יש נתונים שמראים כבר את השפעת החיסונים? (בתחנונים להשתדל שיהיה ענייני בלבד).
@עוקר הרים (גם, גם. לא רק)
@עוקר הרים (גם, גם. לא רק)
נערך לאחרונה ב:
חסר לי בנתון הזה, לאורך כמה זמן זה נבדק. כלומר כמה זמן הייתה להם "הזדמנות" להדבק אחרי השבוע. (כנראה זה לא שווה בכולם).לפי נתונים שהציגה מכבי, 20 מבין 128 אלף מבוטחים שקיבלו את המנה השנייה לפני יותר משבוע נדבקו בנגיף.
(פורסם לפני יומיים)
נכון צריך יותר נתונים.חסר לי בנתון הזה, לאורך כמה זמן זה נבדק. כלומר כמה זמן הייתה להם "הזדמנות" להדבק אחרי השבוע. (כנראה זה לא שווה בכולם).
20 מתוך 128600 הם בערך 1 ל-6500 ולא פחות מ-1 ל-10000, אבל מה שחשוב הוא איך זה יחסית לכלל המאומתים בארץ באותה תקופה.
1 מ-6500 מאוכלוסית כל המדינה זה בערך 1300 אנשים.
אם נגיד שזה בערך שבוע, ושבשבוע הזה נדבקו בישראל משהו כמו 60 אלף אנשים מקבלים שהיחס הוא הפחתה בסיכון לחלות פי 45.
כמובן שזה מאוד גס כי האוכלוסיה שהתחסנה פעמיים לא מייצגת את כל אוכלוסיית המדינה, וגם אולי לא בדקו אותם לפי הקריטריונים שבודקים את כל האוכלוסיה ולכן יתכן שמצאו יותר שנדבקו או להפך פחות. אבל באופן גס מאוד אפשר להגיד שנראה שהחיסון מפחית את הסיכון להדבק בערך ל-2% מהסיכון בלי החיסון.
מה פתאום יש הרבה יותר,בכל אופן לפי הדשבורד, יש היום רק 715,000 מתחסנים 2 חיסונים + שבוע (לפי 20/1)
הזמן עובר לאט ):
(מצד שני, מחר יהיו 870K)
אבל לכל המאומתים הללו יש בסה"כ בין יום לשבוע שבו הם מחזיקים בתואר מחוסנים. אז לא הרבה זמן.
ואני משער שגם חלק מהנדבקים נדבקו לפני השבוע.
בקיצור הנתונים ראשוניים עדיין.
גם לי זה היה נראה קצת. אבל הסתכלתי על הדשבורד. אולי לוקח לו זמן להתעדכן.מה פתאום יש הרבה יותר,
ההורים שלי התחסנו מנה שניה כבר לפני שבוע +, וכשהם התחסנו במנה הראשונה אחזו כבר ב900K,
(כלומר כל אותם 900K התחסנו לפניהם במנה השניה).
לדעתי, נתונים שקריים.לא?משרד הבריאות פרסם על 63 מתוך כ450 אלף
כמה שמה. נשמח אם תפרט. אחרי שני חיסונים + שבוע?לדעתי, נתונים שקריים.לא?
אני שמעתי באזניי על כמה...
כמה. והאם ההדבקה הייתה אחרי שבוע או לפני כן.שבוע לאחר חיסון שני.
הגרף משווה את אחוז המבוגרים מכלל החולים בין הגלים השני והשלישי, זה לא מספרים מוחלטים.גרף מעניין המשוה תחלואת מבוגרים בגל השני והשלישי
למה שתהיה עליה (מובהקת כזו לאורך זמן ארוך) בצעירים. מערכת החינוך סגורה.הגרף משווה את אחוז המבוגרים מכלל החולים בין הגלים השני והשלישי, זה לא מספרים מוחלטים.
בכזה סוג של גרף, אם יש ירידה באחוז המבוגרים מכלל החולים, הוא יכול להיות מוסבר גם בעלייה במספר החולים הצעירים ולאו דווקא בירידה במספר החולים המבוגרים.
מוזר מאוד.גם לי זה היה נראה קצת. אבל הסתכלתי על הדשבורד. אולי לוקח לו זמן להתעדכן.
אבל אולי אנשים לא מגיעים לחיסון השני בדיוק שלוש שבועות אחרי אלא מתעכבים קצת (תירוץ דחוק)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: