תכלס מה כדאי כרגע?מה שצריך לעשות זה להשקיע את הכסף במקם שיניב מקסימום רווח במינימום סיכון.
והכלל הזה נכון בכל זמן ובכל מצב.
ופשוט כל פעם לבדוק איזו השקעה יכולה לספק את הסחורה הזאת.
תכלס מה כדאי כרגע?מה שצריך לעשות זה להשקיע את הכסף במקם שיניב מקסימום רווח במינימום סיכון.
והכלל הזה נכון בכל זמן ובכל מצב.
ופשוט כל פעם לבדוק איזו השקעה יכולה לספק את הסחורה הזאת.
צריך להתאים את ההשקעה לנתונים הספציפיים.תכלס מה כדאי כרגע?
לדעתי, בסופו של דבר רמת הידע הכללית של האנשים תעלה אם יהיה פה שיח בין האנשים ולא אם אנשים יפחדו את עצמם לדעת ולא יוכלו לפצות את הפה מתוך חשש שמא הם טועים.ולכן אני מבקשת מכל נותני העצות פה שאם הם לא יודעים בוודאות של 100% שמה שהם כותבים לא יגרום לאנשים להפסיד כסף, שפשוט לא יתנו עצות ורעיונות!!
אז אני אומרת את דבריי מהניסיון שיש לי פה בפורום.מוכרח לומר, שלמרות שהעצה כאן למעלה היתה עצה גרועה.
אבל בדבר אחד אני מתווכח עם מקצועי בלבד.
לדעתי, בסופו של דבר רמת הידע הכללית של האנשים תעלה אם יהיה פה שיח בין האנשים ולא אם אנשים יפחדו את עצמם לדעת ולא יוכלו לפצות את הפה מתוך חשש שמא הם טועים.
אם הפורום היה פלטפורמה ליעוץ מקצועי, אזי נכון שחייבים לומר רק מה שיודעים ב100%, אבל להבנתי הפורום הוא במה לשיח למידה ושיתוף, וככזה אולי נרויח מכך שצריך 100% ידיעה שלא תהיינה טעויות, אבל העדר ידע גרוע בהרבה מטעויות פה ושם בפורום, זה לא שולחן ערוך כאן.
בנוסף, יש פה הרבה אנשים שיכולים להצביע על טעויות, ואם איש לא עמד על הטעות אז כנראה שהיא לא כל כך גדולה ואקוטית. הטעות הזו לדוגמה, די מהר הגיע @szn והצביע עליה. כך שהחשש אינו גדול כל כך.
מטעויות לומדים.
את יכולה להתחיל משלי.אני לא רוצה להתחיל לצטט פה תגובות של ניקים שבהם הם "ממש ממש עוזרים" כי זה יהיה מאד לא נעים לאותם ניקים...
לזה אני מסכים בהחלט.ואין בעיה לכתוב לכתוב מידע שהוא לא 100% נכון, אבל רק כשזה מודגש וברור שזה מידע לא מספיק מבוסס.
מה לעשות, תמיד יש אחוז באוכלוסייה שעושה דברים מטופשים כי איזה מישהו אמר לו בשטיבל, אבל זו לא סיבה שאנו נפסיק לדבר.אנשים קוראים פה תגובה מסוימת שמסבירה להם מה כדאי לעשות, ורצים לעשות זאת
פקמ צמוד מדד.תכלס מה כדאי כרגע?
השאלה האם משקיעים במדד או באג"ח?
אם היא תוציא את הכסף עוד חודשיים ובדיוק יש ירידה במדד
אז יש הפסד ויתכן גם הפסד רציני.
חוץ מזה, שדמי הניהול גם לוקחים אחוז מסויים מההפקדה והצבירה
אז בהחלט יכול להיות שיהיה הפסד של הדמי ניהול
לדעתי אם יש לך רק הבנה בסיסית לא כדאי לך להמליץ או לייעץ.
זה תחום מורכב, או שלומדים את החומר בצורה יסודית או שהולכים לאיש מקצוע
אבל לא שכל אד שקצת מייבין נותן המלצות.
נ.ב. אני גם לא מבין בשוק ההון
השאלה האם משקיעים במדד או באג"ח?
אם היא תוציא את הכסף עוד חודשיים ובדיוק יש ירידה במדד
אז יש הפסד ויתכן גם הפסד רציני.
חוץ מזה, שדמי הניהול גם לוקחים אחוז מסויים מההפקדה והצבירה
אז בהחלט יכול להיות שיהיה הפסד של הדמי ניהול
לדעתי אם יש לך רק הבנה בסיסית לא כדאי לך להמליץ או לייעץ.
זה תחום מורכב, או שלומדים את החומר בצורה יסודית או שהולכים לאיש מקצוע
אבל לא שכל אד שקצת מייבין נותן המלצות.
נ.ב. אני גם לא מבין בשוק ההון
זה ממש לא מתאים לטווח השקעה שיכול להיות קצר מאד!!!
ובלי קשר למה שכתבת, אני פשוט רואה לפעמים עצות שמחולקות פה בפורום, ומי שמבין בזה יודע שמדובר בעצות גרועות מאד!!
אבל לפעמים אני לא מגיבה, אבל יש פה הרבה עצות רעות גם מאנשים שהם מבינים דבר או שניים בנושא, וגם מאנשים שחושבים את עצמם ל"מייבינים גדולים" עדיין כדי לחלק עצות לאחרים ולא לגרום להם להפסדים גדולים, נדרש הרבה מעבר לזה!!
ולכן אני מבקשת מכל נותני העצות פה שאם הם לא יודעים בוודאות של 100% שמה שהם כותבים לא יגרום לאנשים להפסיד כסף, שפשוט לא יתנו עצות ורעיונות!!
זה ממש לא מתאים לטווח השקעה שיכול להיות קצר מאד!!!
ההלוואה זה רק על 70%-80% מהקרןגם אם צריכים ממש דחוף , לא צריך להוציא את הכסף ולשבור את הקופ"ג ואז כביכול להפסיד
אלא לקחת הלוואה מהקופ"ג , בריבית של פריים מינוס חצי (כלום...)
זה בהחלט נכון שהציבור לא יודע על הדברים האלומכיוון שכתבתי שאני לא יועץ , ולא מבין (סך הכל רציתי לעזור להם , להכיר את האפיק הזה )
אז אנא אל תתקיפו ...
אני לא רואה שהתקפתי פה מישהו.למה אתם מתקיפים ?
וכל מה שכתבתי אח"כ כתבתי במפורש שזה -זה ממש לא מתאים לטווח השקעה שיכול להיות קצר מאד!!!
ובלי קשר למה שכתבת,
היכן ניתן למצוא מידע על אפשרויות אלו?פקמ צמוד מדד.
מק"ם.(מלווה קצר מועד של המדינה)
אגח צמוד וקצר.
הערה כללית לגבי קרן חירום להוצאות בלת"מ
- אני לא יודע אם חברי הפורום כאן משאירים במזומן או לא אבל,
* היום הריבית במשק אפסית ולכן הריבית שנקבל על פיקדון בבנק, על מק"ם וגם על אג"חים קצרי טווח נמוכה מאוד, כך שאין כמעט הבדל ממזומן. אבל גם תשואה נמוכה עדיפה על כלום, ובמידה והריבית תעלה בעתיד היתרונות של האפיקים האלה יעלו.
לא מייעץ ולא ממליץ!
כמה הריבית על המשכנתא?הוצאתי משכנתא בפועלים כש 208,000 מתוכו זה משתנה כל 5 צמודה ל30 שנה, אז הוצאתי הלוואה משלימה על 75K
ל 10 שנה בפריים 1.1 התכוונתי להחזיר 60K מההלוואה על חשבון המ"צ,
עכשיו התחלתי לחשוב אולי שווה לי לשים את ה60K האלו לקופת גמל לטוח ארוך
@מקצועי בלבד @ארי בכרמים וכל המייבינים אולי תוכלו לתת צדדים לכאן ולכאן
תודה מראש לכל העונים!
אופס... שכחתי לכתוב במסלול המ"צ (המדובר) 1.69כמה הריבית על המשכנתא?
קראת את המאמר שלי על מינוף בשוק ההון ?הוצאתי משכנתא בפועלים כש 208,000 מתוכו זה משתנה כל 5 צמודה ל30 שנה, אז הוצאתי הלוואה משלימה על 75K
ל 10 שנה בפריים 1.1 התכוונתי להחזיר 60K מההלוואה על חשבון המ"צ,
עכשיו התחלתי לחשוב אולי שווה לי לשים את ה60K האלו לקופת גמל לטוח ארוך
@מקצועי בלבד @ארי בכרמים וכל המייבינים אולי תוכלו לתת צדדים לכאן ולכאן
תודה מראש לכל העונים!
לא מוצא את זה במאמרים אם אפשר קישור למאמר או כתובת מיילקראת את המאמר שלי על מינוף בשוק ההון ?
אם לא קראת
תפנה למייל שלי ואשלח לך את המאמר
יש סיכוי גבוה שזה יעשה לך סדר.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: