כבישים העיר הנצורה...

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
מעלה רעיון מהפכני לטובת הנצורים... הידעתם כי ביקום מקביל כדי שראש עיר יצליח להיבחר עליו להוכיח את עצמו בנק' שחשובות לתושבים?
במקום לחפש חבר של חבר של חבר של מישהו שקשור למישהו בחלונות הגבוהים - תפנו לאחד והיחיד שלו אתם מצביעים ואשר אמון על תפקוד העיר ורווחת התושבים שיפתור את הפלונטר.. גדול עליו? לכל אדם יש תחליף ומידי פעם טוב ובריא לרענן את המערכת..
מה, נגיד בבני ברק?

קופיUX

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
"אמר רבי יצחק: אין מעמידין פרנס על הצבור אלא אם כן נמלכים בצבור, שנאמר "ראו קרא ה' בשם בצלאל" (שמות לה, ל). אמר לו הקדוש ברוך הוא למשה: משה, הגון עליך בצלאל? אמר לו: רבונו של עולם אם לפניך הגון, לפני לא כל שכן? אמר לו: אף על פי כן לך אמור להם. הלך ואמר להם לישראל: הגון עליכם בצלאל? אמרו לו אם לפני הקדוש ברוך הוא ולפניך הוא הגון, לפנינו לא כל שכן?".

עורכת קליפים

משתמש פעיל
כבר מעל שנה...
ובינתיים זה רק ניהיה יותר גרוע
בלתק,
כבר מעל שנה?
4 וחצי שנים לפחות מאז שהתחילו את פרויקט הרחבת הכביש!
לחצוב 2 מנהרות ענקיות בכביש 9 בירושלים הצליחו בפחות זמן.

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני לא תושבת העיר וכמעט לא מבקרת בה, אבל ממה שאני שומעת מאנשים פה ובכלל.
יחסית לבני ברק יש במודיעין עילית הרבה רכבים פרטיים. (בבני ברק אין חניות ויש פחות רכבים, במודיעין עילית מצב החניות טיפ טיפה יותר טוב, בכל זאת לא גוש דן).
הסיבה לזה היא כנראה- מצב התח"צ שגם הוא נלעס פה עד תום, בתוספת לזה שמצב החניה יותר טוב- (זה רק מלראות את העיר אני מבינה, בבני ברק בלי להיות בעלת רכב אני רואה שאין חניות, במודיעין עילית הרחובות לא ברוחב של נתיב וחצי לשלושה נתיבים....), אם כן הפתרון יהיה לייעל את התח"צ כדי שאנשים יעדיפו להשתמש בה ולא ברכבים פרטיים, מה שיוריד את העומס בכביש.

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כל הסיפור הזה קורה בו בזמן שבבית שמש יש כבר את מחלף רמת בית שמש
שאלה שאני מתכוונת ברצינות ממש- מי אמור להיות אחראי על הגישה לעיר. משרד התחבורה או אגף התחבורה בעיר?

commit

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אני לא תושבת העיר וכמעט לא מבקרת בה, אבל ממה שאני שומעת מאנשים פה ובכלל.
יחסית לבני ברק יש במודיעין עילית הרבה רכבים פרטיים. (בבני ברק אין חניות ויש פחות רכבים, במודיעין עילית מצב החניות טיפ טיפה יותר טוב, בכל זאת לא גוש דן).
הסיבה לזה היא כנראה- מצב התח"צ שגם הוא נלעס פה עד תום, בתוספת לזה שמצב החניה יותר טוב- (זה רק מלראות את העיר אני מבינה, בבני ברק בלי להיות בעלת רכב אני רואה שאין חניות, במודיעין עילית הרחובות לא ברוחב של נתיב וחצי לשלושה נתיבים....), אם כן הפתרון יהיה לייעל את התח"צ כדי שאנשים יעדיפו להשתמש בה ולא ברכבים פרטיים, מה שיוריד את העומס בכביש.
אני לא חושבת שזה נכון.
בבני ברק רוב החניות הן בחצרות הבנינים, או בקומה מינוס. במודיעין עילית יש חניות רק ברחובות.

ניק כמעט בלי ראש

משתמש מקצוען
שאלה שאני מתכוונת ברצינות ממש- מי אמור להיות אחראי על הגישה לעיר. משרד התחבורה או אגף התחבורה בעיר?
גם התקציב וגם הביצוע של משרד התחבורה ,
אבל מה לעשות במדינתנו כדי שיזוז משהו
1 . על ראש העיר מוטל לעלות לירושלים ולהפוך שם שולחנות שיגדילו את התקציב ויעבדו עם יותר קבלנים ויותר פועלים.
2 . לרדת לשטח ולראות איך ניתן לזרז את הקבלן עם 2 הפועלים המנומנמים .
3 .לחשוב מחוץ לקופסא איך לייעל את התנועה עם הכביש הקיים .

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני לא חושבת שזה נכון.
בבני ברק רוב החניות הן בחצרות הבנינים, או בקומה מינוס. במודיעין עילית יש חניות רק ברחובות.
תכל'ס במודיעין עילית לא חונים על מדרכות/ אדום לבן וכו'. בטח לא בכמויות של בני ברק. (בב"ב זה יותר חניות לא חוקיים מחוקיים)

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
יחסית לבני ברק יש במודיעין עילית הרבה רכבים פרטיים.
זה כמובן לא נכון ולא כזה קשה לבדוק את זה -
נכון לשנת 2022, במודיעין עילית יש 83,356 תושבים, ו 5,838 כלי רכב. ממוצע של 7 רכבים למאה נפשות
ובבני ברק 218,357 תושבים, ו 26193 כלי רכב. ממוצע של 12 כלי רכב למאה נפשות

(להשוואה - בהוד השרון 48, ובמודיעין 43)

נערך לאחרונה ב:

אם הבנות :)

משתמש פעיל
מודיעין עילית הינה עיר! שמונה כיום כ 90,000 תושבים בלע"ר.

הפתרון לכל הנידון כאן אמור להתבצע בשני מישורים:

1. איפשור גישה נוחה ורחבה ביותר מכביש אחד!
אין צורך להרחיב על מה שנאמר בהקשר לקצב העבודות והזזת העניינים, אך יש לשים דגש גם על כביש נוסף שיש לסלול בנוסף להרחבת הקיים. הן מטעמי נוחות והן מטעמי בטיחות. (ידוע שהענין בעייתי בגלל הפלסטינים)

2. צמצום כמות התושבים היוצאים מהעיר מדי יום, וזאת על ידי מתן מענה תעסוקתי נרחב.
בעיר גדולה כ"כ מתבקש שיהיו מרכזי תעסוקה גדולים ממה שקיים בפועל.
(אין זה פותר את העומס בערבי שבתות וחגים ומוצאם)

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה