במלצ המשכנתא לא מתייקרתלמסלול הזה שווה גם לעשות את המחזור ומעבר למלצ או מסלול אחר?
נלקחה לפני שנתיים 330 אלף ל25 שנים במסלול עוגן אג"ח צמוד משתנה כל 5 שנים בריבית 2.18
היתרה עכשיו 337 אלף
זה לא מל''צבמלצ המשכנתא לא מתייקרת
כתבתי כבר שהרווחיות תהיה באמת נמוכה.P-0.2
מדד 2.2
קבועה 3.14
בהלוואה - P-1
בינתיים הקרן שלכם רק עולה, וזה יותר גרוע מגרייס שאתה משלם רק ריבית, כאן גם הקרן עולה ותופחת.למסלול הזה שווה גם לעשות את המחזור ומעבר למלצ או מסלול אחר?
נלקחה לפני שנתיים 330 אלף ל25 שנים במסלול עוגן אג"ח צמוד משתנה כל 5 שנים בריבית 2.18
היתרה עכשיו 337 אלף
מה דעתכם על המשכנתא שלנו? (ב''ה נמוכה,של 540K)
ההחזר עלה באזור ה400 ל2500
הכל ל30שנה
צפה בקובץ המצורף 1350661
אפשר הסבר בבקשה איך זה שהקרן עולה למרות התשלומים כבר שנתיים? ועד מתי זה ימשיך ככה האם גם קשור לריבית בנק ישראל?בינתיים הקרן שלכם רק עולה, וזה יותר גרוע מגרייס שאתה משלם רק ריבית, כאן גם הקרן עולה ותופחת.
אישית כן הייתי בודק אופציה לשינוי למשתנה לא צמודה.
לא קשור לריבית בנק ישראל כלל.אפשר הסבר בבקשה איך זה שהקרן עולה למרות התשלומים כבר שנתיים? ועד מתי זה ימשיך ככה האם גם קשור לריבית בנק ישראל?
תודה על התשובה המפורטתלא קשור לריבית בנק ישראל כלל.
בקצרה:
מהי האינפלציה?
אינפלציה היא מצב בו הכסף שלנו מאבד מערכו [במילים פשוטות: קונה פחות בחנות] - זה קורה כמובןכשיש התייקרות מחירים.
עכשיו, כאשר לקחנו מהבנק הלוואה בזמן שהכסף היה עם ערך גבוה, הבנק לא ירצה שנחזיר לו עם ערך נמוך. הגיוני, נכון?!..
לכן בכדי לאזן - הבנק יוסיף בכמות מול האיכות.
איך מודדים את זה?
-----
לפי עליית האינפלציה.
האינפלציה עולה על פי מדד - שהוא מדד שמודד את התייקרות סל מוצרי מחיה נבחר, ורמת ההתייקרות שלו היא בעצם רמת עליית האינפלציה. בשנה האחרונה הוא עלה ב5%!! בחודש האחרון ב0.4%!
ואז, הבנק לוקח את כל הקרן של המסלולים צמודי המדד - ומכפיל אותם באותה עליית מדד.
כסף שנמצא במסלולים שאינם צמודי מדד [פריים, מל"צ, קל"צ] הם כמובן לא יגדלו, רק מסלולים צמודים
אז למה לא לקחלת רק מסלולים שאינם צמודים?
כי הם פשוט יותר יקרים.
בכמה?
זה דיי מגולם בצפי של השוק בסיכון לעליית המדד.
ולכן לשאלתך - עד מתי יעלה?
התשובה: כל עוד האינפלציה תעלה.
והיא, עד מתיה תעלה?
התשובה: יש רק אחד שיודע לענות על זה, ונסתרות דרכיו..
מקווה שהיה מובן.
ל @הון ובית אין תשובות לא מפורטות הכל ברור ומדויק.תודה על התשובה המפורטת
את הקל"צ לא כדאי כנראה למחזר כי לא תקבלו את אותו קל"צאז כפי שכבר כתבתי יש לי הלוואת בלון מחולקת לשני שליש פריים על סך 800אלף ושליש קלץ על סך 400אלף.
דיברתי הבוקר עם הבנק כדי לבדוק מחזור של הפריים ל30 שנה למלץ בלי לגעת לקלץ בינתיים והם טוענים שלא בטוח שיאשרו את זה אם אנחנו לא ממחזרים את הקלץ גם עכשיו. הסיבה שאנחנו לא ממחזרים את הקלץ עכשיו ופורסים אותו ל30 שנה כי לעכשיו יהיה לנו החחזר גבוהה מידי ורוצים לחכות לסוף זמן הבלון. מה דעתכם?
תעלו דו"ח יתרות לסילוק אבל נראה שכןיש לנו משכנתא של 640K
והיא עלתה לנו ב1000 ש"ח יותר
שווה למחזר?
מאיפה אני מביאה את זה?תעלו דו"ח יתרות לסילוק אבל נראה שכן
אמרתי להם שאנחנו רוצים לסגור את הקלץ במועד סיום של הבלון. זה הגיוני שלא יאשרו את את המחזור בגלל זה?את הקל"צ לא כדאי כנראה למחזר כי לא תקבלו את אותו קל"צ
מהבנק בו נלקחה המשכנתאמאיפה אני מביאה את זה?
למה לסגור את הקל"צאמרתי להם שאנחנו רוצים לסגור את הקלץ במועד סיום של הבלון. זה הגיוני שלא יאשרו את את המחזור בגלל זה?
מאיפה אני מביאה את זה?
יכול לקרות שלא יסכימו למחזר רק את הפריים בגלל שאנחנו לא ממחזרים גם את הקלץ?למה לסגור את הקל"צ
היום יש אפשרות למחזר חלק מהמסלולים לבנק אחר אז גם בבנק המקורי יש להם תמריץ להסכים למחזור חלקי.יכול לקרות שלא יסכימו למחזר רק את הפריים בגלל שאנחנו לא ממחזרים גם את הקלץ?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: