סיבת ההפרדה היא ממש לא כי החסידיות יותר טובות מהלטאיות אז הפרידו אותןלא
אני טוענת שיש סיבה למה הפרידו את החסידי מהנטרלי, ולכן אולי יש גם סיבה להפריד בין הליטאי לספרדי
כנראה למדת בחדשסיבת ההפרדה היא ממש לא כי החסידיות יותר טובות מהלטאיות אז הפרידו אותן
וזה שאת טוענת שבבית הספר היסודי הכיתה שלך היתה גרועה ובסמינר טובה זה כי ביסודי לא מסננים ובסמינרים כן
אני למדתי בסמינר ליטאי מצוין בירושלים-לא בישן והיו לי בכיתה בנות חסידיות בודדות וכמות נחמדה של ספרדיות מצוינות
כולן היו בנות מקסימות וברמה הרבה יותר גבוהה מהיסודי= שם כולן היו ליטאיות אבל לא מסינון אלא כי זה אופי השכונה אבל בגלל שלא היה ממש סינון= כמו בכל בית ספר יסודיהכיתה המגוונת יחסית בסמינר היתה מצוינת
זה קשור לסינון ובכלל לא למגזרים!
המצב היום הרבה יותר טוב מהמצב לפני 20 שנה והוא יותר טוב מהמצב באשדוד.והרבה צעירים טובים לא רוצים להשאר ועוברים למקומות אחרים-וחבל.
כן זה הפיתרון היחיד שבנות או בנים ספרדים ילכו בגאווה למוסדות שלהם במקום להתחנן כעני בפתח במוסדות האשכנזים בת שלא התקבלה לסמינר אשכנזי ונשארת בבית במקום ללכת לסמינר ספרדי לא יכולה להאשים את אף אחד בזה שהיא יושבת בביתכל המידע
יש לכם עוד עדכונים ופרטים?
מיקום?
האם זה פיתרון למצוקת קבלת הספרדיות? זה יעזור משהו?
זה לא הפתרון. נראה לך שלשם לא יהיו מלחמות ולו בשביל המיתוג? מה שהיה הוא שיהיה.כן זה הפיתרון היחיד שבנות או בנים ספרדים ילכו בגאווה למוסדות שלהם במקום להתחנן כעני בפתח במוסדות האשכנזים בת שלא התקבלה לסמינר אשכנזי ונשארת בבית במקום ללכת לסמינר ספרדי לא יכולה להאשים את אף אחד בזה שהיא יושבת בבית
לא הגיוני לעשות לאנשים משהו נגד רצונם ולומר להם: אולי תראו בעתיד שזה יהיה לטובהמעניין מאוד
משהו מהשנים האחרונות?
נכון, והסיבה לא קיימת אצל הספרדים
אבל אנשים, אף אחד לא רוצה לעשות לכם רע בהפרדה הזאת
לא עדיף שכמו שמדברים בכיתות החסידיות על אדמורים, ידברו על רבנים ספרדיים לספרדיות?
אני מכירה מצוין את המגזרים המדוברים
נכון שלא כל החסידויות אותו דבר
אני שוב אומרת, שכמו שהפירוד אצל החסידיות היה לטובת לכולן, אתם אולי תראו בעתיד שגם הפירוד פה יהיה לטובה
לא רואה סיבה שמנהל סמינר ירצה לירות לעצמו ברגלזה לא הפתרון. נראה לך שלשם לא יהיו מלחמות ולו בשביל המיתוג? מה שהיה הוא שיהיה.
הפתרון הוא שהסמינרים האשכנזים יקבלו את הספרדיות הטובות שחלשות לימודית. ככה נרויח שסמינרים טובים יוכלו להבנות.
מסלולים שלא דורשים כשרונות כמו בתיכנות יגדלו.
לא יהיה כבוד גדול ללכת דוקא לכאן או לכאן
וגם יש פתרון למיכסה .
נכון, אבל זה הפתרון, או לא לקבל אף אחת. אפשר גם להגיע לאיזשוהי פשרה של 50 50, כדי שיהיה בשר לסמינרים הספרדים. וכמו שכתבת זה לא יקרה ולכן כיתה ספרדית לא תפתור את הבעיה. אולי את הבעיה של הישן שמאז ומתמיד היה גזען לא קטן.לא רואה סיבה שמנהל סמינר ירצה לירות לעצמו ברגל
יש. נו ואז.אולי באמת יש מנטליות שונה?
בדיוק. לטובתינו.מקומות לימוד צריך לסנן לפי רמה רוחנית ושכלית,
באיזה קטע , של נישואים? יכול להיות. שמעתי שיש. וזה לפעמים גם מוצדק. עובר עם הזמן.אני שואלת בזהירות האם בינכם עדות המזרח אין גזענות?
בקטע שהמרוקאי מרגיש שווה יותר מהתמני למשלבאיזה קטע , של נישואים? יכול להיות. שמעתי שיש. וזה לפעמים גם מוצדק. עובר עם הזמן.
אבל לא שמעתי שמרוקאי מעדיף שילמד עם הבן שלו מרוקאי מקולקל ולא טריפולטאי איכותי.
איך קוראים לת"ת שלו? איפה זה בירושליםרק לי נראה שהנהלת סמינר הישן חששה מהמהלך של סמינר 'כתר' שאותו מוביל הרב דוד אברהם שהצליח בצורה פסיכית בחיידרים בירושלים, לגרור בוגרי ישיבות לטאיות לשלוח את ילדיהם לחיידר ספרדי, כי הרמה והאיכות שם גבוהה?
תורת אמךאיך קוראים לת"ת שלו? איפה זה בירושלים
סמינר כתר לא הצליח אם הבנתי נכוןרק לי נראה שהנהלת סמינר הישן חששה מהמהלך של סמינר 'כתר' שאותו מוביל הרב דוד אברהם שהצליח בצורה פסיכית בחיידרים בירושלים, לגרור בוגרי ישיבות לטאיות לשלוח את ילדיהם לחיידר ספרדי, כי הרמה והאיכות שם גבוהה?
אני יסביר לך את ההבדל,מהיכרות קרובה עם הסיפור
הסניף החדש הולך להיות משהו ברמה רוחנית ולימודית מעולה
תחת הישן לגמרי
רק שאני יבין, מה ההבדל בין זה לבין ההפרדה לכיתות חסידיות?
אין הבדל בדרך החיים האחרת ובסגנון שונה בין ספרדיות ללטאיות?אני יסביר לך את ההבדל,
החלוקה לכיתות חסידיות מתבססת על דרך חיים אחרת.. סגנון שונה וכו
החלוקה לספרדי ואשכנזי מתבססת על גזענות נטו
עכשיו מבינה מאיפה ההרגשה הלא נעימה הזאת?
כמובן שיש הבדליםאין הבדל בדרך החיים האחרת ובסגנון שונה בין ספרדיות ללטאיות?
(אני ליטאית וכל החברות שלי ספרדיות, ועדיין שואלת אם לדעתיך אין הבדלים?)
תורת אימך והסניפים ברמות , בית וגן, וגבעת שאול הם קצת שונים.תורת אמך
יש לו סניפים ברמות, בבר אילן, בית וגן וגבעת שאול
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: