קורונה השפעת החיסונים על מצב התחלואה (ענייני בלבד)

מצב
הנושא נעול.

רפ

משתמש סופר מקצוען
למה שתהיה עליה (מובהקת כזו לאורך זמן ארוך) בצעירים. מערכת החינוך סגורה.
לא אמרתי שזה בוודאות ההסבר.
כן שמעתי שהחלק היחסי של הצעירים שנפגעים במוטציה הבריטית גבוה מהחלק היחסי של הצעירים שנפגעים מהקורונה ה"רגילה".

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
לא אמרתי שזה בוודאות ההסבר.
כן שמעתי שהחלק היחסי של הצעירים שנפגעים במוטציה הבריטית גבוה מהחלק היחסי של הצעירים שנפגעים מהקורונה ה"רגילה".
זה גם שמעתי (אף שהמומחים עוד מסופקים אם זה מהותי), אבל מדברים כאן על מאומתים, לא על תחלואה קשה

רפ

משתמש סופר מקצוען
זה גם שמעתי (אף שהמומחים עוד מסופקים אם זה מהותי), אבל מדברים כאן על מאומתים, לא על תחלואה קשה
החלק היחסי של הצעירים שחולים במוטציה הבריטית בצורה קשה גבוה יותר, או של הצעירים שחולים במוטציה הבריטית באופן כללי?
רק שואלת, אין לי מושג.
כי גני ילדים לדוגמא שבגלים הקודמים בקושי היתה שם הדבקה בין הילדים, עכשיו (לפני הסגר) גנים/כיתות/מעונות שלמים נדבקו.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
החלק היחסי של הצעירים שחולים במוטציה הבריטית בצורה קשה גבוה יותר, או של הצעירים שחולים במוטציה הבריטית באופן כללי?
רק שואלת, אין לי מושג.
אני שמעתי (כלומר כך נדמה לי וכך נדמה גם לעוד אנשים :) ) שהמוטציה הבריטית (א) מתפשטת יותר (ב) גורמת לתחלואה קשה יותר בצעירים והריון וכו'.

(החלק של המתפשטת הוא חלק מוסכם על המומחים)

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
הגרף הירוק מתאר מספר מאומתים יומי, ממוצע על פני שבוע, עבור כ-50 אלף חברי מכבי בני 60+ שהתחסנו בין 19-24 בדצמבר; הגרף הכחול הוא השוואה לכלל חברי מכבי בגיל 60+ בתקנון לגודל הקבוצה. בצהוב: מספר האשפוזים
זה נתונים ממש ברורים.

(צריך לצרף לזה שהמתחסנים נזהרים הרבה פחות).

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
@מנדי זר , אפשר הסבר מפורט על הטבלה לאנשים פשוטים שלא בקיאים בדיאגרמות?

מה זה המספרים למטה? יום בחודש? וכמה מנות מדובר?

טכנאי מכשירי חשמל

משתמש מקצוען
(ב) גורמת לתחלואה קשה יותר בצעירים והריון וכו'.
דווקא ממה שזכור לי רוב המומחים סבורים שהעליה בתחלואה בצעירים קשורה לכך שבאופן כללי יש יותר תחלואה (בגלל המוטציה) אבל לא קשורה באופן ישיר למוטציה

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
דווקא ממה שזכור לי רוב המומחים סבורים שהעליה בתחלואה בצעירים קשורה לכך שבאופן כללי יש יותר תחלואה (בגלל המוטציה) אבל לא קשורה באופן ישיר למוטציה
נכון, גם אני כתבתי כך בשם המומחים

אבל יש תחושה. למומחים אסור לדבר בלי בדיקה יסודית של נתונים אמפיריים, לנו מותר...

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
אולי מישהו שמע פעם על כיוון שהחיסון אמור להועיל לזה שגם אלו שידבקו אחרי שני החיסונים לא יגעו למצב קשה ?
ודאי שכך, בנתוני המחקר של פייזר ומודרנה דובר ברורות שגם אלו שהתחסנו וכן חלו לא הגיעו (כמעט?) לתחלואה קשה

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
@רפ טעיתי (נו). הטבלה של השוואת גיל החולים מדברת על חולים קשה, כך כתוב מפורש.
עדיין לדעתי יש כאן מובהקות חזקה מאוד.

רפ

משתמש סופר מקצוען
@רפ טעיתי (נו). הטבלה של השוואת גיל החולים מדברת על חולים קשה, כך כתוב מפורש.
עדיין לדעתי יש כאן מובהקות חזקה מאוד.
בשביל לקבל תמונה ברורה יותר צריך גם גרפים של מספרי החולים המוחלטים - 1) של המספר הכללי של חולים צעירים בגל שני לעומת שלישי. 2) של המספר הכללי של חולים מבוגרים בגל השני לעומת השלישי.
יש למישהו?

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אולי מישהו שמע פעם על כיוון שהחיסון אמור להועיל לזה שגם אלו שידבקו אחרי שני החיסונים לא יגעו למצב קשה ?
מכבי מדווחת כי מבין 20 הנדבקים, מרביתם הם מעל גיל 55, מחציתם סובלים ממחלות כרוניות ומחציתם ללא כל מחלות רקע, וחווים מחלה קלה עם תסמינים של כאבי ראש, שיעול, חולשה או עייפות. אף אחד מהם לא אושפז בבית חולים ולא סבל מחום מעל 38.5 מעלות. רוב החולים נבדקו בשל חשיפה לחולה מאומת.

ראש אגף מידע ובריאות דיגיטלית במכבי, ד"ר ענת עקה זוהר, אומרת כי "העובדה שמדובר בנדבקים מפרופילים שונים, תואמת את הדיווחים מהניסוי של פייזר. כעת חשוב לעקוב ולראות כי בהתאם לציפיות שלנו, מי שאכן נדבק למרות שהתחסן אינו סובל מסיבוכים רפואיים קשים כתוצאה מהנגיף.

יש בזה גם הגיון, כיון שהחיסון גורם לגוף לייצר נוגדנים, גם מי שנדבק למרות החיסון, הנוגדנים שכבר יש לו אמורים להקל על הגוף להתמודד עם הנגיף, בניגוד למי שנדבק ללא חיסון שרק עכשיו מתחיל הגוף בייצור הנוגדנים.

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
איך אפשר לדעת מי מחסן בחיסון של פייזר, ומי בשל מודרנה?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה