משהו שגיליתי לאחרונה, וחייבת לשתף אתכן.
בעלי לא הבין מה עובר עליי, שוטפת ידיים, מצלמת, מורחת, שוב שוטפת, שוב מצלמת.
תמונות עושות את העבודה, ואני לא צלמת, מקווה שתהנו בכל זאת.
אפילו לא מתכון, פשוט השיטה הכי קלה להכנת בשר!
אפשר להכין בשיטה הזו צלי מכל נתח שמיועד לבישול ארוך – שריר, כתף, פילה מדומה וכדומה.
מה צריך?
גוש בשר (טרי או מופשר לגמרי)
שמן זית
מלח גס
תערובת תבלינים.
6-7 שיני שום (או יותר, לפי הטעם)
2 דפים של נייר אפיה
נייר כסף.
מה עושים?
בעזרת סכין חדה ודקה מחוררים חורים בבשר, לתוכם דוחפים חזק את שיני השום, שן בכל חור.
שופכים שמן זית ותבלינים ומורחים על הבשר.
ניתן בהחלט לוותר על השום והתבלינים – לבשר יש טעם עצמי נפלא ביותר!
את הבשר עוטפים בנייר אפיה, ואחר כך עוטפים היטב בניר כסף, פעמיים לפחות.
העטיפה הכפולה יוצרת כעין "שקית צליה", אוגרת את מיצי הבשר.
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות מכניסים את הבשר לחצי שעה.
מנמיכים את החום ל-150 מעלות וממשיכים באפיה במשך של כ-3 שעות. לא לדאוג - הבשר לא יתייבש.
הבשר יוצא רך וטעים!
ניתן להגיש שלם ולפרוס על השולחן.
אם רוצים לפרוס, תקררו לגמרי. רצוי לילה במקרר, ותפרסו קר. תוכלו לפרוס ממש דק, כמו פסטרמה. או עבה יותר, כמו צלי.
הבשר נשמר יופי במקרר, אפילו שבוע.
אין לי תמונה של הבשר פרוס, אז תאלצו להאמין לי.
פסח כשר ושמח, וטעים!
בעלי לא הבין מה עובר עליי, שוטפת ידיים, מצלמת, מורחת, שוב שוטפת, שוב מצלמת.
תמונות עושות את העבודה, ואני לא צלמת, מקווה שתהנו בכל זאת.
אפילו לא מתכון, פשוט השיטה הכי קלה להכנת בשר!
אפשר להכין בשיטה הזו צלי מכל נתח שמיועד לבישול ארוך – שריר, כתף, פילה מדומה וכדומה.
מה צריך?
גוש בשר (טרי או מופשר לגמרי)
שמן זית
מלח גס
תערובת תבלינים.
6-7 שיני שום (או יותר, לפי הטעם)
2 דפים של נייר אפיה
נייר כסף.
מה עושים?
בעזרת סכין חדה ודקה מחוררים חורים בבשר, לתוכם דוחפים חזק את שיני השום, שן בכל חור.
שופכים שמן זית ותבלינים ומורחים על הבשר.
ניתן בהחלט לוותר על השום והתבלינים – לבשר יש טעם עצמי נפלא ביותר!
את הבשר עוטפים בנייר אפיה, ואחר כך עוטפים היטב בניר כסף, פעמיים לפחות.
העטיפה הכפולה יוצרת כעין "שקית צליה", אוגרת את מיצי הבשר.
מנמיכים את החום ל-150 מעלות וממשיכים באפיה במשך של כ-3 שעות. לא לדאוג - הבשר לא יתייבש.
הבשר יוצא רך וטעים!
ניתן להגיש שלם ולפרוס על השולחן.
אם רוצים לפרוס, תקררו לגמרי. רצוי לילה במקרר, ותפרסו קר. תוכלו לפרוס ממש דק, כמו פסטרמה. או עבה יותר, כמו צלי.
הבשר נשמר יופי במקרר, אפילו שבוע.
אין לי תמונה של הבשר פרוס, אז תאלצו להאמין לי.
פסח כשר ושמח, וטעים!