העלאת שכר המורים... ומחירי הדיור, קשור?

לא מוגדרת

משתמש פעיל
אני מורה וותיקה.
אני כבר לא יושבת כ"כ הרבה זמן על הכנת שיעורים כמו בהתחלה.
ובכל זאת- בד"כ אני צריכה להכין יותר מאשר לעבור על החומר. כי אני לרוב משנה קצת את השיעור, ומתאימה אותו לכיתה, או סתם משדרגת. שלא לדבר על תכנית הלימודים שמשתנות מדי פעם, והנחיות חדשות מטעם הפיקוח.
מורה שמעבירה את אותם השיעורים בדיוק במשך שנים- תהיה לרוב מורה פחות טובה לדעתי.
לכן הזמן שמורה וותיקה יושבת על השיעורים וודאי מכסה את רבע השעה שחסרה כדי שהשיעור ייחשב לשעה.
שלא לדבר על מורה חדשה.
ואם לזה מוסיפים את העבודה גם בהפסקות, ישיבות למיניהן, פעילויות אחרי שעות הלימודים, חיבור מבחנים (גם כאן יש יתרון למורות הוותיקות, אבל זו עדיין עבודה עבורן) ובדיקתם, כתיבת הערכות לתעודה, שיחות טלפון ושעות תפילה (שבעולם הישן למיטב ידיעתי לא משולמות) מקבלים להערכתי תוספת של עוד שעתיים עבודה ביום לפחות.
אם נעשה עכשיו את החשבון של @ביזנס מן , זה יצא אחרת:
שכר שנתי של 60,000 ש"ח, לחלק ל9 חודשי עבודה יוצא 6667 לחודש.
7 שעות עבודה ליום (5 בכיתה+2 בבית)*5 ימים*4.3 שבועות (כי בחודש יש יותר מ28 יום) יוצא כ150 שעות לחודש.
פר שעה יוצא שמורה מרוויחה כ45 ש"ח לשעה. יותר ממינימום, אבל הרבה פחות מהחישוב המקורי.
ובהתחשב בעובדה שלא תמיד מתאפשר למצוא עבודה נוספת לחופש (בזמן הלימודים זה פחות רלוונטי- אם לוקחים בחשבון שהמורה עובדת גם בערב)- יוצא שההכנסה של מורה היא 5000 ש"ח לחודש, שזו הכנסה נמוכה לכל הדעות.

זאת עדיין עבודה שנוחה לאימהות, כי עדיף לאימהות לילדים קטנים לעבוד עוד שעתיים-שלוש בערב כשהילדים ישנים, ולא בשעות הצהריים המאוחרות.
וכמובן- הן לא צריכות לחפש בנרות פתרון לילדים בחופשות.

בעיני ברמה האישית זאת צריכה להיות בחירה של כל אחת האם לבחור בהכנסה סבירה או בנוחות, אבל ברמה הכללית אם רוצים שיהיה מספיק מורות טובות- צריך לשפר את השכר.
יכול להיות שבפריפריה מקבלים יותר 20 שנות ותק ובי אי ותוספת ביגוד הבראה בחופשים והחזר שכירות יוצא 102000 לשנה בחישוב מדויק ולא באויר עכשיו מורות של ז ח עובדות פחות 8 שעות בז ח זה 22 שעות לשבוע השכר השעתי הרבה יותר ממה שנכתב פה

ביזנס מן

משתמש מקצוען
כשכל האנשים האחרים יושבים באירוע ונהנים יש מורות ששוברות את הראש מה ללמד מחר וצריכות להתכונן כמו תלמידה
כשכל הנשים העובדות במקצועות אחרים מוותרות הרבה על אירועים מחוסר זמן
המורות הם אלה שיכולות לבוא וכמו שכתבה:
קיים בכל עבודה - זה ממש לא נחלת המורים בלבד,
להיפך אני הרבה פחות יוצאת לארועים , מחברותי ובנות משפחתי המורות,
כי אין סיכוי שאני יצליח לקום יום למחרת ב05.30 בבוקר (זה השעה -תאמינו או לא)
תכלס
ההשתכרות פר שעה - היא יפה מאד!

ביזנס מן

משתמש מקצוען
ענית את התשובה-הנוחות שווה למרות התלוש הנמוך
אז שלא התלוננו בחרו להם בחיי נוחות לא לעבוד הרבה שעות ועוד מתלוננים
בכל העבודות מי שרוצה לעבוד רק 4 או 5 שעות לא יהיה לו תלוש גבוה כל חודש
אך פר שעה יש להם המון
ואת כנראה לא התנסית במה שאישתי התנסתה לקום ב6 כל בוקר
להכין ארוחת צהרים
לנסוע עד תל אביב שעה ולפעמים שעה וחצי(היום כבר רק 20 דקות אבל זה הייתה נחלתה ונחלת אחרים הרבה זמן)
וכנ"ל חזור
ולפעמים להגיע ב6 לבית
עם
מעסיק גרוע
סביבה חילונית לא מעודדת

בקיצור לכל אחד יש הבעיות שלו
כל בכל מקום
מעריך את הנשים האלו
אלו ש10 שעות לא בבית כדי לפרנס את ביתם ואפילו לא מתבכיינות כמו יפה בן..
הנושא פה הוא כלכלי גרידא ולא רגשי

אחות בבי"ח עובדת קשה יותר
ומרויחה פר שעה - שנתית -פחות ממורה,
ועוד מלא מקצועות מרויחות פר שעה הרבה יותר נמוך מהוראה

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
יכול להיות שבפריפריה מקבלים יותר 20 שנות ותק ובי אי ותוספת ביגוד הבראה בחופשים והחזר שכירות יוצא 102000 לשנה בחישוב מדויק ולא באויר עכשיו מורות של ז ח עובדות פחות 8 שעות בז ח זה 22 שעות לשבוע השכר השעתי הרבה יותר ממה שנכתב פה
אני שמחה לשמוע שיש מקומות עם שכר סביר יותר.
כמובן- גם באופק חדש/עוז לתמורה התנאים השכר טוב בהרבה (פשוט יש תשלום על העבודה שמעבר לשעות הפרונטליות בכיתה), ובעיני סביר לחלוטין למורה מקצועית.
נקווה שהמצב ישתפר גם במרכז, אחרת יש מה לחשוש לעתיד החינוך שם.

לא מוגדרת

משתמש פעיל

אני שמחה לשמוע שיש מקומות עם שכר סביר יותר.
כמובן- גם באופק חדש/עוז לתמורה התנאים השכר טוב בהרבה (פשוט יש תשלום על העבודה שמעבר לשעות הפרונטליות בכיתה), ובעיני סביר לחלוטין למורה מקצועית.
נקווה שהמצב ישתפר גם במרכז, אחרת יש מה לחשוש לעתיד החינוך שם.
משלמים יותר כי אנשים לא רוצים לגור בפריפריה זה לעודד למגורים

אחת צפונית

משתמש מקצוען
קראתי כמעט את כל התגובות. התייאשתי לקראת הסוף כי זה כבר סתם לטחון מים ולחזור שוב ושוב על אותן טענות
תכלס מקצוע ההוראה אין כמעט אף בחורה חרדית שלומדת ואין מה לדבר שבציבור הכללי מזמן מזמן אין עובדי הוראה ומביאים כח אדם מהכפרים הערביים.
אנחנו צריכים לחשוב אילו מורים ומורות אנחנו רוצים לילדים שלנו....את אלו שלמדו בכיתות חנמ והיחידים שהלכו ללמוד הוראה???אם רוצים שישארו עוד קצת מורים ולא כולם יפרשו אין ברירה אלא להעלות שכר, עניין של הציע וביקוש....

יערי

משתמש מקצוען
יש לי סתם פתרון פשוט לבעיית האינפלציה, להוריד מכל מי שמשתכר מעל 15 אל"ש, איזה אלפיים שקל, וזה יאזן את עליית שכר המורים.
אבסורדי, נכון? אבל זה בדיוק כמו המניעה להעלות את שכר המורים לשכר נורמלי בגלל שיקולי אינפלציה.

לא מוגדרת

משתמש פעיל
קראתי כמעט את כל התגובות. התייאשתי לקראת הסוף כי זה כבר סתם לטחון מים ולחזור שוב ושוב על אותן טענות
תכלס מקצוע ההוראה אין כמעט אף בחורה חרדית שלומדת ואין מה לדבר שבציבור הכללי מזמן מזמן אין עובדי הוראה ומביאים כח אדם מהכפרים הערביים.
אנחנו צריכים לחשוב אילו מורים ומורות אנחנו רוצים לילדים שלנו....את אלו שלמדו בכיתות חנמ והיחידים שהלכו ללמוד הוראה???אם רוצים שישארו עוד קצת מורים ולא כולם יפרשו אין ברירה אלא להעלות שכר, עניין של הציע וביקוש....
וזה בדיוק מה שקורה חברות שלי חלקן עובדות בעוד משרה חלקית ואחת כזאת בעבודה אין לה גרם סבלנות למתקשות היא דופקת עבודה והולכת

אוראורית

משתמש מקצוען
בקיצור נראה לי קצת משתחזר על עצמו
אבל ברור לכל בר דעת
שבכל עבודה יש קושי
יש עבודות שיש בהם יותר קושי
ויש עבודות שיש בהם פחות קושי

למדוד קושי זה דבר קשה מאוד
כי לכל אחד זה אחרת
אבל ברור שלא ניתן לומר שלמורים יותר קשה מכולם
וגם אם נניח שיותר קשה

מי קבע שמגיע להם על זה שעתיים מתנה כל יום??
+3 חודשים

איך מתמחרים את זה??
לא קשה למדוד קושי,
קל מאוד .. יודע איך?
לפי מה שקורה בשוק, ושם המגמה די ברורה!
שווי שכר נמדד גם לפי מהירות השחיקה בעבודה, האם יש סיכון של שחיקה מביאה יותר? של קשיים כאלה ואחרים שנגרמים בעקבות התפקיד?

הובלה זה מקצוע מאוד רווחי, מי שמתעסק עם זה מרוויח לא רע בכלל ...
למה שיקבלו שכר כל כך גבוה ? בגלל שעובדים קצת יותר קשה מכולם???
אז כן!! יש מקצועות שיש בהם סיכונים גדולים יותר מכל מיני סיבות
במקצוע ההוראה יש סיכון לא קטן של שחיקה , בגלל סוג התפקיד...
הגיוני שבשיקלול של הכול יתוגמלו יותר, ואתה יודע מה הזוי? שהם לא מתוגמלות כראוי, ועוד לאנשים כמוך מפריע שהם בכלל מבקשת את זה...

ולא, אני לא מורה,
רחוק מזה מאוד ....
אבל הייתי, ממש ממש פעם, וממש מעט- כדי להבין, שלמורות הללו, מגיע גם מגיע!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
לא קשה למדוד קושי,
קל מאוד .. יודע איך?
לפי מה שקורה בשוק, ושם המגמה די ברורה!
שווי שכר נמדד גם לפי מהירות השחיקה בעבודה, האם יש סיכון של שחיקה מביאה יותר? של קשיים כאלה ואחרים שנגרמים בעקבות התפקיד?

הובלה זה מקצוע מאוד רווחי, מי שמתעסק עם זה מרוויח לא רע בכלל ...
למה שיקבלו שכר כל כך גבוה ? בגלל שעובדים קצת יותר קשה מכולם???
אז כן!! יש מקצועות שיש בהם סיכונים גדולים יותר מכל מיני סיבות
במקצוע ההוראה יש סיכון לא קטן של שחיקה , בגלל סוג התפקיד...
הגיוני שבשיקלול של הכול יתוגמלו יותר, ואתה יודע מה הזוי? שהם לא מתוגמלות כראוי, ועוד לאנשים כמוך מפריע שהם בכלל מבקשת את זה...

ולא, אני לא מורה,
רחוק מזה מאוד ....
אבל הייתי, ממש ממש פעם, וממש מעט- כדי להבין, שלמורות הללו, מגיע גם מגיע!
הבעיה שעם התיחסות שלך ושל דומים לך, לא יישארו מחנכים/ מורות ראויים.....
פשוט שקר וכזב!
לצערי הרב ,אנשים נוהגים לקרוא חצי דברים
מה שדובר לאורך כל האשכול
זה כלכלי נטו
ומבחינתי שירוויחו גם 200 אלף שקל לחודש
ואני לגמרי בעד שכר גבוה למורים
שכר גבוה למורים ייצר לזה תחרות
וממילא יבואו מורים טובים

הנושא היה בירור המציאות
האם להיות מורה זה קל יותר או לא
בתאכלס עובדת פחות שעות(רק 5)
פחות חודשים(רק 9)

מאידך טענו שיש השלמות בבית
יש שטענו שבבית להכין את השיעורים למחר +הטלפונים מההורים +בדיקת מבחנים וכו וכו
שווה שעתיים מינימום ביום
יש שטענו שעה
ויש שטענו שלמורים ותיקים אפילו פחות מיזה

בהנחה שהאחרונים צודקים
השאלה הייתה למה המורים מתבכיינים ?
אחרי שפר שעה הם מרוויחים יפה מאוד(גם אם נוסיף את השעה הנוספת מהבית)
ואם הם יצאו לעבוד בשאר הזמן
הם ישלימו את הפער(אני אישית מהאינטואצייה נראה לי לא סביר ,ולכן רשמתי לעיל שאני מסכים עם ביזנעס מן
ברמת התיאוריה בלבד ולא ברמה הפרקטית )

לגבי השחיקה יש היגיון בדברים בהחלט
אבל באמת שגם את זה צריך לדעת איך לחשב

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
למען הידע- רוב המורות עובדות יותר שעות, ודאי באופק חדש.
אבל באופק חדש השכר יותר גבוה. הוא עדיין לא מספיק מתגמל בעיני למחנכות (התוספת בשכר שיש למחנכת לא מתקרב להתאים לעבודה הנוספת שיש לה מעבר לתפקידה כמורה שמלמדת שיעורים), אבל למורות מקצועיות השכר השעתי בהחלט תואם בעיני את העבודה.
בעולם הישן לעומת זאת, השכר פר שעה לכאורה גבוה יותר, אבל מקבלים משכורת רק על השעות שמלמדים בכיתה, ולא על כל העבודה הנוספת מסביב, אז זה הרבה פחות מתגמל בסופו של דבר.

נחמי3

משתמש מקצוען
אני דווקא רוצה להסתכל על המקצוע ההוראה כלכלי נטו ולחשבן ולהראות
שהמורות האלו כלל לא מסכנות ומשולם להם משכורות נכבדות מאוד ודי להתבכינות הזו
אני יודע שהרבה מאוד יכעסו עלי אך צריך להראות את האמת איך מסתכלים על המשכורת שלהם
אני ייקח כדוג' (ואני יודע שלא כולם כך אני לקחתי דוג' ולא להתלהם על הדוג' בתודה מראש)
מורה מלמדת 5 שעות כל יום כפול 5 ימים בשבוע סה"כ 25 שעות שבועיות
סה"כ 100 שעות חודשיות
המשכורת שלה זה נגיד 50 לשעה
אז 100 כפול 50 זה 5000 היא מקבלת בחודש, ככה כל חודש היא מקבלת 5000
בשנה היא מרויחה 60,000
וסה"כ יש לה שלושה חודשים בשנה שהיא בחופש והיא מקבלת עליהם
זה יוצא שהיא מלמדת בפועל בשנה 900 שעות ומקבלת ע"ז 60,000
עכשיו חשבנו
60,000 משכורת שנתית לחלק ל900 שעות לימוד יוצא
66.6 לשעה זה מה שהיא מרויחה וזה שכר יפה מאוד!!! פר שעתי שהרבה היו מסכימים לקבל (זה יוצא 11,322 למשרה מלאה)
וזה עוד לפני שחישבנו את הקופת השתלמות ועוד הטבות שיש למורים וששעה שלהם זה 45 דקות
המציאות היום בשוק 66.6 לא כזה סכום מדהים, מה גם במציאות זה טופס להם את כל היום ואת כל הראש
והם לא יכולות להוסיף עבודה נוספת רצינית
והם לא יכולות לעבוד במשרה מלאה כשזה יצא להם כ"כ שווה
הקרן השתלמות זה באמת רווח מקסים

ביזנס מן

משתמש מקצוען
המציאות היום בשוק 66.6 לא כזה סכום מדהים, מה גם במציאות זה טופס להם את כל היום ואת כל הראש
והם לא יכולות להוסיף עבודה נוספת רצינית
והם לא יכולות לעבוד במשרה מלאה כשזה יצא להם כ"כ שווה
הקרן השתלמות זה באמת רווח מקסים
66.6 לשעה
זה יוצא כמעט 11,000 למשרה מלאה שזה סכום יפה בהחלט
אולי לא מדהים אבל יפה מאוד
והקרן השתלמות לא חישבנתי כלל שזה תוספת חשובה מאוד
בפרט למי שיודע לנתב את זה למקומות טובים

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
66.6 לשעה
זה יוצא כמעט 11,000 למשרה מלאה שזה סכום יפה בהחלט
אולי לא מדהים אבל יפה מאוד
והקרן השתלמות לא חישבנתי כלל שזה תוספת חשובה מאוד
בפרט למי שיודע לנתב את זה למקומות טובים
אכן לא סכום גבוה יחסית למשק,
אבל שימו לב שמקצוע בד"כ מתומחר לפי רמת הלימודים שהוא דורש.. ולפי ההצלחה של האדם במיקצוע שלו,

(ואכן לא לפי רמת השחיקה, שופט בית משפט עליון משתכר כ90K בחודש ולא עובד כמעט, אממה ההכשרה שלו , קשה מאד - נכון שיש גם פרוטקציה אבל נשים את זה בצד, כנ"ל רופא ככל שהוא יותר מומחה כך עבודתו פוחתת - מצד אחד, ומצד שני המיומנות שלו עולה.. - וזה לא רק בגלל האחריות שלו אלא בעיקר בגלל ההכשרה שלו, כנ"ל כל מקצוע כמעט... השכר הוא לפי קושי הלימודים וההכשרה.. ולא לפי אופי העבודה , בעבודות קשות במיוחד מתומחר גם הקושי שלהן, -סבל, מפנה אשפה וכד', ברגע שאופי העבודה הוא סביר גם אם די קשה אבל לא משהו כמו סבלות, אז תמחור המקצוע הוא לפי ההכשרה...
(כמו"כ אני בטוחה שהרבה הורים היו שמחים שהרמה הלימודית של המורה תעלה... , וגם שיעבור איזה שהוא מבחן התאמה פסיכולוגי מינימאלי (אולי זה יותר בציבור הכללי , אבל גם בציבור שלנו..))
וזה ב-א-מ-ת לא תמיד צודק,
אלו כללי השוק,
מה שרה בעשור וחצי האחרון שעוד תנאי שוק השתנה,
-זה כמות האנשים שהולכים להוראה,
ולכן כמו שכתבו מעלי ענין של היצע וביקוש,
וכיוון שיש למדינה אינטרס באנשי חינוך טובים, היא חיבת להעלות להם את השכר!!!
מאידך, לשכר גבוה - כפי שכתבתי יש עוד מרכיב,
(בכל הקמצועות בעולם גם בהייטק שמשום מה כל הזמן משוים אליו את ההוראה..)
המרכיב הוא הצלחה ומיומנות,
ואת המרכיב הזה רוב המורים - לא מוכנים לקבל על עצמם בשום אופן!
ולדעתי זה מה שפוגע בהם - מבחינה תדמיתית מ-א-ד!
כל עובד במשק , אם יצליח יעלו לו שכר, ואם יתרשל - בדכ יפוטר ואם לא לפחות יורידו לו ממשכורת,
אצל המורים , - לפחות מה שגב יפה בן דויד התנגדה לו בתוקף,
זה שיהיה איזה שהוא כלי מדידה למורה - ולכן השוק לא מוכן שיעלו למורים
מיושנים /עייפי /לא מתאימים לתפקיד - את המשכורת,
וכל הורה במדינה יהיה מאד בעד שיעלו למורים טובים את המשכורת...
אבל כהורה אני רוצה לדעת מי המורה הטוב, ואני גם רוצה לתגמל אותו ! ופחות לתגמל את המורה שפחות מוצלח, ובמקרה הטוב משמש כביביסיטר לילדי, (ובמקרה הפחות טוב יכול הילד להיפגע ממנו מ-א-ד!)

זה לעניות דעתי כל הסיפור,
לאנשים נמאס מעובדי מדינה שמקבלים רק לפי קריטריון של וותק, ויושבים בעבודה ומעשנם,
ואחכ מקבלים הטבות, של קרן השתלמות מורחבת וכו.. בלי לדעת האם הם באמת טובים (ואני בטוחה שבין כל עובדי המדינה יש אחוזים ש עובדים טובים, ויש גם אחוזים גבוהים מאד , ש לעובדים שמנצלים אתהוותק שלהם , ולא מוכיחים מיומנות...)

אין באמור לעיל, לפגוע באף מורה שהיא! אני בטוחה שהרבה מורים ומורות -בעיקר חרדיים עושים עבודתם נאמנה! והרבה הרבה מעבר!!!

אבל מה לעשות שכל מי שסיים/מה יסודי + תיכון יכולה להצביע על כמה מורים שלא היו ראויים לתפקיד וסתם קיבלו משכורת....- הערכה שלי , שזה מה שגורם למירמור בקרב שאר הציבור...

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
יש לי סתם פתרון פשוט לבעיית האינפלציה, להוריד מכל מי שמשתכר מעל 15 אל"ש, איזה אלפיים שקל, וזה יאזן את עליית שכר המורים.
אבסורדי, נכון? אבל זה בדיוק כמו המניעה להעלות את שכר המורים לשכר נורמלי בגלל שיקולי אינפלציה.
זה ממש לא דוגמה נכונה,
כי הרעיון שהעלית זה התערבות בשוק החופשי,
ומניסיון ראינו שכל תחום שהמדינה הסירה ידה ממנו התחיל לפרוח,
לצערינו עדיין שוק ההוראה אינו פתוח לתחרות,
והמדינה כמו באיזה מדינה סוציאל-קומוניסטית מחליטה מי ילמד, כמה , מה וכו'
ולכן אם זה באחריותה של המדינה יש סיכוי שהשיקולים הללו ינחו אותה,
מה שאינה יכולה לעשות גם אם היא רוצה בשוק החופשי....
ושוב אני מדגיש שהשאלה היית מבחינה כלכלית ולא שאני חושב שזה יהיה שיקול אמיתי של מישהו,
כי הכל עניין של פוליטיקה וכו'..

יערי

משתמש מקצוען
זה ממש לא דוגמה נכונה,
כי הרעיון שהעלית זה התערבות בשוק החופשי,
ומניסיון ראינו שכל תחום שהמדינה הסירה ידה ממנו התחיל לפרוח,
לצערינו עדיין שוק ההוראה אינו פתוח לתחרות,
והמדינה כמו באיזה מדינה סוציאל-קומוניסטית מחליטה מי ילמד, כמה , מה וכו'
ולכן אם זה באחריותה של המדינה יש סיכוי שהשיקולים הללו ינחו אותה,
מה שאינה יכולה לעשות גם אם היא רוצה בשוק החופשי....
ושוב אני מדגיש שהשאלה היית מבחינה כלכלית ולא שאני חושב שזה יהיה שיקול אמיתי של מישהו,
כי הכל עניין של פוליטיקה וכו'..
כוונתי היתה שיורידו לעובדים במגזר הציבורי, שהם ממש לא שוק חופשי.
כמובן שזה אבסורדי אבל גם אי העלאת שכר (כשכל השכר מסביב עולה) משיקולי איפלציה הא אבסורדי.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
כוונתי היתה שיורידו לעובדים במגזר הציבורי, שהם ממש לא שוק חופשי.
כמובן שזה אבסורדי אבל גם אי העלאת שכר (כשכל השכר מסביב עולה) משיקולי איפלציה הא אבסורדי.
עוד מחולאי המערכת הרקובה שנשארה מזמן מפא"י והקומוניזם הישראלי,
ועדי עובדים שאם תעז לקצץ קצת במצבת כח האדם המנופחת של משרדי הממשלה,
ישביתו את המשק לשנתיים,
ובגיבוי מלא של התקשורת המערבית שלנו,
לא תיהיה ברירה אלא להיכנע להם ולהוסיף עוד 777 תקנים למקורבים ולבן דוד של דודוש מרחובות שגמר ללמוד עכשיו באוניברסיטה מדעי המדינה וספרות סינית ע"ח משלם המיסים וכעת רוצה להיות פקיד בכיר במשרד התפוצות...

האחרון שבעם

משתמש רשום
מישהו יודע האם ב 10 בינואר או פברואר היה אמור להיות העלאה בשכר המורות והגננות החרדיות של 500 שח בחודש?
וא"כ האם נכנס?
תודה.

אולי מעניין אותך גם...