יש להם שכל!!אבל בהחלט נתקלתי בבחורים שהיו מוכנים לשמוע על הצעות עם סכום נמוך לדירה במקרה שהבחורה מרוויחה היטב.
ברור שלא...לא מכירה מצב שמציעים לבחור שתי אופציות כאלו במקביל והוא נדרש לתעדף,
התכוונתי הרעיון
יש להם שכל!!אבל בהחלט נתקלתי בבחורים שהיו מוכנים לשמוע על הצעות עם סכום נמוך לדירה במקרה שהבחורה מרוויחה היטב.
ברור שלא...לא מכירה מצב שמציעים לבחור שתי אופציות כאלו במקביל והוא נדרש לתעדף,
גם וגם...סתם מעניין אותי
אם לבחור מציעים בחורה שעובדת במקצוע מכניס ממש - 15K בחודש שההורים שלה נותנים 200 - 300
ובחורה שעובדת בעבודה לא מכניסה (3-6K) ואם היא לא תחליף מקצוע או שיקרה נס גדול היא תישאר בסכומים האלה שההורים שלה נותנים עליה איזה 800 אלף
מה הבחור הממוצע יעדיף?
הצחקת אותי...שראשי הישיבות כולם - ללא יוצא מן הכלל - יאסרו מכל וכל על בחור 'לדרוש' למעלה מסכום מסוים. וכשאני אומר 'יאסרו' אני מתכוון לנקיטת צעדים קיצוניים עד כדי סילוק מהישיבה למחרת הווארט, ואיסור על השתתפות חברים בחתונה וכדו'.
הרעיון מעניין מאוד ולדעתי מן היעילים שהוצעו פה, אבל הבעיה שמדובר פה לא בזוג נעליים אלא בשידוך, איך אפשר לקבוע את עצמך לקבוצה סגורה שרק משם תתחתן? כמה מבחר כבר יש?כשרוצים לשנות משהו, מנהג מסוים שהוא שלילי, הטעות הכי גדולה היא להתחיל מהכלל אל הפרט. כלומר: "בואו נתאגד כולנו ונקבע שלא מתחתנים עם משפחות שדורשות דירה". בדרך כלל, גישה כזו לא מובילה לשום מקום, כי אותו אדם ספציפי אולי מאמין בעצמו ונלהב, אבל בדרך כלל הוא ימצא שהסובבים אותו לא מתרשמים ולא נלהבים כמוהו.
הפתרון היחיד האפשרי הוא להתחיל מהפרט אל הכלל. כלומר: לשאוף ליצור מאגר שידוכים מצומצם, גרעין קשוח של כמה מאות אנשים שלא מתפשרים ולא נכנעים ללחצים סביבתיים, גם אם מבטיחים להם את השפיץ של עולם הישיבות תמורת דירה.
קבוצה עקשנית כזו היא היחידה שיכולה להחזיק מעמד מבלי להתפורר, ועם הזמן היא תתרחב ותתחיל להשפיע על הכלל. ברגע שבקבוצה יהיו בנים ובנות מוצלחים ומבוקשים, לא תהיה ברירה לכלל אלא להזדקק לאותה קבוצה, ומשכך הם יהיו מחוייבים להגבלות שהיא יצרה.
כל פרויקט שמתחיל עם ניסיון 'לשנות את העולם' ברמת הכלל, בדרך כלל יתקבל בספקנות ויתפורר.
הצחקת אותי...
ברור שבחור יתקשה מאד לוותר על החברים שלו בחתונה אבל מכאן ועד שזה יהיה שיקול עבורו אם לדרוש 300 א"ש יותר או לא לדרוש - קצת נשמע לי מגוחך, מה נעשה...
מה עוזר לך שאתה לא מהציבור הליטאי,אך מנסה להבין את הרציונל והעזות של המשפט: "הבחור דורש כסף!!!"
אבל גם אלו הדורשים עושים זאת בלית ברירהזה שיש אנשים שיכולים לתת זו לא בעיה זה דבר חיובי. מי שיש לו שיתן.
הבעיה היא שיש דרישה מצד בחורים טובים שאבא של בחורה ייתן גם אם אין לו והוא מתחייב העיקר לארס את ביתו.
הפנייה לא צריכה להיות לאלו שמתחייבים. הם עושים זאת בלית ברירה. הפנייה צריכה להיות לאלו הדורשים.
נראה לי הקרב אבוד פה מראש, קשה לחנך ציבור שלם, בפרט שיש הרבה שכן יש להם ואין סיבה שלא יתנו... וגם יש פה אידיאל שעומד מאחור באמת לגדל דור חדש של אברכים , זה משהו שרבנים תומכים בו, אז אין סיבה שהם יצאו נגד... מי שבאמת פחות חשוב לו מתמיד ובחור למדן גדול לא צריך לשלם כ"כ הרבה, ואם הוא משלם זה לא דווקא לבחור עצמו אלא הוא פשוט דואג לבת שלו לדירה ...
כנראה שלא הובנתי נכון,(זה נראה שלפי דעתך אם ההורים
מרוויחים טוב, מצווה לדרוש.)
דיור מוזל איפה? בפריפריה?כגון דיור במחיר מוזל רק לבחורים שדורשים פחות מסכום מסוים
צריך לחשוב על הדברים.. אבל שינוי כמה ברוך שהוא יהיה הוא לא פשוטדיור מוזל איפה? בפריפריה?
אף אחד לא דורש פשוט ההצעה עוברת לפח האשפה ברגע שמתברר שנותנים שם סכום מדי נמוך החתן מעולם לא חייב את השווער שלו לתתאך מנסה להבין את הרציונל והעזות של המשפט: "הבחור דורש כסף!!!"
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: