אין רב שלא בעד גנרטור אולי לא מחמירים-חובה כמו החזו"א אבל ודאי זה חשמל כשרכך הרבנים שלך חושבים
אבל יש עוד סוג של רבנים
ר' חיים אמר שזה נכלל בהוצאות שבת
ולא מחברת חשמל עם קולות דחוקות..
אין רב שלא בעד גנרטור אולי לא מחמירים-חובה כמו החזו"א אבל ודאי זה חשמל כשרכך הרבנים שלך חושבים
אבל יש עוד סוג של רבנים
מבחינת החוק היא חייבת לתקן (אפי' בלא פיקו''נ)שמעתי שחברת החשמל טענה שלא קבלה כל דיווח....
נשמע לא הגיוני, כי אם נופל שנאי היא רואה את זה בעצמה, לא צריכה לחכות לתלונות.
אולי כדאי לקחת לתשומת לב, לדאוג לגוי שיעדכן את חברת החשמל כדי שיאמינו שאכן....
כמובן. כי חלקם נלחמים בכל הכח שלא יכנסו לתקן את החשמללמי שיש גנרטור לא מפסיד
בעוה"ז ובעוה"ב
אמת. מזעזע.פעם ראיתי באלעד שמתקנים תקלה בעיצומה של השבת על ידי עובדי חברת חשמל 'שאינם גוים'...
אני חושב שאם כל הסבל שבדבר אם זה לא באמת פיקוח נפש זה מזעזע נפש של יהודי לראות יהודי מחלל שבת בשבילי
מידיעה,לא ידע, אבל ההערכה הפשוטה שלי לאור השבת האחרונה -
לחברת חשמל יש (אולי) הוראה של מי מרבני העיר לא לבוא לתקן באופן אוטומטי תקלה שקרתה בשבת בב"ב.
אם יש תושב שמסיבה כלשהי עלול לבוא לידי פיקוח נפש - וודאי שמותר לו לעדכן את חברת החשמל בכך, ואז חובה עליהם לבוא ולטפל עוד במהלך השבת.
זאת הערכה בלבד, אבל מסתדרת לי פה עם כמה מההודעות באשכול - על כך שאסרו עליהם, ובמקביל על כך שלא הודיעו להם.
אם מבחינתם של הורי התינוקות או המבוגרים המצב הוא חשש סכנה ומותר לחלל עליהם שבת - פשוט שגם להם עצמם מותר לחלל שבת ולהרים טלפון לחברת החשמל, ולא להסתמך על כך שיבצעו זאת אוטומטית.אנשים בסיכון עם חמצן אולי.
אבל בבית חם ו40 מעלות חום ויש ילדים ותינוקות או אנשים שקשה להם הנשימה והחום הזה לא מועיל להם כלל וכלל ואף מסכן אותם - אף אחד לא יעדכן את חברת החשמל..
(לא באתי לפסוק אם זה פיקוח נפש, רק דוגמא)
וחברת חשמל מה הם? לא יהודים?אני מכיר מקרה אחד של פיקוח נפש
שהיהודים נאלצו לחלל שבת העיקר
שחברת חשמל לא תכנס ח"ו לבני ברק
אם ה' לא ישמור עירלמי שיש גנרטור לא מפסיד
בעוה"ז ובעוה"ב
שוב אני מדגיש כך חושבים הרבנים שלכם וזה נפלאאין רב שלא בעד גנרטור אולי לא מחמירים-חובה כמו החזו"א אבל ודאי זה חשמל כשר
ר' חיים אמר שזה נכלל בהוצאות שבת
ולא מחברת חשמל עם קולות דחוקות..
אין סיבה לאסור. הדיון הוא בישראל.ע"י נכרי
אי יודע בוודאות שדווח להם בשבע וחצי בבוקרשמעתי שחברת החשמל טענה שלא קבלה כל דיווח....
נשמע לא הגיוני, כי אם נופל שנאי היא רואה את זה בעצמה, לא צריכה לחכות לתלונות.
אולי כדאי לקחת לתשומת לב, לדאוג לגוי שיעדכן את חברת החשמל כדי שיאמינו שאכן....
לא באתי בתלונות על הצדיקים שחיללו שבתוחברת חשמל מה הם? לא יהודים?
לשון המשנב אלא ע"י וכו' - וכשיש שם במעמד זה חכמים מצוה לכתחלה לעשות חלול זה על ידיהם.
בשביל מה להביא עמי הארץ שירבו בחילול שבת?
לחברת חשמל יש מספיק צוות שאינו יהודיאין סיבה לאסור. הדיון הוא בישראל.
???????שנית, יש לחברת חשמל רשימה מסודרת של חולים בסכנת חיים ומקום מגורם כך שהם היו אמורים להגיע מיידית
יש לנו שכן עם פיקוח נפש ,מחובר לחמצן שנגמר בשלב כלשהוא כי המחולל חמצן לא עבד בשבת(זו היתה שבת שלימה!)במוצאי אותה שבת אשפזו אותו בבית חוליםלא ידע, אבל ההערכה הפשוטה שלי לאור השבת האחרונה -
לחברת חשמל יש (אולי) הוראה של מי מרבני העיר לא לבוא לתקן באופן אוטומטי תקלה שקרתה בשבת בב"ב.
אם יש תושב שמסיבה כלשהי עלול לבוא לידי פיקוח נפש - וודאי שמותר לו לעדכן את חברת החשמל בכך, ואז חובה עליהם לבוא ולטפל עוד במהלך השבת.
זאת הערכה בלבד, אבל מסתדרת לי פה עם כמה מההודעות באשכול - על כך שאסרו עליהם, ובמקביל על כך שלא הודיעו להם.
אין שום שכן בבניין עם גנרטור?יש לנו שכן עם פיקוח נפש ,מחובר לחמצן שנגמר בשלב כלשהוא כי המחולל חמצן לא עבד בשבת(זו היתה שבת שלימה!)במוצאי אותה שבת אשפזו אותו בבית חולים
'עגמת נפש' או 'פיקוח נפש'?אין לתאר את עוגמת הנפש והנזק הגדול שהיה לנו
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: