הציבור הליטאי עובר טלטלה

מצב
הנושא נעול.

veredb

עיצוב ועריכה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
לצערינו היום הרבה הורים מתחייבים ואח"כ לא מקיימים
אני אישית מכירה 2 משפחות של חברות שלי שהתחייבו ולא מתכוונים לתת
כך שצריך למצא פתרון אמת ולא מוסכמות שאי אפשר לעמוד בהם
יש הרבה אברכים שלא התחייבו להם לכלום או נתנו להם מינימום ובכל אופן יושבים ולומדים
ויש הרבה סיעתא דשמיא למי שמצטמצם. ברור שהכי טוב לקבל הכל על מגש של כסף ויותר קל ללמוד אבל את האמת רב האברכים אחרי עשור כבר מחפשים משרות תורניות כי כבר יש מספר ילדים וצריך תוספת הכנסה. עוד יותר גרוע שאברכים מקבלים דירות ואח"כ מוכרים אותם לא בחכמה ומפסידים כסף רב ואז ההורים המסכנים מאוד כואבים את אובדן הנכס
בקיצור עדיף להתחייב פחות ובאמת לתת מאשר להתחייב ולא לתת

D

Deleted 66182

אורח
יסבר מר את אוזנינו איך בדיוק זה יעזור?
הרי אם להורים אין איך לתת 70 אחוז כ"ש לזוג.
אתה מתכוון שנגור בשכירות כל החיים ונשלם כפול?
להורים לא לזוג שקונה דירה..

סופריא - הוצאה לאור

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום גולד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
לדעתי זה יכול להצליח, כי המצב היום כמו שוק, למשל כשמחירי הדגים עולים, כתוב במ"ב שלא יאכלו כמה שבתות דגים עד שהמחיר ירד. כך גם בנושא זה אפשר לעשות חרם צרכנים, אם יתאגדו כל הקונים (דהיינו בנד"ד הורי הבנות) שלא יתחייבו יותר מ180 אלף ש"ח, אז הבחורים גם לא ידרשו. כי הם יודעים שלא יקבלו.
במקום לשכנע את הבחורים, יותר קל לאגד את הורי הבנות.
לגבי הטענה שיהיו אנשים שיש להם ויתנו יותר, זה עדיין לא ישנה את התמונה, כמו שיש גם היום עשירים שנותנים דירה בירושלים, עדיין אף בחור לא ידרוש זאת, אלא דורשים מה שרוב הציבור נוהג לתת.
בלת"ק.

כל עוד ישנם בחורים טובים ואיכותיים שדרישותיהם הנוכחיות יעמדו בעינן, אין אפשרות מציאותית לאגד את כל הורי הבנות למיזם כזה. תמיד יהיו את בעלי היכולת או את המשוגעים לדבר, שכן ישלמו, ונמצא שלא תיקון העולם יש כאן, כי אם מניעת שידוך איכותי מבחורה.

המיזמים האלו חשובים מאוד. אבל הדרך לעבוד עליהם היא בכיוון אחר לגמרי. צריך לזעזע את אמות הסיפים בעולם הישיבות. שראשי הישיבות כולם - ללא יוצא מן הכלל - יאסרו מכל וכל על בחור 'לדרוש' למעלה מסכום מסוים. וכשאני אומר 'יאסרו' אני מתכוון לנקיטת צעדים קיצוניים עד כדי סילוק מהישיבה למחרת הווארט, ואיסור על השתתפות חברים בחתונה וכדו'.

אגב, אין לי מושג מה קורה כיום, אבל בעבר היו ישיבות כלל חסידיות שלא רצו שבחורים יתארסו לפני שלב מסוים, כדי לא לפרק את הישיבה. ראשי אותן ישיבות השתמשו בסנקציות הנ"ל באופן גורף, והבחורים שהתארסו לפני השלב שבו התירה הישיבה, סולקו למחרת הווארט מהישיבה, ורקדו בחתונתם עם בני משפחה בלבד, בעוד כל חבריהם לישיבה נותרו בארוחת הערב הדלוחה בישיבה...

D

Deleted 66182

אורח
בלת"ק.

כל עוד ישנם בחורים טובים ואיכותיים שדרישותיהם הנוכחיות יעמדו בעינן, אין אפשרות מציאותית לאגד את כל הורי הבנות למיזם כזה. תמיד יהיו את בעלי היכולת או את המשוגעים לדבר, שכן ישלמו, ונמצא שלא תיקון העולם יש כאן, כי אם מניעת שידוך איכותי מבחורה.

המיזמים האלו חשובים מאוד. אבל הדרך לעבוד עליהם היא בכיוון אחר לגמרי. צריך לזעזע את אמות הסיפים בעולם הישיבות. שראשי הישיבות כולם - ללא יוצא מן הכלל - יאסרו מכל וכל על בחור 'לדרוש' למעלה מסכום מסוים. וכשאני אומר 'יאסרו' אני מתכוון לנקיטת צעדים קיצוניים עד כדי סילוק מהישיבה למחרת הווארט, ואיסור על השתתפות חברים בחתונה וכדו'.

אגב, אין לי מושג מה קורה כיום, אבל בעבר היו ישיבות כלל חסידיות שלא רצו שבחורים יתארסו לפני שלב מסוים, כדי לא לפרק את הישיבה. ראשי אותן ישיבות השתמשו בסנקציות הנ"ל באופן גורף, והבחורים שהתארסו לפני השלב שבו התירה הישיבה, סולקו למחרת הווארט מהישיבה, ורקדו בחתונתם עם בני משפחה בלבד, בעוד כל חבריהם לישיבה נותרו בארוחת הערב הדלוחה בישיבה...
אם יישארו כמה משוגעים או בעלי יכול זה כבר לא תהיה הבעיה של הציבור הליטאי
שורש הבעיה זה התחייבות על מה שאין שזה 99 אחוז מהציבור הליטאי.

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
כל עוד ישנם משפחות טובות ואיכותיות שנותנים את הדרישות הנוכחיות למרות שאין להם, אין אפשרות מציאותית שבחורים לא ידרשו לקבל את מה שמציעים להם.
כאשר יאגדו את כל מי שאין לו (- 90% מהמשפחות) לא לתת, הבחורים יפסיקו למיין את ההצעות לפי רק 500K+ (כי 90% מההצעות שיקבלו לא יהיו כאילו), ובא לציון גואל.

סופריא - הוצאה לאור

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום גולד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית

סופריא - הוצאה לאור

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום גולד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
כאשר יאגדו את כל מי שאין לו (- 90% מהמשפחות) לא לתת, הבחורים יפסיקו למיין את ההצעות לפי רק 500K+ (כי 90% מההצעות שיקבלו לא יהיו כאילו), ובא לציון גואל.
10% שכן יתנו, זה מספיק בשביל די הרבה בחורים שימשיכו למיין את ההצעות רק לפי 500K+

סופריא - הוצאה לאור

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום גולד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
מה שעבד* ויעבוד זה דרכים שיגרמו לכך שלא יכלו לתת,
כגון מניעת הלוואות מגמחי"ם למי שנותן מעל 200,000, או חוק שחובה 70% הון עצמי לדירה וכדו'

*לפני עשרים שנה בחורים היו דורשים ומקבלים דירות בירושלים ובני ברק, היום אין כאלו בחורים (גם הבחורים שגרים בפאתי ירושלים הם עם 70% משכנתא).[ - לכן גם השוק עבר לדבר מ"נותנים דירה" ל"נותנים x00K", אף אחד לא נותן דירה]
זה לא קרה בגלל רצון טוב של בחורים/הורים,
זה קרה בגלל שמחירי הדירות זינקו ברמה שאפילו עם גירודים ונטילת חובות אדירים אין אפשרות להורים לשלם 2 וחצי מיליון ש"ח לדירה בירושלים, (לבת אחת...),
אז כיון ש-90% מהורים כבר לא מציעים דירות בירושלים בחורים גם לא דורשים דירות בירושלים.

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מדברים על הבחורים כאילו הם הדורשים.
מה ילד בן 20 יודע.
האחראים האמיתיים הם ההורים והשדכנים. ואולי ראשי הישיבות בחלק מהמקרים.

ההורים המסכנים רוצים באמת את טובת הילד, אך שבויים בלחץ חברתי.
כל אחד חושב שהשכן שלו מתחייב סכום יפה ומצליח לעמוד בכך, אז למה שאצלו זה לא ילך?
אם היה יודע באמת מה המצב של השכן...
הסוד ידוע לכולם. זה כמו להטוטן שזורק ותופס אבוקות. יש אחד שזה נופל לו מיד ויש אחד שסוחב עוד קצת.

ההתאגדות באה לחזק את ההורים. שיוכלו להכריז ללא בושה ובקול: אין לנו (ולאף אחד) מאיפה לשלם את זה. נקודה.

תותית י.

משתמש מקצוען
סתם מעניין אותי
אם לבחור מציעים בחורה שעובדת במקצוע מכניס ממש - 15K בחודש שההורים שלה נותנים 200 - 300
ובחורה שעובדת בעבודה לא מכניסה (3-6K) ואם היא לא תחליף מקצוע או שיקרה נס גדול היא תישאר בסכומים האלה שההורים שלה נותנים עליה איזה 800 אלף
מה הבחור הממוצע יעדיף?

בן בקר

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
סתם מעניין אותי
אם לבחור מציעים בחורה שעובדת במקצוע מכניס ממש - 15K בחודש שההורים שלה נותנים 200 - 300
ובחורה שעובדת בעבודה לא מכניסה (3-6K) ואם היא לא תחליף מקצוע או שיקרה נס גדול היא תישאר בסכומים האלה שההורים שלה נותנים עליה איזה 800 אלף
מה הבחור הממוצע יעדיף?
אם הוא חכם יעדיף עבודה שלה על פני הכסף של ההורים...

בן בקר

משתמש צעיר
המשתמש נחסם
המחשבה שלי זה שהרבה יותר כלכלי משכורת גבוהה מסכום גבוה בתחילת החיים---
מעניין אותי מה יותר קורץ...
הבעיה שאין כל כך בפרוג בחורי ישיבות
אולי לשעבר...
והאלה שלשעבר כבר יודעים דבר או שנים בחייהם, ולא הקורץ משחק אצלם...

תותית י.

משתמש מקצוען
זו הכללה גסה שמחלקת את העולם למורות או מתכנתות.
יש גם מטפלות / מנהלות חשבונות /מזכירות . קופאיות וכו' .רוב העולם עובד הרבה שעות ומרוויח משכורת ממוצעת
נכון
אבל אני חושבת שמתכנתת עובדת יותר קשה מקופאית, לא?
הרבה יותר אנרגיות להשקיע בשעות העבודה....
כך שהמשכורת היותר גבוהה מגיעה לה ביושר
זה באמת נושא לפוסט חדש...

reish

משתמש מקצוען
סתם מעניין אותי
מה הבחור הממוצע יעדיף?
לא מכירה מצב שמציעים לבחור שתי אופציות כאלו במקביל והוא נדרש לתעדף,
אבל בהחלט נתקלתי בבחורים שהיו מוכנים לשמוע על הצעות עם סכום נמוך לדירה במקרה שהבחורה מרוויחה היטב.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה