מי שסובל מזה זה החולים אנחנו שמקבלים יחס בהתאם..אולי יש עוד מקצועות קשים ולא סותר את זה שלא צריך להעלות את השכר גם לאחיות וגם למורים ואולי יש עוד מקצועות שלא מתוגמלות
מי שסובל מזה זה החולים אנחנו שמקבלים יחס בהתאם..אולי יש עוד מקצועות קשים ולא סותר את זה שלא צריך להעלות את השכר גם לאחיות וגם למורים ואולי יש עוד מקצועות שלא מתוגמלות
איך שעתיים כל ערב?אוקיי, לא קראתי את כל השרשור, אבל אני חולקת על העובדות עצמן.
מניסיון אישי, כעובדת בח"מ (אופק חדש, תנאים סבירים ב"ה).
העבודה היא כל יום כשש וחצי שעות בפועל. בערבים אני יושבת בממוצע לפחות שעתיים כל ערב (שימו לב, מדובר כבר ב8.5 שעות עבודה ביום) על:
תל"אות, דוחות תקופתיים, דוחות אמצע, דוחות סיכום
טלפונים תכופים להורים
הכנת חומרים-המון המון המון, אין לי איך לכמת...
ישיבות מטעם העבודה, אסיפת הורים, אסיפות צוות
(גיוס צוות-כן, ניסית פעם לגייס לח"מ?)
בחופש-איפה החופש?
בחופש יש מינימום שבועיים הכנה לתחילת שנה-גיוס צוות, ארגון כיתה/גן, ביקורי בית אצל כל הילדים, הכנת חומרים לתחילת שנה, קניות נצרכות.
בין לבין (גם כשנוסעים לחופשה משפחתית, כן)-כל הזמן טלפונים עם הורים. זאת תקופה שכולם מאוד עסוקים בהשמה של הילדים והטלפונים, ברורים, שאלות, וועדות לא נגמרים. ומי אם לא אנחנו נתמוך ונעזור להורים בתקופה המורכבת של המעבר?
ואני מאוד אוהבת את העבודה שלי! והסיפוק ממלא כ"כ! זאת הסיבה שאני שם! והתנאים באופק חדש הם באמת סבירים הרבה יותר.
אבל לדבר על זה שהשכר של המורות הוא גבוה, זה מגוחך עד מנותק...
ולסיום-דגש אחרון, אני עם תואר ראשון בח"מ, למדתי 4 שנים. נראה לי מוזר להשוות למשכורת של מטפלת במעון או כל מיני השוואות דומות.
היה צריך לשלם למורים לפי ההשקעה והמקצועיות בשטח ואז הכל היה יותר טוב גם למורים שמוערכים וגם להוריםאיך שעתיים כל ערב?
זה אמיתי?
את מורה חדשה?
או וותיקה??
ובחופש הגדול דיברת על שבועיים שגם שם כמה שעות זה יוצא?
האם בכל השבועיים את עובדת 8 שעות ביום?
והאם המורה מחוייב לענות להורים כל כך הרבה
מה שבטוח נשמע שאת מורה איכותית שתיתן את המקסימום
ויתכן שיש מורים טובים שמגיע להם יותר(מבלי לזלזל באף אחד)
אבל השאלה מה הממוצע?
האם מורה ממוצע יושב כל יום שעתיים בבית?
בחינוך מיוחד - זה הרבה יותר מצוי,איך שעתיים כל ערב?
זה אמיתי?
את מורה חדשה?
או וותיקה??
אבל השאלה מה הממוצע?
מהיכרות שלי זה נע בין שעה לשעתיים תלוי ותק וכו לא כל שאר הדבריםאיך שעתיים כל ערב?
זה אמיתי?
את מורה חדשה?
או וותיקה??
אבל השאלה מה הממוצע?
מורה רגילה בחינוך רגיל עם וותק,מהיכרות שלי זה נע בין שעה לשעתיים תלוי ותק וכו לא כל שאר הדברים
אגב גם מורה שכבר 30 שנה על אותו מקצוע עשיתי חישוב של הכנה בסיסית לשיעור אחד(הוצאת קלסר בחירת שיכפולים קריאה מרפרפת של החומר וכו) 10-15 דקות (צילום שיכפול המתנה למזכירה וכו-)עוד 5
בערך 20 דקות לשיעור שלא נכללות בשכר וזה לא כולל שאר ירקות של אסיפות מבחנים וכו
אז מה שאמרתי על שעה בכיתה + חצי שעה בבית בממוצע כללי ,זה מינימום...!
את מורה?מורה רגילה בחינוך רגיל עם וותק,
זה ממש ממש לא ככה!
(אם היא כמובן מסודרת ומתייקת את הכל... )
שלא לדבר שמורה אחת מעבירה שיעורים בכל המחזור , אז גם אם היא מרפרפת על החומר 10 דק' פעם בשנה זה נותן לה לכל ה5 שיעורים בכל המחזור..
ואם זה מחנכת, אז הכל מתויק אצלה ומספיק שעת תפילה , וכאלו..
שולחים בת לצלם את החומר ..
הכל טוב..
לא צריך לצאת מפרופורציות....
ככה ראיתי אצל המורות שסביבי..את מורה?
היית מורה?
כמו שאני לא אומר לך בדיוק מה וכמה זמן לוקח לך ולחברותיך עבודה אל תעשי את זה לאחרים
כי יש לך טעות קשה
קצת נמאס לי הדיון הזה, אבל שום יציאה מפרופורציות אין כאן
אולי על מורה בביה"ס הגדולים של בני ברק ירושלים זה פחות מחצי שעה לשעה בכיתה
(אגב,מותר להביא צילומים ברוב הביהס עד 9 בבוקר, אז מה הקשר לשלוח תלמידה, אגב שום מנהלת לא מסכימה לאף תלמידה להסתובב בחוץ בוודאי לא ללכת למזכירה ויש מקומות שאסור לתלמידות להכנס למזכירות,כמות השינויים/מיקודים שיש זה כל שנה וכו תלמדי את הנתונים לפני שאת זורקת דברים)
בכל אלפי המקומות האחרים
ועבדתי בכמה מקומות , מכירה מורות אין ספור, עם כל שנות הותק שרק תרצי
הממוצע של חצי שעה לשעה בכיתה הוא מינימלי
רוצה להאמין, מעולה
עושה לך רע, אל תחשבי על זה!
אבל לסתור...
בחינוך מיוחד - זה הרבה יותר מצוי,
זה הרבה יותר מורכב מכיתה רגילה (על אף הכמות הקטנה הרבה יותר של הילדים)
כל ילד מגיע עם "תיק"
הדרישות הם בלי פרופורציה לעומת החינוך הרגיל..
אשרייך, "ה' ישלם שכרך".
לגבי החופש, אצלינו בחודש יולי עובדים כרגיל-מורות מקבלות משכורת נוספת לפי שעה.ובחופש הגדול דיברת על שבועיים שגם שם כמה שעות זה יוצא?
אם החכי"ם החרדיים יילכו עד הסוף עם השוואת התקצוב למוסדות הפטור כמפורש בחוק,כששכר המורים יעלה גם הרבס' ירצו העלאה ושכר הלימוד החיידקים יעלה בחדות
מי שעשה תואר ועובד במקום שדורש ומאריך תארים (דהיינו ממ"ד וכו' ) לא משתכר רק שכר מינימיום.אבל אם הוא עשה תואר ראשון הוא לא אמור להגיד תודה אם הוא מקבל יותר משכר מינימום.
אני כן שמעתי,מעניין למה לא שמעתי עובדי הייטק מתבכיינים
לא צריך תואר בשביל לעבוד בממד ולהרוויח יותר ממינימום, (כשיש תואר זה עולה, כנ"ל תואר שני ודוקטור..)מי שעשה תואר ועובדבמקום שדורש ומאריך תארים (דהיינו ממ"ד וכו' ) לא משתכר רק שכר מינימיום.
אני לא מבינה איך את יכולה להגיד שהמציאות לא כזו, בה בשעה שאני וחברותיי חוות אותה מידי יום???מורה רגילה בחינוך רגיל עם וותק,
זה ממש ממש לא ככה!
שלא לדבר שמורה אחת מעבירה שיעורים בכל המחזור , אז גם אם היא מרפרפת על החומר 10 דק' פעם בשנה זה נותן לה לכל ה5 שיעורים בכל המחזור..
הכל טוב..
אני לא מבינה איך את יכולה להגיד שהמציאות לא כזו, בה בשעה שאני וחברותיי חוות אותה מידי יום???
ואני שנה בשנה השביעית לעבודתי.
כל יום. כן, כל יום, אני יושבת מחדש על שיעורים.
במוצ"ש האחרון היה לנו אירוע משפחתי. מצאתי את עצמי יושבת בשבת עם חומש, נביא וקיצור,
ובשעה אחת עשרה בלילה, יושבת על המחשב, מקלידה, משנה, לומדת מחדש ומשננת. מאני
אני אכן לא יכולה להגיד מילה עליך ספציפית,אני לא מבינה איך את יכולה להגיד שהמציאות לא כזו, בה בשעה שאני וחברותיי חוות אותה מידי יום???
ואני בשנה השביעית לעבודתי.
כל יום. כן, כל יום, אני יושבת מחדש על שיעורים.
במוצ"ש האחרון היה לנו אירוע משפחתי. מצאתי את עצמי יושבת בשבת עם חומש, נביא וקיצור,
ובשעה אחת עשרה בלילה, יושבת על המחשב, מקלידה, משנה, לומדת מחדש ומשננת. ממש כך.
לי המורות הקריאו ממחברת...ואנחנו שברנו את היד לכתוב...כי צריך שיעור הבא לסכם בעל פה את החומר...אבל בקירוב צריך יותר להשקיע אחרת הבנות לא יבואו אלינו...סוג של שיווק..גם הבתי ספר משווקים בדורינו..אחרת לא יהיו תלמידים בבית יעקב זה אחרת..אני אכן לא יכולה להגיד מילה עליך ספציפית,
מאמינה ל ך שכך עשית,
השאלה היא האם זו השנה השביעית שאת מלמדת את אותו החומר,
(זה לא משנה כמה וותק יש לך בהוראת דקודוק, אם זו השנה הראשונה שלך בלימודי נביא)
אבל איך שאני ראיתי בבייתי , ואיל שאני רואה סביבי עם מורות משקיעניות,
מספיק להם רפרוף קצר מול קלסר מסודר...
בכיצה עצמה הן יכולות להקריא מתוך רשי עצמו, הבנות לא מצפות שהמורה תדע את רשי בע"פ,
הן כן מצפות שהיא צבין את הכיוון
אחרי 4-5 שנים של לימוד של אותו החומר,- והרבה פעמים חזרה עליו מול כמה כיתות,
המורה אמורה לדעת את החומר ומספיק לה ריענון קצת משנה לשנה...
עד היום זכורה לי מורה שהיו לה מחברות מזדקנות, והיתה כותבת למעלה מעל כל עמוד תשמ"ט תש"ס, תשס"א ....
וכך היתה זוכרת אם כבר לימדה את זה השנה או לא....
אני מורה וותיקה.מורה רגילה בחינוך רגיל עם וותק,
זה ממש ממש לא ככה!
הכל טוב..
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: