פוליטי הרפורמה במערכת המשפט • מחאות השמאל

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
עמית סגל: שר המשפטים לשעבר פרידמן הגיש יחד עם שניים ממובילי המחאה ופרופ' למשפטים מתווה מוסכם לסיום המשבר. מקורבים ליריב לוין כינו את המתווה "פריצת דרך".o_O

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
מפקד חיל האויר השעה עד להודעה חדשה את האל"מ שארגן את הסרבנות למילואים.
%E2%80%8F%E2%80%8F%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-333.png

אל"מ (במיל') גלעד פלד. צילום: דובר צה"ל​

מפקד חיל האוויר: "הטייס תיאם וסנכרן אי-התייצבות, לא היה גלוי כשוחחנו"​

מפקד חיל האוויר הסביר הצהריים את הסיבה להשעייתו של אל"מ גלעד פלד, אחד ממובילי מחאת הטייסים • "תיאם וסינכרן אי-התייצבות של אנשים בטייסות, הוא לא פרס בפניי את התמונה הרחבה שהתגלתה לי דרך מפקדי הטייסות", הסביר
לאחר שמפקד חיל האוויר האלוף תומר בר, הודיע היום לאל"מ גלעד פלד, אחד ממובילי מחאת הטייסים על השעייתו וזאת על רקע קריאתו לסרבנות, מפקד חיל האוויר הסביר הצהריים (חמישי) את הסיבה להשעייה.

לדברי מפקד חיל האוויר, "מזה שלושה שבועות אנחנו מנהלים את האירוע בצל המחאה באחריות ותוך דאגה לשמירה על החיל. אני מכיר את גלעד ואני מכבד אותו, הוא עתיר זכויות, אבל ההשעיה שלו היא עד להודעה חדשה". בר הוסיף כי "הסיבה שהביאה להשעייתו היא שלראייתי גלעד תיאם וסינכרן אי-התייצבות של אנשים בטייסות. כשאני ניסיתי לברר איתו את העניין ,לפני ההודעה על ההשעיה, הוא לא פרס בפניי את התמונה הרחבה שהתגלתה לי דרך מפקדי הטייסות".

עוד אמר בר על הקצין המושעה כי הוא "לקח לעצמו זכויות בשמו למול משרתי החיל. אני לא נתתי לו סמכויות לאגד את אנשי המילואים, ולא עושים דבר כזה בלי תיאום עם מפקד חיל האוויר. זה פורם לי את ציר הפיקוד". לדבריו, "ההחלטה היא אישית שלי והתקבלה בכובד ראש. היחידים שהתייעצתי איתם זה הרמטכ"ל והמפקדים בחיל, עימם אני בקשר הדוק ומסונכרן".

מצה"ל נמסר כי מפקד חייל האוויר "קיים אמש שיח פיקודי" עם פלד, שבסיומו הודיע לפלד כי "לאור התנהלותו, לא יוכל להמשיך במילואים עד הודעה חדשה, מאחר שפעל בניגוד להנחיותיו של מפקד החיל, באופן שלא הולם את דרגתו ומעמדו של הקצין. הקצין יהיה רשאי להביא את טענותיו בפני הרמטכ"ל, טרם קבלת החלטה סופית בעניין המשך שירותו".

עוד נמסר כי "צה"ל מוקיר את משרתיו במילואים, מכבד את זכותם כאזרחים לפעול על פי צו מצפונם, לצד הותרתו מחוץ לכל מחלוקת ציבורית, לשם שמירה על כשירותו של צה"ל ואמון הציבור בו".

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית

הנהג התחמן: מצביע לביבי ומרוויח 2.000 שקל ממפגיני השמאל:LOL:...

כתב חדשות 12 ברהנו טגנייה שוחח עם נהג משאית שהקצה 15 משאיות לחסימת אילון תמורת אלפיים שקלים ממארגני מחאת השמאל וזאת למרות שהוא מצביע לנתניהו.

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
נשיא המדינה יצחק הרצוג בנאומו המיוחד לאומה: מראות היום הזה הם חלום בלהות של מדינה. די! אני לא יכול לראות יותר את העם שלנו נקרע לי מול העיניים. מה שקורה כאן הוא אסון. אזרחיות ואזרחי ישראל - אני עובד אצלכם, בשבילכם, ורק בשבילכם. אני רואה את המראות ושומע את הזעקות שמופנות אלי ותכליתן אחת – תעשה הכול כדי שזה ייפסק. תעשה הכול כדי למצוא פתרון. אני מקבל באהבה כל ביקורת קשה וכואבת ככל שתהיה; אבל שיהיה ברור, אני לא מוותר. אני אשלם כל מחיר בשביל למצוא פתרון, ובתנאי שזה קורה עכשיו. כי אין לנו זמן. כבר עשרה שבועות שאני עובד מסביב לשעון. פוגש את כולם, גם את מי שלא מסכימים איתי, גם אתמי שלא מסכימים להודות בכך; רותם את כולם, גם את מי שמפחדים לקחת אחריות. הכול כדי לשמור על החברה הישראלית, הכול כדי לשמור על הדמוקרטיה הישראלית. אל תאמינו לאף אחד שמדבר בשמי. כשיהיה מתווה נשיא – תשמעו אותו בקולי, ובקולי בלבד. אני כן יכול להגיד כבר עכשיו את הדבר הבא: הצלחתי להביא למצב שבו הפערים הצטמצמו מאד. יש הסכמות בנוגע לרוב הנושאים. נכון, לא על הכול, אבל על הרוב המוחלט. בהחלט מספיק כדי לזנוח את החקיקה המוצעת כעת, ולהביא במקומה לדיונים בוועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת מתווה אחר, מוסכם. יש כאן תשתית לסיכום מהיר שבו המנצחים היחידים הם מדינת ישראל ואזרחיה. מכלול החקיקה שנידון כעת בוועדה צריך לעבור מהעולם ומהר. הוא שגוי, הוא דורסני, הוא מערער את יסודותינו הדמוקרטיים. ולכן יש להחליפו במתווה אחר, מוסכם, ולאלתר. הדמוקרטיה שלנו היא ערך עליון. מערכת משפט עצמאית ואיתנה היא ערך עליון. שמירה על זכויות האדם – גברים ונשים כאחד, בדגש על מיעוטים, ועל הפסיפס הישראלי המיוחד והעשיר – הם ערך עליון. וכן, גם גיוון מערכת המשפט כך שתהיה בית לכלל האזרחים היא ערך עליון. ומערכת יחסים בריאה, יציבה וברורה בין הרשויות – גם היא ערך עליון. זו נוסחה אפשרית, זו נוסחה שנמצאת בהישג יד. על פער קטן, אפילו אם הוא מהותי – לא מחרבים את הבית. כדי לממש את הנוסחה הזו אנחנו חייבים פוליטיקה ששמה את האזרחים מעל הכול, מקשיבה להם ומכבדת אותם. פוליטיקה שזוכרת שנבחרי העם הם נציגים, משרתי ציבור, ולא אדונים לעצמם. למנהיגי המדינה, הקואליציה והממשלה בראשם, אני אומר: אנחנו בנקודת אל חזור. זה רגע של להיות או לחדול – לבחור בהסכמה ולממש רגע חוקתי מכונן שיצמיח ויבנה אותנו שנים ודורות קדימה, או להידרדר לתהום חוקתית, ביטחונית, חברתית וכלכלית. עליכם לקבל החלטה – קואליציה ואופוזיציה כאחד - האם מדינת ישראל ואזרחיה הם מעל הכול, או שהאגו והאינטרסים הפוליטיים הצרים יבעטו אותנו מקצה הצוק. אתם מבקשים שאעזור לכם, אני מוכן לעזור לכם, אבל האחריות היא עליכם – על כל סיעות הבית. הבחירה היא אחת: או אסון או פתרון. אם תבחרו להמשיך בדרך בה הלכתם עד כה – הכאוס על הידיים שלכם. ההיסטוריה תשפוט אתכם. קחו אחריות ומיד.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
נשיא המדינה יצחק הרצוג בנאומו המיוחד לאומה: מראות היום הזה הם חלום בלהות של מדינה. די! אני לא יכול לראות יותר את העם שלנו נקרע לי מול העיניים. מה שקורה כאן הוא אסון. אזרחיות ואזרחי ישראל - אני עובד אצלכם, בשבילכם, ורק בשבילכם. אני רואה את המראות ושומע את הזעקות שמופנות אלי ותכליתן אחת – תעשה הכול כדי שזה ייפסק. תעשה הכול כדי למצוא פתרון. אני מקבל באהבה כל ביקורת קשה וכואבת ככל שתהיה; אבל שיהיה ברור, אני לא מוותר. אני אשלם כל מחיר בשביל למצוא פתרון, ובתנאי שזה קורה עכשיו. כי אין לנו זמן. כבר עשרה שבועות שאני עובד מסביב לשעון. פוגש את כולם, גם את מי שלא מסכימים איתי, גם אתמי שלא מסכימים להודות בכך; רותם את כולם, גם את מי שמפחדים לקחת אחריות. הכול כדי לשמור על החברה הישראלית, הכול כדי לשמור על הדמוקרטיה הישראלית. אל תאמינו לאף אחד שמדבר בשמי. כשיהיה מתווה נשיא – תשמעו אותו בקולי, ובקולי בלבד. אני כן יכול להגיד כבר עכשיו את הדבר הבא: הצלחתי להביא למצב שבו הפערים הצטמצמו מאד. יש הסכמות בנוגע לרוב הנושאים. נכון, לא על הכול, אבל על הרוב המוחלט. בהחלט מספיק כדי לזנוח את החקיקה המוצעת כעת, ולהביא במקומה לדיונים בוועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת מתווה אחר, מוסכם. יש כאן תשתית לסיכום מהיר שבו המנצחים היחידים הם מדינת ישראל ואזרחיה. מכלול החקיקה שנידון כעת בוועדה צריך לעבור מהעולם ומהר. הוא שגוי, הוא דורסני, הוא מערער את יסודותינו הדמוקרטיים. ולכן יש להחליפו במתווה אחר, מוסכם, ולאלתר. הדמוקרטיה שלנו היא ערך עליון. מערכת משפט עצמאית ואיתנה היא ערך עליון. שמירה על זכויות האדם – גברים ונשים כאחד, בדגש על מיעוטים, ועל הפסיפס הישראלי המיוחד והעשיר – הם ערך עליון. וכן, גם גיוון מערכת המשפט כך שתהיה בית לכלל האזרחים היא ערך עליון. ומערכת יחסים בריאה, יציבה וברורה בין הרשויות – גם היא ערך עליון. זו נוסחה אפשרית, זו נוסחה שנמצאת בהישג יד. על פער קטן, אפילו אם הוא מהותי – לא מחרבים את הבית. כדי לממש את הנוסחה הזו אנחנו חייבים פוליטיקה ששמה את האזרחים מעל הכול, מקשיבה להם ומכבדת אותם. פוליטיקה שזוכרת שנבחרי העם הם נציגים, משרתי ציבור, ולא אדונים לעצמם. למנהיגי המדינה, הקואליציה והממשלה בראשם, אני אומר: אנחנו בנקודת אל חזור. זה רגע של להיות או לחדול – לבחור בהסכמה ולממש רגע חוקתי מכונן שיצמיח ויבנה אותנו שנים ודורות קדימה, או להידרדר לתהום חוקתית, ביטחונית, חברתית וכלכלית. עליכם לקבל החלטה – קואליציה ואופוזיציה כאחד - האם מדינת ישראל ואזרחיה הם מעל הכול, או שהאגו והאינטרסים הפוליטיים הצרים יבעטו אותנו מקצה הצוק. אתם מבקשים שאעזור לכם, אני מוכן לעזור לכם, אבל האחריות היא עליכם – על כל סיעות הבית. הבחירה היא אחת: או אסון או פתרון. אם תבחרו להמשיך בדרך בה הלכתם עד כה – הכאוס על הידיים שלכם. ההיסטוריה תשפוט אתכם. קחו אחריות ומיד.
בקיצור,
הרצוג לקח צד,
ומאשים את הקרבן (הקואליציה) בהתפוררות העם והרס הדמוקרטיה...

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
העיתוי של הנאום מזכיר לי משהו,
ביבי בחו"ל אין מי שיגיב לנאומו...
כמו בהגשת כתבי האישום שביבי היה בארה"ב,
שיטה ישנה של השמאל...

מני דגני

משתמש מקצוען
העיתוי של הנאום מזכיר לי משהו,
ביבי בחו"ל אין מי שיגיב לנאומו...
כמו בהגשת כתבי האישום שביבי היה בארה"ב,
שיטה ישנה של השמאל...
גם בלי קשר הוא לא יכול לדבר בגלל הסדר ניגוד העניינים של היועמשי"ת,
זה הסינדול הגדול של הימין הקמפיינר מספר אחד שיכל לנאום כל ערב בעד הרפורמה כמו שהוא עשה בקמפיין על הקורונה זה ביבי,
עכשיו מה שנשאר זה רוטמן ולוין אנשים מאד אינטליגנטים אבל אם אפס ידע ויכולת בקמפיין ציבורי וזה משאיר את כל הזירה לשמאל.

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
עמית סגל לאהוד ברק: "בזמנו ביטלת את ההסדר עם ישיבת הר ברכה כי ראשיה קראו לסרבנות ואתה היום קורא לסרבנות" ברק: זה לא דומה, אז היתה סרבנות והיום זה אי ציות חוקי
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
דרמה בארה״ב: בנק עמק הסיליקון בארה״ב קרס. חברות סטארט-אפ ישראליות רבות מושקעות בו, חלקם העבירו אליו את הכסף לאחרונה בעקבות הרפורמה.
ישראל כהן: ‏סיפור מעניין. חברת ההייטק של תום ליבנה שהודיע כי יירד מהארץ ויפסיק לשלם מיסים, ניהלה חשבון בבנק סיליקון ואלי שקרס.
רה״מ נתניהו: ״אני עוקב מקרוב אחר נפילת בנק ההשקעות האמריקני - במידת הצורך ננקוט צעדים שיסייעו לחברות ישראליות״.

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
בסופו של יום הכל נגד החרדים ויותר נכון - נגד לימוד התורה.
יאיר לפיד רוצה לעשות חוקה לישראל, שם בין שאר הקשקושים הוא מתכנן ש"נגדיר את מספר המשתתפים ב"חברת הלומדים" החרדית שבו יכולה לעמוד החברה הישראלית והכלכלה הישראלית.", או במילים אחרות - להגביל!
אם חלילה יקרה כזה מצב, הדרך היחידה שתהיה ללימוד תורה היא מסירות נפש של ממש.
תארו לכם שנניח יחליטו בחוק שרק ילד אחד בבית יוכל ללמוד בישיבה והשאר ילכו לבית ספר ממ"ד. תראו לי אמא אחת שתסכים לכזה דבר הזוי. אז מה תעשה? הרי העונש על כך עלול להיות מאסר, שלילת תקציבים ועד לקיחת ילדים לאומנה. אולי אז נצטרך באמת לצאת למדבריות ולמערות כמו שעשו אבותינו בזמן גזירות יון. המחאה הזאת נגד הרפורמה עלולה להיות מסוכנת מאוד מאוד לעם ישראל.

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
עמית סגל: תנחומים לשר המשפטים. השאלה הפוליטית שנגזרת מכך היא מה יקרה למגעים לפשרה, והאם לו״ז החקיקה ישתנה

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
מיכאל שמש: בסביבת יריב לוין מעדכנים: לא צפויים שינויים בלו״ז החקיקה וקידום הרפורמה המשפטית בעקבות פטירת אביו.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
'צו השעה'! טור דעה ב'ערוץ 7': "הגיע זמן הימין לצאת לרחוב בהפגנת ענק משותפת לכל 'בלוק הימין' - מסורתיים, חרדים ודתיים לאומיים. הפקרנו את הבמה ואת הרחוב".

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
חזקי ברוך: הימין מתחיל להתעורר: תנועת הריבונות וכל ישראל במשמרת ראשונה מול משרד ראש הממשלה, ״לא נפקיר את הרחוב לשמאל. הממשלה שנבחרה כחוק וכדין ועליה למשול ולקיים את הרפורמה שעם ישראל רוצה. רק אי תיקון מערכת המשפט תהיה כאן רפורמה אמיתית״.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית

בן גביר ליועמ"שית: "לא סומך שתייצגי אותי נאמנה – מעתה אייצג את עצמי"...​

חדשות

F230309AVS04-1.jpg

צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90​

בן גביר ליועמ"שית: "לא סומך שתייצגי אותי נאמנה – מעתה אייצג את עצמי"​

בן גביר הודיע היום לבהרב מיארה כי הוא אינו מתכוון להסתמך על ייצוגה בעתירות נגדו • "בנסיבות שנוצרו מן הדין, היושר והצדק שאני אייצג את עצמי בייצוג עצמי או פרטי", כתב בן גביר במכתב חריף שמסר ליועצת המשפטית
תפוטר? השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הודיע היום (ראשון) ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה כי הוא אינו מתכוון להסתמך על ייצוגה בעתירות נגדו. "אינני סומך כי תייצגי אותי נאמנה בעתירות השונות, ובנסיבות שנוצרו מן הדין, היושר והצדק שאני אייצג את עצמי בייצוג עצמי או פרטי", כתב בן גביר במכתב חריף שמסר ליועצת המשפטית.

"מדובר בהחלטה הנובעת מהמלצת מפכ"ל המשטרה. חרף העובדה שביקשת להפעיל לחץ על המפכ"ל, וחמור מכך, שלחת את מכתב בעניין ניצב אשד מבלי לשוחח עימי ולשמוע את עמדתי כפי שהיית חייבת לעשות, גם אתמול עמד המפכ"ל על כך שמדובר בהמלצה שלו. לצערי, זו איננה הפעם הראשונה שבה את מקבלת החלטות בדברים הקשורים אלי ולמשרדי מבלי לשוחח עימי", טען בפתח דבריו.

WhatsApp-Image-2023-03-12-at-1.08.18-PM-751x1024-1.jpeg

עוד טען השר בן גביר במכתבו כי היועמ"שית פעלה כך בעבר גם בתיקון פקודת המשטרה, בחוקים הקשורים למפלגתו ובנושאים הקשורים בקבלת החלטות במשרד לביטחון לאומי.

בשל כך, הודיע בן גביר לבהרב-מיארה כי הוא "אינו סומך כי תייצגי אותי נאמה בעתירות השונות, ובנסיבות שנוצרו יהיה זה מן הדין, היושר והצדק שאני אייצג את עצמי בייצוג עצמי או פרטי, ולא אצטרך לקבל ייצוג של היועמש"ית שעמדותיה מנוגדות לעמדותיי, באופן קטגורי, תמיד ומבלי לדבר איתי".

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
מחר ב-11:00 בוועדת החוקה: האלוף במיל' גיורא איילנד ופרופ' יובל אלבשן, יציגו את מתווה פרידמן-אלבשן. השניים נענו להזמנת יו"ר הוועדה ח"כ שמחה רוטמן, ויציגו את המתווה שיצרו יחד עם ד"ר גיורא ירון ושר המשפטים לשעבר, פרופ' דניאל פרידמן.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה