קורונה הרמזור-ירוק כתום וחרדי...עד מתי?

מצב
הנושא נעול.

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
רק תסבירו לי מי משחק בנתוני משרד הבריאות
בני ברק כבר 4 ימים עושה בדיקות סקר לסמינרים ולכל מיני תושבים
רוב התשובות מגיעות שליליות
אבל במשרד הבריאות המספרים רק עולים
בתחילת שבוע בני ברק הייתה 69 חולים על כל 10,000
היום היא ב83
איך???
1599644171774.png

גם בסין שיחקו בנתונים לפי דעת הפקיד
אני מבינה שהם למדו מהשיטה.....

חחח

משתמש סופר מקצוען
ויש הסבר.
הם רוצים לאתחל את המערכת מחדש.
בין אם המערכת הכללית או הורדה דרסטית (גם אם זמנית) של חולים באזורים אדומים.
והמטרה היא להשתמש במערך שהוקם עי גמזו(לפי טענתו) לביצוע חקירות וקטיעת שרשרות הדבקה.
כדי לא להגיע שוב למספרים הגבוהים (מה שלא מאפשר טכנית את הקטיעה הזו)

אבל הכי קל לעצום עינים (ולסתום אזנים) ולהמשיך בחגיגה...
:(
בשביל לאתחל את המערכת צריך סגר ממושך וזה פשוט לא אפשרי.
מה גם שבגלל תקופת הדגירה הארוכה וההדבקה המהירה לא בטוח שכשיצאו מהסגר לא יתפרץ גל נוסף.

M6255

משתמש פעיל
אם נתניהו היה יודע שבמקרה של סגר לילי/שעתי/יומי/לפני צהרים/לפנות בוקר הוא נשאר ללא ממשלה הסגר היה אולי במעוזי השמאל...

אני חולק מכל וכל על הגישה הזאת של לחץ פוליטי בדיוני בריאות (ואני בטוח שיש רבים שסבורים כן)
צריך הידברות שקטה (וכשצריך יודעים לעשות אותה) על אימות נתונים
אם אנשים חושבים שהם ימשיכו להתקהל ולזלזל בהנחיות וכל המדינה תסבול בגללם הגיעה תכנית הרמזור והעמידה דברים על אמיתותם (גם אם יש הרבה מה לתקן בה - העיקרון נכון)
וצר לי על נציגי ציבור שנסחפים בלחץ של תקשורת חרדית טפשה שטחית ומתלהמת

רבותי למדו אותי דבר ראשון לאהוב את האמת ולשנוא את השקר גם אם הלך הרוח הכללי הוא שונה !

חחח

משתמש סופר מקצוען
אני חולק מכל וכל על הגישה הזאת של לחץ פוליטי בדיוני בריאות (ואני בטוח שיש רבים שסבורים כן)
אם אנשים חושבים שהם ימשיכו להתקהל ולזלזל בהנחיות וכל המדינה תסבול בגללם הגיעה תכנית הרמזור והעמידה דברים על אמיתותם (גם אם יש הרבה מה לתקן בה - העיקרון נכון)

רבותי למדו אותי דבר ראשון לאהוב את האמת ולשנוא את השקר גם אם הלך הרוח הכללי הוא שונה !
קודם כל, למה לצעוק? דברי חכמים בנחת נשמעים.
חוצמיזה שברור שהם היו צריכים למחות. כי לעשות סגר זה הכי קל, אבל זה ממש לא הפתרון.

האברך ממיר

משתמש מקצוען
כל בן אדם הגיוני שמרגיש תסמינים, עושה את החישוב הפשוט, שמקום להיות תלוי במשרד הבריאות ובמעקבי משטרה, אפשר פשוט לא להיבדק, ולהכנס לבידוד הוא וכל הסובבים אותו, ולצאת אחרי שבועיים.
כך זה בכל המגזרים, חרדים כחילונים. היו חלקים בציבור החרדי שבהוראת רבותיהם הלכו להיבדק, ואלו התוצאות. הסגר בבית שמש למשל, הוא על רמות א וג', שהם שכונות ליטאיות מובהקות. וברמה ב', הקורונה נשכחה מזמן, מי שלא מרגיש טוב יושב בבית, ככה זה גם בכל הריכוזים החסידיים.

חחח

משתמש סופר מקצוען
כל בן אדם הגיוני שמרגיש תסמינים, עושה את החישוב הפשוט, שמקום להיות תלוי במשרד הבריאות ובמעקבי משטרה, אפשר פשוט לא להיבדק, ולהכנס לבידוד הוא וכל הסובבים אותו, ולצאת אחרי שבועיים.
כך זה בכל המגזרים, חרדים כחילונים. היו חלקים בציבור החרדי שבהוראת רבותיהם הלכו להיבדק, ואלו התוצאות. הסגר בבית שמש למשל, הוא על רמות א וג', שהם שכונות ליטאיות מובהקות. וברמה ב', הקורונה נשכחה מזמן, מי שלא מרגיש טוב יושב בבית, ככה זה גם בכל הריכוזים החסידיים.
לא הגיוני להכניס משפחה שלמה וחברים ושכנים כי אולי הבנאדם חולה. חייב לאמת את זה.
גם אף מעסיק לא ישלם ימי מחלה/ בידוד כי אולי צריך.

האברך ממיר

משתמש מקצוען

גם אני בעד הדברות שקטה.
הבעיה מתחילה בכך שאין שום הדברות עם ראשי ערים. למה ראש מועצת טלזסטון אמור להלחם על כך שהחולים שמתגוררים ביישוב, אבל נדבקו בישיבות מחוץ למועצה וסגורים שם בקפסולות, וזה למעלה משבועיים שכף רגלם לא דרכה ביישוב, לא יכללו בנתוני התחלואה בעיר?
כנ"ל לגבי עיריית בני ברק שקבלה הבטחות מרוני גמזו על כך, ובסוף החולים כן נכללו.
למה הקריטריונים לסגרים נתפרים על פי אמות מידה מדוייקות של תחלואה במגזר החרדי?
ועוד טענות הגיוניות רבות.
אמון הציבור לא נפגע בחינם.
ההרגשה בקרב כלל הציבור היא, שלאחר חודשיים של כאפיים חולים ביום, הממשלה מנסה לנקוט בפעולות כלשהם כדי להוכיח שהיא פועלת למיגור המחלה, ובאופן אוטומטי זה נופל על קבוצות מיעוט מסויימות.

האברך ממיר

משתמש מקצוען
אז יכול להיות שאנשים עושים את זה גם אם זה לא הגיוני.
אבל מציאות שקבוצות שלמות נוהגות כך.
עובדה, בציבור החרדי, המגזר החסידי כמעט ולא נבדק.

חחח

משתמש סופר מקצוען
אז יכול להיות שאנשים עושים את זה גם אם זה לא הגיוני.
אבל מציאות שקבוצות שלמות נוהגות כך.
עובדה, בציבור החרדי, המגזר החסידי כמעט ולא נבדק.
לא, הם לא עושים את זה. הם פשוט לא שומרים על הבידוד. בקושי החולים בעצמם. ומהסביבה שלהם אל תצפו לכלום.
אגב, אני מהציבור החסידי ואינמצב אצלנו לא להיבדק.

ישראל סגל

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
לא, הם לא עושים את זה. הם פשוט לא שומרים על הבידוד. בקושי החולים בעצמם. ומהסביבה שלהם אל תצפו לכלום.
אגב, אני מהציבור החסידי ואינמצב אצלנו לא להיבדק.
לא חסידי גור וקרלין?
מענין לפי מה שידוע לי חוץ מאלו אף אחד לא נבדק [חוץ ממקרים מיוחדים]

M6255

משתמש פעיל
פרט לכך יש עניין שתהיה שליטה על מספר החולים והנדבקים זה כלי חשוב לדעת מה גודל ההתפרצות ולהיערך לכך (בתי חולים, הגבלות וכו')
גם אני בעד הדברות שקטה.
הבעיה מתחילה בכך שאין שום הדברות עם ראשי ערים. למה ראש מועצת טזסטון אמור להלחם על כך שהחולים שמתגוררים ביישוב, אבל נדבקו בישיבות מחוץ מועצה וסגורים שם בקפסולות, וזה למעלה משבועיים שכף רגלם לא דרכה ביישוב, לא יכללו בנתוני התחלואה בעיר?
כנ"ל לגבי עיריית בני ברק שקבלה הבטחות מרוני גמזו על כך, ובסוף החולים כן נכללו.
למה הקריטריונים לסגרים נתפרים על פי אמות מידה מדוייקות של תחלואה במגזר החרדי?
ועוד טענות הגיוניות רבות.
אמון הציבור לא נפגע בחינם.
ההרגשה בקרב כלל הציבור היא, שלאחר חודשיים של כאפיים חולים ביום, הממשלה מנסה לנקוט בפעולות כלשהם כדי להוכיח שהיא פועל למיגור המחלה, ובאופן אוטומטי זה נופל על קבוצות מיעוט מסויימות.

הדגשתי שיש מה לשפר והרבה נעשו וכנראה גם יעשו טעויות או זדונות אבל זה בשום אופן לא מתיר לאיים על משרד הבריאות ולמנוע ממנו לעשות פעולות חיוניות שנדרשות לטיפול במגיפה לא רק במגזר החרדי אלא גם הערבי והכללי
אתה נתת את הדוגמא של טלזסטון אחרי השימוע לא הכניסו אותם וגם את עמנואל - כנראה גם בצד השני יש אנשים שמבינים ועושים דברים הגיוניים כשצריך (ודווקא זו דוגמא מצויינת כי הרב רביץ התנהל במקצועיות ובהידברות בלי התלהמות מיותרת איומים ואולטימטומים)

את הסטיגמה על החרדים יצרו חלקים מהציבור החרדי בעצמם - כשרואים אירוע אחרי אירוע מלא במשתתפים
כשרואים שלא הולכים להיבדק (ורק תמים חושב שבמשרד הבריאות לא יודעים זאת) שיש כאלה שממשיכים בהתקהלויות כרגיל ומתעלמים מהמגיפה וכו' וק"ו כשנוסיף לזה את אורח החיים המתקהל מאד בציבור החרדי

סמינר דוד

משתמש מקצוען
פרט לכך יש עניין שתהיה שליטה על מספר החולים והנדבקים זה כלי חשוב לדעת מה גודל ההתפרצות ולהיערך לכך (בתי חולים, הגבלות וכו')
הדגשתי שיש מה לשפר והרבה נעשו וכנראה גם יעשו טעויות או זדונות אבל זה בשום אופן לא מתיר לאיים על משרד הבריאות ולמנוע ממנו לעשות פעולות חיוניות שנדרשות לטיפול במגיפה
אתה נתת את הדוגמא של טלזסטון אחרי השימוע לא הכניסו אותם וגם את עמנואל - כנראה גם בצד השני יש אנשים שמבינים ועושים דברים הגיוניים כשצריך
את הסטיגמה על החרדים יצרו חלקים מהציבור החרדי בעצמם - כשרואים אירוע אחרי אירוע מלא במשתתפים
א. על איזה הערכות של בתי חולים מדובר? 900 חולים במדינה - הרגה את בתי החולים?
ב. לא מדובר פה בשיפור, אלא מדובר בהתיחסות מכבדת, לא שמעתי על ציבור חולה שמדברים אליו ככה.
ג. למה טלזסטון ועמנואל צריכים שימוע, מה מתחדש שם? או שיש חולים או שאין.
ד. את הסטיגמה על החרדים יצר ביבי בתחילת הגל הראשון, כשצעק שהחרדים והערבים לא שומרים על הכללים, ואחר כך, חילקו מסכות לחילונים וקנסות לחרדים.

חחח

משתמש סופר מקצוען

הדגשתי שיש מה לשפר והרבה נעשו וכנראה גם יעשו טעויות או זדונות אבל זה בשום אופן לא מתיר לאיים על משרד הבריאות ולמנוע ממנו לעשות פעולות חיוניות שנדרשות לטיפול במגיפה לא רק במגזר החרדי אלא גם הערבי והכללי
אתה נתת את הדוגמא של טלזסטון אחרי השימוע לא הכניסו אותם וגם את עמנואל - כנראה גם בצד השני יש אנשים שמבינים ועושים דברים הגיוניים כשצריך (ודווקא זו דוגמא מצויינת כי הרב רביץ התנהל במקצועיות ובהידברות בלי התלהמות מיותרת איומים ואולטימטומים)

כשרואים שלא הולכים להיבדק (ורק תמים חושב שבמשרד הבריאות לא יודעים זאת) שיש כאלה שממשיכים בהתקהלויות כרגיל ומתעלמים מהמגיפה וכו' וק"ו כשנוסיף לזה את אורח החיים המתקהל מאד בציבור החרדי
ממש אפשר להשוות את טלזסטון הפיצית לערים הגדולות ששם פשוט לא שייך לאכוף את ההנחיות אצל כולם.

M6255

משתמש פעיל
א. על איזה הערכות של בתי חולים מדובר? 900 חולים במדינה - הרגה את בתי החולים?
אני מציע שתקשיב למנהלי המחלקות בבתי החולים זה בדיוק מה שהם טוענים
ב. לא מדובר פה בשיפור, אלא מדובר בהתיחסות מכבדת, לא שמעתי על ציבור חולה שמדברים אליו ככה.
לא חושב שזו הבעיה של רוב הציבור, הבעיה של הציבור אלו ההגבלות ולא ההתייחסות, האמת שאני בכל מקרה לא מבין על מה אתה מדבר
ג. למה טלזסטון ועמנואל צריכים שימוע, מה מתחדש שם? או שיש חולים או שאין.
אפילו שיש מספיק חולים כדי להחשיב את המקום לאזור אדום, הואיל והובהר וחלקם נמצאים בישיבות מחוץ לעיר ואלו שבתוך העיר הם בפיקוח הדוק נהגו בהם לפני משורת הדין (או יותר מדוייק לפי שורת ההיגיון)
ד. את הסטיגמה על החרדים יצר ביבי בתחילת הגל הראשון, כשצעק שהחרדים והערבים לא שומרים על הכללים, ואחר כך, חילקו מסכות לחילונים וקנסות לחרדים.
אתם ממשיכים להתווכח עם נתונים ועם המציאות

נערך לאחרונה ב:

שמחהלה

משתמש פעיל
המצב הזה לא הולך לעזוב אותנו בשנה הקרובה, לכן צריך לחשוב על פתרון לטווח ארוך, גם בשביל גמזו וגם בשביל אלו שיבואו אחריו,
לדעתי צריך ללחוץ וללחוץ עד שיבינו שלא סופרים נדבקים חדשים וחולים מאומתים, אלא סופרים נקודות הדבקה, שכל הדבקה תוך משפחתית תחושב כנקודת הדבקה אחת,
ואז חמישיית החולים ממשפחת מילר ושבעת החולים ממשפחת בוזגלו יחושבו כנקודת הדבקה אחת,
הא... כבר בגל הראשון ח"כ רבי יעקב אשר דרש על זה אי שם, על ספירת בתי אב, עכשיו הוא על ההגה בועדת חוקה, מי יודע איך פונים אליו,

סמינר דוד

משתמש מקצוען
אתם ממשיכים להתווכח עם נתונים ועם המציאות
אני לא מתווכחת עם שום מציאות. וגם לא באה להביע עמדה, אני מגיבה לדברים שאמרתם, שאת הסטיגמה יצרו החרדים, אני מסבירה, שאת הסטיגמה יצר ביבי. וזה ממשיך להתגלגל בדיוק לפי ההתחלה.
אם צריך סגר - אז עושים סגר. אם צריך עוצר - אז עושים עוצר. ואם צריך מסיכות - אז שמים מסיכות, אבל השפה סביב זה, וחיפוש ערים לעשות עליהם סגר, 23 ערים, 9 ערים, 40 ערים, עם אילת, ובלי אילת, לא רק שכונה באילת,
וביום שיש 42.8 מעלות, אין דיבור מילה, איך מסתדרים ומה עושים, אין הנחיות נעימות ומכוונות לציבור, ועוד כמה דברים כאלה - זה מרגיז, ומרגיש רע. ומרגיש שיש פה איבוד בלמים. וחוסר תקשורת בריאה עם הציבור. אין שיח טוב עם רבנים, וראשי ערים. אחרי שיולי אידלשטיין אמר בפירוש, שהוא לא יעשה אף צעד בלי לדבר עם ראשי הערים.

שמחהלה

משתמש פעיל
השאלה היא איך זה שבציבור שלנו יש כ"כ הרבה מאומתים צעירים, כאלו שלא נזקקים לאשפוז. ואפילו ללא סימפטומים. בזמן שבמגזר הכללי נראה כי רב המאומתים הם כאלו שנזקקו לטיפול רפואי ורק אז נבדקו...
אחרת איך זה שבאופן יחסי יש שם הרבה יותר מאושפזים ופחות נשאים???
איך אמר רוני גמזו באמצע הקיץ כאשר שמע על קבוצות שלא הולכים להיבדק, "אנחנו יודעים את כל האמת לפי כמות האנשים בבתי חולים ובחדרי המתים",
ולכן צריך להיות ברור לכל בר דעת שאם בקו הגמר של שרשרת ההדבקה - בבתי חולים ובנפטרים הרוב הם חילוניים אז ברור שגם בתחילת קו שרשרת ההדבקה יש לחילונים יותר מהחרדים, אלא מה, החילונים לא נבדקים אלא ממשיכים להדביק, ואצל החרדים רצים להיבדק או בשביל להינצל מחובת בידוד בפעמים הבאות או בשביל מלוניות,

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה