סכון מוגבר לא כשר צריך הלכההאם זה נכון שמסלול חיסכון לכל ילד אינפניטי סיכון מוגבר הוא לא כשר?
מישהו פשט טען לי שסיכון מוגבר מרוויח יותר מהלכה למרות שמחקה את אותו מדד, זה נכון?
אפשר לבדוק בגבל נט לגבי התשואות
סכון מוגבר לא כשר צריך הלכההאם זה נכון שמסלול חיסכון לכל ילד אינפניטי סיכון מוגבר הוא לא כשר?
מישהו פשט טען לי שסיכון מוגבר מרוויח יותר מהלכה למרות שמחקה את אותו מדד, זה נכון?
הוא לא מחקה מדד.האם זה נכון שמסלול חיסכון לכל ילד אינפניטי סיכון מוגבר הוא לא כשר?
כאן תראה את התשואות של כל המסלוליםהאם זה נכון שמסלול חיסכון לכל ילד אינפניטי סיכון מוגבר הוא לא כשר?
אמונה לא קשורה פה, אמונה היא בהקב"ה בלבד, צריך להחליט מה מתאים לך בהתאם לגיל \ אופי וכדו'.לא מסתכלים לפי מה שהביא יותר בתקופה האחרונה זה לא רלוונטי
כ"א צ' להחליט באיזה השקעה הוא מאמין
מי קבע?אמונה היא בהקב"ה בלבד
שהוא בעל הכוחות כולם.מי קבע?
אמונה זה דבר שאתה יודע לא בגלל הוכחותשהוא בעל הכוחות כולם.
אני משער שאתה מתכוון למילה אמונה בעברית שהיא מילה נרדפת למילה "השערה חזקה". ואז אפשר להאמין שתתפתח מלחמה או שלהאמין שהקורונה תחזור וכדומה.
קראת יותר מידי שטויות בסולידית...אמונה זה דבר שאתה יודע לא בגלל הוכחות
כל יהודי צ' להאמין לפחות בי"ג אמונות עיקריות
כנראה לא משנה, זה יחושב על שם אשתך.(בלת"ק חלקית) רציתי לשאול האם כדאי לפתוח קופת גמל על שמי - אברך, או ע"ש אשתי - שכירה
104.415 ש"ח בהשקעת 1.849 ש"ח, או 104,415 שקלים ישנים בהשקעת 1849 ש"י, החישוב מתייחס מתאריך 01/01/1983, עד 01/01/2024כמה הרווח בניכוי אינפלציה?
טעות, במקרה של אי השקעה התוצאה תהיה 5.211 שקלים ישנים, ו0.00521 שקלים חדשים.מעל 14 מיליון רווח בניכוי אינפלציה.
השווי של השקלים אז ירד מאוד.
אם הוא לא היה משקיע, ערכם של 1,849 השקלים היו היום 1.8 שקלים חדשים!
ההשקעה הצמידה את השקלים לתוצר וכך הוא לא ניזוק מהאינפלציה.
למחשבון>>>
התכוונתי מה הוא יכל לקנות אז עם הסכום הזה?104.415 ש"ח בהשקעת 1.849 ש"ח, או 104,415 שקלים ישנים בהשקעת 1849 ש"י, החישוב מתייחס מתאריך 01/01/1983, עד 01/01/2024
לא יודע מה הוא יכל לקנות.התכוונתי מה הוא יכל לקנות אז עם הסכום הזה?
רכב?
כיכר לחם?
כי זה מה שרלוונטי
על מה הוא ויתר אז כדי לקבל כזה סכום אחרי שהוא התאפק 40 שנה?
1849 שקלים ישנים דאז בהצמדה למדד הוא 691.5 ש"ח כיום (כלומר אפשר לשכור דירה בפריפריה לקצת יותר מרבע חודש), כיום יש לו 39,050 ש"ח שזה נשמע יותר...התכוונתי מה הוא יכל לקנות אז עם הסכום הזה?
רכב?
כיכר לחם?
כי זה מה שרלוונטי
על מה הוא ויתר אז כדי לקבל כזה סכום אחרי שהוא התאפק 40 שנה?
ומכאן קושיא רבתי על מי שטוען שלאורך זמן א"א להכות את המדד, הקה"ש הנ"ל הניבה 10.34 ריאלי כל שנה, בעוד הS&P עשה בתקופה זו 11.59 נומינלי. המספרים מדברים בעד עצמם.1849 שקלים ישנים דאז בהצמדה למדד הוא 691.5 ש"ח כיום (כלומר אפשר לשכור דירה בפריפריה לקצת יותר מרבע חודש), כיום יש לו 39,050 ש"ח שזה נשמע יותר...
כאן מחשבון שיודע לחשב היטב את האינפלציה
סיבכת אותי.ומכאן קושיא רבתי על מי שטוען שלאורך זמן א"א להכות את המדד, הקה"ש הנ"ל הניבה 10.34 ריאלי כל שנה, בעוד הS&P עשה בתקופה זו 11.59 נומינלי. המספרים מדברים בעד עצמם.
@השקעות R הון? @מקצועי בלבד?
סיבכת אותי.
עי' בבא מציעא קב: (שורה 11)כתבת שאתה סבור שאני טועה ובכלל לא היה רווח. עכשיו אתה טוען שהיה רווח?
ועניתי2. לפי חשבון זה ההשקעה הניבה ממוצע של 27.49% בשנה אחר ניכוי דמי ניהול - לא סביר שקרה, יותר סביר שהסכום 1849 שמופיע בדוח הוא בשקל חדש, והדו"ח המיר את ערך המטבע.
צ"ע. אבל צריך להבין שהייתה החלפת מטבע.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: