אתגר יומי השף הבא • אתגר 26

מצב
הנושא נעול.

טוב עין

משתמש מקצוען
יוצרי ai
פותחים בכבוד אכסניה, תודה רבה להנהלת פרוג על היוזמה המבורכת שהצליחה מעל למשוער ב25 האתגרים האחרונים, נקווה שימשכו ויתפתחו עוד ועוד לכיוונים מרתקים ומגוונים, להוציא את המיטב מהכישרונות הברוכים שנמצאים פה.
תודה על ההצבעות התגובות והפירגונים, כבוד גדול.
לפני ההשתתפות באתגר, חובה לקרוא בעיון את חוקת האתגרים.

תיאור האתגר:

קבלו את תחרות השף הבא AI


לכל אחד יש בביתו את מנת הדגל הביתית, מנה מיוחדת מושקעת וטעימה שמגישים בכבוד גדול לכבוד החג או אירוע מיוחד, או מנה טעימה של הסבתא שעוברת במסורת זה כמה דורות. צרו את המנה הזו באופן המושלם ויזואלית שממש נטעם אותה דרך המסך, חשיבות רבה לצורת הגשה יפה ואסתטית כמו במסעדת יוקרה על כלים נאים התואמים למנה, המנה הטעימה ביותר בעלת הנראות הטובה ביותר, והמעוררת תאבון ביותר, היא המנצחת.

חשוב מאד! על המנה להיות הגיונית אכילה וברת ביצוע וכך גם התמונה, לא יתקבלו חיבורים בלתי סבירים מוזרים ולא הגיוניים.


רצוי מאד מאד להוסיף את המתכון המלא למנה (עדיף בספוילר) ובוודאי שמי שיוסיף את המתכון יצירתו תזכה ליחס עדיף מהמצביעים (רצוי מאד אך לא חובה, וגם תמונות ללא מתכון יוכלו להשתתף באתגר).

נדגיש חוץ משם המנה,תיאור קצר שלה בכמה מילים, המתכון, הפורמפט ותוכנת הAI אין להוסיף כיתוב נוסף באתגר(סיפורים על המנה וההיסטוריה שלה החל מסבתא מטילדה ע"ה ומטה יתקבלו בברכה בנספח, אבל בשום אופן לא בגוף האתגר).

התמונה תהיה של המנה צורת ההגשה וסביבתה בלבד, אין להוסיף ביצירה את האדם האוכל מהמנה.
  • בכל הודעה נתן להעלות יצירה אחת בלבד!
  • ניתן להעלות עד שלוש יצירות לאתגר.
  • היצירה נוצרה במיוחד לצורך האתגר.
  • בונוס (יותר הצבעות, והכרעה בתיקו) אם תוסיפו פרטים על הכלי בו יצרתם את היצירה, והפורמפט אותו כתבתם.
  • יש להעלות תמונה בקובץ JPG או PNG. קבצים בפורמט webp לא עולים טוב.

צאו לדרך תפשילו שרוולים תוציאו מצרכים מהארונות תהיו יצירתיים ותכינו את המנה המנצחת. בהצלחה לכולם.

זמני האתגר:​

האתגר פעיל מעתה ועד מחר ב 23:59.
הזוכה באתגר, שיקבל את מירב ההצבעות מהמשתמשים, יעלה בעז"ה את אתגר 29 .

דוגמא לאתגר:​

המנה המיוחדת של הבליצנע'ס ממולא בכבד קצוץ של רעייתי שתחי' המוגש בחגים על מצע פירה תפו"א.
a-delectable-food-photograph-of-a-luxurious-dish-f-tNMIP7nPSy2CrBESFwGRZg-zd1nUN2_QzWWGrHg-QE...jpeg


המתכון לבלינצ'עס במילוי כבד קצוץ (12 מנות)

עלי הבלינצ'עס

המצרכים:


1 ורבע כוס קמח (אפשר גם קמח תפו"א)

3 ביצים

2 כוסות מים

רבע כוס שמן

חצי כפית מלח

תהליך ההכנה

מערבבים הכל היטב במקל בלנדר בתוך כלי צר וגבוה עד שלא יישארו גושי קמח.

משמנים באמצעות שקית הקפאה במעט מאד שמן את המחבת.

יוצקים כל פעם מעט מהבלילה ומוליכים על פני כל המחבת.

כשהשולים מתרוממים ונראים פריכים מעט ניתן להפוך את המחבת ע"ג צלחת, הבילנצע יפול מאליו אל הצלחת. (יש גם מחבתות ומכשירי בלינצע'ס מיוחדים שיקלו על התהליך).

מילוי הכבד

המצרכים:


1 מגש כבד צלוי היטב לפי כל פרטי ההלכה

2-3 בצלים

3 ביצים קשות

20 מ"ל סילאן

חצי כפית מלח

כפית שטוחה פלפל שחור



תהליך ההכנה

חותכים את הבצל לריבועים קטנים (חצי בצל ניתן לעשות טבעות למי שאוהב)

מטגנים את הבצלים היטב עד להזהבה

אחרי שהבצל זהוב, פורסים ל4 את הביצים הקשות

ומוסיפים למחבת מערבבים מעט, ומוסיפים את הכבדים

מכסים בנייר כסף או מכסה לצורך ספיגת הטעמים ל-5 דק' בדיוק

מערבבים, מכבים את האש מוסיפים את המלח הפלפל והסילאן

וטוחנים היטב במעבד מזון או במקל בלנדר

שוטחים כל בלינצע על צלחת, ממלאים את הכבד קרוב לשוליי הבלינצע מקפלים למעלה ולמטה ומגלגלים

מקררים היטב ומגישים

מי שאוהב עם רוטב יכול ליצוק לפני ההגשה מעט רוטב פטריות או רוטב צלי על המנה ולעטר במעט עלי פטרוזליה.

מנה חגיגית ומושלמת

בתיאבון
נספח לאתגר לתגובות ופטפטת
 
הפיתרון
רביולי במילוי גבינות
מממממ---- טעים!



1716063047652.png


המרכיבים ל4 מנות:
  • רביולי גבינה מוכן לבישול בכמות של ארבע מנות
  • 1 חבילה שמנת לבישול 32% השף הלבן
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור טחון
  • 25 גרם חמאת תנובה
  • סלסלת פטריות חתוכות


  • 01.
    ממיסים את החמאה על אש בינונית.
  • 02.
    מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל ומערבבים מדי פעם עד שהחמאה מבעבעת, לאידוי הפטריות.
  • 03.
    בינתיים מרתיחים בסיר ליטר מים עם מלח, וכשהמים רותחים מוסיפים את הרביולי.
  • 04.
    מוסיפים את השמנת לסיר הרוטב ומערבבים כמה דקות לאיחוד הטעמים.
  • 05.
    אחרי בישול של מספר דקות מוציאים את הרביולי מהמים הרותחים עם כף מסננת, ומעבירים אותם לצלחות. יוצקים מעל כל צלחת מספר כפות מהרוטב שהוכן בסיר השני.
  • 06.
    מפזרים מעל המנות פטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים.
  • 07...

החירות

משתמש מקצוען
יוצרי ai
צ'יפס ביתי פריךךךךךךךךךךךךך במיוחד....(להגיש עם קטשופ)
appetizing-close-up-photo-of-a-dish-loaded-with-go-D_hkaLaLSBWUY469AYFUmg-jvqN-z58Qr-gS7AKVM5...jpeg

צ'יפס פריך טעים בטירוףףףףף

פורסים תפו"א לצ'יפס מבשלים את חתיכות הציפס רבע שעה בדיוק בתוך מים שהורתחו מראש ומצננים לגמרי (אפשר במקפיא שיהיה כמה שיותר מהר) מטגנים בשמן רותח , כשזה זהוב מוציאים, ממליחים . יוצא בדיוק כמו בחנויות המקצועיות לצ'יפס.
 

חנה ש.

צילום אומנותי
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
פרנץ' פרייד סנדוויץ'.
מחולל: playground
פרומפט:
A fried toast sandwich filled with liquid yellow cheese,
in sliced tomatoes, sliced green onions, strips of gamba,
.Cut diagonally, crispy and delicious and tantalizingly tempting
fried-toast-sandwich-filled-with-liquid-yellow-cheesein-sliced-tomatoes-sliced-green-onions-.jpeg

2 פרוסות חלה או לחם
גבינה צהובה
פרוסות עגבניה
להמיס חמאה, להניח את הסנדוויץ' בשלמותו במחבת על אש נמוכה,
לחכות שישחים ויהיה קריספי, להפוך צד, לטגן על הצד השני. ללחוץ קצת על הסנדוויץ'
כדי לאחד טעמים.
מתאים למלווה מלכה.
זהירות , טעים מאוד.
 

החירות

משתמש מקצוען
יוצרי ai
דג סלומון בחריימה חריפה עם חלה טריה לכבוד שבת
a-tantalizing-close-up-image-of-a-succulent-salmon-X9e5FKO9Rd2Si6F0Idrvyw-Kpk4GM0oQveNpd2_zvs...jpeg

המתכון:
  • 4 נתחי פילה של דג סלמון
  • 5 פלפלים אדומים חריפים
  • ½ צרור כוסברה
  • 15 שיני שום
  • 1 לימון
  • ¾ כוס שמן
  • פפריקה אדומה מתוקה (לפי הטעם)
  • פפריקה אדומה חריפה (לפי הטעם)
  • 1 כפית מלח גס
  • כורכום (קצת )

להכנת המרינדה:​

  • לטחון חצי צרור כוסברה, פלפל אחד ו - 5 שיני שום במעבד מזון.
  • להוסיף 3/4 כוס שמן.
  • לתבל עם פפריקה אדומה מתוקה ומעט חריפה, פלפל שחור גרוס, כפית מלח גס וקצת כורכום.
  • הכנת הדג:
  • מחממים קודם כל את התנור ל-200 מעלות.
  • מניחים את הנתחים של הסלמון בקערה ויוצקים לתוכה את המרינדה שהכנו. - עושים עיסוי לדג.
  • להוסיף את שיני השום שקילפנו,4 פרוסות לימון ו - 4 פלפלים אדומים חריפים, ולעסות טוב טוב.
  • להעביר את הדג לתבנית ולכסות הכל היטב בנייר כסף.
  • להכניס את התבנית המכוסה לתנור למשך 15 דקות.
  • לאחר מכן, להוציא את הנייר כסף, ולאפות עוד 15 דקות נוספות.
 

חנה ש.

צילום אומנותי
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
"לאטקעס"
פרומפט:
Lattes - potato patties grated and fried in oil.
Crispies, next to the traditional latkes a mound of cream and a mound of applesauce.
One of the latkes was cut in half.
Photo from a luxury food magazine, perfect composition. suitable colors.
מחולל: playground
lattes---potato-patties-grated-and-fried-in-oilcrispiesone-of-the-latkes-was-cut-in-halfphoto-.jpeg


לגרד במגרדת 5 תפוחי אדמה, להוסיף כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
2 ביצים, חצי כוס קמח מצה, להניח עם כף גדולה כף גדושה מהתערובת.
לטגן בשמן חצי עמוק, על אש גבוהה (לחכות שהשמן יהיה חם ואז להניח את הקציצה כדי למנוע הדבקות),
כשהקציצה משחימה בצדדים להרים בעדינות עם מזלג ולראות שהיא שחומה מספיק,
להפוך בעדינות לטגן צד שני, להעביר לתבנית עם נייר סופג.
להגיש עם שמנת חמוצה או עם רסק תפוחי עץ. זהירות - ממכר.
 

חנה ש.

צילום אומנותי
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
יוצרי ai
שקשוקה:
פרומפט:
Shakshuka is an authentic Israeli dish
Excellent composition matching colors very stimulating and attractive.
shakshuka-is-an-authentic-israeli-dishexcellent-composition-matching-colors-very-stimulating-...jpeg


לחתוך חמש עגבניות לקוביות 3 גמבות לשים כשלוש כפות שמן במחבת לאדות.
להוסיף רסק עגבניות קטן + מים כפול 2 עם הקופסא של הרסק, תבלינים: מלח, פפריקה מתוקה פפריקה חריפה, שיני שום טרי פרוס, כוסברה קצוצה דק. כפית סוכר לאיזון חמיצות. לאחר כעשרים דקות על אש נמוכה כשהירקות רכים מאוד. לשבור פנימה ביצים, לכסות עם נייר כסף ולהשאיר על אש נמוכה עד שהביצים מוכנות והחלק הצהוב עדיין נוזלי ורך, להגיש עם חלה שנשארה משבת או עם פיתות, אפשר לחמם אותה בתנור. מתאים למלווה מלכה.
 

תמר S

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה והפקת סרטים
המנה שמתחסלת אצלנו בלי להשאיר עקבות:
פרגית צלויה על פלנצ'ה ברוטב צ'ילי, דבש, חרדל וכוסברה
Default_A_tantalizing_and_attractive_sight_of_a_grilled_chicke_2.jpg

3 כפות שמן זית
3 כפות רוטב צ'ילי
כף דבש
כפית חרדל
כף מיץ לימון
כוסברה קצוצה
מלח ופלפל
3 שיני שום כתושות

מערבבים הכל, משרים את הפרגיות ברוטב כחצי שעה, וצולים על פלנצ'ה.
(אה, ומחביאים מיד עד שבת, אחרת תשכחו שהכנתם את זה אי פעם)
 
נערך לאחרונה ב:

אברהם מרגלי

משתמש רשום
פיתות זעתר ביתיות
פיתות זעתר.jpg

הרכיבים:

לבצק:

  • 800 גרם (3/4 5 כוסות) קמח פיצה

    קמח פיצה
  • 200 גרם (1/3 1 כוסות + כף שטוחה) קמח מלא
  • 10 גרם שמרים יבשים בפחית
  • 30 גרם (2 כפות) שמן זית
  • 700 מ"ל (כ-3 כוסות, התחילו עם 1/2 2 כוסות)) מים
  • 20 גרם (1 כף) מלח

לציפוי:

  • 4 כוסות עלי זעתר טריים, קצוצים
  • 12 שיני שום
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית
  • 3/4 כוס שומשום

אופן ההכנה:​

  1. מנפים את הקמחים לקערה, מוסיפים שמרים ומערבבים. מוסיפים את השמן ויוצקים בהדרגה את המים. מערבבים ולשים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש לקבלת בצק חלק ולא דביק. מכסים בניילון ומניחים לתפוח במשך שעה.
  2. לשים מעט את הבצק להוצאת האוויר, מכסים שוב ומתפיחים במשך שעה נוספת.
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים ל-25 חלקים שווים. מכדררים ומעבירים למשטח עבודה מקומח. מכסים בניילון ומשהים לחצי שעה.
  4. מחממים תנור (או טאבון) ל-250 מעלות.
  5. מכינים את הציפוי: כותשים או טוחנים במעבד מזון שום ושמן זית. מוסיפים עלי זעתר טריים וממשיכים לטחון למשחה.
  6. מרדדים כל כדור בצק לפיתה שטוחה ויוצרים בה גומות בקצות האצבעות. מורחים כל פיתה במשחת הזעתר, מפזרים שומשום ודוקרים פה ושם במזלג. אופים בתנור החם כ-5 דקות, עד שהפיתות מזהיבות.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה