוצרים מיותרים שערם על עגלתו הערופה ביש חסד, שילם טבין ותקילין, וברגע אחד עומדים לאבד את ערכם הנקוב בצ'קים דחויים מכאן ועד עצרת.
קניות בלי שיקול דעת.
הוא היה רוצה לכתוב על איזה פתק את הכמויות הריאליות, אבל בחג אסור לכתוב, וחוץ מזה הפתק בטוח יאבד.

בפסח דאשתקד, פסח קורונה, גם קנה את הכמויות הנ"ל כי חשבן שנמצאים בבית כל היום וצריך לאכול.
לא חבל? ומה פיתרון?

כידוע כל מה שעושה הקב"ה בעולמו הכל בשביל ישראל. ולשם כך ברא הקב"ה פיצ'ר קטן בג'ימייל ושמו הודעות מתוזמנות, אדם עומד כאן וכותב הודעה שתישלח לתא הדואר הפרטי שלו בר"ח ניסן תשפ"ב. ניתן באותו מחיר לתזמן עם זמן פתיחת המכירה של משנת יוסף.

אפשר גם לכתוב סתם תזכורות כמו; לא להיפגש עם שיינדי, היא מוציאה לי את העיניים עם הסטים שלה.

שלח איזה עקסל או ווארד עם משבצות יפה לסדר את כל הדברים

אמא יש רק אחת

משתמש מקצוען
כשמעלים את כלי הפסח לבויידם אפשר גם לכתוב איזה כלים חסרים לפסח הבא (למשל סט כמו של שיינדי)
לתזמן שבועיים לפני פסח הבא
בשביל סט כמו שיינדי צריך לתזמן את ההודעה מיד אחרי פורים אחרת המידות נגמרות..;)

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
מגניבבב...
ואיזה כתיבה !!!

קומבינה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
על זה הדרך.
שמרתי חבילת עוגיות פסחיות עם תוקף ארוך משנה שעברה,
היו בסדר גמור.
כנ"ל עם שמן, קמח תפו"א, וכל מה שהתוקף מספיק ארוך.
כנ"ל חד פעמי,
וגם במקפיא יש שקית קשורה עם תבלינים, אגוזים טחונים, קמח מצה.
כמובן לרשום מה בדיוק שמרו- כדי לא לאבד את היתרון.

סטודיו לגרפיקה

משתמש מקצוען
קניות בלי שיקול דעת.

לא חבל? ומה פיתרון?

מפחיד קצת לסמוך על מיסטר גוגל
לכו תדעו מה יהיה עד השנה הבאה
(חלק מהתרחישים: גוגל תיעלם מהמפה ועמה הודעת המייל המתוזמנת... :) :rolleyes:

סטודיו לגרפיקה

משתמש מקצוען
על זה הדרך.
שמרתי חבילת עוגיות פסחיות עם תוקף ארוך משנה שעברה,
היו בסדר גמור.
כנ"ל עם שמן, קמח תפו"א, וכל מה שהתוקף מספיק ארוך.
כנ"ל חד פעמי,
וגם במקפיא יש שקית קשורה עם תבלינים, אגוזים טחונים, קמח מצה.
כמובן לרשום מה בדיוק שמרו- כדי לא לאבד את היתרון.
לא חלק לי לשמור דברי מאכל של פסח יחד עם חמץ גמור במקפיא

בבושקלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מפחיד קצת לסמוך על מיסטר גוגל
לכו תדעו מה יהיה עד השנה הבאה
(חלק מהתרחישים: גוגל תיעלם מהמפה ועמה הודעת המייל המתוזמנת... :) :rolleyes:
על כל דבר אפשר לומר את זה....
למה יש משהו/מקום/אמצעי שכן אפשר לסמוך בעיניים עצומות??
אותי למדו ש ''אין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמים''....

שרה שרם צילומותק

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
רעיון למחשבה

שרה שרם צילומותק

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
תודה

קופי 100

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
על כל דבר אפשר לומר את זה....
למה יש משהו/מקום/אמצעי שכן אפשר לסמוך בעיניים עצומות??
אותי למדו ש ''אין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמים''....
טאטע אין אימייל

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
@יאן תודה על הרעיון.
בתור יועץ ומנטור לכלכלת המשפחה - מטעם ארגון מסילה, אני נוהג לתת למשפחות שאני מלווה/ליוויתי - קובץ מיוחד 'היערכות ומסקנות של הכנסות/הוצאות חג הפסח', שמאד עוזר כאמור במה שדובר כאן.
אני מצרף כאן את הקובץ לשימושכם, ומקווה שתיעזרו בו.
הייעוד שלו - הוא תכנון ומסקנות, כך שאת הייעוד תוכלו לשמור גם לשנה הבאה, ע"פ מסקנותיכם של שנה זו.
אם תדפיסו אותו (מתוך חשש שגוגל תיעלם וכל מיני הזיות מצחיקות כאלה..), תוכלו לשמור אותו בארון פסח - ממש בקצה, ובפרוס ימי ניסן של השנה הבאה תוכלו לשלוף אותו בקלות ולהיעזר בו.
אגב, יש שם גם סעיף הוצאות 'עלייה לרגל'' - שנזכה לשנה הבאה בירושלים הבנויה.
-----
הערות והארות וכל השאר בשמחה תמיד - keseffchachamאין לכתוב כתובת מייל

קבצים מצורפים

• חוברת תקציב לפסח לדפוס.pdf
    KB 482.8 · צפיות: 281

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
דווקא אצלי הכמויות היו שונות ממש משנה שעברה
שנה שעברה - קורונה - היינו כל הזמן בבית, הלך המון המון מצות וכו'
השנה - כבר אירחתי הרבה - הלך הרבה שמן, עופות, בשר ירקות - ונשארנו עם המון המון מצות
מה כדאי לרשום לשנה הבאה?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  83  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה