הלומד מפרוג
משתמש פעיל
כהני דת זה לא מגזר,
זה הגיוני בהחלט לממן אנשים צדיקים ששקועים בתורה ויראת שמיים, לא כולם כך לצערנו זה לא יכול להיות רוחבי.
וגם ככלל מוטב תמיד לדבר על העובדות,
להגיד שחרדים משלמים יותר מיסים או מקבלים פחות ממה שמשלמים זה פשוט לא נכון!
יש עיר חרדית שמתקיימת בלי מענקי איזון/בלי משרדים ומסחר מהציבור הכללי???? (וזה עוד לפני שמחשבים את זה שבערים החרדיות מקבלים שירות מופחת)
זה שאנחנו צודקים בדרך התורה לא אומר שכל כסף שנבקש מגיע לנו.
הרמבם כתב שחילול ה לתלמיד חכם להסתמך על הצדקה, הרבה חולקים עליו, אבל לא נראה שלא צריך להתחשב בזה בכלל ולחטוף כמה שיותר...
לא צריך לבדוק ממוצע צריך לבדוק חציוני וזה הרבה פחות.
אבל מה זה משנהכמה בדיוק? זה לא היה הנקודה המרכזית וברור שאי אפשר להחזיק ככה עיר,
ואל תשחכי שעם אותה ארנונה מופחת צריך להחזיק פי 2 ילדים
אני שואל שאלה פשוטה
יש לך הוכחה שהציבור החרדי נוטל יותר ממה שנותן???(ולא האם החרדים משלמים יותר מהחילונים שלזה התשובה ברורה)
כן או לא?
נו... ומתקשורת, ספורט, עזרה באכלת חתולים, תרבות, רוב תקציב החינוך כי צריך ברמה גובהה, כל השחיתות השלטותנית, תחזוקה של כבישים (הרי להחזיק תח"ץ ללא רכביםפרטים זול יותר) אםילו המון בתקציב הבטחון פנים, בעז"ה בהמשך השבוע אני יעבור אתך משרד משרד, מימוןלאונברסיטות, טקסים,כלכליסט.
אם אני משלם שליש מיסים אז אני אמור לצרוך שליש מהשרותים בשביל שמישהו לא יממן אותי לא?
(ושוב, לא קשור לצדק ומוסר אלא רק לחישוב)
וזה נכון שחרדים מקופחים בחלק מהדברים כפי שאמר ההוא, אבל הדיון האם מקבלים יותר או פחות.
חרדי קקבוצה מקבל יותר או פחות?
נמשיך מה אם הכסף הזר שהחרדים מושכים למדינה, כל תשובי חו"ל החרדים שמגיעים לארץ וחיים ברמה.... כמה זה תורם לצמיחה של המדינה איך אתה מחשבן את זה?