בגדול יש מספר סיבות להבדלים אני יציין חלק מהם
1. הצורה שעוקבים אחר המדד. ישנם מספר דרכים לעקוב אחר המדד, לדוגמא חוזים, אופציות, עסקאות החלף, כל זה נעשה באמצעים ישירים או דרך קרנות סל המתכסים באופנים אלו, ישנם אלפי קרנות סל בעולם קרנות אמריקאיות וקרנות איריות ועוד, שלכל אחד מהם יש פרמטרים שונים ומגוונים כמו מנוטרלות מט"ח או לא, מחלקות דבדידנד או מחזירות, ועוד נתונים משמעותיים לכן יהיו פערים שנגזרים מכל אחד מהפרמטרים הללו.
2. יעילות של בית ההשקעות, בית השקעות שמתנהל ביעילות ורוכש כל יום באופן מידי את המכשירים מחקי המדד בכל הכספים החדשים שנכנסו באותו יום ייהנה מתשואה יותר טובה מבית השקעות פחות יעיל שלוקח לו כל פעם כמה ימים עד הרכישה כך שהוא מפספס בינתיים חלק מהתשואות.
3. שערי המטבע, לעיתים חלק מבתי ההשקעות מגדרים חלק מהחיסכון כך שרק חלק מההשקעה חשוף לשינויים בשערי המטבע, כך שזה עוד גורם שיכול לגרום לפערים בתשואות בין הגופים השונים.
4. פערי שעות מסחר אירופה/ ארה"ב, לכן חשוב לבית ההשקעות לאפשר גמישות באפשרות להשקיע בצורות שונות במדד.
5. קצב זרימת הכספים למסלול. [מצו"ב הסבר שהעתקתי] ישנה משמעות לכניסת כספים נוספים למסלול ממשקיעים אחרים. היות וכספים אשר נכנסים למסלול אינם מושקעים ביום כניסתם אלא רק ביום למחרת, יוצא שבזמנים בהם יש זרימת כספים חדשים למסלול מושקע אחוז נמוך יותר של כספים במדד מהממוצע. היות והכספים החדשים הינם מזומנים שיושקעו רק יום למחרת הם לא יצברו תשואה על אותו היום. במילים אחרות, כאשר זורמים כספים חדשים למסלול, ה-100% של היקף הנכסים גדל, ויחס המזומן-השקעה משתנה לטובת המזומנים. דבר זה מקטין את צבירת התשואה מול התשואה המשוקללת של הקרנות כאשר המדד בעליה'.
חשוב להדגיש שלא ניתן למדוד את התשואות בטווח הזמן הקצר היות ופערים קטנים זמניים יכולים להיוצר ממגוון סיבות והם אינם מעידים על ניהול השקעות גרוע והם אינם מנבאים פערים גם לטווח ארוך, את התשואות צריך להשוות רק בטווחי זמן גדולים, היות ורוב המסלולים מחקי המדד הם מסלולים יחסית חדשים עדין לא ניתן להשוות את הביצועים של רוב החברות, כך שהשיקולים שאתה צריך לשקול בבחירת החברה הם בעיקר הכשרות, דמי הניהול, והשירות.