קורונה השפעת החיסונים על מצב התחלואה (ענייני בלבד)

מצב
הנושא נעול.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
לפי נתונים שהציגה מכבי, 20 מבין 128 אלף מבוטחים שקיבלו את המנה השנייה לפני יותר משבוע נדבקו בנגיף.
(פורסם לפני יומיים)
חסר לי בנתון הזה, לאורך כמה זמן זה נבדק. כלומר כמה זמן הייתה להם "הזדמנות" להדבק אחרי השבוע. (כנראה זה לא שווה בכולם).

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
חסר לי בנתון הזה, לאורך כמה זמן זה נבדק. כלומר כמה זמן הייתה להם "הזדמנות" להדבק אחרי השבוע. (כנראה זה לא שווה בכולם).
נכון צריך יותר נתונים.
וראיתי משהו שחישב (חישוב גס) כך:
20 מתוך 128600 הם בערך 1 ל-6500 ולא פחות מ-1 ל-10000, אבל מה שחשוב הוא איך זה יחסית לכלל המאומתים בארץ באותה תקופה.
1 מ-6500 מאוכלוסית כל המדינה זה בערך 1300 אנשים.
אם נגיד שזה בערך שבוע, ושבשבוע הזה נדבקו בישראל משהו כמו 60 אלף אנשים מקבלים שהיחס הוא הפחתה בסיכון לחלות פי 45.
כמובן שזה מאוד גס כי האוכלוסיה שהתחסנה פעמיים לא מייצגת את כל אוכלוסיית המדינה, וגם אולי לא בדקו אותם לפי הקריטריונים שבודקים את כל האוכלוסיה ולכן יתכן שמצאו יותר שנדבקו או להפך פחות. אבל באופן גס מאוד אפשר להגיד שנראה שהחיסון מפחית את הסיכון להדבק בערך ל-2% מהסיכון בלי החיסון.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
תודה. אני חשבתי שזו אוכלוסיה שיותר נזהרת אבל מצד שני אחרי 2 חיסונים + שבוע זה הפוך - מן הסתם הם נזהרים פחות משאר האוכלוסיה.

אגב צריך להוסיף שמכבי פרסמו שכולם חולים קל מאוד, אפילו לא חום (נקווה שזה מעודכן). זה גם חלק מההשפעה הרצויה של החיסון.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
לא הייתה איזה הודעה של משרד הבריאות על בערך 60 נדבקים? לא מוצא אותה

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
בכל אופן לפי הדשבורד, יש היום רק 715,000 מתחסנים 2 חיסונים + שבוע (לפי 20/1)

הזמן עובר לאט ):

(מצד שני, מחר יהיו 870K)

אבל לכל המאומתים הללו יש בסה"כ בין יום לשבוע שבו הם מחזיקים בתואר מחוסנים. אז לא הרבה זמן.

ואני משער שגם חלק מהנדבקים נדבקו לפני השבוע.

בקיצור הנתונים ראשוניים עדיין.

נערך לאחרונה ב:

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
בכל אופן לפי הדשבורד, יש היום רק 715,000 מתחסנים 2 חיסונים + שבוע (לפי 20/1)

הזמן עובר לאט ):

(מצד שני, מחר יהיו 870K)

אבל לכל המאומתים הללו יש בסה"כ בין יום לשבוע שבו הם מחזיקים בתואר מחוסנים. אז לא הרבה זמן.

ואני משער שגם חלק מהנדבקים נדבקו לפני השבוע.

בקיצור הנתונים ראשוניים עדיין.
מה פתאום יש הרבה יותר,
ההורים שלי התחסנו מנה שניה כבר לפני שבוע +, וכשהם התחסנו במנה הראשונה אחזו כבר ב900K,
(כלומר כל אותם 900K התחסנו לפניהם במנה השניה).

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
מה פתאום יש הרבה יותר,
ההורים שלי התחסנו מנה שניה כבר לפני שבוע +, וכשהם התחסנו במנה הראשונה אחזו כבר ב900K,
(כלומר כל אותם 900K התחסנו לפניהם במנה השניה).
גם לי זה היה נראה קצת. אבל הסתכלתי על הדשבורד. אולי לוקח לו זמן להתעדכן.

אבל אולי אנשים לא מגיעים לחיסון השני בדיוק שלוש שבועות אחרי אלא מתעכבים קצת (תירוץ דחוק)

מנדי זר

משתמש פעיל
גרף מעניין המשוה תחלואת מבוגרים בגל השני והשלישי

קבצים מצורפים

• IMG-20210126-WA0014.jpg
    IMG-20210126-WA0014.jpg
    KB 79.7 · צפיות: 119

רפ

משתמש סופר מקצוען
גרף מעניין המשוה תחלואת מבוגרים בגל השני והשלישי
הגרף משווה את אחוז המבוגרים מכלל החולים בין הגלים השני והשלישי, זה לא מספרים מוחלטים.
בכזה סוג של גרף, אם יש ירידה באחוז המבוגרים מכלל החולים, הוא יכול להיות מוסבר גם בעלייה במספר החולים הצעירים ולאו דווקא בירידה במספר החולים המבוגרים.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
הגרף משווה את אחוז המבוגרים מכלל החולים בין הגלים השני והשלישי, זה לא מספרים מוחלטים.
בכזה סוג של גרף, אם יש ירידה באחוז המבוגרים מכלל החולים, הוא יכול להיות מוסבר גם בעלייה במספר החולים הצעירים ולאו דווקא בירידה במספר החולים המבוגרים.
למה שתהיה עליה (מובהקת כזו לאורך זמן ארוך) בצעירים. מערכת החינוך סגורה.

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
גם לי זה היה נראה קצת. אבל הסתכלתי על הדשבורד. אולי לוקח לו זמן להתעדכן.

אבל אולי אנשים לא מגיעים לחיסון השני בדיוק שלוש שבועות אחרי אלא מתעכבים קצת (תירוץ דחוק)
מוזר מאוד.
זכור לי שביום שהם התחסנו בדקתי במקום אחר והיה רשום משהו הרבה יותר גבוה (באזור 800-900K).
אגב בצבירה ידנית של מספר המחוסנים פר יום - יוצאים מספרים לא זהים לצבירה שלהם...

מנדי זר

משתמש פעיל
הגרף הירוק מתאר מספר מאומתים יומי, ממוצע על פני שבוע, עבור כ-50 אלף חברי מכבי בני 60+ שהתחסנו בין 19-24 בדצמבר; הגרף הכחול הוא השוואה לכלל חברי מכבי בגיל 60+ בתקנון לגודל הקבוצה. בצהוב: מספר האשפוזים

קבצים מצורפים

• image.png
    image.png
    KB 43.9 · צפיות: 102
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה