חדשות בעולם הפלישה הרוסית לאוקראינה - נטו דיווחים

מצב
הנושא נעול.
שיירה צבאית רוסית בדרך למתקן הגרעין, ראש סבא"א מזהיר: "אל תילחמו שם"

הרוסים נכנסו עם טנקים אל העיר אנרודר, מרכז אנרגיה שבו מופק רבע מהחשמל המיוצר באוקראינה, ודווח כי פתחו באש. ליד העיר שוכנת תחנת הכוח הגרעינית הגדולה באירופה, והערב נטען שצבא פוטין בדרך לשם.

מתקרבים להסכם? ארה"ב: "חלה התקדמות משמעותית בשיחות הגרעין עם איראן"

משרד החוץ האמריקני מסר הערב כי, חלה התקדמות משמעותית בשיחות הגרעין עם מדינת הטרור איראן ומעצמות העולם והן קרובות להשגת הסכם עם טהראן.עם זאת טענו במחלקת המדינה: "ישנן כמה סוגיות שנותרו ללא פתרון, וכי לא ייחתם הסכם אלא אם כן הסוגיות הנותרות ייפתרו במהרה".

נ. ה.

משתמש מקצוען

נעמי ו.

משתמש רשום
00:04 – שר החוץ האוקראיני כותב בחשבון הטוויטר שלו: "דיווחים מדאיגים: ייתכן שהרוסים כיוונו מערכות שיגור רקטות בכפר הגבול הרוסי פופובקה לעבר השטח הרוסי. אנו חוששים שמכינים מבצע דגל שחור של ירי רקטות לעבר רוסיה על מנת להאשים את אוקראינה".

תוכן ותמיכה

משתמש צעיר
D I G I T A L

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כ-100 נשים וילדים יהודים מז'יטומיר, אוקראינה
הגיעו לסיגעט (לביהכנ"ס סאטמר) עסקנים במקום מארגנים להם אירוח
צפויים להגיע עוד כמאה איש

בעליהם/אביהם נשארו בעל כורחם באוקראינה

אתמול הגיעו 77 נשים וילדים ל'איהל'
הם אמרו שיומיים לא הגיע אוכל לפיהם

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

תיעוד מהעיר חרסון שבאוקראינה בו נראה חייל רוסי מנצל את המלחמה לטובתו האישית בכדי לשדוד חנות, בתיעוד נראה החייל יורה מספר יריות לעבר דלת החנות בכדי לשדוד אותה אך ללא הצלחה • צפו בתיעוד​

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הרוסים מעבירים רכבות ארוכות עם טנקים ומשאיות צבאיות מהקצה השני של העולם, ליד היידישלנד (בירובידז'אן).

הרכבת נצפתה היום ב'חברובסק'

חברובסק נמצאת באוקיינוס השקט במזרח רוסיה, והדרך מערבה לחזית אורכת לפחות שבוע, מה שמעיד על כך שפוטין מתכונן למלחמה ארוכה.

בכדי לסבר את האוזן
זה כמעט 12 שעות טיסה לקייב

IMG_20220303_184137.jpg
IMG_20220303_184117.jpg

נערך לאחרונה ב:

בראשית-2

משתמש מקצוען
מישהו יכול להעלות לפה את הכתבה המלאה?
ושמעו זה נראה שלצערנו הסוף של אוקראינה מתקרב.. אין להם סיכוי!..:(

**אם ההודעה זו לא עומדת בכללי האשכול נא למחוק***

נ. גל

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מישהו יכול להעלות לפה את הכתבה המלאה?
זלנסקי על היחס מישראל: "ציפיתי לתמיכה גדולה יותר, לא הרגשתי שבנט עטוף בדגל שלנו"
נשיא אוקראינה כינס מסיבת עיתונאים במקום מסתור, כשהוא מוקף בחמושים מחשש להתנקשות. הוא פנה לפוטין והציע לו להיפגש: "רוצה שלום? שב איתי, לא ממרחק של 30 מטר". הוא הזהיר כי הרוסים לא חוששים מכיבוש מדינות נוספות. "אם אנחנו ניפול - הם יגיעו עד חומת ברלין"

נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי הודה שהוא מאוכזב מהיחס של ישראל כלפי ארצו בכל הנוגע למלחמה מול רוסיה - וציפה לתמיכה גדולה יותר מצד ראש הממשלה נפתלי בנט. במסיבת העיתונאים, שנערכה בצהריים (חמישי) במקום מסתור - אליו הובלו העיתונאים ממקום למקום, דיבר זלנסקי עם העיתונאים כשהוא מוקף חמושים מחשש הרשויות שהרוסים יתנקשו בחייו. שליח ynet ו"ידיעות אחרונות" הצליח להיכנס אל מסיבת העיתונאים המחתרתית.

"ראיתי היום תמונה יפה", סיפר זלנקי. "יהודים עטופים בדגלי אוקראינה ליד הכותל המערבי בירושלים. הם התפללו ואני מודה להם על כך. דיברתי עם ההנהגה הישראלית, יש לנו יחסים לא רעים - אבל הדברים נבחנים בעת צרה. אני לא הרגשתי שראש הממשלה הישראלי עטוף בדגל שלנו", אמר.

"תודה שהגעתם, אתם אנשים אמיצים", פנה בהתחלה הנשיא האוקראיני לעיתונאים שהצליחו להגיע להצהרתו. "הצבא הרוסי גדול משלנו פי 10, והם לא סופרים את האנשים שלהם", האשים זלנסקי. "הרוסים הביאו משרפות ניידות כדי לא לדווח על הרוגים".
הוא שלח עקיצה לנשיא הרוסי ואמר: "אתה רוצה שלום? שב ותדבר איתי. אבל לא ממרחק של 30 מטרים כמו עם מקרון, אני השכן שלך, אני גבר נורמלי". הוא הוסיף כי הוא מוכן לדון בכל הסוגיות הבוערות. "אני מוכן לדבר על השפה ועל המעמד של חבל הדונבאס", אמר זלנסקי. "אני מכיר את האנשים בשטח והייתי פופולרי שם מאוד עוד לפני הנשיאות. אמרתי הרבה פעמים שאנחנו בעד שלום, פשוט צריך לדבר איתנו".
זלנסקי אמר כי אילולא היה נשיא - הוא היה מתגייס למיליציות האזוריות. "אם היו אומרים לי להניח את הנשק ולעבור לצד השני - לא הייתי מסכים. החיים שלי נהדרים. אני חושב שאני נחוץ, וזו הרגשה טובה. הממשלה שלנו ממשיכה לתפקד ללא עריקים, אנחנו מגינים על המולדת שלנו".
הוא פנה שוב לאמהות הרוסיות שבניהן נשלחו להילחם בארצו ואמר: "החיילים שהגיעו לכאן יכולים להיות הילדים שלי, אני לא רוצה שישרפו אותם במשרפות וקורא לאמהות הרוסיות לבוא לקחת אותם הביתה".
זלנסקי הזהיר כי הצבא הרוסי לא יעצור בכיבוש אוקראינה - ומתכוון להמשיך גם למדינות השכנות. "אם אוקראינה תיפול, הבאות בתור יהיו לטביה, ליטא, אסטוניה ומולודבה", אמר זלנסקי. "הרוסים לא יפסיקו עד שיגיעו לחומת ברלין", אמר "הם בוזזים חנויות ומחלקים את השלל בתור סיוע הומניטרי".
הוא הוסיף כי הוא פנה למעצמות כדי שיאכפו את איסור טיסת המטוסים הרוסיים באוקראינה ואמר: "פניתי לנשיא ביידן, לקנצלר שולץ ולנשיא מקרון ושאלתי - למה אתם לא סוגרים את השמיים? כמה אנשים חייבים להיהרג כדי שזה יקרה? אני סבור שאוקראינה השיגה לעצמה את הזכות להיות חברה באיחוד האירופי כמו גרמניה".

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
העיתונאי הישראלי מספר על פגישתו עם זלנסקי בבונקר הנשיאותי

שליח “עובדה” איתי אנגל סיפר על “המסע” הייחודי לפגישה עם נשיא אוקראינה השוהה בבונקר נשיאותי במרכז קייב במקום סודי וחשוך.

“הכול היה בהפתעה מוחלטת. היינו בכלל מחוץ לקייב ותיעדנו קרבות בחזית, כשפתאום קיבלנו הודעה דחופה שהועברה לכל העיתונאים שנותרו באזור. התבקשנו להגיע בתוך שעתיים לכתובת בקייב”.

“כשהגענו לשם, הכניסו אותנו למכוניות עם חלונות שחורים שלא ניתן לראות דרכם דבר”, המשיך אנגל. “זו הייתה נסיעה קצרה, ובסיומה הכניסו אותנו לתוך בניין, למבוך של מסדרונות ושקי חול. זו הייתה הליכה של כמה דקות בתוך חשכה מוחלטת, שבסיומה הגענו לחדר. הייתה שם דלת שעליה היה כתוב ‘הלשכה הנשיאותית’. עד אז לא ידענו שזלנסקי אמור להופיע – ואז הוא בא”.

הנשיא האוקראיני, שמוביל בימים אלה את ההגנה על ארצו, היה נראה עייף. “הוא היה לבוש בחולצת טי ובפליז צבאי”, טען אנגל. “הוא לא רצה לעמוד ליד פודיום, אז לקח כיסא פלסטיק פשוט והתנצל שהוא נראה ככה. אבל ככה נראה מי שישן 4-3 שעות בלילה. הוא דיבר על הטירוף של פוטין, על מה שהולך לנחות על אוקראינה”.

אחר כך, לדברי אנגל, הגיע הרגע המשמעותי ביותר: “ברגע אחד הדובר שלו מצביע עליי, אומר שאני מישראל ונותן לי לשאול שאלה. שאלתי אותו אם הוא ניסה לפנות לבקשת עזרה צבאית או טכנולוגית מישראל, ואיזו תשובה קיבל. גם שאלתי איך הוא רואה את העמדה של מדינת היהודים כלפי אוקראינה כרגע. הוא דיבר ברגש עז כלפי האזרחים בישראל – אבל הוא מאוד ברור בביקורת כלפי ישראל כמדינה”.

הביקורת על ישראל במסיבת העיתונאים מתייחסת לדבריו של זלנסקי על ראש הממשלה נפתלי בנט: “ראיתי תמונה מהכותל המערבי, של אנשים עם דגל אוקראינה. זה הרשים אותי וריגש. אני חייב להגיד בכנות – יש לנו יחסים טובים, באמת, אבל הכול נבחן בזמנים כאלה מתוחים. דיברתי עם בנט ואני לא מרגיש שהוא עוטה את דגל אוקראינה”.

(חדשות 'המוקד')

אביר88

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי

תושב אודסה שבאוקראינה בבקשה חריגה​

ישראל ברגר תושב אודסה נשאר באזור המלחמה כדי לסייע לכמה שיותר אנשים לצאת ולמצוא פתרונות להיחלץ מאזור המלחמה

הוא פונה אל חברים ומכרים ואל כלל ישראל בקריאה נרגשת ביותר
"חברים מעולם לא ביקשתי עזרה, וגם הפעם אני לא מבקש עזרה בשביל עצמי.
חייתי מעל 6 שנים בקהילת אודסה אוקראינה, לצערי אני וכל השלוחים והקהילה המקומית היינו צריכים לארוז מזוודה עם מינימום ולצאת מאודסה ולהשאיר את כל החיים מאחור, בית עבודה וחיי קהילה ענפים.

אני מבקש ממי שיש לו דירה פנויה באזור מרכז הארץ או ירושלים ויכול לארח זמנית משפחה מקהילת אודסה שיפנו אלי לפרטי, יישר כויח"

למי שיש יכולת לעזור מוזמן ליצור קשר בדרכים הבאות: מייל Isrselnbergerאין לכתוב כתובת מייל או בהודעת ווטסאפ למס' 052-607-5512
מקור

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה