הסכם שכר חדש במשה''ח ישפיע על מורות בחינוך העצמאי?

אלחנן ותמר

משתמש חדש
מוזר.
מה ההבדל בין הסכמי השכר הקודמים שהשפיעו על כולם להסכם המתגבש?
ימים יגידו.
בכל מקרה א"א לבטוח בנציגים החרדים שברגע שיושבים על כסאותיהם שוכחים מי שלח אותם...

יצחק77

משתמש מקצוען
אולי צריך להפנות את השאלה
להסתדרות המורים של אגודת ישראל
להזכירכם על פי חוק ארגון עובדים אמור לייצג את העובדים מול המעסיק
ולא הפוך..............
לגננות החרדיות כבר יש ארגון חדש חוקי שהצליח להביא הישגים מול העמותות
אולי הגיע הזמן לארגון מורים חרדי חדש

963852

משתמש פעיל
יש כאן משהו שיכול להעתיק את הסכם המורים המלא? (נראה לי כתוב בכלכליסט)

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
יש כאן משהו שיכול להעתיק את הסכם המורים המלא? (נראה לי כתוב בכלכליסט)
להלן עיקרי ההסכמות

העלאת שכר לעובד הוראה המתחיל ל-9,000₪ ותוספות של - 1,100₪ לכל הפחות לעובד הוראה. כמו כן, יינתן מענק התמדה של 10,000 שקלים לאחר שלוש שנים במערכת. העלאת שכר המנהלים המתחילים ל- 19,000 ₪

התאמת לוח החופשות: מוסדות החינוך יעבדו בימי אסרו חג, ל"ג בעומר ותענית אסתר. ימי האיסרו יועברו לגשר בין יום כיפור לסוכות ולמורים יינתנו שני ימי חופשה לבחירה.

עידוד מצויינות: יינתן סל גמולי תפקיד גמיש למנהל, כך שמורים מצטיינים יוכלו לקבל גמול בשווי 400-1000₪ בגין ביצוע יוזמה ולקיחת תפקידים. כמו כן, מתן אפשרות לחוזים אישיים למומחים מחוץ למערכת.

שיפור שכר בגין תפקידים נוספים
גמול חינוך לא יפחת מ- 1,000 ₪ או גמול אחוזי הגבוה מבין השניים.
גמול ריכוז שכבה וסגן מנהל שני לא יפחת מ- 1,100 ₪ או גמול אחוזי הגבוה מבין השניים.
גמול ניהול גן לא יפחת מ- 1,500 ₪ או גמול אחוזי הגבוה מבין השניים.
הגדלת גמול הייעוץ מ12% ל18%.
הוספת גמול למחנכות ומנהלות גן המשלבות בכיתתם ילדים עם צרכים מיוחדים.
העלאת שיעור המשרה המינימלי עד ל100% בהדרגה.
ייעול בהליך הפיטורים.
הארכת התקופה לקבלת קביעות לשלוש שנים.
שקט ומיצוי עד 31.12.2026.

בנוסף, משרד האוצר הודיע על כוונתו להאריך את ביה"ס של הקיץ עד ליום 31.7 והרחבה לכיתות ד׳

אמא של אלי

משתמש פעיל
להלן עיקרי ההסכמות

העלאת שכר לעובד הוראה המתחיל ל-9,000₪ ותוספות של - 1,100₪ לכל הפחות לעובד הוראה. כמו כן, יינתן מענק התמדה של 10,000 שקלים לאחר שלוש שנים במערכת. העלאת שכר המנהלים המתחילים ל- 19,000 ₪
כלומר באופן גלובלי לכל מורה במשרד החינוך אמור לעלות השכר ב- 1100 ש"ח?

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
יו״ר ש״ס אריה דרעי בתגובה לחתימת הסכם העלאת שכר המורים: ״אפליית המורים שאינם כלולים בתכנית ״אופק חדש״ הינה המשך לפגיעה של הממשלה בכל הקשור לדת ולמגזר החרדי. במעשה זה הממשלה גורמת להגדלת הפערים בחינוך ובחברה וזוהי שערוריה שלא תעבור לסדר היום״.

ח״כ מקלב על הסכם המורים: ״הסכם שערורייתי המפלה את המורים החרדים המהווה רשעות של ממש כלפי המורים, תוך ניכור לצד חוסר האנושיות של המערכת ושר האוצר כלפי המורים החרדים. נתקן עוולות אלו בממשלה הבאה״.

מה שאני

משתמש מקצוען
המנהלת אצלינו אמרה שידוע לה שעובדים קשה בחינוך העצמאי להצטרף שנה הבאה לאופק חדש ומקוים שיכניסו את זה בהסכם קואליציוני הלואי

Yael Mor

משתמש מקצוען
כלומר באופן גלובלי לכל מורה במשרד החינוך אמור לעלות השכר ב- 1100 ש"ח?
בשיא הוותק - ז״א התוספת הכי נמוכה 1100 ש״ח
מקסימום העלאה 1100. זה יכול להיות גם 200 ש"ח. בושה.
זה אומר שאמא שלי ואני אותו אחוז משרה, והיא עם וותק של 20 שנה ואני ארוויח יותר ממנה כי אני חדשה.

אורית שמואלי

משתמש פעיל
ממש לא מינימום העלאה 1100
ציטוט:

Yael Mor

משתמש מקצוען
ממש לא מינימום העלאה 1100
ציטוט:
לא יודעת מי כתב את זה.
מתוך האתר של הסתדרות המורים-תוספות שכר לכל עובדי ההוראה, בשיא הוותק עד כ-1200 ₪

אורית שמואלי

משתמש פעיל
עובד הוראה בשיא הותק מקבל הכי פחות - 1200
ועובד הוראה מתחיל עולה השכר לו בכ-2500
כל השאר על הרצף....

Yael Mor

משתמש מקצוען
עובד הוראה בשיא הותק מקבל הכי פחות - 1200
ועובד הוראה מתחיל עולה השכר לו בכ-2500
כל השאר על הרצף....
נכון. אבל עובד הוראה ותיק לא מקבל ישר תוספת של 1200 ש"ח. זה משתקלל לפי הדרגה והותק. לכן יתכן בהחלט שמורה תקבל רק תוספת של 400 ש"ח לדוג'.

אורית שמואלי

משתמש פעיל
מתוך משרד החינוך
1661960473194.png
מאד ברור שכך גם באתר של הסתדרות המורים עובד בשיא הותק יקבל תוספת של כ1200 (עגלו את ההצלחה שלהם כלפי מעלה)

Yael Mor

משתמש מקצוען
תוספות שכר לכל עובדי ההוראה, בשיא הוותק עד כ-1200 ₪- עד, לא יותר.
מתפללת בשבילם שזה יהיה יותר.
ימים יגידו.

ידידים

משתמש פעיל
תנסי....
בנתיים אני לא רואה שיש הסכם (עובדת בממ״ד תחת אופק)
ונכון לעכשיו ערך שעה שלי נמוך מזה של חינוך עצמאי - פשוט אני עובדת יותר שעות(36) אז באופן אוטומטי המשכורת שלי יותר גבוהה
הסיבה שערך השעה הוא נמוך היא בגלל שהשכר משולם גם עבור שעות שהיה {שעובדת בעולם הישן לא מקבלת בכלל}.
{הכנה, חלון, תפילה, אסיפות הורים, וסתם הכנת שיעורים לא מתוגמלות כלל בעולם הישן}.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה