אין לי מושג על איזה ”הדבקה מטורפת” אתה מדבראין לי כוח לחשב עכשיו
על פניו מדובר בהדבקה מטורפת ולא פרופורציונלית בקרב אוכלוסיית הלא מחוסנים
המספרים ברורים מאוד
לא רואה כאן שום דבר חריג
אין לי מושג על איזה ”הדבקה מטורפת” אתה מדבראין לי כוח לחשב עכשיו
על פניו מדובר בהדבקה מטורפת ולא פרופורציונלית בקרב אוכלוסיית הלא מחוסנים
אולי תערוך חישוב של 6 ימים (עד להוצאת הדו"ח) של מתחסנים שעבר עליהם שבוע לאחר המנה השנייה, מול כל השאר, בקרב אוכלוסיית בני 60+.אין לי מושג על איזה ”הדבקה מטורפת” אתה מדבר
המספרים ברורים מאוד
לא רואה כאן שום דבר חריג
לא הבנתיאולי תערוך חישוב של 6 ימים (עד להוצאת הדו"ח) של מתחסנים שעבר עליהם שבוע לאחר המנה השנייה, מול כל השאר, בקרב אוכלוסיית בני 60+.
לי אין כוח לעשות את זה עכשיו
בחשבון גס זה יוצא מידי הרבה
אולי אני טועה
לפי איך שהבנתי הכוונה בכלל.היום ביתד היה כתוב שרק 0.07 מהמתחסנים נדבקו.
אני שואל האם זה נתון מעודד?
הרי אם ניקח את אחוז הנידבקים ביחס לכלל האוכלוסיה נגיע 0.10 אחוז? [10.000.000 אוכלוסיה, חלקי 10.000 נדבקים]
אז כל ההבדל הוא רק 3 עשיריות האחוז?
צריך לברר אם אחוז הנדבקים למחוסנים הוא ליום אחד או לשבוע.
לא הבנתי מה הכוונה בקטע המודגש.(ההדגשה לא במקור)ראש הצוות המייעץ למל"ל: "אפקט החיסונים איטי ממה שחשבנו"
פרופ' אלי וקסמן ל"כלכליסט": "מבצע החיסונים לא יפתור לבדו את המשבר בעתיד הקרוב ויציאה לא מבוקרת מהסגר הנוכחי תוביל לגל תחלואה חמור"doctorsonly.co.il
דבריו של פרופ' אלי וקסמן, ראש צוות המומחים המייעץ למל"ל, מתפרסמים הבוקר (ג') בכתבתו של אדריאן פילוט מ"כלכליסט".
"המדינה לא נמצאת בדרך לניצחון קרוב על הנגיף והתפתחות יעילות החיסונים איטית ממה שחשבנו".
לדברי פרופ' וקסמן, "מבצע החיסון המוצלח לא יפתור לבדו את המשבר בעתיד הקרוב ויציאה לא מבוקרת מהסגר הנוכחי תוביל לגל תחלואה חמור". לדבריו, התוצאות הקטלניות היום הם תוצר של "היעדר מדיניות ארוכת טווח, אי ביצוע צעדים בעלי חשיבות מרכזית, כמו טיפול ממוקד במוקדי תחלואה חריגים - בפרט במגזר החרדי".
וקסמן, שעוקב מקרוב אחרי התפשטות המגיפה ומדיניות הממשלה, טוען כי "ללא שינוי מהותי בניהול המשבר נגיע במהירה לבחירה קשה בין סגר רביעי, על נזקיו הכלכליים, לבין קורבנות מיותרים נוספים רבים מאוד". הוא התריע כי נדרש שינוי יסודי ומהיר בניהול המשבר והזהיר כי לפי המידע המצטבר, התפתחות יעילות החיסונים איטית ומגיעה לכ-80% לאחר 23 יום, בשונה מהנתונים ש"פייזר" דיווחה על בסיס הניסוי הקליני שביצעה על 40 אלף איש.
מצטרףמישהו יכול להביא פה את העדכון היומי על מתחסנים שנדבקו?
@מנדי זר
23 ימים אחרי החיסון הראשוןלא הבנתי מה הכוונה בקטע המודגש.
"23 יום" זה הזמן שעבר מאז שיש בארץ מחוסנים בעלי תעודת מתחסן.
(יש לנו 6000 כאלו.)
מהטבלאות שפרסמו משרד הבריאות זה נראה שלפחות לאחר שבוע מהמנה השנייה23 ימים אחרי החיסון הראשון
למעשה היעילות של החיסונים בוודאי פחותה מזו שפייזר הציגה,
אפשר לראות את זה בטבלה של יעילות החיסון בויקיפדיה
יכול להיות בגלל שלא עשו בדיקות PCR לכלל הנסיינים
השאלה היא בכמה היא פחותה
גם בחיסוני שפעת היעילות של החיסונים היא פחותה מזה שחברות החיסון מציגים
מה שלא מובן שיוצא לפי החשבון שעל כל 27 איש שלא התחסנו וחלו יש רק אחד שהתחסן וחלהרק 0.06% מהמחוסנים נדבקו בקורונה
קופת חולים מכבי פרסמה נתונים חדשים • מתוך כ-417 אלף מבוטחיה שקיבלו את מנת החיסון השנייה, נדבקו כעבור יותר משבוע 254 בני אדם בלבד
קופת החולים מכבי עדכנה היום (חמישי) כי 254 בני אדם מתוך כ-417 אלף מבוטחיה שקיבלו את מנת החיסון השנייה, נדבקו בקורונה כעבור יותר משבוע ממועד קבלת החיסון. בכך, שיעור הנדבקים בקרב המתחסנים במכבי הוא פחות מ-0.06%. עוד נמסר כי מבדיקה שנערכה בקרב כלל הנדבקים, הם סובלים מתסמינים קלים בלבד כאשר רק ארבעה מהם אושפזו במצב קל בבית חולים.
במקביל לנתונים על הנדבקים בקרב המתחסנים נערכה בדיקה בקרב קבוצת ביקורת בגודל של כ-778,000 חברי מכבי, מפרופיל מגוון, שטרם התחסנו נגד קורונה ולא נדבקו בנגיף בעבר. בקרב קבוצה זו נמצאו באותה תקופת בדיקה כ-12,944 חולים מאומתים פעילים.
מהשוואת הנתונים בין הקבוצות ובחישוב המידע עולה כי בשלב זה יעילות החיסון בישראל עומדת על 91% לאחר 7 ימים ויותר מהשלמת המנה השנייה.
מפילוח שנערך בקרב הנדבקים לאחר החיסון עולה כי לאחר היום השביעי מקבלת המנה השנייה, יש צניחה במספר הנדבקים, וזאת בהתאם לתוצאות הניסוי של חברת פייזר.
על פי הנתונים, ביום ה-7 לקבלת המנה השנייה נדבקו 76 מחוסנים, ביום ה-8 נדבקו 44 מחוסנים וביום ה-9 נדבקו 24 מחוסנים בלבד. החל מהיום ה-22 לקבלת המנה ועד היום ה-24 – סוף תקופת הבדיקה הנוכחית, נרשמו 0 נדבקים בקרב כלל חברי הקבוצה הנבדקת.
ראש אגף מידע ובריאות דיגיטלית במכבי, ד"ר ענת עקה זוהר: "הנתונים ממשיכים להיות מעודדים מאוד, והיעילות של החיסון נשמרת גבוהה ויציבה. הנתונים מצביעים בבירור על כך שככל שחולפים הימים מהמנה השנייה כך ההגנה הולכת ומתחזקת". במכבי מדווחים כי עד כה התחסנו כ-926,000 חברים במנה ראשונה, וכ-520,000 במנה שנייה.
כנראה שזה בשקלול העובדה שלא בכל הימים היו 417,000 מחוסנים במנה שנייה + שבוע.מה שלא מובן שיוצא לפי החשבון שעל כל 27 איש שלא התחסנו וחלו יש רק אחד שהתחסן וחלה
א''כ יוצא שזה יעילות של 96.3 %
לא זכיתי להבין כוונתךכנראה שזה בשקלול העובדה שלא בכל הימים היו 417,000 מחוסנים במנה שנייה + שבוע.
מתוך 417,000 שעברו שבוע מקבלת המנה השנייה, נדבקו 254 בני אדם בתקופה שנבדקה.לא זכיתי להבין כוונתך
אתה???ירידה הדרגתית אך ניכרת, בתמהיל החולים, שמראה על השפעת החיסונים בקרב המתחסנים
צפה בקובץ המצורף 827098
כמדומה שהנתון ההתחלתי של 1.8 הוא גם ירידה ממה שהיה לפני שבועיים.ירידה הדרגתית אך ניכרת, בתמהיל החולים, שמראה על השפעת החיסונים בקרב המתחסנים
צפה בקובץ המצורף 827098
שבוע קודם הממוצע היה 2.1כמדומה שהנתון ההתחלתי של 1.8 הוא גם ירידה ממה שהיה לפני שבועיים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: