מידע שימושי העמסת סוכר- כמה שאלות

u s b

משתמש רשום
איך מתכוננים לבדיקה (מה כדאי/לא כדאי לאכול)?
כמה זמן לוקח?
ואפשר ללכת לעבודה אח"כ?

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם מדובר בהעמסה חלקית (50 - מה שעושים בד"כ), אין הרבה מה להתכונן....
פשוט להגיע, לשתות את הנוזל (הוא לרוב לא כל כך גרוע כמו שחושבים....), אחרי שעה עושים את בדיקת הדם - וזהו! אפשר ללכת לעבודה או לאן שרוצים.

אם מדובר בהעמסה מלאה (100), צריך להיות בצום של 8 שעות (נראה לי) ואז מדובר בסיפור של 3 שעות שבהן מבצעים 4 בדיקות דם (לפני, אחרי שעה, שעתיים ושלוש). אחרי העמסה מלאה מומלץ מאד לאכול משהו קל כדי שלא תהיה נפילת סוכר פתאומית. ואפשר כמובן ללכת אחר כך לעבודה (אלא במקרים חריגים מאד ששמעתי שלא הרגישו טוב אחר כך)

בהצלחה!

שריתי גוט

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הבדיקה של ה50 גרם אחרי ארוחת בוקר שותים את הסוכר ומחכים שעה ואז לוקחים דם.
הבדיקה של ה100 אחרי צום של 12 שעות לוקח 3 שעות פלוס לוקחים דם שותים סוכר ואז כל שעה 3 פעמים לוקחים דם לפעמים כואב הראש מהסוכר

u s b

משתמש רשום
מדובר בהעמסה חלקית
אני מבינה שאם חלילה התוצאה לא תהיה טובה לא יעשו לי העמסה מלאה באותו יום
נכון?

רחל1

משתמש מקצוען
D I G I T A L
לא באותו יום
(התוצאות מגיעות רק בצהריים במקרה הטוב...)

מה שכן תקפידי לאכול משהו קודם, לי לא הדגישו וע''כ הייתי צריכה לאכול, להמתין שעה ורק אז להתחיל..

xme

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
ועוד משהו - תביאי איתך מיץ לימון לערבב בתמיסת הסוכר. מקל משמעותית על התחושה של המתוק-מתוק המבחיל הזה!

יעלי מיכאלי

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
הקופות חולים גם משתמשים בהצעה של הלימון והם כבר מוהלים בדר"כ לימון כך שאל תעשי לך את זה חמוץ מידי....

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י יעלי מיכאלי;n4962058:
הקופות חולים גם משתמשים בהצעה של הלימון והם כבר מוהלים בדר"כ לימון כך שאל תעשי לך את זה חמוץ מידי....

לא כולם מוהלים, לכן כן כדאי להביא לימון למקרה הצורך, ולשאול אם שמו כבר או לא.

סופר וספר

משתמש פעיל
הבנתי שב'מאוחדת' נותנים אישור מחלה ל 2 ימים אחרי בדיקה של 100.
אישית, עברתי יום קשה מאד אחרי הבדיקה, חולשה וסחרחורות.

יוני מקרוני

משתמש פעיל
למי שיש חשש שלא תעבור
לא מומלץ קפה או כל משקה עם חלב לפני הבדיקה
(זה עלול להקפיץ)

זהבי סגל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יש נשים שמתעלפות מההעמסה של 100
קחי בחשבון.
50 עובר לרוב הנשים די בקלות.
חולשה ביומיים שאחרי נפוצה מאד.

דיתי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אני עברתי בדיקה של 100 הלכתי שמחה וטובת לב, ולאחר שעתיים התחלתי להרגיש קצת רע
כשגמרתי את כל שלושת שעות הבדיקה חזרתי הביתה באוטובוס, ואז הסוכר נפל והתעלפתי לי שניה אחרי שנכנסתי הביתה....

bitcoin

משתמש פעיל
ואני הרגשתי קצת חלשה, אבל חשבתי לעצמי, כבר חכיתי שעה חבל להפסיד,,,
באמצה הבדיקה התעלפתי ואח''כ כבר באמת הרגשתי טוב,,,:rolleyes:
בבדיקה של 50!

שוש1

משתמש צעיר
כדאי לסבול את "המתוק המתוק" בדקה ששותים ולא להוסיף מיץ לימון שגורם ליומיים בחילות

מלכי עיאש

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
לדעתי הלימון מאוד עוזר(לא מיץ לימון..)
כי בלי זה אי אפשר לבלוע.......
זה מבחיל...

שריתי גוט

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
קופת חולים כבר לא מרשים עם לימון תמיד לקחתי לימון ופעם אחרונה לפני כמה חודשים הדגישו לי שיש הוראה בלי לימון כי זה משבש את הבדיקה...
אז אמרתי פרק תהילים ושתיתי 100 ולא יודעת איך היה יותר נסבל מה50... כוחו של תפילה

בא יבוא

משתמש מקצוען
התגובות כאן מרגישות לי מפחיד. לא יודעת. עברתי את הבדיקה כמה פעמים. לא יכולה להגיד שהכי כיף לשבת שם ולחכות כמה שעות, זה מעצבן. גם לא הכי נעים לשתות את הנוזל הזה. אבל בסך הכל אנחנו עושות את הבדיקה כי צריך לעשותה, ואנחנו שומרים בכך על הבריאות שלנו, אז.... אולי לקחת ספר טוב, פרקי תהילים, לא יודעת מה. העיקר זה מה שאנחנו משדרים לעצמינו. אני לא מדברת על כאלה שהתעלפו או הרגישו לא טוב, ברור שזה קיים. אבל אני חושבת שאנחנו לפעמים מידי מפונקות. נא לא לקחת כמתקפה אלא כעיצה טובה. לפעמים, ולא רק בהעמסה, אם מחליטים מראש שתהיה חוויה חיובית - היא אכן תהיה כזאת.

וממה אפשר להנות? יש לי כמה רעיונות

טרוצער

משתמש סופר מקצוען
בשם הרופאה שלי- אפשר לשתות מיד אחרי הנוזל המגעיל הזה- קולה דיאט (דוקא דיאט כדי שלא יהיה יותר סוכר)
היא אומרת שזה מעביר את הטעם.

צופי

משתמש רשום
בקופ"ח מכבי באשדוד מרשים לנו ויש נוסחה מדויקת ואנחנו (אני ואחותי) עושות בדיקה זו עם מיץ ענבים סוג פריגת וכד' (מביאות 2 בקבוקים קטנים)
איו לי מושג לנוסחה, ביקשנו אישור הרופא.. והוא הסכים, וזה מקובל על האחיות המדהימות פה בקופה. סורי לא זוכרת את שמן.
וזה חלק יותר מהסוכר...

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
אני עברתי את ה-50 וגם ניסיתי לעבור את ה-100
הבדיקה של 50 ממש פשוטה, לא צריך לאכול הרבה לפני הבדיקה העיקר לא להגיע על בטן ריקה. וכן היה שם מיץ לימון למי שרצתה (לפני חודש וחצי עשיתי את הבדיקה במאוחדת)

הבדיקה של ה-100 שהייתי צריכה לעשות, אחרי 20 דק' הקאתי את כל הסוכר וכל היום הייתי מרותקת למיטה. הרופאה שלי פטרה אותי מלנסות שוב את ה-100 ועשיתי רק את ה-50.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה