עיצה נוספת ע"מ לקרר את הכויה שעושה נפלאות: לשים על מקום הכויה תפו"א מגורר, לעטוף בחיתול בד וכדומה ומעליו ניילון נצמד, להשאיר לשעתיים ואז להחליף שוב שכבה של תפו"א, חיתול בד וניילון נצמד לכוד שעתיים ורק אח"כ לטפל במשחה של גרין. הרעיוןן הור שכויה ממשיכה לרתוח ולהתחממם מבפנים והתפו"א שואב החוצה את החום.
אני יודעת שזה נשמע מוזר, אך הנסיון אישי, הבן שלי כשהיה בן 10 חדשים נכוה מקומקום מים רותחים שנשפך עליו ממש מיד אחרי רתיחה, הרגל שלו היתה נראית מחריד, מלאה שלפוחיות, נהגתי לפי העיצה הזו וממש נדהמתי מעצמת השיפור שראיתי אחרי כמה שעות. עמובן שאח"כ טיפלתי במשחה של גרין והאבקה וב"ה לא נשאר זכר לכויה.
לפני שנתיים ביתי נכוותה. נשפכה לה על היד כוס קפה שיצאה באותה שניה ממכונת קפה.
הכאבים היו בלתי נסבלים- היה לה ממש חור ביד. ועוד כמה קטנים מסביב.
היינו איתה שעתיים במים קרים. היד היתה בתוך קערה והמים התאספו לשם וקיררו- הזרם לא עליה.
היינו אז בצימר מרוחק בצפון, והיינו חייבים עזרה ראשונה מיידית- כשכל המומחים לכוויות רחוקים מידי.
ואכן, אני לא זוכרת מי בדיוק, אבל אחד מהאנשים שמטפלים בכוויות יעץ לנו לשים לה תפו"א חי מגורר, ולהחליף כל שעתיים כנ"ל.
זה עזר פלאים!!
לאחר זמן מה, וכמובן עם משככי כאבים, הילדה הצליחה להירדם בלילה, ישנה רצוף וקמה אחרת לגמרי.
אמנם כאב מאד עדיין, אך בכ"ז עצמת הכאב הראשוני ירדה. אכן תפוחי האדמה סופחים אליהם את החום והבעירה ומרגיעים מאד.
למחרת נסענו לגב' שולמן מרכסים (מטפלת כמו שיטת גרין אני חושבת) והמשכנו טיפול אצלה עד להחלמה מלאה ב"ה כעבור חודש.
היום אין זכר לחור הנורא ביד. גדל עור חדש ובריא- חסד ה'!
אגב, מה שם הילדה? אשמח לומר לזכותה פרק תהילים, להחשת רפואתה ולהקל על סבלה.
רפו"ש ומהירה!