הציבור הליטאי עובר טלטלה

מצב
הנושא נעול.

תותית י.

משתמש מקצוען

די

משתמש סופר מקצוען
סתם מעניין אותי
אם לבחור מציעים בחורה שעובדת במקצוע מכניס ממש - 15K בחודש שההורים שלה נותנים 200 - 300
ובחורה שעובדת בעבודה לא מכניסה (3-6K) ואם היא לא תחליף מקצוע או שיקרה נס גדול היא תישאר בסכומים האלה שההורים שלה נותנים עליה איזה 800 אלף
מה הבחור הממוצע יעדיף?
גם וגם...
אפשר להבין מי שמעדיף הון עצמי גבוה כי עם משכורת חודשית גבוהה צריך הרבה שנים לחסוך כדי להגיע לדירה.
נקודה נוספת שמי שמרוויחה הרבה בחודש 1. לא בהכרח תישאר עם עבודה זו, 2. בדרך כלל גם מוציאים יותר בחודש (לעומת מי שקיבל בהתחלה הרבה שלא אמור לגרום לו להוציא יותר בחודשי) 3. לא כולם רוצים הייטקיסטית (ויש כאלה שבדווקא רוצים...)

אתי ק

משתמש רשום
D I G I T A L
נראה לי הקרב אבוד פה מראש, קשה לחנך ציבור שלם, בפרט שיש הרבה שכן יש להם ואין סיבה שלא יתנו... וגם יש פה אידיאל שעומד מאחור באמת לגדל דור חדש של אברכים , זה משהו שרבנים תומכים בו, אז אין סיבה שהם יצאו נגד... מי שבאמת פחות חשוב לו מתמיד ובחור למדן גדול לא צריך לשלם כ"כ הרבה, ואם הוא משלם זה לא דווקא לבחור עצמו אלא הוא פשוט דואג לבת שלו לדירה ...

שראשי הישיבות כולם - ללא יוצא מן הכלל - יאסרו מכל וכל על בחור 'לדרוש' למעלה מסכום מסוים. וכשאני אומר 'יאסרו' אני מתכוון לנקיטת צעדים קיצוניים עד כדי סילוק מהישיבה למחרת הווארט, ואיסור על השתתפות חברים בחתונה וכדו'.
הצחקת אותי...
ברור שבחור יתקשה מאד לוותר על החברים שלו בחתונה אבל מכאן ועד שזה יהיה שיקול עבורו אם לדרוש 300 א"ש יותר או לא לדרוש - קצת נשמע לי מגוחך, מה נעשה...

reish

משתמש מקצוען
אני פשוט לא מאמינה ביוזמות כאלו.
השינוי יבוא מהשטח. בעבר היה מקובל לשלם יותר, ועם השנים הסכומים הולכים ויורדים. במקביל יש עליה בגיל הנישואין, מה שמאפשר מצד אחד לבחורות לבסס עבודה ואף לחסוך, ומצד שני בגיל מבוגר יותר בדרך כלל ה"שווי" של הבחור יורד.
עדיין סכום של 300K (שהוא לרוב הרף התחתון) הזוי בעיני.

דיסי

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כשרוצים לשנות משהו, מנהג מסוים שהוא שלילי, הטעות הכי גדולה היא להתחיל מהכלל אל הפרט. כלומר: "בואו נתאגד כולנו ונקבע שלא מתחתנים עם משפחות שדורשות דירה". בדרך כלל, גישה כזו לא מובילה לשום מקום, כי אותו אדם ספציפי אולי מאמין בעצמו ונלהב, אבל בדרך כלל הוא ימצא שהסובבים אותו לא מתרשמים ולא נלהבים כמוהו.
הפתרון היחיד האפשרי הוא להתחיל מהפרט אל הכלל. כלומר: לשאוף ליצור מאגר שידוכים מצומצם, גרעין קשוח של כמה מאות אנשים שלא מתפשרים ולא נכנעים ללחצים סביבתיים, גם אם מבטיחים להם את השפיץ של עולם הישיבות תמורת דירה.
קבוצה עקשנית כזו היא היחידה שיכולה להחזיק מעמד מבלי להתפורר, ועם הזמן היא תתרחב ותתחיל להשפיע על הכלל. ברגע שבקבוצה יהיו בנים ובנות מוצלחים ומבוקשים, לא תהיה ברירה לכלל אלא להזדקק לאותה קבוצה, ומשכך הם יהיו מחוייבים להגבלות שהיא יצרה.
כל פרויקט שמתחיל עם ניסיון 'לשנות את העולם' ברמת הכלל, בדרך כלל יתקבל בספקנות ויתפורר.
הרעיון מעניין מאוד ולדעתי מן היעילים שהוצעו פה, אבל הבעיה שמדובר פה לא בזוג נעליים אלא בשידוך, איך אפשר לקבוע את עצמך לקבוצה סגורה שרק משם תתחתן? כמה מבחר כבר יש?
קשה להאמין שאנשים ילכו על כזה דבר להגביל את עצמם כ"כ....

הצחקת אותי...
ברור שבחור יתקשה מאד לוותר על החברים שלו בחתונה אבל מכאן ועד שזה יהיה שיקול עבורו אם לדרוש 300 א"ש יותר או לא לדרוש - קצת נשמע לי מגוחך, מה נעשה...

בדיוק כמו שהוא דורש כסף לא בגלל שהוא מבין מה זה אלא בגלל לחץ חברתי

פקמן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני לא מהמגזר הליטאי
אך מנסה להבין את הרציונל והעזות של המשפט: "הבחור דורש כסף!!!"
גם מההורים שלו הוא יבוא וידרוש כסף???
בחורים לא באמת מבינים את ענין הכסף. כמה שעות עבודה מגולמות ב800K?
איזה לחץ בתחילת כל חודש,
איך אברך יכול אחרי החתונה ולהסתכל לשווער שלו בפנים אחרי שהוא הוציא את דם ליבו כפשוטו
מה זה נקרא דורש???
החכימוני

לייבובוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
בסמינרים פשוט צריכים ללמד שבחור היום שדורש כסף כתנאי בסיסי לשידוך ולא מענין אותו חוץ מזה כלום על הבחורה,פשוט לא להיתיחס אליו,שילך לסחוט את ההורים שלו,יש מספיק בחורים איכותיים עם מידות טובות שלא דורשים כלום

M.D.R

משתמש צעיר
אך מנסה להבין את הרציונל והעזות של המשפט: "הבחור דורש כסף!!!"
מה עוזר לך שאתה לא מהציבור הליטאי,
זה לא דבר שהומצא עכשיו..
כתוב כבר הנושא אישה לשום וכו'
אני לא חושב שזה קשור לעזות
השאלה זה האם אתה רוצה להתחתן
עם אישה,
או עם כסף.
ואם בחרת בצד השני וודאי שתדרוש
כסף. עסק זה עסק.
ומי שלא עומד בהתחייבות שלו
אפשר לתבוע אותו בבית דין.
(זה נראה שלפי דעתך אם ההורים
מרוויחים טוב, מצווה לדרוש.)

ברוך 2

משתמש פעיל
דוגרי
שום יוזמה לא תעזור
הציבור שלנו מידי גדול ואין סמכות היום שיכולה להשפיע על כולם

הדבר היחיד שיכול לעבוד
זה מודעות לעניין (שכבר קימת)
ואז אם מקובל לתת 700 אם תרד ל-600 לא יקרה כלום
ואז אם גם בחור שפיץ מקבל 600 זה נכנס למודעות אצל בחורים ש-600 זה בסדר
ואם יהיה הצעה טובהשהם מעוניינים עם 500 הם יתפשרו
וכן הלאה והלאה

וזה כבר קורה!!!!
כבר אין היום בחור שידרוש יותר מ-800 (ויתפשר על 700)
לא רואים היום כבר סכומים של מיליון-מיליון מאתיים כמו בעבר (חוץ ממי שיש לו)
העולם מתקן את עצמו!!!!

(הימור שלי עוד 5-10 שנים זה יגיע לסכומים נורמליים ואפשריים)

מתרגמת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
לדעתי אין סכוי לכל היוזמות האלו.
(ודרך אגב, גם מצפים מהוריו של הבחור לתת 1-200,000 שזה לא בדיוק כסף קטן).

הבעיה מתחילה מהפער הענק בציבור החרדי בין אלו שיש להם (מספיק לתת 800K לבנות שלהם) ואלו שאין להם. ולא מעט מהפער הזה נובע ממעסיקים ש"מסננים" חלק מהכסף שמגיע לעובדים (ובעיקר העובדות) (ראו כל הדיונים על הגננות/ מורות/ מטפלות/ מתכננות העשוקות בתוך הציבור).

כל זמן שיהיו משפחות עם אמצעים שיכולים לשלם הסכומים האדירים האלו (כי גם מישהו שעובד ומרוויח 5000 לחודש, כמה זמן ייקח לו לחסוך 800,000 גם אם אין לו שום הוצאות כל ימי חייו וגם אם יש לו בת יחידה...) ויהיו בחורים ששמחים לקבל את הכסף וגם מתמידים, לא יגמר הסיפור הזה.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
זה שיש אנשים שיכולים לתת זו לא בעיה זה דבר חיובי. מי שיש לו שיתן.
הבעיה היא שיש דרישה מצד בחורים טובים שאבא של בחורה ייתן גם אם אין לו והוא מתחייב העיקר לארס את ביתו.
הפנייה לא צריכה להיות לאלו שמתחייבים. הם עושים זאת בלית ברירה. הפנייה צריכה להיות לאלו הדורשים.
אבל גם אלו הדורשים עושים זאת בלית ברירה
הם טוענים שגם הם מתחייבים בלית ברירה
ולכן הם דורשים
לא רוצים פראיירים מכל הכיוונים

מדיה ואתרים

בניה , עריכה ועיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
הכל מתחיל מכך שמחירי הדירות יקרים להחריד

נראה לי הקרב אבוד פה מראש, קשה לחנך ציבור שלם, בפרט שיש הרבה שכן יש להם ואין סיבה שלא יתנו... וגם יש פה אידיאל שעומד מאחור באמת לגדל דור חדש של אברכים , זה משהו שרבנים תומכים בו, אז אין סיבה שהם יצאו נגד... מי שבאמת פחות חשוב לו מתמיד ובחור למדן גדול לא צריך לשלם כ"כ הרבה, ואם הוא משלם זה לא דווקא לבחור עצמו אלא הוא פשוט דואג לבת שלו לדירה ...

פקמן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
(זה נראה שלפי דעתך אם ההורים
מרוויחים טוב, מצווה לדרוש.)
כנראה שלא הובנתי נכון,
לפי ענ"ד אין מצב לבקש ממישהו אחר משהו שהוא יודע בוודאות שגם הוא לא היה יכול לעמוד בזה.
מי שיש לו ורוצה לתת בשמחה. אבל ללכת לבקש ממי שאין לו רק כי הוא חושב שמגיע לו??
איפה ההגינות?
האם בחור ש"מבקש כסף" (לא דורש) יכול להעיד על עצמו שזה הסכום שהוא אכן שווה,
שאחרי 5 שנים הוא לא יצא למצוא הכנסה נוספת?
שהוא מסתפק במועט?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה