הרווחתי פעמיים!

בצל ירוק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
רציתי לשתף ולעודד את יוזמת: "חרדים קונים מחרדים" , כדי שהכסף יישאר בידיים שלנו, ולא ידלוף החוצה.:cool:

עמדתי להזמין לעסק שלי שלט .p.v.c של הלוגו.
ראיתי עבודה כזו בחנות מסוימת, ושאלתי אותם מי המבצע.

יצרתי קשר, קיבלתי הצעת מחיר, ורגע לפני שסגרתי, נזכרתי מיוזמת: "חרדים קונים מחרדים"
פניתי לבעל מלאכה חרדי, והמחיר שהוא נקב היה חצי מחיר(!!!!) מההצעה הראשונה.

והכי חשוב, שהכסף נותר בידיים שלנו.:):):)

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
סליחה, סליחה, סליחה ושוב סליחה
אבל היוזמה הזאת נוראית.
אנחנו עם אחד.
מה זה "ידיים שלנו" ו"ידיים לא שלנו"?
ומה תחשבו אם חילונים ייזמו חרם של "חילונים קונים מחילונים", "חילונים תורמים לחילונים" וכן הלאה?
ומה אשמה הטלתם על ציבור גדול מחובשי הכיפה הסרוגה הירא את אלוקינו? וכי רק לשיוך החברתי יש מקום של כבוד?

לומר "הם התחילו" זה בדיוק כמו בגן של הבת שלי.

פרסומון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י GRN;1090543:
אבל היוזמה הזאת נוראית.
אנחנו עם אחד.
ומה תחשבו אם חילונים ייזמו חרם של "חילונים קונים מחילונים", "חילונים תורמים לחילונים" וכן הלאה?
ומה אשמה הטלתם על ציבור גדול מחובשי הכיפה הסרוגה הירא את אלוקינו? וכי רק לשיוך החברתי יש מקום של כבוד?

מזל טוב על הבת...

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

rifki

משתמש פעיל
נכתב ע"י GRN;1090543:
אבל היוזמה הזאת נוראית.
אנחנו עם אחד.

החילונים נהנים מהכסף שלנו(מע"מ, מיסים וכו') ---שאין לנו!!!, לא כך?
הגיע הזמן לקצץ גם להם...
מלבד המצווה שיש בהלכה לפרנס דווקא יהודי שומר תו"מ.

בצל ירוק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
רגע, רגע, רגע.
מה בס"ה עשיתי?
קניתי אצל אחד מבני הקהילה שלנו. שיזמו עליו יוזמה נוראית פי כמה, וקיצצו היכן שרק אפשר, והוא גם חלק מה"עם אחד" של החילונים, וגם של היראי שמיים שהזכרת.:p

זה תמים או מיתמם?

פרסומון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י GRN;1090554:
התכוונתי שאין לי מה להגיב לך על כל הדרשה חוץ מהידיעה שיש לך בת...
לעצם הענין, אני לא מקבל את זה כחרם או משהו כזה, אלא שכמובן שכל אחד גם בתוך הציבור החרדי עצמו ינסה לקנות ממשפחה או מידיד טוב וכדו', אותו הדבר כאן.
מה גם, שדיברו כאן לאחרונה, שהציבור הכללי (החילוני) מוכרים גם בציבור שלהם וגם בציבור שלנו, מה שכמעט ולא קורה הפוך.
לכן, לפחות צריך להשתדל לקנות אצל חרדי.

אגב, בנימה אישית יותר, הייתי אתמול והיום בחנות מסוימת ברמת גן, באותה חנות אמנם, אבל מוכרים אחרים, הם לא התייחסו אליי כקונה מן המנין, כששאלו 'מי צריך עזרה', אף פעם לא הסתכלו לכיווני, ולפעמים אף קראו לאדם שעמד מאחוריי לקבל שירות לפני.
לא שכ"כ נפגעתי מזה, אבל יש כאן בנותן טעם לטענות המדוברות.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י rifki;1090561:
החילונים נהנים מהכסף שלנו(מע"מ, מיסים וכו') ---שאין לנו!!!, לא כך?
הגיע הזמן לקצץ גם להם...
מלבד המצווה שיש בהלכה לפרנס דווקא יהודי שומר תו"מ.
ב"ה, לא אלמן ישראל ויהודים שומרים תורה ומצוות לאו דווקא אם הם חרדים.
לגבי ההתחלה תרשי לי להתעלם.
נכתב ע"י בצל ירוק;1090569:
רגע, רגע, רגע.
מה בס"ה עשיתי?
קניתי אצל אחד מבני הקהילה שלנו. שיזמו עליו יוזמה נוראית פי כמה, וקיצצו היכן שרק אפשר, והוא גם חלק מה"עם אחד" של החילונים, וגם של היראי שמיים שהזכרת.:p:p:p

זה תמים או מיתמם?
ידוע, שבעקבתא דמשיחא השררה תהיה של הערב רב. אז הערב רב - ערב רב, אבל את גזרת גם על היהודים שנמצאים בגלות אצל הערב רב. כן, גם ד"ל.

זה לא תמים וזה לא מתמם. זה כואב מאוד. כשהציבור רואה את עצמו ולא רואה ממטר את יתר היהודים שה' אוהב אותם בדיוק כמו את החרדים.

נכתב ע"י פרסומון;1090570:
לעצם הענין, אני לא מקבל את זה כחרם או משהו כזה, אלא שכמובן שכל אחד גם בתוך הציבור החרדי עצמו ינסה לקנות ממשפחה או מידיד טוב וכדו', אותו הדבר כאן.
מה גם, שדיברו כאן לאחרונה, שהציבור הכללי (החילוני) מוכרים גם בציבור שלהם וגם בציבור שלנו, מה שכמעט ולא קורה הפוך.
לכן, לפחות צריך להשתדל לקנות אצל חרדי.

אגב, בנימה אישית יותר, הייתי אתמול והיום בחנות מסוימת ברמת גן, באותה חנות אמנם, אבל מוכרים אחרים, הם לא התייחסו אליי כקונה מן המנין, כששאלו 'מי צריך עזרה', אף פעם לא הסתכלו לכיווני, ולפעמים אף קראו לאדם שעמד מאחוריי לקבל שירות לפני.

מה שנוראי כאן זאת היוזמה.
מי שמרגיש קירבה גדולה לכל הציבור החרדי (דהיינו גם לקהילה שהיא ממש נגד הקהילה שלו :rolleyes:) - אין סיבה שלא יעדיף לקנות דווקא אצל חרדים, בדיוק כמו במשפחה, כמו שהזכרת, אבל מכאן ועד לצאת ביוזמה כזו הדרך ארוכה מאוד.

בצל ירוק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
טווווווווב.
אז למי שלא הבין למה נוצרה יוזמה חכמה זו אסביר:.
אין כאן ענין "להעניש" אף אחד , אלא לעזור לציבור החרדים להתמודד עם המצב הבלתי אפשרי שדחקו אותם.
וליצור מעגל כספים פנימי שייתן לכולם אפשרות להחזיק ראש מעל המים.
ולכן,
"צאו והתפרנסו זה מזה"

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
נכתב ע"י בצל ירוק;1090594:
טווווווווב.
אז למי שלא הבין למה נוצרה יוזמה חכמה זו אסביר:.
אין כאן ענין "להעניש" אף אחד , אלא לעזור לציבור החרדים להתמודד עם המצב הבלתי אפשרי שדחקו אותם.
וליצור מעגל כספים פנימי שייתן לכולם אפשרות להחזיק ראש מעל המים.

"צאו והתפרנסו זה מזה"
לזה אני מוכן לשמוע, וזה נשמע שונה לגמרי ממה שכתבו לעיל.

אפרתה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י GRN;1090581:
ב"ה, לא אלמן ישראל ויהודים שומרים תורה ומצוות לאו דווקא אם הם חרדים.
לגבי ההתחלה תרשי לי להתעלם.

ידוע, שבעקבתא דמשיחא השררה תהיה של הערב רב. אז הערב רב - ערב רב, אבל את גזרת גם על היהודים שנמצאים בגלות אצל הערב רב. כן, גם ד"ל.

זה לא תמים וזה לא מתמם. זה כואב מאוד. כשהציבור רואה את עצמו ולא רואה ממטר את יתר היהודים שה' אוהב אותם בדיוק כמו את החרדים.

מה שנוראי כאן זאת היוזמה.
מי שמרגיש קירבה גדולה לכל הציבור החרדי (דהיינו גם לקהילה שהיא ממש נגד הקהילה שלו :rolleyes:) - אין סיבה שלא יעדיף לקנות דווקא אצל חרדים, בדיוק כמו במשפחה, כמו שהזכרת, אבל מכאן ועד לצאת ביוזמה כזו הדרך ארוכה מאוד.
את כותבת כמה ד' אוהב כאילו יש לך הוכחה לזה. כרגע, ידוע בהלכה שמחזקים ידי עושי מצווה ועניי ביתך קודמים, ומקפידים לקנות אצל שומרי תומ"צ וכאלו שהכסף שלהם כשר יותר.
ואגב, מי שמאמין שגם מי שאינו חרדי הוא מקיים תרי"ג מצוות באותה מידה- טועה ומטעה. כולנו יודעים ומכירים ובתוך עמנו אנחנו יושבים, ואם לדבר על הד"ל, מהרסי הדת ועוקרי עולם התורה- מהם חובה להתרחק ככל האפשר, את באמת מאמינה שד' רוצה ממך שתפרנסי את מי שדוגל בסגירת הישיבות? שדוגל שהוצאת האברכים בכוח מן הכויללים? זו תמימות או התממות במחילה, ואם לא- זה גרוע הרבה יותר, ולכן מוטב שנשאר באופציה הזו.

ואגב, אם כשמדובר באתרים מחללי שבת - כולם נזעקים שאסור לחזק את ידיהם- על אותה הדרך בדיוק- אנחנו נזהרים שלא לחזק ולפרנס את חפצי רעתם של שומרי תומ"צ. שלא לממן את כל אותם הקמפיינים שיצאו נגדם.
ואגב, המשפט הזה:
(דהיינו גם לקהילה שהיא ממש נגד הקהילה שלו )
אני מקווה שיצא בטעות.

בכל מקרה- ברסמי- אנחנו מגינים ושומרים על כוחנו הכלכלי בשעות כאלה שהציבור שמחוצה לנו מנסה לנגוס בנו ככל האפשר. בל נהיה טפשים ותמימים לתת גם את הלחי השניה.
ובאשר לשאלה האם זה ראוי? ודאי ובודאי, עניי ביתך קודמים, ומפרנסים עושי מצווה ושומרי תומ"צ. זה ברור ואין כלל שאלה.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י trew;1090596:
לזה אני מוכן לשמוע, וזה נשמע שונה לגמרי ממה שכתבו לעיל.
מסכימה.
ולמה זה נשמע שונה? כי היוזמה עובדת בעיקר במישור הרגשי השלילי (רק מקריאת המשפטים שנכתבו כאן באשכול אפשר להרגיש את זה).

לא צריך את הקיצוצים האחרונים בשביל ליישם את "צאו והתפרנסו זה מזה".

גילה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
די שהכסף יישאר בידיים שלנו, ולא ידלוף החוצה.
המשפט הזה בעייתי, זה מציג את החרדים באור לא כ"כ יפה, כמו שהגויים היו מסתכלים על היהודים.
כי באמת לא זו הסיבה, "להשאיר את הכסף אצלנו",
אלא - צאו והתפרנסו זה מזה....

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
היי
אל תדברו על היוזמה הזאת יותר מדי בקול
תכף בעלי העסקים החרדים יכנסו לכאן, ויקלטו שיש להם לקוחות שבויים ביוזמת צאו והתפרנסו.
זה הזמן להעלות מחירים..

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י פרסומון;1090570:
לא קוראים לזה רגשי נחיתות.

גילה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
תכף בעלי העסקים החרדים יכנסו לכאן, ויקלטו שיש להם לקוחות שבויים ביוזמת צאו והתפרנסו.
זה הזמן להעלות מחירים..

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אפרתה;1090601:
את כותבת כמה ד' אוהב כאילו יש לך הוכחה לזה. כרגע, ידוע בהלכה שמחזקים ידי עושי מצווה ועניי ביתך קודמים, ומקפידים לקנות אצל שומרי תומ"צ וכאלו שהכסף שלהם כשר יותר.
ואגב, מי שמאמין שגם מי שאינו חרדי הוא מקיים תרי"ג מצוות באותה מידה- טועה ומטעה. כולנו יודעים ומכירים ובתוך עמנו אנחנו יושבים, ואם לדבר על הד"ל, מהרסי הדת ועוקרי עולם התורה- מהם חובה להתרחק ככל האפשר, את באמת מאמינה שד' רוצה ממך שתפרנסי את מי שדוגל בסגירת הישיבות? שדוגל שהוצאת האברכים בכוח מן הכויללים? זו תמימות או התממות במחילה, ואם לא- זה גרוע הרבה יותר, ולכן מוטב שנשאר באופציה הזו.

ואגב, אם כשמדובר באתרים מחללי שבת - כולם נזעקים שאסור לחזק את ידיהם- על אותה הדרך בדיוק- אנחנו נזהרים שלא לחזק ולפרנס את חפצי רעתם של שומרי תומ"צ. שלא לממן את כל אותם הקמפיינים שיצאו נגדם.
ואגב, המשפט הזה: אני מקווה שיצא בטעות.

בכל מקרה- ברסמי- אנחנו מגינים ושומרים על כוחנו הכלכלי בשעות כאלה שהציבור שמחוצה לנו מנסה לנגוס בנו ככל האפשר. בל נהיה טפשים ותמימים לתת גם את הלחי השניה.
ובאשר לשאלה האם זה ראוי? ודאי ובודאי, עניי ביתך קודמים, ומפרנסים עושי מצווה ושומרי תומ"צ. זה ברור ואין כלל שאלה.

מי שלא מאמין שה' אוהב את אלו שאינם חרדים בגלל העבירות שלהם, לא באמת מאמין שה' אוהב אותו למרות העברות של עצמו.

מי שמאמין שמי שמשתייך לציבור החרדי הוא יותר צדיק הוא טועה ומטעה. מי שחושב שלחרדים יש זכות קדימה לגן עדן טועה כפליים. השתייכות חברתית לא תופסת בשמים. באמת מוזר, אבל ככה זה. האם את חושבת שננס הקצב הקפיד במצוות באותה מידה שהקפיד ר' יהושוע בן עילם? אבל מציאות שמקומותיהם בג"ע סמוכים.

מי ששם את הציבור באותה כפיפה יחד עם הפוליטיקאים שלו עושה טעות חמורה ביותר. ושוב, זה לא תמימות ולא התממות. זה כאב גדול.

לא באמת עניתי לך על מה שכתבת, כי אני לא רואה בזה טעם, אבל כן ניסיתי להציג את הדברים מהמקום שאני רואה אותם, לפחות שיהיה ברור שאפילו שאת לא מכירה בכך שיש כאן שאלה, הרי שהיא ישנה.

את המשך הדיון בינינו, אפרתה, נמשיך לקיים, במידה שתרצי, במייל.

אפרתה

משתמש מקצוען
הפוליטיקה היא לא הנושא כאן, ולא דובר עליה. המושג חרדי הוא לא מושג חברתי אלא מהותי. ההשתייכות היא מתוך בחירה ומעידה על מהות האדם. מי שבוחר שלא להשתייך לציבור הזה, או לחילופין בוחר להשתייך לציבור פשרן יותר מעיד על מהותו.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אפרתה;1090616:
הפוליטיקה היא לא הנושא כאן, ולא דובר עליה. המושג חרדי הוא לא מושג חברתי אלא מהותי. ההשתייכות היא מתוך בחירה ומעידה על מהות האדם. מי שבוחר שלא להשתייך לציבור הזה, או לחילופין בוחר להשתייך לציבור פשרן יותר מעיד על מהותו.
מה אגיד ומה אומר: והוא רחום יכפר עוון.
בכל אופן כמו שכתבתי:
נכתב ע"י GRN;1090610:
את המשך הדיון בינינו, אפרתה, נמשיך לקיים, במידה שתרצי, במייל.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה