פוליטי הרפורמה במערכת המשפט • מחאות השמאל

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
עמית סגל: עמית איסמן וגלי בהרב מיארה הם פעילים פוליטיים במסווה משפטי. מפרים מדי יום ומדי שעה את ההנחיות המפורשות ביותר של פרקליט המדינה, כדי לא להפריע למחאה שבה הם תומכים ואותה הם מקדמים תוך שימוש לרעה בתפקידם.

קצר ולענין

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
במהלך הפרות הסדר נעצרו 42 חשודים:
16 חשודים נעצרו בהפרות סדר המתקיימות במחוז ת״א, 15 חשודים נעצרו במהלך הפרות סדר המתקיימות במחוז מרכז, 8 חשודים נעצרו בהפרות סדר המתקיימות במחוז ירושלים, 3 חשודים נעצרו בהפרות סדר המתקיימות במחוז חוף.
JDN

קצר ולענין

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
סגנית שר האוצר ח"כ מיכל וולדיגר על חסימות הכבישים הפוגעות בחיי אדם ובאנשים עם מוגבלות: "הלב מתפלץ בזעזוע מהדיווחים על מניעת מעבר אמבולנסים לבתי החולים. שומעת מכלי ראשון על מתמודדי נפש ואנשים עם מוגבלות החייבים להגיע למוסדות הטיפול והדבר נמנע מהם שעות ארוכות. על פטור מתור נלחמתם עבורם, וכעת הם יושבים שעות כלואים במכוניות". "להפגין מותר, ליצור אנרכיה אסור. האנרכיה פוגעת יותר מהכל בחלשים ממילא. זו עבירה ברורה על החוק והתעללות בחסרי ישע שנפשם וגופם סובלים כעת עשרות מונים. אלה שרוממות הדמוקרטיה בגרונם פוגעים בחיי אדם. אני קוראת להם ברגעים קריטיים אלה, חידלו מיד. הפסיקו את הרוע".

קצר ולענין

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד, בכנס ראשי ועדים במרחב תל אביב-יפו בפנייה לראש הממשלה בנימין נתניהו בצל המחאה: "אני קורא לראש הממשלה: הכדור בידך. לאן אתה לוקח את מדינת ישראל? מה המורשת שתשאיר אחריך? תעצור את הכאוס המטורף שיש בחברה הישראלית וכמה שיותר מהר". "אל תיתן לקיצוניים מכל הצדדים להשתלט לנו על החיים", המשיך יו"ר ההסתדרות.
"הקו האדום שלי, שעמדנו בו בחודש מרץ האחרון, הוא הוועדה לבחירת שופטים. ובזה הצלחנו. אני בודק יום-יום עם הצוות שלי את המצב. מתי ההסתדרות תפעיל את כוחה? כשאני אחליט שצריך להכריע. אם מישהו חושב שבכל שני וחמישי אני אשבית את המשק כי מישהו מצביע בקריאה ראשונה בכנסת – הוא לא יודע מהי ההסתדרות. להשבית משק זה לא משחק ילדים. אתה סוגר שדה תעופה בתקופה כזאת, כשאנשים חסכו שקל לשקל כדי לנסוע ליוון".
עוד ציין יו"ר ההסתדרות כי אנו מצויים כעת בתקופה מורכבת בהיסטוריה של עם ישראל. "בארבע וחצי השנים שאני בתפקיד, אין יום אחד של שקט. הסתיימה הקורונה, יש מלחמה, מבצע צבאי, חמש מערכות בחירות, יוקר המחייה ועכשיו המהפכה המשפטית – שלא הייתה צריכה להגיע למצב הזה. ואנחנו העובדים, באמצע. הם יריבו בכנסת, מפוצצים שיחות בבית הנשיא – ומי שעומד באמצע זה עם ישראל וגם אנחנו, ההסתדרות", אמר יו"ר ההסתדרות. "ההסתדרות היא הגוף החזק והמשפיע ביותר, והכי חשוב: אחד הגופים הלא פוליטיים היחידים במדינת ישראל. וזאת החלטה שלי. הרבה שנים ההסתדרות הייתה מזוהה עם מפלגה אחת, ואני לקחתי את ההסתדרות לכך שתהיה לא פוליטית. לכן אני יכול לשחק על כל המגרש.
אנחנו מאגדים בתוכנו את כל עם ישראל, מכל המפלגות, מכל הסיעות, בלי הבדלי דת, גזע ומין, חרדים וחילונים, יהודים וערבים. אני לא עובד אצל אף אחד – לא באופוזיציה לא בקואליציה". "כשאני ארגיש, ובפעם שעברה הרגשתי בתחושת הבטן שלי שאני צריך להכריע את המערכה. כשארגיש כשקלו כל הקצים והמצב יגיע לקיצון – אנחנו נתערב ונפעיל את העוצמה שלנו". עוד אמר בר-דוד כי הניסיון לצבוע את ההסתדרות בצבעים פוליטיים, כל פעם בצבע אחר – "זה מטורף".
אנחנו נמצאים בתקופה מורכבת מבחינת יוקר המחיה, והמשימה הראשונה שלנו היא לדאוג למעמד של העובדים, לפרנסה של העובדים, לגאווה של העובדים". בנוגע למשבר הפוליטי אמר יו"ר ההסתדרות כי הוא בקשר עם כל ראשי המפלגות. "אני נפגש איתם ומשוחח איתם, ואני חושב שכולם מודאגים מהסיטואציה שנקלענו אליה בחצי השנה האחרונה. גם אני מודאג: מהשסע בחברה הישראלית, מהאלימות, מחוסר הסובלנות. כולם הפכו להיות אויבים. השמאל – זאת קללה, ביביסט זאת קללה. אז מה מחבר אותנו? הציונות, המדינה. אני רואה שמדינת ישראל תמשיך להיות אור לגויים. רואים אותנו מבחוץ".

קצר ולענין

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
ח"כ יאיר לפיד למשטרה: "המפגינים הם אוהבי ישראל, שומרי חוק והם נמצאים שם מתוך נאמנות ודאגה למדינה. שמרו עליהם, תנו להם לממש את זכותם הדמוקרטית, בואו נעבור את היום הזה יחד בשלום"

קצר ולענין

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
לפני זמן קצר, חסמו משתתפי המחאה את דרך רבין בירושלים תוך הפרת סדר. כוחות משטרה במקום פעלו במהירות להדיפתם חזרה לרחוב זוסמן וכעת כביש רבין פתוח לתנועה. במהלך חסימה זאת, פגע אחד המפגינים באמצעות מוט עץ בסוס משטרה תוך ניסיונות לחבל ברגליו האחוריות. בעקבות מעשיו, החשוד נעצר על ידי השוטרים והועבר לחקירה.
כמו כן, תצפיתני מרכז השליטה של מחוז ירושלים הבחינו בחשוד שהחל מרסס באמצעות תרסיס צבע באזור המחאה. כוח משטרה הוכוון לעברו והוא נתפס כשברשותו 2 מיכלי צבע. הוא נעצר והועבר אף הוא לחקירה.
החל משעות הבוקר ועד לרגע זה, נעצרו על ידי המשטרה 10 חשודים בהפרת סדר, הפעלת רימוני עשן, ניסיון להבעיר צמיג, תקיפת בעל חיים- סוס משטרתי.

קצר ולענין

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
לרבבות האנשים שרכשו כרטיסי טיסה במחיר מלא – אין זכויות. למפגיני השמאל – יש זכויות.
הייעוץ המשפטי לממשלה קובע היום (שלישי) כי מפגיני השמאל נגד ממשלת הימין יכולים להפגין בנתב"ג.
המשנה ליועצת המשפטית לממשלה, עו"ד אביטל סומפולינסקי, שיגרה מכתב אל מזכיר הממשלה בנושא הפגנות בנמל התעופה בן גוריון, וזאת בהמשך לבקשת הממשלה בישיבתה בראשית השבוע.
כפי שמובהר במכתב, הדין אינו אוסר הפגנות בנתב״ג. נתב״ג הוא מרחב ציבורי, במקומות שבהם יש גישה לכל אדם, ועל כן לכל אדם הזכות לחופש ביטוי והפגנה גם במרחב זה. בצד זאת, מדובר באזור ציבורי רגיש על רקע כלל המאפיינים הביטחוניים והבטיחותיים המתקיימים בו, ועל כן יש לקבוע הגבלות ותנאים מתאימים להפגנות בתחומו.
לפיכך סוכם, כי על גורמי המקצוע ברשות שדות התעופה וגורמי האכיפה במשטרה להמשיך ולפעול בהתאם לשיקולים מקצועיים ומבצעיים בקביעת תנאים לעריכת הפגנה בשטח נתב"ג, ולאכיפת תנאים אלה, כולל במקרים של הפרת התנאים והמגבלות שנקבעו. במשטרה עדכנו בעקבות זאת כי מפקד מחוז מרכז – ניצב אבי ביטון אישר בחתימתו את התנאים לקיום המחאה בנתב"ג הצפויה היום וזאת בהתאם לייחודו של נמל התעופה והסכנות הצפויות בעת התרחשות אירוע חירום בשטחו.
במסגרת התנאים, מיקום המחאות נקבע ע"י מנהל רש"ת ויהיה באזור טרמינל 1.
במשטרה קוראים לציבור הנוסעים להקדים הגעתם ולהסתייע בתחבורה ציבורית בעדיפות לרכבת ישראל ומדגישים בפני באי המחאה – גלו אחריות והשאירו את הצירים בנתב"ג והטרמינל זמינים לגופי החירום וההצלה.

JDN

קצר ולענין

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
אכיפה בררנית: במשך שעה ארוכה חסמו היום (שלישי) אנשי השמאל צירי תנועה רבים ברחבי הארץ, והציקו למאות אלפי אזרחים שביקשו להגיע למקומות עבודתיהם, ללימודים ואפילו לטיפולים רפואיים.
אחד מצירי התנועה שנחסמו, היו ליד העיר מודיעין, שם, פעיל ימין החליט במחאה על חסימת הכביש לחסום את ציר התנועה מהכיוון הנגדי. אך כאן, המשטרה התגלתה כיעילה במיוחד, בניגוד למתרחש בהפגנות השמאל.
תוך רגעים ספורים זינק לעברו שוטר, ששלף טייזר ואיים לחשמל את פעיל הימין שחסם את הכביש. מיותר לציין כי לא נעשה שימוש בכלי זה על מנת לפזר את הפגנת אנשי השמאל, שחסמו את הכביש זמן רב.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר שוחח עם מפקד מחוז מרכז ניצב אבי ביטון וביקש להבין מדוע קיימת אפלייה באכיפה בין מפגיני ימין ומפגיני שמאל וביקש לדעת מדוע שוטר שלף אקדח טייזר אל מול מפגין ימין בודד, בעוד דבר כזה לא קרה מול אלפי מפגיני שמאל מהבוקר. מפקד המחוז הודיע לשר בעקבות פניית השר, כי ינחה על טיפול משמעתי לשוטר.

JDN

קצר ולענין

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
המשטרה חשפה לפני זמן סמוך לצומת אל על, ליד פסי הרכבת, במסגרת ההיערכות המבצעית והמודיעינית שהנחה ממ"ז מרכז מערום צמיגים שיועדו עפ"י החשד להפרת הסדר הציבורי וסיכון משתמשי הדרך והם נאספו ונלקחו מהמקום. מדובר בסיכול של מפגע פוטנציאלי לשיבוש תנועה וסיכון חיי אדם.

קצר ולענין

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
13:20 – בקפלן בתל אביב 18 מפגינים נעצרו בחשד להפרת הסדר
13:17 – ח"כ בועז ביסמוט ב'ערוץ 14': המפגינים מכתימים את שמה של מדינת ישראל. היועמ"שית הזאת הגזימה.
13:16 – במשטרת ישראל מעדכנים כי "בשעה האחרונה מתקיימת מחאה בצומת מת״מ בחיפה בהשתתפות אלפי מפגינים תוך חסימת כביש הגישה למנהרות הכרמל. כוחות משטרה פועלים להשבת הסדר במקום, דבר המהווה סכנה מוחשית למשתמשי הדרך ולמפגינים עצמם.
לאחר שקצין משטרה הכריז על הפגנה לא חוקית נאלצו השוטרים להשתמש באמצעים לפיזור המון. בתוך כך, המשטרה עצרה 2 מהמפגינים בחשד להפרת הסדר. כוחות משטרה רבים פועלים במקום לשמירת הסדר הציבורי ושוטרים מכווינים את כלי הרכב המגיעים למקום".

פשוש

משתמש מקצוען
עמית סגל: מד״א נגד המפגינים: ״אתם מסכנים חיי אדם - תנו לאמבולנסים לעבור״.
11.7.2023 12:45
׳ערוץ 12׳: עימותים קשים בתל אביב: הופעלה מכת״זית לעבר המפגינים.
11.7.2023 12:45
יהודה שלזינגר: ‏מתנחלים, חרדים, אתיופים, ועוד שימו לב: היועצת המשפטית למחאה מאשרת את ההפגנות בנתב״ג. שחר של יום חדש.
11.7.2023 12:06
׳ערוץ 12׳: כביש 2 ממחלף הסירה לכיוון צפון נחסם לתנועה.
11.7.2023 11:52
׳ווינט׳ בפרסום ראשון: היועמ״שית בהרב מיארה מכשירה את הפגנות בנתב״ג.
11.7.2023 11:38
׳ערוץ 12׳: צומת כרכור נחסם על ידי עשרות מפגינים.
11.7.2023 11:38
׳ווינט׳: המפגינים שאתמול ניסו לחסום את הכניסה למליאה בכנסת והדביקו עצמם לרצפה, שוחררו היום בתנאים מגבילים. המשטרה ביקשה בין היתר להטיל עליהם מעצר בית ל-10 ימים, צו הרחקה ל-30 יום מירושלים. השופטת לא נענתה לבקשת המשטרה.

פשוש

משתמש מקצוען
בי"ח איכילוב נאלץ לדחות ניתוחים מאחר וכ-5% מהרופאים לא הופיעו היום לעבודה. מבי"ח אמרו ל'ערוץ 7' שהסיבות לכך מתבררות בשעות אלו.

איתי גדסי: ‏אחרי האישור של היועמ״ש גלי בהרב מיארה מוקד ההפגנות הראשי עובר מקפלן לנתב״ג כאשר מטרתם להשבית את נתב״ג ביולי אוגוסט. דבר שיגרור באופן מיידי כניעה של הממשלה וויתור על עילת הסבירות.

כל רגע

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה