מידע שימושי העמסת סוכר- כמה שאלות

שולמית אור

משתמש מקצוען
נכתב ע"י בא יבוא;n4962613:
התגובות כאן מרגישות לי מפחיד. לא יודעת. עברתי את הבדיקה כמה פעמים. לא יכולה להגיד שהכי כיף לשבת שם ולחכות כמה שעות, זה מעצבן. גם לא הכי נעים לשתות את הנוזל הזה. אבל בסך הכל אנחנו עושות את הבדיקה כי צריך לעשותה, ואנחנו שומרים בכך על הבריאות שלנו, אז.... אולי לקחת ספר טוב, פרקי תהילים, לא יודעת מה. העיקר זה מה שאנחנו משדרים לעצמינו. אני לא מדברת על כאלה שהתעלפו או הרגישו לא טוב, ברור שזה קיים. אבל אני חושבת שאנחנו לפעמים מידי מפונקות. נא לא לקחת כמתקפה אלא כעיצה טובה. לפעמים, ולא רק בהעמסה, אם מחליטים מראש שתהיה חוויה חיובית - היא אכן תהיה כזאת.

וממה אפשר להנות? יש לי כמה רעיונות

גם אני חשבתי כמוך אחרי כמה וכמה בדיקות מלאות שעברתי בקלילות ולא הבנתי על מה מתבכיינים.
רק שבפעם האחרונה שעשיתי (שביעית) שיניתי את דעתי.

אחרי שלש שעות ארוכות שישבתי בקופ"ח חזרתי הביתה באוטובוס, וכשירדתי ממנו הרגשתי שאני כמעט לא מסוגלת לעמוד על הרגלים. קיויתי רק לא ליפול ברחוב, בקושי נגררתי מדרגה מדרגה לקומה ראשונה, ונפלתי על הספה כנראה שניה לפני העלפון.
ואני לא טיפוס מפונק.

ואז הבנתי שאסור לשפוט, וכל אחת מקבלת את זה אחרת.

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
סתם שתדעו, שרק פה בארץ נותנים לכל אישה לעבור את הבדיקה הזאת

בארה"ב למשל - רק נשים שנמצאות בסיכון לסכרת (עובר גדול, סכרת במשפחה, השמנת יתר וכדו') - עוברות את הבדיקה.

אני אישית עשיתי את הבדיקה רק בהריון הראשון, ואח"כ כשהיה לי עובר גדול עשיתי ישר את ה-100, בשניהם יצא תקין, בשאר ההריונות סירבתי לעשות את הבדיקה.
אני במילא טיפוס שאוכל בריא, רזה, לא רואה סיבה סתם להעמיס על הלבלב שלי סוכר ברמה שרק גורמת לו לתפקד פחות טוב.

חחח

משתמש סופר מקצוען
בקופ"ח מכבי באשדוד מרשים לנו ויש נוסחה מדויקת ואנחנו (אני ואחותי) עושות בדיקה זו עם מיץ ענבים סוג פריגת וכד' (מביאות 2 בקבוקים קטנים)
איו לי מושג לנוסחה, ביקשנו אישור הרופא.. והוא הסכים, וזה מקובל על האחיות המדהימות פה בקופה. סורי לא זוכרת את שמן.
וזה חלק יותר מהסוכר...
באיזה סניף? מי אמר לכן את הנוסחה?

חביבונת

משתמש מקצוען
רק שמנה לב, שמי שלא עושה בזמן את העמסה של ה-50, מקבלת עונש... לעשות העמסה של 100.
דחיתי את זה כל הזמן (מעניין למה לא התחשק לי לעשות את זה...) וכשכבר החלטתי לעשות את זה, אמרו לי שמהשבוע שאני אוחזת צריך לעשות העמסה של 100. הרגשתי שיש גבול לכל תעלול... לא עשיתי, ב"ה היה עובר גדול אבל לא ראו את זה מראש, והכול היה טוב.
אבל מי שכן מתכננת לעשות שלא תדחה!

קצרה

משתמש מקצוען
סתם שתדעו, שרק פה בארץ נותנים לכל אישה לעבור את הבדיקה הזאת

בארה"ב למשל - רק נשים שנמצאות בסיכון לסכרת (עובר גדול, סכרת במשפחה, השמנת יתר וכדו') - עוברות את הבדיקה.

אני אישית עשיתי את הבדיקה רק בהריון הראשון, ואח"כ כשהיה לי עובר גדול עשיתי ישר את ה-100, בשניהם יצא תקין, בשאר ההריונות סירבתי לעשות את הבדיקה.
אני במילא טיפוס שאוכל בריא, רזה, לא רואה סיבה סתם להעמיס על הלבלב שלי סוכר ברמה שרק גורמת לו לתפקד פחות טוב.

חבל
כי בלי שום סיכון בלי סכרת במשפחה ובלי השמנת יתר - התגלתה סכרת הריון
כשהעובר גדול ויגלו את זה רק בשבוע 36 זה יהיה מאוחר מדי ויתפתחו סיבוכים רבים מדי
שניתן היה למנוע בעזרת בדיקה פשוטה שרוב הנשים עוברות אותה בקלות בניגוד לתאורים פה

בסך הכל גם כאן בארץ העמסת סוכר של 100 מבוצעת רק לנשים בסיכון = עובר גדול,השמנת יתר,סכרת בהריון קודם , תוצאה לא תקינה בהעמסת סוכר של 50
הבדיקת סינון של מי עלולה להיות בסיכון של שתית 50 גרם סוכר שלא בצום ובדיקת דם אחרי שעה -
היא כמעט תמיד רק ענין של טעם לא טעים בפה......

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה