חדשות בעולם הפלישה הרוסית לאוקראינה - נטו דיווחים

מצב
הנושא נעול.

חיימקה פלונצ'ק

משתמש מקצוען
15:24 – דיווחים בבלארוס: המשלחת האוקראינית למשא ומתן הגיעה.

15:27 – האו"ם מודיע כי 460 אזרחים נהרגו ו-801 נפצעו מאז תחילת המלחמה באוקראינה.

15:16 – יועצו של הנשיא זלנסקי כינה את הצבא הרוסי "הברברים של המאה ה-21". לדבריו, "רוסיה הרסה או פגעה ב-202 בתי ספר, 34 בתי חולים ויותר מ-1,500 בנייני מגורים. צבא רוסיה לא טוב במלחמה מול צבאות אחרים, אבל מצטיין בהרג אזרחים".

15:11 – הבית הלבן עדכן כי נשיא ארה"ב ג'ו ביידן יערוך שיחת וידאו עם נשיא צרפת עמנואל מקרון, ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון וקנצלר גרמניה אולף שולץ בשעות הקרובות.

15:00 – חברי המשלחת הרוסית לשיחות עם אוקראינה: "אנו ממתינים למשלחת האוקראינית".

14:59 – בשל התקיפות שהרוסים מבצעים לעבר אזורים מיושבים וכלפי אזרחים וילדים, האיחוד האירופי מתכוון להטיל סנקציות נוספות על רוסיה, כך אמרה היום נציבת האיחוד האירופי.

14:59 – חיל הים האוקראיני: "פגענו בכלי שיט רוסי ששט בים השחור סמוך לאודסה והוא נסוג".

14:57 – יועץ הנשיא האוקראיני: "יותר מ-900 קהילות ברחבי המדינה נותרו ללא חשמל, מים וחימום".

14:46 – נשיא צרפת מקרון: "המצב באוקראינה נהיה חמור יותר מיום ליום".

מענדיל טרייסטער

משתמש פעיל
עריכה תורנית
3,500 אזרחים נעצרו אתמול ברחבי רוסיה בהפגנות נגד המלחמה באוקראינה – כך מסר משרד הפנים הרוסי. 1,700 מהמעצרים בוצעו במוסקבה ו-750 בסנט פטרבורג.

נשיא אוקראינה, וולודומיר זלנסקי, פנה ישירות לעם הרוסי וקרא לו לצאת לרחובות ולמחות נגד הפלישה לארצו – אחרת יסתכן בעוני ובדיכוי שלו עצמו.

מאז שבוע שעבר נעצרו ברוסיה אלפי בני אדם משום שהפגינו נגד הפלישה לאוקראינה, שמכונה על ידי הקרמלין “מבצע מיוחד”.

“אזרחי רוסיה! עבורכם זה לא רק מאבק למען שלום באוקראינה! זה מאבק למען המדינה שלכם”, אמר זלנסקי בנאום ששודר בטלוויזיה שבו דיבר באוקראינית ורוסית. “אם תשתקו עכשיו רק העוני שלכם ידבר אחר כך. ורק הדיכוי יענה”, אמר הנשיא האוקראיני.

אזרחי רוסיה ניצבים בפני עתיד לא ברור שבו מדינתם מבודדת ממדינות רבות בעולם ונמצאת תחת סנקציות רבות. ואם בזה לא די, הרשויות הרוסיות הגבירו את הצנזורה במדינה והגבילו את הגישה של התושבים לפייסבוק ולרשתות חברתיות אחרות.

ברוסיה נאסר לקיים כל צורה שהיא של מחאה מאז פרוץ מגפת הקורונה, לטענת הרשויות מנימוקי בריאות הציבור. “בדומה לעם האוקראיני, הרוסים ניצבים כעת בפני בחירה ‘בין חיים לבין עבדות'”, אמר זלנסקי.

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מטוס שיורט אתמול בחרקוב
זרע הרס

IMG_20220307_081208.jpg
IMG_20220307_081206.jpg
IMG_20220307_081200.jpg

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

תיעוד ממצלמת הגוף של החייל האוקראיני: השמדת טנק רוסי • צפו​

חייל בצבא אוקראינה העלה לרשת תיעוד ממצלמת הגוף שלו, כיצד הם מצליחים לירות על טנק של צבא רוסיה ולהשמיד אותו • אחרי שהצליחו במשימתם, חברי החוליה הצבאית מאושרים – על שהצליחו לעכב עוד את ההשתלטות הרוסית במדינה

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

חייל אוקראיני חושף: הפחד הרוסי שמסייע לצוד אותם בדרכים​

"אני והיחידה שלי פועלים כמו ציידים. אנחנו אורבים לשיירות שלהם, מחכים שלא יהיה להם חיפוי אווירי – ומכים", מתאר לוחם בצבא אוקראינה – שגם חושף את החולשה של חיילי צבא רוסיה, שנותן להם יתרון במלחמה נגדם

חייל בצבא אוקראינה סיפר בראיון המתפרסם היום (ראשון) ב'ישראל היום' על ההזדמנות שיש להם כעת, בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה, להשיב מלחמה ולהגיב לרוסים. "אני והיחידה שלי פועלים כמו ציידים. אנחנו אורבים לשיירות שלהם, מחכים שלא יהיה להם חיפוי אווירי – ומכים".
"הם מפחדים לרדת מהדרכים הסלולות בגלל הבוץ ואנחנו יודעים לנצל את זה", מסביר החייל. "לצידי נמצאים חברים טובים שלי, אנשים שאני מכיר וסומך עליהם, לכן המורל גבוה, ולמרות המצב המאוד קשה אנחנו מסוגלים להמשיך ולהדוף אותם פעם אחר פעם".
הוא פונה בבקשת סיוע. "העם האוקראיני צריך כרגע כל עזרה שהוא יכול לקבל בסיוע הומניטרי, אבל גם בכסף לרכישת נשק וציוד שמאוד חסר לי ולמתנדבים האחרים", הוא אומר.
את הימים האחרונים העביר הלוחם במעבר עם אנשי יחידתו ממרתף למרתף. "בשעות שבהן אין פעילות אני חוזר למשרד שאני עובד בו לישון. יש שם חניון תת-קרקעי, ואני יכול להיות בטוח שם גם אם יש הפגזות", הוא אומר.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען

שעה אחרי שהמשפחה החרדית עזבה, טיל פגע בבית​

זוג הורים ותשעת ילדיהם חוו נס של ממש, כאשר זמן קצר אחרי שעזבו את ביתם, הוא ספג פגז רוסי ונהרס. הרב מנדי כהן, שליח חב"ד במריופול שכבר נמצא בישראל הפציר במשפחה לעזוב והציל את חייה

שלחן עורך

מהמשתמשים המובילים!
פרסום וקופי
עריכה תורנית

שלחן עורך

מהמשתמשים המובילים!
פרסום וקופי
עריכה תורנית

שלחן עורך

מהמשתמשים המובילים!
פרסום וקופי
עריכה תורנית

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה